Cik, cik pogodi!!

Started by anthony, 20-08-2006, 19:03:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da li vam se svidjaju ova pitanja?

Da, odusevljen(a) sam
3 (23.1%)
Da
4 (30.8%)
Nije lose
1 (7.7%)
Moze da prodje
2 (15.4%)
Smaras brate!!
3 (23.1%)

Total Members Voted: 12

Voting closed: 29-08-2006, 19:53:01

Smrda

na tragu si Jass....ali nijhe bas tako...redcimo samo da je prva konstatacija tacna...a ostale....?!?!?1
kako bi operisali sa po jednom rukavicom??....ne,ne,draga moja....

stef

Pa ako ne moraju da operisu istovremeno, onda mogu da se menjaju za rukavice. :`?

Al-Jasmina

Ne mogu ni to jer je poenta da ne dolaze u dodir sa materijalom koji pojedinacno koriste
jer su i oni opeceni zlosrecnim paprikasem-gulasem
.................

Cekaj, jedan ima na obe ruke, a drugi na po jednoj
pa pnda jedan ima na levoj a drugi na desnoj i sve ukupno imaju dva para ruku koje operisu...
ako nije, a nije  :happy: ondak nek drugi nastave gde ja padoh

qwertz

Da li je kuvar zapravo i hirurg?  :shock

zoe

Ако су 2 хирурга заштићена рукавицама, трећи не мора рукавице ни да има! А у питању није назначено да се морају чувати и крви кувареве! :K

Al-Jasmina

Smrda

ma moraju se cuvati svacije krvi....
Jass,ima nesto u tom premetanju rukavica,ali ne bas na taj nacin....
poenta je da se iskoristi 2 para rukavica,3 para ruku,a sterilnost ostane sacuvana....
mislite....to premestanje...blizu,blizu....

zoe

Има ли неке везе што су 2 рукавице леве, а 2 десне? Можда хирурзима нису обе руке повређене? Нпр. једном је само лева, другом само десна, а трећем обе па сходно томе и употреба рукавица?

Al-Jasmina

zoe, to sam ja vec vrtela.. nije

Smrda

nema,nema......
ajde mala pomoc....
rukavice su sterilne(sa obe strane).....i sad oni zbog toga mogu da.......

stef

Pa mislim da sam ranije napisao da mogu da se razmene.

Smrda

jesi...ali kako da se ''razmene'',a pri tom da se sterilnost istih sacuva??

Al-Jasmina

Ma mogu da se prevrnu...

:) i-m so glupid

Smrda

pa nije bas....da ne mogu..mogu,ali malo se medjusobno kombinuju...eto toliko da pomognem....

zoe

Један навуче два пара рукавица (ово је неопходно да би унутрашњост горњег пара остала стерилна), па оперише.
Други узме онај горњи пар, али га преврне наопачке и оперише (ту ме мало збуњује што је споља испрљано па ће доћи до контакта са рукама хирурга, али ваљда може да се опере водом или тако нешто, битно је да кувар добро прође)
И трећи хирург узме онај доњи пар рукавица (спољашност је стерилна), па навуче на исту страну као онај први хирург... (али опет је могућ контакт крви првог и трећег хирурга, само што кувару ништа неће фалити)

Јесам ли погодила? Или сам бар близу? :loptica