Cik, cik pogodi!!

Started by anthony, 20-08-2006, 19:03:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Da li vam se svidjaju ova pitanja?

Da, odusevljen(a) sam
3 (23.1%)
Da
4 (30.8%)
Nije lose
1 (7.7%)
Moze da prodje
2 (15.4%)
Smaras brate!!
3 (23.1%)

Total Members Voted: 12

Voting closed: 29-08-2006, 19:53:01

zoe

Није мапа...

Битна је и лекарска спрецијализација :wink:

Phenomenon

Da mozda nesto ne pise na sanduku, pa on kada je bacio zemlju, neki deo je prekrio pa su reci totalno promenile smisao...
Je li ro ona zagonerka tipa da ceo sastav treba da napises da bi stigao do resenja? Ili da nije neka fora mozda?

zoe

Колико се сећам, рекох да нису никакве речи, реченице, мисли и чуда тог типа исписана на сандуку...

Решење питалице није тешко, али се треба сетити... Наравно да је решење занимљиво јер да није тако, игрица не би имала смисла...

Маслачак је на најбољем путу :wink:

Al-Jasmina

Krst na sanduku a sahranjeni lik je ateista?

zoe

Није крст! Тај одговор је логичан, али за тако нешто нико не би имао разлога да се насмеје, пре да колута очима.. овако :roll:...... :>

Ајде покушајте макар да нагађате... сморила сам се више! Оћу да уделим бамбија некоме :> :loptica

Al-Jasmina

I mi bismo da usvojimo bambija... :>

Maslacak

a kad ja nemam vremena da se posvetim tome...
a od ostalih slaba vajda :K
salim se... :cvet

ej...

da nisu oni zubari
i na sanduku su ugravirani zubi, odnosno osmeh?
hehe...onda bi bilo logicno da se nasmeje...ovako :>

mogu vam reci, svidja mi se ova moja ideja, pa i ako nije tacna :K

edit: a posto verovatno nije tacna, da postavim i jos jedno pitanje...  :luda
da li je to sto je ugravirano na sanduku nesto sto se (relativno) uobicajeno moze naci na sanducima, ili je specificno za ovaj slucaj, npr po zelji umrlog...?

Phenomenon

Kao sto sam pretpostavio ovo je tip zagonetke u kojoj bukvalno moras da nagadjas neke stvari koje nisu bile ni nagovestene u pitalici, da bi dosao do odgovora. Nisam sam resio jer se iskreno nikada ne bih setio odgovora, nego sam danas na faxu saznao odgovor (od ljudi koji isto nisu sami resili nego su culi od nekoga).
Mrtvak je kardiolog, pa mu je na sanduku kao simbol bilo ugravirano srce, a najbolji prijatelj, tj onaj koji baca zemlju na sanduk je ginekolog, pa mu je u datom trenutku proslo kroz glavu sta bi njemu bilo ugravirano da je on umro.

Maslacak

Ovaj...
Phenomenon...

ja sam npr znala koji je ovo tip zagonetke :happy:
ali nisam znala resenje.
i zelela sam da postavljam pitanjca, ne bih li dobila informacije, da dodjem do odgovora.
poenta nije bila da se pojavi neko ko ZNA odgovor, i kaze ga...
jer je to mogla i zoe...
a i smrda...
vec da pogodimo, koristeci svoju mastu i pamet.

tako da:
:F :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F

:namcor
GROM TE SPALIO!!!  :K

malena

Odgovor je tako prost,ali maslacak u pravu si interesantnije bi bilo da smo pogodili a ne da nam kazu odgovor... :F

zoe

Phenomenon :B

Брате, ти баш не знаш да се играш? Нема бамбија. puc

Иначе други лекар је могао бити и уролог, то је можда и занимљивије...

willie the scot

Maslacak

ovakve zagonetke zaista retko neko pogodi, samo zato sto nema strpljenja i ne ume da postavlja postepena i logicna pitanja ne bi li dosao do odgovora... vecini je zanimljivije da lupetaju nesto bzvz bez ikakvog znanja o datoj situaciji :K

i uglavnom se svima smuci, i onda im neko kaze odgovor
a ja ne razumem u cemu je tu poenta.
mora da nesto samnom nije u redu :hmm :K

eh, ja bas mislim da bih na kraju pogodila :>
zoe, super je bila pitalica :cvet

Phenomenon

Izvinjavam se svima kojima sam uprorastio zagonetku.
@ maslacak: Poenta zagonetke je upravo u tome da se bez postavljanja potpitanja dodje do resenja. Veruj mi nikada ne bi pogodila resenje, i da postavis 100000 potpitanja, sve dok ti zoe ne bi rekla neku stvar, koja je u veoma bliskoj vezi sa samim resenjem. Mada, u svakom slucaju, izvini jos jednom

zoe

Phenomenon, на тебе сам баш љута! Поента игре било које врсте је да се не руше правила! А ти си управо то учинио и тако уништио њену драж! .grins.
И ово није била загонетка у ужем смислу, него питалица или игрица реконструкције...

Маслачак је била на добром путу! На истом на ком сам и ја некад била, па погодила! Значи, само стрпљење! Маслачак, заслужујеш бамбија! :cvet