Zanimljive vesti

Started by Bred, 09-05-2006, 11:10:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Da li èitate zanimljive vesti?

Da
9 (33.3%)
Ne
5 (18.5%)
Ponekad
13 (48.1%)

Total Members Voted: 26

Coolgemini

I treba :/...Ljudi se stvarno moraju nauciti kako se ophode prema zivotinjama... :!..ja bih ga na dozivotnu jer ako bi mogao da ubije macku,mogao bi i coveka.... :roll:

Bred

#31
Koktel od 500 evra

U dablinskom Hotelu 'Vestin' ljubitelji koktela mogu da kupe najskuplje piæe u Irskoj, a èa¹a ko¹ta 500 evra.

Sastojci napitka su votka s aromom vanile, konjak star 200 godina i ljuspice 23-karatnog zlata. Piæe se servira u unikatnim kristalnim èa¹ama, uz èokoladne bombone.

U Irskoj su sve èe¹æi skupoceni kokteli, a neki barovi u èa¹e èak ubacuju dijamantsko prstenje.

(RTS)

-------------------------

Ribar proveo tri meseca na moru


Vijetnamski ribar za kojeg se verovalo da je poginuo u tajfunu Èanèu, koji je u maju pogodio Aziju, vratio se kuæi ¾iv i zdrav, pi¹e vladin dnevni list.

Nguyen Van Huong (36), iz pokrajine Quand Nam u sredi¹tu Vijetnama, proveo je trinaest dana na splavu i preplovio je 2,000 km, nakon ¹to je u olujnom nevremenu ostao bez ribarskog broda. Spasen je kada ga je pokupila jedna vijetnamska barka, ali vi¹e od dva meseca nije mogao da se javi porodici jer brod nije imao radijsku vezu.

Kada se vratio, "porodica je htela da zakolje kravu kao dar precima i susedima, ali je dobila dopu¹tenje da zakolje samo svinju. Predlo¾ili smo im da ¹tede i poslu¹ali su", rekao je zamenik naèelnika op¹tine Que Ninh, Nguyen Tien Phi.

"Prestaæu da ribarim", rekao je ribar koji je èudom pre¾iveo. "Pre¾iveo sam oluju 1998, a sada i tajfun Èanèu. Ne ¾elim vi¹e da se igram s morem".

Tajfun Èanèu je usmrtio 21 osobu, a vi¹e od 220 ih je nestalo u Vijetnamu. U Kini su poginule 23 osobe, a na Filipinima 41.

(Jutarnji list)

-----------------------------------

Otkaz sudiji zbog patuljaka
Izvor: FoNet 
Manila -- Jedan filipinski sudija dobio je otkaz jer je tvrdio da mu u radu poma¾u imaginarni patuljci.

Sudija Florentino Floro nije uspeo da uveri kolege iz Vrhovnog suda da mu dozvole da nastavi rad, a ¾alio se na odluku ni¾eg suda koji mu je posle trogodi¹nje istrage zabranio rad zbog nekompetentnosti i pristranosti.

Sudija je istra¾iocima rekao da mu patuljci Arman, Luis i Anhel poma¾u da se oporavi za vreme odmora u njegovom kabinetu i da mu veoma poma¾u korisnim savetima. Vrhovni sud je odluèio da za takve fenomene nema mesta u pravosuðu, a presuda je doneta po¹to su lekari dostavili nalaz prema kom Floro pati od psihoze.

Pored konsultacija s patuljcima, sudija je svakog petka menjao odoru iz plave u crnu kako bi obnovio svoje psihièke moæi

-----------------------------------

Kockaste lubenice u Britaniji

Velika Britanija je prva evropska zemlja koja je prihvatila masovnu prodaju lubenica u obliku kocke, a prva isporuka veæ je stigla u britanske supermarkete.

Kockaste lubenice se gaje u Brazilu uz pomoæ prozirnih plastiènih kalupa, a promena spolja¹njeg izgleda ne utièe na njihov ukus, objavila je ruska agencija Agrofakt.

Kockaste lubenice se lako transportuju i zauzimaju manje prostora na pijacama i u prodavnicama. Upravo ti kvaliteti treba da dovedu do sni¾enja maloprodajnih cena zahvaljujuæi smanjenju tro¹kova za transport i sme¹taj robe.

Kockasta lubenica æe u Londonu ko¹tati pribli¾no pet funti.

Pro¹log leta su se kockaste lubenice na¹le u maloprodaji u Kini i japanskim gradovima Tokio i Osaka, ali u kolièini od svega 800 komada.

U prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, od 2001. godinje gaje ne samo kockasti paradajz i krastavac, veæ i papriku i neko drugo povræe.

Farmeri uspe¹no gaje i lubenice u obliku piramide, koje se te¾e transportuju, ali efektnije izgledaju na stolu.

(RTS)

spojila sam poruke





nasty girl

NASA izgubila snimak sletanja na Mjesec

Amerièka vlada izgubila je originalni snimak prvog sletanja na Mesec, ukljuèujuæi i legendarni "mali korak za èoveka, ali veliki za èoveèanstvo" astronauta Neila Armstronga, objavio je u ponedjeljak kabinet odnosa sa javnoscu NASA-e.
Poznata Armstrongova svemirska ¹etnja, koju su 20. Jula 1969. godine vidjeli milijuni gledaoca, jedna je od onih koje NASA veæ godinama ne uspeva pronaæi, rekao je Grey Hautaloma."Veæ je dugo vremena nismo videli. Tra¾imo je godinama i nikako da se pojavi", rekao je Hautaloma.Na animku su sacuvani i podaci o zdravstvenom stanju astronauta, kao i stanju svemirskog broda. Prema reèima njegovim recima, nedostaje oko 700 traka prenosa misije Apollo."Ipak, ne bi trebali biti zabrinuti. Sve podatke s trake imamo u ovom ili onom obliku", istièe Hautaloma.Èak i kad bi se prona¹le, trake su mozda ostecene i nemogu se gledati, jer su se vremenom dosta o¹tetile, tvrde u NASA-i.Celi video materijal godinama se èuvao u Nacionalnom arhivu, no u kasnim 70-tim godinama pro¹log veka vraæen je NASA-i.

Izvor Dnevnik.hr

MARATON OKO SVETA

Manfred Mihlits planirao je da optrèi svet za 365
dana. Taj Beèlija saopstio je da æe na put kenuti 1. januara naredne godine, a prema planu, svakog dana trebalo bi da pretrèi oko 70 kilometara. Ukupno æe pretrèati 25.000 kilometara, a sav prihod koji bude ostvaren od prodaje TV prava iæi æe u dobrotvorne svrhe.

Tridesetosmogodi¹nji Mihlits æe zaradjeni novac uplatiti na raèun austrijskog SOS deèjeg sela, a planirao je da po kontinentima trèi dijagonalno. Krenuæe iz Azije, a zavr¹iti u Austriji 31. decembra 2007. godine. Zajedno s njim svetom æe putovati, ali u automobilima, fizioterapeuti i lekari koji æe brinuti o njegovom zdravlju.

Izvor RTS

BRITANCI TRO©E 30 MILIONA FUNTI GODI©NJE TRA®EÆI LJUBAV

Neo¾enjeni Britanci i njihove neudate sugradjanke, kojih ukupno ima devet miliona, u potrazi za ljubavlju godi¹nje ukupno potro¹e 30 miliona funti [44,6 miliona evra], odnosno 3.330 funti [4.950 evra] pojedinac(no, pokazala je studija objavljena na internet sajtu Parship.
Prema tom 'indeksu tro¹kova ljubavi', sama potraga za nekom vezom ko¹ta 1.650 funti godi¹nje, od èega 156 funti odlazi na internet sajtove ili agencije za upoznavanje, a 602 funte na prvih sedam sastanaka.
Proseèni tro¹ak jednog sastanka ne{to je opao i iznosi 69 funti, umesto 87 koliko je iznosio 2005. Kada se upoznaju, partneri tro{e 1.680 funti na odr`avanje magije prvih trenutaka, od èega 970 funti na restorane i vina, 148 na putovanja, 63 na cvec'e i bombonjere i 63 na taksi.
Za prvih ¹est meseci neke veze mu{karci su mnogo dare`ljiviji i u proseku tro{e 1.426 funti, dok njihove parnerke tro{e 740 funti. Ta razlika se smanjuje ukoliko veza potraje vi{e od godinu dana [mu¹karci 987, `ene 784 funte].
Ista studija je pokazala da raskidi ko¹taju pet miliona funti godi{nje. Oko 38 odsto `ena i 47 odsto mu¹karaca ka`u da svojim biv¹im partnerima ostavljaju kompakt diskove, mobilne telefone, `ivotinje, nakit, pa èak i vozila.

(RTS)

Beba za pola dolara

U Indiji nije retkost da siroma{ni roditelji prodaju decu, a jedna `ena je svoju bebu prodala za pola dolara. List "Times of India" prenosi da je Rita Devi iz Muzafarpura u saveznoj dr`avi Bihar prodala svoju devojc(icu drugoj `eni, jer nije imala novac za put, a odluc(ila je da se vrati kuc'i posle iznenadne smrti supruga. Indija u poslednjih nekoliko godina bele`i impresivan privredni rast, ali oko 250.000 od milijardu stanovnika te zemlje i dalje `ivi u te{kom siroma{tvu.

(FoNet)

Vise mobilnih telefona nego stanovnika

Nemac(ka sa 82 miliona stanovnika najnaseljenija je zemlja Evropske unije, a 1. avgusta imala je 82,8 miliona pretplatnika u mobilnoj telefoniji.
Nemac(ka federacija za telekomunikacije i informatiku (Bitkom) nije oc(ekivala da c'e prag od 82 miliona biti pre?en pre kraja godine.
Me?utim, ''pad cena i tendencija posedovanja dvaju mobilnih telefona ubrzali su taj razvoj'', obja{njava predsednik Federacije Willi Berchtold.
Mobilni su se u Nemac(koj pojavili 1992. i vec' pred kraj 1996. zabele`eno je 5,6 miliona korisnika. Pojava prepaid kartica 1999. dovela je do prave eksplozije, a u buduc'nosti bi im broj mogao jo{ vi{e porasti, procenjuje Bitkom, navodec'i primer Italije gde je procenat prodora mobilnih 120%.
Tako?e, mobilna telefonija trec'e generacije UMTS privlac(i sve vi{e korisnika. Sredinom ove godine koristilo ju je vi{e od 4 miliona Nemaca, gotovo dvostruko vi{e nego na kraju 2005.

www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Srpski ''rent-a-policajac''

Oni koji su u potrazi za za{titom ili im je zatrebao helikopter za vikend-putovanje od sada se mogu obratiti i policiji. Naime, od ovog meseca srpska policija c'e omoguc'iti svojim gra?anima da tokom vikenda iznajme osoblje, transport, pa i `ivotinje koje su u policijskoj slu`bi, sve u privatne svrhe.
Policija je objavila i cenovnik usluga ako neko po`eli tokom vikenda pored sebe imati policajca, to c'e ga ko{tati 300 dinara po satu. Policijski konj se mo`e dobiti vec' za 2.400 dinara po danu, a za psa treba izdvojiti 1.800 dinara. Helikopteri su ipak skuplji od 45.000 do 140.000 dinara po satu, zavisno od modela.

www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Japanac 37.760 puta nazvao ''ljubazne'' telefonske operaterke

Japanska policija uhapsila je ove nedelje mu¹karca koji je 37.760 puta nazvao telefonsku slu¾bu za informacije jer je ¾eleo da slu¹a ''ljubazne'' glasove njihovih operaterki.
Èetrdesetèetvorogodi¹nji Japanac priznao je da je slu¾bu Nippon Telegraph & Telephon Corp.-a mobilnim telefonom zvao i do 905 puta na dan, objavio je japanski dnevnik Mainichi Shimbun.
''Kada sam ih jednom nazvao da bi ulo¾io pritu¾bu, operaterka je bila jako ljubazna, pa sam hteo da slu¹am njihove glasove.'' - rekao je policiji u Hiro¹imi.
Policija smatra da je pozivima, uèinjenim izmeðu marta i jula ove godine, psiholo¹ki uznemirio vi¹e od 100 operaterki, pi¹e list.

www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Bred

#33
Dvogodi¹njak pregazio babu
Izvor: FoNet 
Var¹ava -- Jedan dvogodi¹nji deèak popeo se u oèev automobil i pregazio svoju babu.

Dogaðaj se odigrao na jugoistoku Poljske, a deèak, koji se igrao u dvori¹tu, popeo se u automobil, okrenuo kljuè i pokrenuo automobil koji je ostao u prvoj brzini. Automobil je naleteo na ¹ezdesetosmogodi¹nju ¾enu, saop¹teno je iz policije.

Sve to posmatrao je deèakov otac, ali je bio toliko pijan da nije uspeo da reaguje i spase svoju majku. Kasnije je utvrðeno da je imao toliko alkohola u krvi da je bio praktièno obeznanjen


Zaboravio da podigne dobitak
25. avgust 2006. | 09:21 -> 12:23 | Izvor: FoNet 
Bratislava -- Nepoznati dobitnik slovaèkog lotoa do isteka zakonskog roka nije podigao dobitak od ko 800.000 evra.


Zaboravni igraè trebalo je do danas da se pojavi sa svojim listiæem na kojem je prekri¾io dobitne brojeve 5, 11, 20, 32, 35 i 48. Listiæ je uplatio sredinom jula u Bratislavi. Bio je to 11. najveæi dobitak u istoriji slovaèkog lota i najveæi iznos koji nije podignut, rekao je portparol Lutrije.

Za sada nije poznato da li je dobitnik izgubio listiæ, ili je zaboravio da je uop¹te igtao.

:K

FRANCUSKA
Dobio 57 miliona evra

Za sada nepoznati igraè dobio je na francuskoj lutriji „Evro milioni“ 57,41 milion evra. Ovaj dobitnik treæeg po visini d¾ekpota u istoriji francuske lutrije imao je izglede jedan prema 76 miliona za dobitak

spojila sam poruke

nasty girl

Porno film gre¹kom u vestima ¹vedske televizije...

©vedska dr¾avna televizija SVT gre¹kom je, tokom ponoænih vesti, na ekranu iza spikera prikazala pornografski film. Gledaoci petominutnih vesti u subotu uveèe mogli su da vide eksplicitne scene èe¹kog porno filma na TV ekranu iza spikera Petera Dalgrena (Dahlgren). Na monitoru, jednom od brojnih u sobi koja se vidi iz studija, obièno se mo¾e videti program drugih informativnih TV stanica. Osoblje SVT-a, koje je prethodno gledalo sport na kablovskom Kanalu plus na kome se èesto posle ponoæi prikazuju porno filmovi, zaboravilo je da vrati kanal na informativnu stanicu, objasnio je direktor SVT-a Per Ing (Yng). „Ovo ne sme da se ponovi”, rekao je Ing i dodao da je producent brzo reagovao: èim je ugledao scene seksa, otrèao je u sobu da ugasi monitor. Prema reèima Inga, gledaoci se nisu ¾alili, ali je incident izazvao veliko interesovanje medija. (RTS)

Proziveo pad sa 1000 metara...

Jedan ju¾noafrièki padobranac pao je sa 1.000 metara, padobran se nije otvorio, ali on je pre¾iveo. Tridesetpetogodi¹njem Benu Jakobsu to je bio prvi samostalan skok i za sada nije poznato da li je on napravio gre¹ku ili je zakazao padobran. Jakobs je rekao da uop¹te nije registrovao da mu se padobran nije otvorio. „Dok sam padao, uèinilo mi se da idem malo prebrzo. Po¹to mi je to bio prvi skok, verovatno sam se malo izgubio, a kada sam pao, mislio sam da sam lo¹e doskoèio”, rekao je Jakobs. Kada je video da se Jakobsu nije otvorio padobran, instruktor je iz aviona odmah pozvao hitnu pomoæ, a kada su do¹li na livadu na koju je Jakobs pao, zatekli su ga kako mirno sedi, s neznatno oteèenom gornjom usnom. (FoNet)

Najstariji mu¹karac sveta proslavio 115. roðendan

Najstariji mu¹karac sveta proslavio je 115. roðendan, a na proslavi je prisutnima delio savete kako da vode zdrav ¾ivot. Portorikanac Emilijano Merkado del Toro objasnio je svoju dugoveènost time ¹to jede zdravu hranu i izbegava alkohol. „Nikada nisam ¹tetio svom telu ¾estokim piæima”, rekao je Merkado, koji je u 90. godini prestao da pu¹i, nakon 76 godina pu¹aèkog sta¾a. Merkada je Ginisova knjiga rekorda upisala u rubriku „Najstariji mu¹karac sveta”. „Nikada nisam mislio da æu izdr¾ati ovoliko dugo”, rekao je Merkado. Roðendanskoj proslavi, uprilièenoj u na jednom trgu u primorskom mestu Izabela, prisustvovali su gradonaèelnik, porodica, prijatelji i njegov omiljeni muzièar Iris Èakon. „Sreæan sam”, kazao je Merkado, koji ima probleme sa sluhom, slep je od pre èetiri godine i u invalidskim je kolicima. Najstarija ¾ena sveta je Marija Ester de Kapovilja iz Ekvadora, koja æe 14. septembra navr¹iti 117 godina. (RTS)

Boca tequile za 225 hiljada dolara...

U Meksiku je sinoæ prodana boca tekile iz limitiranog branda pod nazivom "Pasion Azteca" stare ¹est godina, meksièkog proizvoðaèa Tequila Ley.925. za rekordnih 225 tisuæa dolara. Identitet kupca ostao je skriven. Ovo je najskuplja i najkalitetnija boca tekile ikad prodana, a osim nje proizvoðaè za ¹ire tr¾i¹te proizvodi posrebrenu i pozlaæenu tekilu za ne¹to manju cijenu od 25 tisuæa dolara. Inaèe tvrtka je veæ dobivala presti¾ne nagrade za dizajn, pa je i na ovoj najskuplje prodanoj tekili ikad, umjetnièko djelo umjesto etikete. No kako tvrdi direktor proizvoðaèa Tequila Ley .925, Fernando Altamirano osim ¹to su u¹li u Guinnessovu knjigu rekorda ne namjeravaju stati na tome.
Uskoro æe dizajnirati i napraviti bocu koja æe stajati milijun dolara, a bit æe ukra¹ena inkrustacijom od dijamanata i platine te æe se iduæe godine ponuditi na aukciji u Sotheby'su. Pa ¾iveli!

Prebrzo u rikverc...

©irom svijeta svakoga dana se naplati na tisuæe kazni zbog prebrze vo¾nje. Nesavjesni vozaèi kojima se ¾uri pritom obièno voze prema naprijed. No, 42-godi¹njem Heinzu Erlaufu iz Stuttgarta po¹lo je za papuèicom gasa prebrzo voziti i unatrag. Kamera koja bilje¾i prebrzu vo¾nju ga je snimila kako na cesti gdje je ogranièenje 40 km/h vozi 55 na sat – u rikverc.
Erflauf je ovaj prekr¹aj poèinio u svom Mercedesu C klase u austrijskom gradu Bludenzu, a morat æe platiti dvjestotinjak kuna. "Ovo je po prvi put da je bilo tko od nas vidio da je radar zabilje¾io nekog tko vozi u rikverc." – izjavio je glasnogovornik policije. 

Smanjite tanjire i kasike

Oni koji ¾ele da oslabe trebalo bi da poku¹aju da jedu iz manjih tanjira i koriste manje ka¹ike za serviranje hrane, a oni koji ¾ele da se ugoje trebalo bi da èine suprotno, ukazuje jedna studija obavljena na amerièkom Univerzitetu Kornel. Jedno ranije istra¾ivanje veæ je pokazalo da tinejd¾eri u uske i visoke èa¹e sipaju èak 77 % manje soka nego u niske i ¹iroke, i da èak i profesionalni barmeni nalivaju vi¹e piæa u bokaste èa¹e s no¾icom nego u standardne èa¹ice, izve¹tava Rojters. Ovog puta struènjaci s Kornela su istra¾ivanje obavili na 85 nutricionistièkih eksperata s jednog velikog univerziteta amerièkog Srednjeg zapada. Oni su prisustvovali skupu na kojem su sami mogli da se slu¾e sladoledom. Pri tom su neki od njih na raspolaganju imali èinije od pola kilograma, a drugi dvostruko veæe. Osim toga, jedni su dobili ka¹iku za vaðenje kugli koja je zahvatala 35 grama, a drugi ka¹iku za 50 grama sladoleda.
Po¹to su se poslu¾ili, sadr¾aj èinijica je izmeren, a uèesnici u eksperimentu su odgovorili na pitanje o tome koliko sladoleda misle da su uzeli i koliko im se èini da je velièina njihove porcije i ka¹ike za slu¾enje razlièita od velièine onih koje uobièajeno koriste.
Oni uèesnici studije kojima su date veæe èinijice, i ne znajuæi to, poslu¾ili su se sa 31 & vi¹e sladoleda od onih koji su imali manje posude. Osim toga, bez obzira na velièinu èinije, oni koji su dobili veæu ka¹iku za serviranje uzeli su 14,5 % vi¹e sladoleda od onih s manjom ka¹ikom.
Pri tom je 82 od 85 uèesnika u eksperimentu pojelo sav sladoled koji su sipali, a oni meðu njima koji su dobili i veæe posude i veæe ka¹ike za vaðenje kugli uzeli su i pojeli èak 57 % vi¹e sladoleda od ispitanika koji su imali i manje èinijice i manje ka¹ike za vaðenje kugli.
Najinteresantnije je ¹to se ispostavilo da èak ni eksperti za ishranu nisu bili svesni da se slu¾e veæom kolièinom sladoleda nego obièno, ¹to pokazuje koliko su ljudi na tom planu povodljivi i podlo¾ni iluziji. (Tanjug)

Nemci NASA-i: Mi imamo originalni snimak sletanja na Mesec

Nemaèki astronomi otkrili su da poseduju jedan od najreðih snimaka na svetu - originalni zapis sletanja Apola na Mesec koje je NASA negde zagubila.
NASA je naime objavila kako je izgubila 698 od 7.000 snimaka sletanja Apola 11 na Mesec 1969. godine koje su stavili u arhivu godinu dana kasnije. Ti snimci su vitalan dokaz u pobijanju urbane legende kako èovek zapravo nije nikada sleteo na Mesec, veæ je sletanje snimljeno u studiju. Po objavljivanju da su snimci nestali, legenda o la¾iranju dogaðaja iz 1969. godine opet je za¾ivela, ¹to bi trebalo da pobiju snimci nemaèkih astronoma.
Tilo Elsner, direktor opservatorije u Bohumu, izjavio je: ''Mi smo jedni od retkih koji poseduju originalne snimke sletanja.'' Meðutim, oni imaju samo zvuèni zapis, a ne i video snimke istorijskog dogaðaja kad je Apolo 11 sleteo na Mesec.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Koka-Kola zabranjena na britanskom univerzitetu

Britanski univerzitet Saseks zabranio je prodaju Koka-Kole u znak protesta zbog navodnih poslovnih poteza te kompanije, a oèekuje se da æe se bojkotu tog napitka pridru¾iti i ostali univerziteti.
Britanski studenti protiv Koka-Kole sve su glasniji u svom nastojanju da britanske univerzitete uvere kako trebaju da prekinu ugovor sa proizvoðaèima tog bezalkoholnog napitka zbog ogromne kolièine pesticida pronaðene u Koka-Koli, zatim zbog pogona za punjenje koji su zagadili izvore vode u Indiji i tamo¹njim poljoprivrednicima zbog toga zagorèali ¾ivot.
Osim sluèaja u Indiji, Koka-Kola nije uèinila ni¹ta da za¹titi svoje radnike u Kolumbiji i drugim ju¾noamerièkim zemljama koji trpe zlostavljanja na poslu. Stoga sutdenti iz moralnih razloga pozivaju sve na bojkot najpopularnijeg svetskog piæa.
Koka-Kola nije komentarisala sluèaj zabrane na Saseksu.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Sve¹tenik zvonima omeo neonacistièki skup

Bavarski sve¹tenik zvonio je zvonima svoje crkve tokom skupa neonacistièke stranke NPD i pred sudom æe morati da odgovara zbog ometanja manifestacije koja je imala odobrenje vlasti, saznaje se u petak iz sudskog izvora.
Èlanovi stranke krajnje desnice okupili su se na sredi¹njem trgu gradiæa Miltenberga (Bavarska), ali morali su da prekinu skup jer su zvona crkve neprekidno zvonila, pa im nakon 20 minuta zaglu¹ujuæe buke nije preostalo ni¹ta drugo nego da odustanu.
Meðutim, podneli su tu¾bu sudu u A¹afenburgu koji je protiv sve¹tenika pokrenuo postupak zbog ometanja dopu¹tene manifestacije. Tu¾itelj je objasnio da je sud tako morao postupiti jer ga na to obvezuje zakon.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Slovenaèka buba Hitler hit meðu kolekcionarima

Mala slepa buba braon boje, koja ¾ivi u slovenaèkim peæinama, posti¾e kod kolekcionara cenu od 1.000 evra zbog toga ¹to je ime dobila po Adolfu Hitleru, objavio je juèe kolekcionar insekata iz Minhena.
Buba je dobila nauèno ime Anophtalmus hitleri, u èast nacistièkog diktatora, kad je otkrivena 30-ih godina dvadesetog veka, a neonacisti su poèeli da je skupljaju poslednjih godina.
''To je postala prava pomama. Kolekcionari lutaju po peæinama. Ukradeni su gotovo svi na¹i primerci u muzeju.'' - rekao je entomolog Martin Bahr iz Dr¾avnog zoolo¹kog muzeja u Minhenu.
Bubi je ime dao Nemac Oscar Scheibel koji ju je otkrio, a prema nekim informacijama, od Hitlera je dobio zahvalno pismo za ''èast'' koju mu je ukazao. U nekim sluèajevima, izbor imena mo¾e se shvatiti i kao uvreda. Agathidium bushi, buba koja ¾ivi u blatu, pro¹le godine je dobila ime po amerièkom predsedniku D¾ord¾u V. Bu¹u.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)


Bred

Korisnici internet pretra¾ivaèa Gugl moæi æe da skinu s Gugla i ¹tampaju u integralnoj verziji jedan broj knjiga èija su autorska prava istekla, saop¹teno je iz te kompanije.

"Otkriti Dantea, Njutona i Igoa od sada je malo lak¹e. Od danas æe na¹i korisnici moæi da naðu besplatne integralne verzije nekih od najveæih svetskih dela na Google Book Search (http://books.google.com)", navodi se u saop¹tenju.

Potrebno je, dodaju u Guglu, da se samo pritisne "full view" (integralna verzija) da bi se proverilo da li je odreðena knjiga dostupna u integralnoj verziji.

Tako æe od sada korisnici interneta moæi sa Gugla da skidaju dela poput "Principi matematike" Isaka Njutna, "Objava" Simona Bolivara (na ¹panskom) i "Jadi mladog Vertera" Johana Volfganga Getea.

Gugl precizira da se ova nova moguænost besplatnog listanja knjiga ne odnosi na dela koja su i dalje za¹tiæena autorskim pravima, jer se takva dela mogu samo delimièno objavljivati.

Dostupnost integralnih verzija svetskih dela preko Gugla predstavlja novu etapu sukoba tog popularnog pretra¾ivaèa i knji¾evnih izdavaèa.

Tako su na primer, francuski izdavaèi u junu tu¾ili sudu Gugl zbog najave tog internet pretra¾ivaèa da namerava da ponudi svojim korisnicima digitalne verzije knjiga.

Amerièka kompanija je, meðutim, uzvratila da izdavaèi koji ne ¾ele da se njihova izdanja pojavljuju u digitalnoj verziji moraju to i da naglase.

(Beta)

b92

Bred

#36
 Драматичан викенд у шабачком породилишту
Враћене замењене бебе
Начелник Гинекологије прим. др Горан Малетић позвао полицију и обећао детаљну истрагу 
 
Замењене бебе биле исте дужине и тежине
(Фотодокументација „Политике”)



ШАБАЦ – Из шабачког породилишта уочи протеклог викенда отпуштена је жена са туђом бебом! Грешку су открили сами лекари, који су одмах алармирали начелника службе прим. др Горана Малетића, а он руководство Здравственог центра и надлежне државне органе, па је случај брзо добио срећан епилог.

Здраве мушке бебе, које су на свет дошле 28. августа ове године, биле су замењене породиљама Д. С. из Шапца и Д. Б. из села Добрић. Д. С. се породила царским резом у 9.45, а Д. Б. природним путем у 11.10 часова. Новорођенчад су била исте тежине – 3,3 килограма, идентичне дужине, а само за 1 центиметар разликовао им се обим глава. У „боксу” су била једно уз друго.

Д. Б. је у четвртак 31. августа пуштена кући, а због опоравка од операције Д. С. је задржана још у болници. У међувремену, беби у породилишту повећао се билирубин (физиолошка жутица), па је на неонатологији у петак урађена анализа крви.

– Пошто се резултат није поклопио са узорком са пупчаника, шеф неонатологије др Мира Лукић проверила је бебу, и открила да се име мајке разликује на идентификационој наруквици и повоју преко стомака. О томе ме је обавестила исте ноћи –  каже прим. др Горан Малетић.

Одмах у суботу ујутро, у болницу су позвана оба супружничка пара, којима је саопштено о чему је реч. Договорено је да су обави анализа крви родитеља, која је потврдила да су бебе замењене. Д. Б. из Добрића дошла је са бебом Д. С. из Шапца и остала на одељењу док њеној правој беби не прође жутица.

О несвакидашњем догађају начелник Малетић је обавестио Полицијску управу, па су истога дана у болницу дошли двоје инспектора и истражни судија Окружног суда Саша Кнежевић. Обављен је службени разговор са родитељима, а састанку су присуствовали и директора Здравственог центра за стручне послове др Драган Танасић и шеф породилишта др Милорад Мићић.

– Наша обавеза је да све околности буду детаљно испитане, без обзира на то што је све решено на леп начин. Очито је реч о људском фактору, а не желим да прејудицирам да ли је грешка случајна, или намерна. Спровешћемо и нашу интерну истрагу, а извештај ћу проследити генералном директору Здравственог центра др Слободану Мирковићу, што ми је и обавеза – истиче др Малетић.

За сада је велика енигма како су бебе уопште замењене, јер су их мајке после порођаја виделе. Штавише, супруг Д. С. је донео фотографију сачињену већ у уторак, на којој се јасно види да је сликао своје право дете. И после тога бебе су доношене мајкама на дојење, а оне не могу да се сете када је до забуне дошло.


М. Мијушковић
[објављено: 04.09.2006.] 


politika



©ifre u modnim crte¾ima
Izvor: Beta 
London -- Nemaèki ¹pijuni tajne poruke tokom II svetskog rata krili u modnim crte¾ima i skicama.


Prema navodima iz dokumenata britanske obave¹tajne slu¾be, nacistièki agenti su prenosili osetljive vojne poruke koristeæi crtice i taèkice Morzeove azbuke skrivene u crte¾ima. Meðutim, predstavnici britanske tajne slu¾be su znali za tu prevaru i uspevali da de¹ifruju poruke.

Nedavno je objavljena knjiga s delom dokumenata britanske tajne slu¾be, a kao primer skrivenog koda navodi se crte¾ tri mlade manekenke. U tom primeru, poruka glasi: "Jako pojaèanje neprijatelja se oèekuje kroz nekoliko èasova." Poruka je bila skrivena u ukrasima modela sa ¹e¹irima, bluzama i veèernjim haljinama.

Dokumenta otkrivaju i druge naèine za slanje skrivene poruke po¹tom, pa se tako pominju nevidljivo mastilo ili ubodi igala u pismima s tajnim porukama o kretanju vojske ili vazdu¹nim napadima. Poruke su skrivane i u partiturama, u opisima pokreta na ¹ahovskoj tabli ili drugih igara.

Kodovi su otkriveni posle hap¹enja dva nemaèka agenta 1942. godine.

spojila sam poruke

nasty girl

#37
Automobil 6 godina na popravku...

Argentinski umirovljenik tu¾i jednu automehanièarsku tvrtku koja popravlja njegov auto veæ punih 6 godina.Jose Orono, koji je svoj Fiat 600 dao na popravak tvrdi da je auto kod automehanièara veæ 6 godina, od 2000.godine."Samo ga je trebalo obojiti i napraviti neke manje popravke. Tamo su stalno smi¹ljali nove isprike, od smrti u obitelji pa sve do provale u radnju. Bio sam strpljiv jer poznam njegovu ¾enu i djecu, ali ovo je stvarno previ¹e." ka¾e Orono.

Evropska sonda Smart-1 sru¹ila se na Mesec

Prva evropska meseèeva sonda Smart-1 sru¹ila se na Mesec u nedelju u 7:42, èime se zavr¹ila uspe¹na 16-meseèna nauèna misija koja je omoguæila najpre posmatranje polova Zemljinog prirodnog satelita, objavila je Evropska svemirska agencija (ESA).
Smart-1 udario je u Mesec brzinom od 7.200 km/h, odnosno 2 km u sekundi. Prema predviðanjima nauènika zadu¾enog za projekat u Evropskoj svemirskoj agenciji Bernarda Foinga, nakon udara trebao je da ostane ''mali krater preènika izmeðu 3 i 10 metara''.
Sonda je lansirana 28. septembra 2003. iz svemirskog centra u Kourou (Francuska Gvajana) uz pomoæ rakete Ariane-5, a u Meseèevu orbitu u¹la je u novembru 2004. Nauèna ispitivanja poèela su u martu 2005.
Zahvaljujuæi Smartu nauènici su prvi put otkrili da na Mesecu ima kalcijuma i magnezijuma, izmerili razliku u sastavu sredi¹njih podruèja kratera, vulkanskih nizija i velikih bazena, zatim izradili su kartu cele Meseèeve povr¹ine, ukljuèujuæi i skrivenu stranu, navela je ESA.
Smart-1 omoguæio je i uspe¹no ispitivanje tehnologije koja æe poslu¾iti u drugim evropskim svemirskim misijama, naprimer prema Merkuru.

Toples parada

Vi¹e od 20 000 osoba okupilo se u glavnoj ulici grada Aucklanda na Novom Zelandu kako bi promatrali paradu motocikala na kojima se vozilo 20 djevojaka u toplesu.
Na mimohodu, koji je odr¾an pod nazivom "Boobs on Bikes", su meðu ostalim vozilima bila i dva stara tenka.
Steve Crow, koji je organizirao ovu predstavu, ka¾e kako je to napravio da bi pokazao "da je ovo (Novi Zeland) slobodna zemlja".
Policija je ranije priopæila da je "s obzirom na dana¹nje standarde pristojnosti, prolazak goloprsih djevojaka glavnom ulicom neæe predstavljati nepristojan èin", a s tim su stavom slo¾ne bile i gradske vlasti.
(Vecernji list)

Srbijanska tv voditeljica optu¾ena da je 'napu¹ena' vodila 'Dnevnik'

Voditeljica ugledne srbijanske televizije Politika Minja Miletiæ na¹la se na meti skandala nakon ¹to su se pojavila optu¾be da je sredi¹nju informativnu emisiju "Dan" vodila pod utjecajem opojnih sredstava. Èim je zavr¹ila najavna ¹pica u kadru se pojavila Minja koja nikako nije mogla kontrolirati napad smijeha koji ju je uhvatio i zbog kojega nije bila u stanju proèitati niti prvu vijest.
Kako bi izgladili situaciju, tehnièari u re¾iji èak su ponovili i najavnu ¹picu no niti to nije pomoglo voditeljici jer je, nakon izgovorene prve rijeèi iz vijesti, ponovno prasnula u smijeh, pi¹e srbijanski list "Press".
Na jednom makedonskom Internet siteu pojavila su se nagaðanja kako je Minja prije emisije popu¹ila joint, a svoje tvrdnje potkrijepljuju snimkom emisije iz koje se navodno jasno vidi da je Minja bila "napu¹ena".
Novinari lista "Press" kontaktirali su voditeljicu s ciljem da komentira najnovije optu¾be koje joj se pripisuju, a ona vrlo rado progovorila o neugodnoj situaciji u kojoj se zatekla nakon pet godina cijenjenog rada na televizijama Yu Info i Politika:
"Cijeli taj dan je bio jako èudan. Temperatura vani je bila oko 40 stupnjeva, u studiju jo¹ gore. Nemamo klima-ureðaje, uvjeti za rad su katastrofalni, "Dan" se radi pomoæu ¹tapa i konopa. Kamerman je takoðer bio 'izvan sebe' od topline i nije me obavijestio da sam u kadru. U tom trenutku nisam imala nikakav kontakt sa re¾ijom. Èula sam momke u re¾iji kako se smiju i ja sam instinktivno pridru¾ila opæem smijehu, nemajuæi pojma da sam u eteru.
Minja dodaje kako se èak i njoj, nakon ¹to je odgledala snimku emisije, èinilo da je "napu¹ena" no izrièito tvrdi da nikakva opojna sredstva nije konzumirala uoèi sredi¹nje informativne emisije. Preuzeto od Vecernjeg lista.

Tomatina festival: 100 tona paradajza nestalo za sat vremena

Gotovo 40.000 ljudi bombardovalo se meðusobno sa vi¹e od 100 tona paradajza na festivalu Tomatina koji se veæ tradicionalno odr¾ava krajem avgusta u ¹panskom gradu Bunolu pored Valensije.
''Bacanje paradajza je predivan naèin za oslobaðanje od stresa.'' - izjavio je Pilar Gariges, savetnik za kulturu grada Bunola, gde je festival La Tomatina spontano zapoèeo pre 60 godina. Danas to vi¹e nije stvar spontanosti, veæ organizacije, pa je tako juèe 5 velikih kamiona ispraznilo oko 110 tona paradajza u centar grada, koji su bili iskori¹æeni u roku od sat vremena koliko je ''borba'' trajala.
Nakon borbe, uèesnici su imali na raspolaganju 500 tu¹eva.
La Tomatina je poèela 1945. godine kad su se dve grupe mladiæa sukobile bacajuæi jedna na drugu paradajze koji su im se na¹li u blizini. Petnaest godina lokalna vlast je poku¹avala da zabrani dogaðaj, ali njegova popularnost je rasla i danas predstavlja pravu turistièku poslasticu.

Stranica univerziteta ismejava Bu¹a

Stranica manjeg univerziteta u Ontariju ismejava Bu¹a poku¹avajuæi na taj naèin privuèe studente na univerzitet. ''Ako ste diplomirali na univerzitetu Ajvi Lig, ne znaèi da ste pametni.'' - stoji na stanici pored Bu¹ove fotografije koji je studirao na Jejlu, jednom od 8 univerziteta tzv. ''Ivy League''.
Crno-bela stranica www.yaleshmale.com zapravo je link do stranice univerziteta Lejkhed koji se nalazi nekih 1.400 kilometara severozapadno od Toronta. Zanimljivo je da stranicu nisu kreirali studenti ¾eljni ismejavanja predsednika SAD-a, veæ da je za njenu izradu zeleno svetlo dao sam predsednik univerziteta Lejkhed Frederik Gilbert. Predsednica zajednice studenata tog univerziteta Izabel Poniatovski smatra da je ''takva kampanja odvratna i jeftina''.
Gilbert tvrdi kako su tom stranicom na sopstvenu stranicu privukli preko 7.000 posetilaca, a 95% komentara bilo je pozitivno. Meðutim, reklamiranje vreðanjem drugih nije se svidelo mnogima koji javno kritikuju Gilbertovu odluku.

Vi¹i ljudi su pametniji

Nauènici su odavno utvrdili da vi¹i ljudi zaraðuju bolje od ni¾ih, ali nova studija je pokazala i za¹to je to sluèaj - vi¹i ljudi su pametniji.
''Veæ od treæe godine - dakle pre nego poène ¹kolovanje - i tokom detinjstva, vi¹a deca bolje re¹avaju testove inteligencije.'' - navodi se u studiji nauènika sa Prinstona.
Zakljuèci studije temelje se na 2 britanska istra¾ivanja u kojima su praæena deca roðena izmeðu 1958. i 1970. godine, zatim amerièka studija o povezanosti visine i izbora zanimanja.
Ranija istra¾ivanja pokazala su da vi¹i ljudi bolje zaraðuju jer imaju veæe samopouzdanje, bolje zdravlje i nemaju problema s dru¹tvenim prihvatanjem.
Nova studija meðutim tvrdi da nije reè samo o tome. ''Kao odrasli, vi¹i ljudi biraju bolje plaæena zanimanja u kojima su potrebne veæe verbalne i numerièke ve¹tine, kao i veæa inteligencija.'' - navodi se u studiji.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Finac pobednik u bacanju mobilnog u dalj

Lasi Etelatalo osvojio je zlatnu medalju kad je svoj mobilni marke Nokia bacio 89 metara na Svetskom prvenstvu u bacanju mobilnih telefona u dalj odr¾anom u Savonlini, malom finskom gradiæu pored granice sa Rusijom.
Dovitljivi Finci veæ su izmislili Svetsko prvenstvo u sauni i Takmièenje u no¹enju ¾ena, a pre 7 godina do¹li su do ideje kako da mobilne telefone uèine jo¹ mobilnijim pa su organizovali takmièenje koje je u poèetku okupilo samo nekoliko entuzijasta, dok su ove godine takmièari stigli i iz Kanade, Rusije i Belgije.
U bacanju slobodnim stilom drugo mesto osvojio je Holanðanin Eli Rugtoven, èiji je mobilni ipak pao izvan podruèja oznaèenog za takmièenje, ali je ¾ongliranjem s nekoliko telefona impresionirao ¾iri pa su mu oprostili malo odstupanje od pravila.
Osnivaèica Kristin Lund ka¾e da okupljanje predstavlja dobru me¹avinu sportske i ekolo¹ke aktivnosti jer se svi takmièarski mobilni recikliraju.
Ona ka¾e da svaki takmièar ima svoju omiljenu marku i model za bacanje. ''Neki se vode prema velièini, prema boji, tome kako im le¾i na dlanu... Neki veruju da æe im te¾i model osigurati dalje bacanje, a neki ¾ele lagan mobilni.'' - rekla je Lund.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Maratonac spa¹en nakon 4 dana ¾ivota u moèvari

Nestali maratonac Edi Medous, koga je policija u Floridi tra¾ila puna 4 dana, pronaðen je i spa¹en iz moèvare u koju je upao dok je trèao. On je prethodnog èetvrtka iz svoje kancelarije iza¹ao na pauzu za ruèak, ali se na radno mesto nije vratio pa je njegova kompanija odmah pozvala policiju s ciljem pronala¾enja iznenada nestalog zaposlenog.
Pretpostavlja se da se nesreæni Medous sapleo o ¾bunje ili o drveæe, pa se okliznuo i upao u blatnu moèvaru. Nakon 4 dana aktivne potrage, Edi je pronaðen zaglavljen u blatu, a na telu je imao mno¹tvo uboda raznih insekata nastanjenih na tom podruèju. Jedino ¹to je mogao piti bila je zagaðena i prljava voda, a dane je provodio tako ¹to je puno spavao, koliko god je to bilo moguæe.
''Bio je hrabar, znao je da mora piti tu vodu jer bi inaèe dehidrirao. Puno je spavao, ali mogu reæi da je i dalje u dobroj formi. Ipak je on maratonac.'' - ka¾e policijski narednik Vudi Furnas i dodaje da spomenuta moèvara sadr¾i vrstu blata koje deluje poput lepka kada neko u njega upadne.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Hong Kong: ©etala decu vezanu lancima

Hongko¹ki socijalni radnici uspeli su da identifikuju ¾enu koju je snimio sluèajni prolaznik dok je ¹etala svoje dvoje dece vezane lancima po ulicama Hong Konga.
Snimak napravljen mobilnim telefonom pro¹le nedelje prikazivao je decu, oboje mlaðe od 5 godina, vezanu i prièvr¹æenu za majèinu ruku lancima.
Taj dokaz zabrinuti prolaznik je predao socijalnoj slu¾bi i snimak je iskori¹æen za otkrivanje ¾eninog identiteta.
Socijalni radnici su izjavili da su decu pregledali lekari, kako nisu na njima pronaðeni tragovi povreda i da se sada poku¹ava pronaæi naèin da se pomogne porodici za koju se veruje da je nedavno stigla iz Kine.

U 79. godini poku¹ala da opljaèka banku plastiènim pi¹toljem
.
Starija gospoða (79) uhap¹ena je zbog poku¹aja pljaèke banke u Èikagu plastiènim pi¹toljem, saznaje se iz kancelarije tu¾itelja.
Prema izve¹taju agenta FBI-ja, starica Melvena Kuk u¹la je u utorak u filijalu ''Bank of America'' u Èikagu odevena u ¹iroku crnu kabanicu, s maskom na oèima.
Rekla je blagajniku da se pribli¾i otvoru u ¹alteru jer ne mo¾e glasno da govori buduæi da dolazi od zubara. Zatim mu je pro¹aptala ''¾elim 30.000 dolara'', pokazujuæi mu pi¹tolj koji je napola virio iz plastiène torbe.
Blagajnik je video da je reè o igraèki i ukljuèio je neèujni alarm.
Starica koja je iza¹la iz banke bez plena uhap¹ena je u prodavnici preko puta. Pu¹tena je uz kauciju od 4.500 dolara, dodaje se iz kancelarije.
Proglase li je krivom, mogla bi da dobije do 20 godina zatvora.

Atlantis se uspe¹no spojio sa ISS-om

Amerièka svemirska letelica Atlantis uspe¹no se spojila u ponedjeljak u 12:48 po srednjeevropskom vremenu sa Meðunarodnom svemirskom stanicom (ISS), potvrdila je NASA.
Spajanje letelice s posadom od 6 astronauta, meðu kojima je i jedna ¾ena, izvedeno je 2 minuta posle predviðenog roka, nakon 48 sati putovanja u svemiru. Atlantis je lansiran u subotu iz Floride.
Atlantis se nije spojio sa ISS-om od 2002.
Jedan sat nakon finalnih manevara izvedenih 342,62 km iznad juga Pacifika, usledeæe otvaranje pregrade izmeðu 2 broda.
Spajanje Atlantisa i ISS-a, od kojih svaki ima masu od 100 tona i kreæu se brzinom od blizu 29.000 km/h izvedenoj prema vrlo preciznoj orbitnoj koreografiji savr¹enog svrstavanja dvaju brodova.
Taj manevar od oko 8 minuta omoguæio je dvojici od trojice astronauta u Svemirskoj stanici Rusu Panelu Vinogradovu i Amerikancu D¾efriju Vilijiamsu da fotografi¹u Atlantis i eventualne ¹tete na termièkoj za¹titi nastale tokom prvih minuta dizanja u orbitu u subotu.


nasty girl

#38
Hong Kong æe ka¾njavati one koji psuju majku

U Hong Kongu je poèela velika kampanja da javno psovanje postane nezakonito i da nepristojne primedbe na raèun majke postanu kazneno delo, objavili su u sredu mediji.
Kong Fung-ji, èlanica veænice okruga Tuen Mun ka¾e da se nada kako æe akcija proizvesti zakon koji æe zabraniti psovanje majke ili spominjanje majèinih polnih organa, objavio je Saut Èajna Morning Poust.
Fung-ji izra¾ava nadu da æe svako psovanje na javnom mestu postati nezakonito i ka¾njivo.
Stanovnici Hong Konga iza¹li su na zao glas zbog psovanja, a kantonski kineski kojim se slu¾i 6,8 miliona Hongkon¾ana poznat je po slikovitosti i bogatstvu polno orijentisanih psovki.
''Za poèetak, htela bih da upotreba psovke u kojima se spominje mati postane ka¾njiva kao polna diskriminacija.'' - rekla je inicijatorka kampanje. ''Svako ima majku i psovanje je zato oblik seksualnog nasilja.'' - dodaje.
Ona je podnela predlog zakona koji bi zabranio javnu upotrebu psovki usmerenih ''majkama ili njihovim genitalijama'', pi¹u novine.
Trenutno u Hong Kongu nema zakona koji bi zabranjivao psovanje, ali se novèano ka¾njava upotreba psovki u javnom prevozu, na pla¾i ili u parku.

Beèani pozvani da broje pseæi izmet

Organizatori kampanje koja te¾i da oèisti beèke ulice od pseæeg izmeta pozvali su u èetvrtak graðane da bele¾e koliko su hrpica izmeta uoèili u 5 minuta i da im taj podatak dostave.
Beèka incijativa za pseæi izmet objavila je da æe skupiti i obraditi te podatke i u ponedeljak ih predati gradskim vlastima ne bi li ih tako naterale da se ozbiljnije pozabave problemom.
U maju su aktivisti prikupili 157 hiljada potpisa za peticiju kojom se od grada zahteva da pokrene nekakav program èi¹æenja i da odredi stro¾ije kazne za vlasnike koji ne èiste za svojim psima.
Meðutim organizatori ka¾u da sad veæ gube strpljenje. ''Prvo su rekli da æe poèeti u leto. Onda u jesen.'' - ka¾e za austrijsku televiziju Petra Jens, glasnogovornica Beèke incijative za pseæi izmet.
Prema njenim reèima, pomoæu podataka koje pru¾e graðani, organizatori akcije oceniæe koji deo Beèa psi najvi¹e prljaju i koliko se izmeta pojavi u proseènom danu.

Rafal u predsednicki avion

Jedan madagaskarski vojnik ispalio je rafal u predsednicki avion, zbog cega je predsednik Marc Ravalamana morao otputovati na samit obicnim komercijalnim letom. Vojniku koji je cuvao aerodrom ucinilo se da neko prilazi avionu te je ispalio rafal. 13 metaka zavrsilo je u predsednickom avionu. Na svu srecu nije bilo povredjenih. Vojnik se zbog greske pokusao ubiti!

©ETNJA U PID®AMI IRITIRA ©ANGAJCE

Ljudi koji u pid¾amama ¹etaju ulicom, ¹to se jo¹ mo¾e èesto videti u ©angaju, jedna je od pojava, koja najvi¹e iritira stanovnike tog najveæeg kineskog grada.
Na osnovu nedavnog ispitivanja javnog mnenja, ©angajci, iako to i dalje praktikuju, smatraju da je no¹enje pid¾ame na ulici, u prodavnici, banci ili parku, najnecivilizovanija pojava u gradu, uz dr¾anje agresivnih kuænih ljubimca, svadjalaèki raspolo¾enih suseda i bahatog odnosa prema èovekovoj okolini.
Preko 16 odsto ispitanika je navelo da èlanovi njihovih porodica èesto izlaze u pid¾ami na ulicu, dok je 25 odsto izjavilo da to ponekad rade, saop¹tio je profesor Jang Siong, koji je rukovodio anketom.

ÈOVEK UGRIZAO PANDU


Pijanog Kineza koji je uskoèio u kavez pande u Pekingu da ga zagrli, ¾ivotinja je ugrizla, na ¹ta je on uzvratio - takoðe ugrizom, pi¹e lokalna ¹tampa.
'Osetio je iznenadan poriv da rukama dotakne pandu' i uskoèio u njegov ograðeni prostor, pi¹e 'Beiðing morning post'. Panda koji je spavao, se upla¹io i ugrizao za nogu 35-godi¹njeg radnika. ®ang se razbesneo, udario ¾ivotinju, a ova ge je ugrizla i za drugu nogu. Usledila je borba.
'Ja sam mu uzvratio tako ¹to sam ga ugrizao za vrat. Ko¾a mu je prilièno tanka', rekao je ®ang listu.
Posetioci vrta su pozvali èuvara u pomoæ i ovaj je ljutitog pandu smirio poliv¹i ga vodom. ®ang je zavr¹io u bolnici, a ¹tampa je objavila njegove fotografije iz bolnice.
®ang je isprièao da je video pande na televiziji i da je 'igledalo da se lepo sla¾u sa ljudima'. 'Niko nikada nije rekao da bi ugrizle èoveka. Samo sam ¾eleo da ga dotaknem. Bio sam o¹amuæen od piva. Ne seæam se ba¹ svega', dodao je on.

MUKE S PREZIMENIMA

Italija je zemlja u kojoj postoji verovatno najveæi broj prezimena na svetu - oko 350.000. Kina je potpuno suprotan primer. U zemlji od preko milijardu stanovnika postoji svega 700 prezimena. Osim toga, Kinezi ta prezimena uklapaju sa svega dvadesetak razlièitih imena. Najèe¹æe prezime u svetu je kinesko prezime Li.
©to se tièe Italije, deset najèe¹æih prezimena, poput Rosija i Greka, ima ukupno samo 1,1 odsto stanovni¹tva. S druge strane, deset najèesæih prezimena recimo u Danskoj, od Jensena do Jorgensena, ima èak 33 odsto stanovnika.
Italijanska prezimena uglavnom su izvedena iz imena osoba, mesta, zanimanja ili nadimaka, a najveæim delom su nastala jo¹ u srednjem veku. Èesto je moguæe otkriti odakle potièe neka osoba samo po njenom prezimenu.
To veæ ne bi moglo da se ka¾e za Tursku, gde je posle revolucije mladoturaka, stanovnicima koji do tada nisu imali prezime nareðeno da ga bukvalno u jednom danu izmisle. Mustafa Kemal, koji je predvodio tu revoluciju, nadenuo je tada sebi prezime Ataturk, 'Otac Turaka', a po zakonu niko drugi nije mogao da uzme to prezime.
Jo¹ je slo¾enija situacija u ©paniji i njenim biv¹im kolonijama. Osim toga ¹to je su¾en izbor prezimena, veoma je ¾iv obièaj da se prvoroðenom sinu daje ime oca, a prvoroðenoj kæerci ime majke. Kako onda razlikovati Huana Garsiju dedu, od Huana Garsije oca ili Huana Garsije unuka? ©panci taj problem re¹avaju tako ¹to svaki od njih dobija jo¹ jedno prezime - majèino.
Ima i naroda koji se sasvim dobro snalaze i bez prezimena, poput Tibetanaca i stanovnika ostrva Jave. Biv¹i indone¾anski lider zvao se samo Sukarno. Nemaju prezime ni èlanovi mnogih kraljevskih porodica.
Poseban sluèaj su Islanðani, zagri¾eni sledbenici tradicije 'patronima'. Prezimena se u tom narodu dobijaju na sledeæi naèin: ako gospodin Karl iz Rejkjavika ima dvoje dece, Anu i Magnusa, oni æe se zvati Ana Karlsdotir [odnosno Karlova kæerka] i Magnus Karlson [Karlov sin].
U Srbiji nema statistièkih podataka o tome koliko ima razlièitih prezimena. Procenjuje se da se oko dve treæine srpskih prezimena zavr¹ava na -iæ. Srpska prezimena uglavnom nastaju od imena nekog od predaka, mu¹kog ili ¾enskog, ali i prema upeèatljivoj osobini nekog od predaka, prema mestu gde porodica ¾ivi ili odakle se doselila. U Srbiji su najèe¹æa prezimena Jovanoviæ, Nikoliæ, Petroviæ, Kovaèeviæ i Ðorðeviæ.

Predmet koji je pao sa neba seje strah pustinjom Malija

Neidentifikovani predmet koji je pao s neba u pustinju blizu grada Gao, na severu Malija, izazvao je strah tamo¹njih stanovnika, saznaje se u subotu od policijskog izvora.
Jedan struènjak iz te zemlje smatra da bi se moglo raditi o meteorolo¹koj sondi, ali predmet nije slu¾beno identifikovan.
''Pronaðena je naprava ovalnog oblika i odne¹ena je u Gao, ali nije cela. Drugi deo je verovatno uzelo lokalno stanovni¹tvo.'' - rekao je jedan policijski slu¾benik iz Gaoa, prenosi AFP.
Predmet je te¾ak 10-ak kilograma i pao je u Samete, 80 kilometara istoèno od grada Gao.

Ubio kom¹iju mi¹olovkom

Fam Kuok Viet iz Ho Èi Mina (biv¹i Sajgon) poku¹ao je da za¹titi svoje piliæe od glodara pa je postavio mi¹olovku kojom je ulovio - svog kom¹iju.
Nesreæa je u tome ¹to je Viet (45) spojio mi¹olovku na kuæni vod elektriène energije, kako bi bio siguran da æe ubiti krupne glodare koji su napadali njegovu ¾ivinu. On je uspeo da ulovi nekoliko glodara pre nego ¹to se dogodila nesreæa.
Telo kom¹ije Ngujen Van Hieua pronaðeno je u dvori¹tu Vietove kuæe. Policija je uhapsila Vieta i optu¾ila ga za ubistvo iz nehata, ali jo¹ nije jasno ¹ta je Hieu tra¾io u njegovom koko¹injcu.

©vajcarska klinika poma¾e pri izvr¹enju samoubistva

Osnivaè ¹vajcarske klinike koja poma¾e ljudima da umru ako to ¾ele opet je razljutio javnost. Ovaj put onu britansku, jer je pozvao sve Britance koji su klinièki depresivni da doðu u njegovu kliniku gde æe im on pomoæi da zauvek napuste ovaj svet.
Ludvig Mineli, koji je s britanskog tla pozvao tamo¹nje graðane da umiru, izjavio je kako je do sada pomogao èak 54 osobe iz Velike Britanije u njihovoj nameri da umru i dodao je kako hiljade onih koji pate od depresije mogu iskoristiti ''izvanrednu moguænost'' samoubistva. Za sada, zakon dozvoljava da samo smrtno bolesne osobe mogu otiæi na kliniku Dignitas u Cirihu gde svojevoljno umiru.
Iako je Mineli priznao da je pomogao desetinama Britanaca da umru, britanska policija mu ne mo¾e ni¹ta jer su se ubistva dogodila u inostranstvu. Inaèe, u Britaniji svake godine 5.000 osoba poèini samoubistvo.
Sluèaj neidentifikovane osobe koja boluje od maniène depresije i ¾eli da umre na Minelijevoj klinici ¹vajcarski Vrhovni sud saslu¹aæe 27. oktobra.

Bred

#39
Robija¹ jeo dijetalnu hranu i ugojio se 96 kilograma
Èime ih to hrane u Gvantanamu, kad zatvorenik, koji je po dolasku imao 98 kilograma, posle èetiri godine doðe na 186?!
Nadle¾ne slu¾be za ishranu zatvorenika u amerièkom zatvoru Gvantanamo na Kubi, u kojem su sme¹teni uglavnom arapski teroristi novog doba, tvrde da “¹tiæenici” iz godine u godinu postaju deblji. Èime ih to hrane, kad je zatvorenik koji je po dolasku imao 98 kilograma, posle èetiri godine dostigao 186 kilograma?!

DEBELI - Pojavu gojaznosti istra¾ivali su mnogi: amerièki Amnesti interne¹enel, odgovorni ljudi u zatvoru i humanitarne organizacije èiji su predstavnici obilazili zatvorenike.

Prema reèima Roberta Daranda, portparola u Gvantanamu, zatvorenicima se priprema visokokalorièna kvalitetna ishrana, svakako, "radi njihove dobrobiti". Ipak, da li je trend gojenja ba¹ posledica „dobre hrane" i po kojim kriterijumima se ona odreðuje kad je veæina zatvorenika, pristiglih od 2001, postala deblja u proseku za oko devet kilograma?

U zatvorskim æelijama u Gvantanamu sad ima oko 460 zatvorenika i njima se servira hrana koja dnevno sadr¾i 4.200 kalorija. Za normalno odr¾avanje telesne te¾ine i zdravlja, kako preporuèuje vlada SAD, potrebno je dnevno uneti izmeðu 2.000 i 3.000 kalorija.

Zatvorenicima se, navedeno je, nude raznoliki obroci, a na njima je da odaberu ¹ta im odgovara. Problem nastaje kada, ka¾e Darand, zatvorenici komzumiraju ba¹ sve ¹to im je servirano i rezultat toga je gojenje.

Analitièari smatraju da gojaznost nastupa zbog toga ¹to se zatvorenici slabo kreæu, najveæi deo vremena provode u malim æelijama i gotovo da i ne ve¾baju, iako su preporuke za dnevnu rekreaciju bar dva sata dnevno.

Èelnici zatvora ka¾u da èak i najozlogla¹eniji kriminalci, koji su pod jakim obezbeðenjem, imaju vi¹e nego dovoljno vremena, a i uslova da ve¾baju.

Pojava debelih zatvorenika ostaje misterija, a jedino re¹enje se vidi u anga¾ovanju neke potpuno neutralne grupe koja bi sagledala problem. ||||


24sata

Energetski napitak „kokain” u slobodnoj prodaji u SAD


BRIGA - Njujor¹ki puritanci ozbiljno su se uspanièili kada je, pre nekoliko dana, poèela slobodna prodaja „kokaina" u gradskim barovima i prodavnicama.

„Kokain" je, dodu¹e, samo novi energetski napitak, koji, kako tvrdi proizvoðaè, u stvari i ne sadr¾i pravu drogu, veæ veliku "bombastiènu" kolièinu kofeina i ¹eæera, ¹to veæ 5 minuta nakon konzumiranja "garantuje prelazak iz obiènog u euforièno stanje".

Na taj naèin stvoreni psihofizièki oseæaj mo¾e da potraje i do ¹est èasova, ali æe, kako se èini, protesti najrazlièitijih èistunaca trajati znatno du¾e, jer se novo piæe smatra uvodom u seriju proizvoda sa „neprikladnim imenima".

- ©ta li je sledeæe, pedofilski puter od kikirikija ili mo¾da "Genocid" d¾em - upitao se u razgovoru s novinarom Tanjuga jedan od uèesnika juèera¹njeg protesta zbog distribucije novog piæa u Njujorku.

Prodaja prevazilazi oèekivanja proizvoðaèa „Ridaks beverid¾isa", èija je osnovna zamisao bila da stvori legalno piæe koje bi stvaralo efekat koji ima kokain.

Proizvoðaè ipak upozorava da ga moraju konzumirati odrasle i odgovorne osobe. ||||

Rekord u skidanju brushaltera
7. oktobar 2006. | 09:38 | Izvor: B92
Njujork -- Tri takmièarke iz Amerike poku¹ale su da obore svetski rekord u skidanju brushaltera, koji dr¾e Nemice.


Amerikanke su samo poku¹ale, jer su Nemice i dalje najbolje kada je u pitanju ta disciplina. Desetine ¾ena èekalo je u redu isprd radio stanice na Menhetnu, gde je organizovano takmièenje u brzom skidanju brushaltera.

Ali, jedino je ¾ena sa Long Ajlenda uspela da se sa 37 otkopèanih brushaltera u minuti pribli¾i do sada neoborivom nemaèkom rekordu od 56.

"To nije te¹ko kao ¹to se momcima èini. Mislim da mi poma¾e to ¹to sam ¾ena. Evo, uzmete tri prsta i otvorite kopèu", obja¹njava Beka Olson, takmièarka.

Veliki broj takmièarki se i profesionalno bavi skidanjem brushaltera - njih desetak je zaposleno u lokalnom striptiz baru ©tab.

Ali, oèigledno ni to nije bilo dovoljno da nemaèki rekord bude oboren. A da bi takmièenje bilo regularno, tu je bio i predstavnik Ginisove knjige rekorda.

Kazna za seks u d¾amij
i
Izvor: B92
Gilgil -- Jedan kenijski par zateèen je kako vodi ljubav u d¾amiji.

Kenijski par je zateèen u seksu u d¾amiji Abubakar u Gilgilu i osuðen na godinu i po dana zatvora, prenosi hrvatski portal business.hr. Optu¾eni Peter Kimani i D¾enifer Vairimu priznali su krivicu i rekli da su bili toliko pijani da su mislili da su veæ stigli u svoj stan.

   
D¾in i patuljak putuju svetom

ÈUDO Najvi¹i i najni¾i Pakistanac, Ijaz Ahmed - visok 256 centimetara i Ali Zaman - visok svega 109 centimetara, na proputovanju po zemljama jugoistoène Azije stigli su u grad Malaku u Maleziji. ©etajuæi ulicama, iskoristili su priliku da se fotografi¹u s lepim predstavnicama lokalne policije. ||||

24sata

spojila sam poruke

nasty girl

Danski nauènici istovremeno teleportovali svetlost i materiju

slika Teleportovanje ljudi kao u Zvezdanim stazama jo¹ uvek je samo san za nauènike, meðutim neki od njih su ipak uspeli da se za milimetar pribli¾e ostvarenju tog sna.
Naime, nauènici na univerzitetu u Kopenhagenu uspeli su da izvr¹e istovremeno teleportovanje svetlosti i materije. Dosad je nauènicima polazilo za rukom da teleportuju samo foton ili samo atom na udaljenost od jednog metra. Ali, profesor Eugene Polzik i njegov nauèni tim oti¹li su korak dalje.
''Ovo je napredak jer smo prvi put teleportovali i svetlost i materiju. Jedna je bila nosilac informacije, a druga medij za èuvanje te informacije.'' - objasnio je Polzik.

Teleportovanje je izvr¹eno na udaljenost od pola metra, a Polzik veruje da se mo¾e iæi i dalje jer je foton ''nosilac'' materije koga je lako ''poslati'' na veæe udaljenosti, uz dodatak da nije u fizièkom kontaktu sa materijom koju nosi.
Preuzeto sa sajta www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)
Marihuana spreèava napredovanje Alchajmerove bolesti
                                                   
Dobra vest za vreme¹ne hipike: pu¹enje marihuane mo¾e zaustaviti napredovanje Alchajmerove bolesti!
Najnovija istra¾ivanja pokazuju da aktivni sastojak marihuane mo¾e spreèiti razvoj te bolesti tako da zadr¾ava nivo va¾nog neuroprenosnika koji omoguæava normalno funkcionisanje mozga.
Nauènici iz Istra¾ivaèkog instituta Skrips u Kaliforniji utvrdili su da sastojak marihuane, delta-9-tetrahidrokanabinol ili THC, spreèava propadanje neurotransmitera acetilkolina uspe¹nije od komercijalnih lekova.
THC je takoðe delotvoran u blokiranju proteina koji mo¾e oslabiti pamæenje i sposobnost razumevanja kod obolelih od Alchajmera, objavili su struènjaci u èasopisu Molekular Farmaseutiks.
Nauènici istièu kako bi njihovo otkriæe moglo dovesti do uspe¹nijeg leèenja te bolesti koja je glavni uzroènik senilnosti kod starijih osoba.
Preuzeto sa sajta www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Polovina Amerikanaca poklone ¹alje dalje

Zamotati ne¾eljeni poklonjeni okvir za sliku od pro¹log Bo¾iæa i dati nekome kao poklon vi¹e nije takav tabu kao nekad. Osim, naravno, ako te ne uhvate.
Studija na 1.505 odraslih Amerikanaca, koju je sprovela kompanija za istra¾ivanje tr¾i¹ta Heris Interaktiv, utvrdila je da je preko pola ispitanika priznalo da je poklanjalo poklone ¹to pokazuje da prosleðivanje poklona postaje sve uobièajeniji i prihvatljiviji fenomen.
Èak 78% potro¹aèa koji su anketirani smatralo je kako je prihvatljivo poklanjati pokolonjeno, ponekad ili u veæini sluèajeva.
http://www.sto-posto-zabava.com/

©efovi Krajslera moraju da voze stare modele


Oko 250 najvi¹ih rukovodilaca amerièkog "Krajslera" (Chrysler) dobilo je nalog da umesto novih koriste tri godine stare automobile svoje kompanije kako bi se sami uverili u iskustva kupaca.
©efovi "Krajslera" æe, na zahtev predsednika te kompanije Toma LaSorda, zameniti na dvadesetak dana svoje najnovije modele automobila za one starije kako bi lièno testirali svoje proizvode.
Rukovodstvo kompanije æe tako morati da se podseti kako izgleda vo¾nja starijih modela "grand èirokija", minikombija "krajsler tauna", "karavana dod¾", transportnog vozila "dod¾ ram" i drugih.
LaSorda je i sam, ¾eleæi da primerom poka¾e koliko je va¾na njegova ideja, poèeo da vozi starii "grand èiroki", prenose amerièke novine.
"Znam da su mi prijatelji, kom¹ije i rodjaci govorili - Ti ne zna¹ kako izgleda voziti automobil koji je pre¹ao mnogo milja'. Ovo je dobar naèin da to razumem", rekao je potpredsednik "Krajslera" Stiv Valukas.
Program je poèeo jo¹ u avgustu, ali je odluèeno da bude nastavljen jo¹ dva meseca. Posle tih test vo¾nji, od ¹efova "Krajslera" se oèekuje da podnesu izve¹taj u kojem æe preneti svoje utiske.
U SAD ima oko 30 miliona vozila tog proizvodjaèa, a proseèna starost je izmedju ¹est i osam godina.

(Beta)

91-godi¹nji Australijanac diplomirao pravo


Devedesetjednogodi¹nji Australijanac diplomirao je pravo i 6-godi¹nje studije je zavr¹io vi¹e od godinu dana pre roka jer mu je, kao je rekao, ''vreme igralo va¾nu ulogu''. Alen Stjuart stekao je u subotu titulu diplomiranog pravnika na Univerzitetu Nove Engleske.
Studije normalno traju 6 godina, ali Stjuart je zavr¹io u 4 i po. ''Pravnici ka¾u da vreme igra va¾nu ulogu.'' - rekao je Stjuart. ''Da sam pustio da to potraje, mo¾da ne bih ni zavr¹io.'' Stjuart ka¾e da mu je najte¾e bilo ovladati internetom. ''Bio sam kompjuterski potpuno nepismen.'' - obja¹njava.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Mona Liza je bila bolesna - belgijski profesor istra¾io simptome na slici


Nasledna bolest metabolizma verovatno je prouzrokovala ranu smrt Mona Lize, utvrdio je profesor medicinskog fakulteta Univerziteta Loeven Jan Dekueker nakon dugotrajnog istra¾ivanja poznate slike Leonarda da Vinèija iz 1507. godine.
Mona Liza je na portretu imala izmeðu 25 i 30 godina, ¹to znaèi da je bila premlada za tako visoke vrednosti holesterola u krvi koje je reumatolog Dekueker dijagnozirao na temelju nekoliko simptoma.
Profesor Dekueker tvrdi da je Mona Liza patila od nasledne hiperlipidemije koja bi objasnila i njenu ranu smrt u dobi od 37 godina.
''Kad se pomno posmatra lice te lepe mlade ¾ene, u uglu njenog levog oka mo¾e se primetiti ¾uta mrlja.'' - rekao je Dekueker za list ''Het Laatste Nieuws'' u sredu. Na bolest ukazuje i nateklina na desnoj ruci. ''Tako visoke vrednosti holesterola ozbiljan su faktor rizika za srèana oboljenja i ranu smrt.'' - ka¾e profesor.
Nalazio zdravstvenom stanju Mona Lize Dekueker je izneo u svojoj najnovijoj knjizi ''Umetnik i lekar. Drugaèiji pogled na slike'' (De kunstenaar en de dokter. Anders kijken naar schilderijen) u kojoj profesor nakon 30-godi¹njeg istra¾ivanja tragova postavlja vi¹e od 220 iznenaðujuæih dijagnoza.
Tako je belgijski nauènik prona¹ao da je supruga slikara Marinusa van Rejmersvalea, prikazana na njegovoj slici ''Menjaè novca i njegova ¾ena'' iz 1539., najverovatnije bolovala od karcinoma limfnih ¾lezda. Na vratu blede i iscrpljene ¾ene profesor Dekueker uoèio je natekle limfne èvorove.
Reumu i artritis Dekueker je dijagnozirao kod papskog ministra Jorisa van der Paelea koji je prikazan na slici Jana van Ejcka ''Bogorodice sa kanonikom''. ''To je stariji mu¹karac sa nagla¹enim ¾ilama na slepooènicama, gubitkom kose iznad levog uha i u levoj obrvi, nateèenim rukama i izraslinom na u¹noj resici koja potseæa na tumor.'' - navodi Dekueker zakljuèujuæi da je vatikanski diplomata koji je uz sve to bio jo¹ i razrok, oèito patio od upalnih bolesti, reume i artritisa.
www.sto-posto-zabava.com

Poznat datum smaka sveta

Nauènici su izraèunali kada æe èitava ljudska rasa nestati jer æe nastupiti smak sveta. Biæe to 31. oktobra, na dan poznatiji kao Halouvin, ali tek za vi¹e od 2 miliona godina.
31. oktobra 2252006. godine, odnosno vi¹e od 2 miliona godina od danas, nastupiæe novo ledeno doba koje æe uni¹titi sav ¾ivot na Zemlji. Evropski geolozi i paleontolozi do¹li su do spomenutog datuma analiziranjem milion fosila iz sredi¹nje ©panije, kad su potvrdili sumnje da nono3ri imaju proseèni vek trajanja od 2,5 miliona godina i da moderni èovek postoji veæ oko 250.000 godina.
®ivotni vek povezan je sa Zemljinom orbitom ¹to znaèi da nije na istoj udaljenosti od Sunca kao inaèe, zbog èega se Zemlja jaèe hladi.
www.sto-posto-zabava.com

Diznijevi likovi ka¾njeni zbog ''orgijanja''

Uprava kompanije ''Walt Disney Co.'' objavila je kako je preduzela odgovarajuæe mere protiv zaposlenih u pariskom Diznilendu koji su, odeveni u poznate Diznijeve likove, simulirali seks i snimili 21-minutni video snimak nazvan ''Mouse orgy''.
O kakvim se merama radi i da li je iko od uèesnika dobio otkaz, u Dizniju nisu precizirali, a u slu¾benoj izjavi istièu kako je snimanje videa pona¹anje koje je bezobrazno i neprihvatljivo.
Sporni snimak je snimljen kamerom jednog od zaposlenih, a prikazuje razuzdanu zabavu animatora iz Diznilenda koji su odluèili da se ''opuste'' za vreme pauze. Snimak prikazuje ©ilju kako hvata Mini Maus za grudi, Miki Maus je u gej klinèu sa Sne¹kom, a sve poèinje scenom u kojoj pas Pluton grize Mini za zadnjicu, a zatim se pretvara da vodi ljubav sa njom.
Nakon Mini, ©ilja se baca i na veverice Èip i Dejl simulirajuæi sa njima polni odnos, a sama Mini ''vodi ljubav'' i sa Sne¹kom. Na snimku se u pozadini sve vreme èuje i smeh, verovatno èoveka koji je sve to snimao.
www.sto-posto-zabava.com

Bred

®ivot s Eskimima na Grenlandu

HLADNOÆA - Novi svetski turistièki aran¾mani nude posetiocima Grenlanda moguænost da do¾ive lov na foke s lokalnim seljacima i pripremaju sve¾u ribu.

Poèev¹i od januara, turisti mogu da provedu pet dana s nekom eskimskom porodicom na istoku Grenlanda. To podruèje je slabo naseljeno, a tamo¹nji naèin ¾ivota sasvim je originalan, istièe turistièka organizacija Grenlanda u Hamburgu. Veæina domaæina ¾ivi u Tinitekilaku, naselju do kog se mo¾e doæi helikopterom ili èamcem, a leti brodom. Jednostavne drvene kuæe tipiène za to zabaèeno podruèje su sve ¹to tamo postoji. Jedinstvene turistièke aran¾mane nudi organizacija „Odredi¹te istoèni Grenland". Cene se kreæu od 750 evra za jednu osobu do 1.080 za dve. ||||

---------------

Hotel u peæinama
©est peæina je pretvoreno u hotel tradicionalnog dizajna

TURSKA - U starom selu Urgup, u Kapadokiji u Turskoj, nalazi se sasvim nesvakida¹nji hotel „Yunak Evleri". Rasporeðen je u ¹est peæina, ima ukupno 27 soba. Hotel je svojevrsna atrakcija jer datira iz petog veka nove ere. Samo ime „yunak" potièe iz pro¹losti, kada su ¾ene prale ve¹, ali se i dru¾ile oko fontane koja se nalazi na seoskom trgu. „Yunak" je bio centar dnevnog ¾ivota. U ponudi hotel ima letenje balonom i jahanje konja, a sobe su opremljene u tradicionalnom otomanskom stilu. Poseban do¾ivljaj je zalazak sunca na zajednièkoj terasi. ||||

------------------------

Kinezi zabranili ¾urke na zidu

VANDALIZAM - Kinezi su zabranili ¾urke, egzibicije i ostale vrste „neprikladnog pona¹anja" tokom poseta Kineskom zidu kako bi jednu od svojih najva¾nijih turistièkih atrakcija za¹titili od propadanja i uni¹tenja. Kineski zid, dugaèak vi¹e od 6.400 km, poseti vi¹e od 10 miliona turista godi¹nje. Odva¾niji turisti rado se penju uz Zid, uprkos tome ¹to to nije dozvoljeno. Mladi se tamo èesto okupljaju, ostavljaju ¹priceve posle drogiranja ili uriniraju po kulturnoj instituciji prve kategorije.

- S obzirom da smo ustanovili da turisti uzrokuju o¹teæenja na Kineskom zidu, ove godine smo odluèili da svako neprikladno pona¹anje smatramo za nezakonito - saop¹tile su tamo¹nje vlasti. Prema najnovijim pravilima lokalna vlada æe ogranièiti dnevni broj posetilaca Kineskom zidu. ||||


24sata


nasty girl

Nakon koliko piæa ste mrtvi?

48-godi¹nji Piter Edvards naðen je kako vozi kao pijan. Policija ga je uhvatila i umesto alkohola i droga u njegovoj krvi na¹la veæu koncetraciju elemenata iz ''Red Bula''. Ako niste znali, to piæe mo¾e vas i ubiti. Dovoljno je samo da popijete veæu kolièinu u kratkom vremenskom periodu.

Na stranici www.energyfiend.com mo¾ete saznati nakon koje kolièine Red Bula, kafe, Koka-Kole ili vode mo¾ete umreti. Rezultati, naravno, zavise o masi osobe pa æe tako, naprimer, osoba te¹ka 60 kilograma umreti nakon doze od ispijenih 112 limenki Red Bula, 200 limenki dijetalne Kole, 149 Badvajzera ili 117 ¹oljica espreso kafe.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)


Pastor ukrao stare Biblije da bi ih prodao na Ibeju

                                     
Protestantski sve¹tenik i njegova supruga optu¾eni su da su iz svoje nekada¹nje crkve ukrali stare Biblije uvezane u ko¾u iz 20-ih godina pro¹log veka, i da su ih ponudili na prodaju na Ibeju.
Vilijam ©raut mlaði, (30), i njegova 33-godi¹nja supruga Karla ©raut ukrali su 30 Biblija iz Prve ujedinjene Hristove crkve u Rojersfordu, okruga Montgomeri, gde je ©raut slu¾io kao pastor od juna 2003. do jula 2005. godine.
Policija u Rojersfordu poku¹ava da sa struènjacima utvrdi vrednost Biblija i manjeg kovèega u kome su se èuvale.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Britanke su najpijanije ¾ene sveta

Najnovije istra¾ivanje o navikama pijenja alkohola pokazalo je kako su ¾ene iz Velike Britanije i Irske uverljivo najveæe ''pijanice'' na svetu. Istra¾ivanje koje prenosi britanski list Independent pokazuje da je svaka treæa ¾ena, stara izmeðu 17 i 30 godina, u stanju da popije najmanje 4 piæa za redom i to barem jednom u dve nedelje.
Trend poveæanja zavisnosti od alkohola kod ¾ena sve vi¹e brine struènjake, a najvi¹e dolazi do izra¾aja upravo u Britaniji gde ¾ene popiju 11 puta vi¹e alkohola od onih u Nemaèkoj, Italiji, Grèkoj i Rumuniji.
Kod mu¹karaca je situacija ne¹to drugaèija, jer iako èak 26% mu¹kog stanovni¹tva u Britaniji spada u kategoriju pijanica, prvo mesto na listi dr¾e Belgijanci, a slede Kolumbijci, Irci i Poljaci.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

NASA pokreæe misiju za prouèavanje Sunca

NASA namerava da pokrene trodimenzionalnu misiju za prouèavanje Sunca uz pomoæ dvaju satelita u suprotnim orbitama koji bi trebali da prate vatreni protok energije i materije prema Zemlji.
''Ulazimo u novu fazu prouèavanja Sunca.'' - rekao je Ras Hauvard iz Pomorske istra¾ivaèke laboratorije na konferenciji za novinare NASA-e.
Dvogodi¹nja misija STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) biæe prva kojom æe se Sunce posmatrati sa 2 odvojena povoljna polo¾aja izvan Zemljine orbite. Dve, gotovo identiène svemirske letelice, predstavljaæe par oèiju. Svaka æe primati informacije koje su meðusobno povezane sa podacima iz opservatorije na Zemlji i u ni¾oj Zemljinoj orbiti, stvarajuæi trodimenzionalnu sliku Sunca.
Nauènici se nadaju da æe misija rasvetliti solarne aktivnosti poput koronina izbacivanja mase, naj¾e¹æih eksplozija u na¹em sunèevom sistemu.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Nuklearni test poveæao prodaju kondoma u Ju¾noj Koreji

Nakon severnokorejskog nuklearnog testa 9. oktobra u Ju¾noj Koreji poveæali su se prodaja prezervativa i broj rezervacija u ''hotelima ljubavi'', javljaju u èetvrtak ju¾nokorejski mediji.
Struènjaci tvrde da su stanovnici Ju¾ne Koreje poèeli da tra¾e utehu u seksu zbog straha izazvanog moguæno¹æu nuklearnog rata. ''Èini se da se zbog straha izazvanog severnokorejskim nuklearnim testovima poveæala ¾elja za o¾ivljavanjem svakodnevice.'' - objasnio je profesor Li Jun-hod sa univerziteta Dongkuk u Seulu.
Apoteke su u nedelji nakon nuklearnog testa zabele¾ile porast prodaje prezervativa od 28%, pi¹e dnevnik ''Chuson''.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Prodaja stvari sa Titanika uznemirila pre¾ivele

Okno prozora sa Titanika prodaje se za 20 hiljada funti, a posuðe sa tog potonulog broda nedavno je dostiglo cenu od 60 funti. Oni koji su pre¾iveli stra¹anu nesreæu ogorèeni su pohlepom i iskori¹tavanjem uspomena na dogaðaj koji je usmrtio vi¹e od 1.500 ljudi.
Poslednja Britanka koja je pre¾ivela katastrofu, 94-godi¹nja Milvina Din iz Hemp¹ira, rekla je kako je prodaja stvari sa potonulog broda koji je 1912. godine odneo toliko ¾ivota ''u¾asno pogre¹na stvar'' i kako pokazuje pohlepu svih ume¹anih u to.
Oko 700 osoba pre¾ivelo je potop Titanika, u to vreme najveæe luksuzne krstarice na svetu koji je udario u ledenu santu kod Njufaundlenda na svom putu od Sautemptona do Njujorka. Èak 1.517 osoba izgubilo je ¾ivot, a meðu njima i otac gospoðe Din koji je ''jo¹ uvek tamo''.
Amerièki zakon zabranio je prodaju stvari sa Titanika, ali na crnom tr¾i¹tu mo¾e se pronaæi niz stvari sa tog broda.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

Najveæa bundeva na svetu te¹ka 676 kilograma

Meðu bundevama koje su u dobrotvornoj akciji pred Noæ ve¹tica prekjuèe prodavane na ¾eleznièkoj stanici na Menhetnu, na¹la se i jedna te¹ka èak 676 kg, a ako je verovati organizatoru, reè je o najveæoj bundevi na svetu.
U akciji je prikupljan novac za njujor¹ku Banku hrane, koja poma¾e siroma¹nima.
Manje bundeve ko¹tale su po 5, a veæe po 10 dolara, dok do najveæe bundeve posetioci nisu mogli da doðu, veæ im je ona samo prikazana na ekranima na stanici.
Glasnogovornica stanice Karen Veber rekla je da je bundeva rekorder kupljena od mu¹karca na Rod Ajlandu, meðutim nije htela da ka¾e koliko je ko¹tala.
Najavila je da æe bundeva nakon akcije biti poklonjena Banci hrane Ulster Kauntija.
Noæ ve¹tica, koja se obele¾ava 31. oktobra, korene vuèe iz keltskih verovanja, a engleski naziv ''Hallowen'' dobila je zbog èinjenice da pada noæ uoèi hri¹æanskog praznika Svih svetih (All Hallows Eve).
Prvi dan oktobra u keltskom kalendaru je oznaèavao poèetak nove godine, a Kelti su verovali da tog dana svetom lutaju duhovi umrlih u protekloj godini.
U noæi ve¹tica, amerièka deca maskirana idu od vrata do vrata, tra¾eæi bombone i druge poslastice, a tradicionalni element proslave je i ''Jack-o-lantern'', lik urezan u bundevi.
www.sto-posto-zabava.com (http://www.sto-posto-zabava.com)

ares

Sta pisete ovolike tekstove,je ste li normalni vi,pa ko ce ov da cita?

nasty girl

ovo nisu tekstovi nego kratke vesti i vise njih na jednom mestu....