Zanimljive vesti

Started by Bred, 09-05-2006, 11:10:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Da li èitate zanimljive vesti?

Da
9 (33.3%)
Ne
5 (18.5%)
Ponekad
13 (48.1%)

Total Members Voted: 26

nasty girl

Singapurac postavio svetski rekord u brzini pisanja SMS-a

Singapurski student u¹ao je u utorak u Ginisovu knjigu rekorda napisav¹i za manje od 42 sekunde SMS poruku od 160 znakova.

Ang Èuang Jang (19) utipkao je SMS za 41,52 sekunde oboriv¹i tako raniji rekord Amerikanca Bena Kuka koji je u julu to uèinio za 42,22 sekunde, objavila je organizator takmièenja kompanija Singapur Telekomunikej¹ns.

''Sledeæe godine cilj mi je 39 sekundi.'' - rekao je Ang objasniv¹i kako je ''tajna'' u brzom pisanju poruka u tome da se koriste ¹to veæi dugmiæi na mobilnom telefonu.

Takmièenja u brzom pisanju SMS poruka ¹irom sveta koriste isti tekst koji je odredio organizator Ginis, a koja glasi: ''O¹trozuba pirana iz vrste Serrasalmus i Pygocentrus je najstra¹nija slatkovodna riba na svetu. U stvarnosti retko napada ljude.''

Milano: Poluobna¾ena profesorka matematike zateèena u uèionici sa 3 ðaka

Profesorka matematike u jednoj milanskoj ¹koli suspendovana je nakon optu¾bi za seksualne kontakte sa maloletnim uèenicima, preneli su italijanski mediji u ponedeljak.

Skandal je dospeo u javnost kad je 33-godi¹nja profesorka zateèena u poluobna¾enom stanju u uèionici sa 3 ðaka u dobi od 12 do 13 godina. Matematièarka se tereti za seksualno nasilje, pi¹u novine.

Tokom istrage, profesorka je priznala i da odr¾ava redovne seksualne kontakte sa jednim 14-godi¹njim uèenikom. ''Mislila sam da ima najmanje 17 godina.'' - rekla je opravdavajuæi se.

Amerikanac u okeanu prona¹ao pisma Bogu

Jedan Amerikanac prona¹ao je 300 pisama Bogu, koja su plutala Atlantskim okeanom u zatvorenoj plastiènoj vreæici, i odluèio je da ih pokloni crkvi umesto da ih proda preko interneta, ¹to mu je bila prvobitna namera ali je od nje odustao zbog protesta vernika.
Pisma, poslata preminulom baptistièkom sve¹teniku, na tajanstven naèin su zavr¹ila u plastiènoj vreæici nedaleko od pla¾e u Atlantik Sitiju u Nju D¾ersiju.
Bil Lakovara iz Ventora u Nju D¾ersiju rekao je da je pisma prona¹ao dok je bio na pecanju pro¹le nedelje.
Pisma su naslovljena na veleèasnog Grejdija Kupera iz D¾ersi Sitija iz Nju D¾ersija, koji je umro 2004. Neko ko je èistio kuæu mo¾da je odbacio vreæicu koju je kasnije na¹ao Lakovara na 160 kilometara od Kuperove kuæe.
Meðu pismima je i ono tinejd¾erke koja moli Boga da joj oprosti ¹to je imala pobaèaj, zatim zatvorenika koji je tvrdio kako je nedu¾an i da ¾eli da bude kuæi sa svojom porodicom, zatim jedno od èoveka koji je tra¾io da mu Bog pomogne da dobije na lutriji, objavili su mediji.

Nemaèka policija istra¾uje misteriozno raspadanje novèanica evra

Nemaèka policija istra¾uje razloge iznenadnog ''raspadanja'' na sitne komadiæe vi¹e od 1.000 novèanica u iznosu od 5 do 100 evra, nakon njihovog preuzimanja iz bankomata, a sumnja se na namernu ili nenamernu upotrebu kiseline, prenose agencije.
''Nikad do sada nismo videli ne¹to slièno.'' - rekao je glasnogovornik Bundesbanke Volf-Rudinger Bengs. Prvi sluèaj je prijavljen jo¹ u junu u Berlinu. Dosada¹nji testovi pokazali su da su novèanice natopljene jakom kiselinom, a iz Bundesbanke iskljuèili su probleme u procesu ¹tampanja novèanica.
''U ovom trenutku je nejasno da li je reè o nenamerno poèinjenoj ¹teti ili o neèijoj svesnoj manipulaciji.'' - rekao je Bengs.
Nemaèki list Bild-cajtung objavio je da su se novèanice do sada pojavile u 17 nemaèkih gradova. List prenosi mi¹ljenja struènjaka za hemijska jedinjenja koji smatraju da su novèanice verovatno posute nekom vrstom soli koja se u kontaktu sa znojem sa dlanova pretvara u kiselinu. Iz banke nisu objavili da li kiselina izaziva o¹teæenja na ko¾i.

www.sto-posto-zabava.com


Korisnicko Ime

Osumnjiceni za pljacku, Dzejmi Dzonson (24) iz Njuporta je, bezeci od policije, preskocio zicanu ogradu, pao na drugu stranu i bezao jos malo pre nego sto su ga policajci uhvatili. U policiskoj stanici su, medjutim videli da krvari na klupi. Po Asosijejted Presu, policija se vratila na mesto jurnjave i pronasla Dzonsonove testise, koji su jos uvek visili sa ograde.

hulio_salinas

 :shock
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
That hurts!!!  Oh no... No way... aaaaaaaaaaa....   :H

Dukica

Stvarno odvaratno ! :T

Wolf

Mozda mogu da mu ih zasiju :shock

Dukica

Ma jok batice,da ih zaleme!
Pa sto nije vristao kreten?  :shock

nasty girl

U SAD-u najunosnija kultura je marihuana

Sreda 20. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
Marihuana je najunosnija kultura u Sjedinjenim Dr¾avama, pokazalo je istra¾ivanje koje je u ponedeljak objavila organizacija koja se zala¾e za legalizaciju te droge.

I sa vrlo niskom prodajnom cenom marihuane, ''Marijuan Policy Project'' (MPP) procenjuje da za 2006. bruto promet te kulture iznosi 35,8 milijardi dolara, bitno vi¹e od prinosa kukuruza (23,3 miljarde) i ¾ita (7,45 milijardi).

Kampanje uni¹tenja koja su dovele do zaplene oko 103 miliona nasada marihuane i uni¹tenja 36.000 podruèja kulture godi¹nje, nisu spreèile da se ukupna ¾etva marihuane u Sedinjenim Dr¾avama udeseterostruèi od 1981. do 2006. i preðe sa 1.000 na 10.000 tona, prema MPP-u.

''Na¹i sada¹nji zakoni nude kriminalcima i gangsterima na¹ glavni poljoprivredni proizvod, tro¹eæi milione dolara i doprinose pretrpanosti zatvora.'' - rekao je direktor za
komunikacije MPP-a.

Mozgovi alkoholièara koji prestanu da piju brzo se oporavljaju

Utorak 19. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
Nova studija pokazuje da mozak alkoholièara koji prestane da piju vrlo brzo pokazuje znakove obnavljanja tkiva. Iznenaðujuæe je da je ovaj oporavak vidljiv veæ 2 meseca nakon poèetka apstinencije. Studija je objavljena u èasopisu Brejn.

Veæ je poznata èinjenica da velike kolièine alkohola dovode do o¹teæivanja mo¾danih æelija, koje je u veæini sluèajeva nepovratno. Dugotrajno konzumiranje alkohola oslabljuje funkcije mozga, menja njegovu strukturu i smanjuje ga.

Sada su nemaèki nauènici otkrili da se ta ¹teta mo¾e popraviti dugom apstinencijom.

Tokom studije praæeno je 15 dugogodi¹njih alkoholièara kroz 2 meseca njihove apstinencije. U tu svrhu nauènici su snimali mozgove ispitanika i koristili kompjuterske modele uz pomoæ kojih su saznali kako su se njihovi mozgovi promenili tokom tog vremena. Rezultati su tokom vremena pokazali poveæanje za èak 2%, a znatno su pobolj¹ane i psiholo¹ke funkcije mozga i moæ zapa¾anja. Ovakva pobolj¹anja su uoèena i kod jednog pacijenta koji je alkohol najdu¾e konzumirao – èak 25 godina.

Zanimljivo je istaæi da se poveæanje mozga nije desilo na celom mozgu, veæ samo na odreðenim podruèjima. Podruèja u kojima se desilo poveæanje jesu sredi¹nji vermis (deo koji spaja dve hemisfere) i prednji re¾anj. Sredi¹nji vermis upravlja podsvesnom propriocepcijom (oseæaj za polo¾aj sopstvenog tela u prostoru), dok nam prednji re¾anj omoguæava kontrolu nagona i ve¹tine kao ¹to su planiranje, organizacija, koordinacija, komunikacija i socijalizacija.

Nauènici su pozvali svoje kolege da pokrenu dalja istra¾ivanja ovog otkriæa, jer bi ovakav oporavak mozga od alkohola mogao pomoæi kod drugih poremeæaja mozga.

Otkriven najstariji nono3r

Petak 15. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
nono3ri su okupirali nebo barem 70 miliona godina pre nego ¹to se mislilo, zakljuèili su nauènici. Fosil otkriven u Kini pokazuje da su poku¹avali leteti u isto vreme, ako ne i ranije, kao i ptice.

®ivotinjica velièine veverice (duga oko 12-14 cm, a te¹ka oko 70 grama) koja je ¾ivela pre 125 miliona godina koristila je krznom prekrivenu ko¾nu membranu za letenje. ''Volaticotherium antiquus'' (¹to znaèi ''drevna leteæa zver'') bila je vrlo neobièna ¾ivotinja, a pripadala je sada izumrlom rodu. Nije povezana ni sa jednim dana¹njim leteæim nono3rom.

Otkrivanje èitave nove ¾ivotinjske vrste vrlo je retka pojava, a nauènici su vrlo uzbuðeni jer se tako ne¹to de¹ava samo ''jednom u ¾ivotu''.

Dramatièna upozorenja nauènika: Led sa Arktika nestaje do 2040.

Sreda 13. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
Stanje na Arktiku postaje sve kritiènije, a sav led bi mogao da se otopi veæ do 2040. godine, upozoravaju amerièki nauènici u svojoj najnovijoj studiji.

Istra¾ivanje pokazuje da se led, koji se obièno otopi preko leta, zimi vi¹e ne opravlja onako kako bi trebao. Pro¹log meseca ledeni pokrivaè bio je vi¹estruko tanji nego prethodnih godina, zbog èega nauènici smatraju da bi led u sledeæih nekoliko decenija mogao u potpunosti da nestane.

Nivo morskog leda dosegao je svoj minimum 14. septembra, ¹to je èetvrti najni¾i nivo u poslednjih 29 godina otkad se to podruèje posmatra pomoæu satelita. Nauènici su slo¾ni u èinjenici da æe sve veæi nivo globalnog zagrevanja uni¹tititi ledene sante ¹to æe dovesti do poveæanja nivoa reka i mora. Led bi se mogao zadr¾ati jedino u uskom pojasu uz obale Grinlenda i Kanade, ali ne zadugo.

Ako se dana¹nji trend zagrevanja atmosfere i klimatskih promena nastavi, celi Arktik bi do 2060. godine mogao u potpunosti da ostane bez leda.

Vi¹e pije¹, manje si mamuran

Utorak 12. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
U vreme bo¾iænih praznika nema radnika koji ne¹to ne popije. Skloniji èa¹i ne moraju se bojati mamurluka. Oni koji inaèe ne piju verovatnije sledeæi dan neæe doæi na posao.

Slu¾benici koji manje piju, èe¹æe uzimaju bolovanje nakon praznika u kompanijama od onih koji hronièno imaju problema sa prekomernim konzumiranjem alkohola, pokazalo je istra¾ivanje sprovedeno u Australiji.

''Ima ljudi koji popiju samo 10 piva godi¹nje, ali ih popiju na jednoj zabavi.'' - rekao je Kenet Pid sa univerziteta u Adelaideu nakon istra¾ivanja sprovedenog na 11.608 ispitanika.

Buduæi da povremeni u¾ivatelji alkohola brojèano prema¹uju one sa hroniènim problemom alkoholizma, njihov broj dana provedenih na bolovanju nakon praznika znatno je veæi od dana bolovanja standardnih ''pijanica''.

U Kazakhstanu æe se graditi d¾inovski ¹ator

Ponedeljak 11. decembar 2006. Izvor: 100%zabava
Kazakhstan je otkrio svoj novi graðevinski poduhvat, providni d¾inovski ¹ator u kome æe se nalaziti zatvoreni grad. 150 metara visoka kupola, dizajnirana od strane britanskog arhitekte Normana Fostera, sagradiæe se u roku od godinu dana u gradu Astani.

©ator æe se sagraditi od posebnih materijala koji apsorbuju sunèevu svetlost kako se ne bi stvorio efekat leta u unutra¹njosti ¹atora.

Astana je grad u samom sredi¹tu cenrtane Azije gde temperature èesto padaju ispod -30 stepeni Celzijusa.

Poslednji oblik najveæeg ¹atora na svetu prezentovan je u trodimenzionalnom obliku. U ¹atoru, velièine 10 fudbalskih stadiona, biæe grad sa trgovima i kamenim ulicama, kanalima, ¹oping centrima i golf terenima.

Cela ideja bila je stvaranje veèitog leta, tako da kada je napolju -30 stepeni, stanovnici grada mogu igrati tenis na otvorenom, voziti se brodom ili ispijati kafu u lokalnim kafiæima.

Levoruki ljudi razmi¹ljaju br¾e

Levoruki ljudi u stanju su da razmi¹ljaju br¾e kad, naprimer, igraju kompjuterske igre ili se bave nekim sportom, a uspostavljanje veza izmeðu leve i desne mo¾dane hemisfere br¾e je kod levorukih, utvrdili su australijski nauènici.

Brzi prenos informacija iz jedne u drugu mo¾danu hemisferu, levoruke èini efikasnijima kad im je mozak izlo¾en vi¹estrukom stimulansu. Struènjaci su na temelju istra¾ivanja ustanovili da levoruki istovremeno èe¹æe koriste obe mo¾dane hemisfere.

U istra¾ivanju je mereno u kojoj su meri uèesnici bili spretni kad su sa oftalmolo¹ke ploèe trebali da oèitaju slova u levom i desnom vidnom polju, ¹to je od njih zahtevalo kori¹æenje obeju mo¾danih hemisfera istovremeno.

Testovi sprovedeni na 80 de¹njaka pokazali su da postoji sna¾na korelacija izmeðu brzine prenosa informacija sa leve na desnu mo¾danu hemisferu i obrnuto i brzine prepoznavanja odgovarajuæih slova. Meðutim, kada je u test ukljuèeno 20 levorukih dobrovoljaca ustanovljeno je da su oni bili br¾i u procesuiranju informacija u obema mo¾danim hemisferama.

Osobe koje su u svemu koristile iskljuèivo levu ruku bile su za 43 milisekunde br¾e u prepoznavanju slova u levom i desnom vidnom polju od de¹njaka.

Nauènici su rekli da ljudi koriste obe mo¾dane hemisfere za vrlo brze ili vrlo te¹ke zadatke koji zahtevaju interpretaciju brojnih istovremenih informacija, poput naprimer kompjuterskih igara, vo¾nje automobila kada je saobraæaj izuzetno gust ili tokom igranja nekog sporta. Levoruki su se u svemu pokazali boljima.

Pronaðena tekuæa voda na Marsu?

Nove dramatiène fotografije Marsa ukazuju na moguæe postojanje vode na njegovoj povr¹ini. Fotografije prvi put prikazane juèe od strane NASA-e, snimljene su ranije ove godine u nameri da se otkriju tajne crvene planete.

Struènjaci veæ dugo veruju da æe pronaæi vodu na Marsu koja je proizvod ekstremnih vremenskih uslova na toj planeti. Ovo najnovije otkriæe mo¾e pru¾iti prve opipljive dokaze da je postojao ¾ivot na Marsu i da èovek ima moguænost da sleti na njegovu suvu i stenovitu povr¹inu.

NASA-ni istra¾ivaèi dokumentovali su formacije novih kratera na Marsu kada su uoèili jasne, svetle naslage koje nisu primetili u prethodnim fotografijama. Zakljuèili se da su naslage verovatno blato, so ili mraz koji su ostali tamo kada se voda nedavno povlaèila preko kanala. U drugoj fotografiji broj naslaga na kraterskom zidu mo¾e se jasno videti. Nauènici veruju da su se one formirale u relativno bliskoj pro¹losti Marsa, nakon erozija uzrokovanih tekuæom vodom.

Pro¹log meseca astronom Stiven Hoking ''prorekao'' je misije na druge planete. Tada je rekao kako æe ljudska rasa morati da emigrira na druge planete daleko od Zemlje da bi osigurali svoj opstanak. Dodao je kako æe za 20 godina mo¾da postojati trajna baza na Mesecu , kao i kolonija na Marsu u narednih 40 godina.

Njegova predviðanja mogla bi se ostvariti. Naime, NASA je pro¹le nedelje objavila kako, po prvi put u poslednjih 30 godina, razmatra misije na Mesec i da planira izgradnju baze na Mesecu koja bi se koristila za pripreme prvog leta na Mars.
www.sto-posto-zabava.com


Bred

#52
Sud deèaku odobrio tri roditelja

Sud u Ontariju odobrio je jednom kanadskom deèaku da ima troje roditelja - dve mame i jednog tatu.

Deèakova biolo¹ka majka, univerzitetska profesorka, u vezi je sa jednom  pravnicom. Biolo¹ki otac deèaka je prijatelj lezbijskog para. S obzirom na to da nisu ¾elele da usvoje dete, one su potra¾ile pomoæ prijatelja.

Otac je u kr¹tenici naveden kao biolo¹ki otac, dok je odlukom suda majèina partnerka dobila pravo na majèinstvo, kako bi mogla da se stara o detetu u sluèaju da se biolo¹koj majci ne¹to dogodi.

Odluka je nai¹la na veliku kritiku crkvenih organizacija, ali i podr¹ku lokalne gej zajednice. Jedan od èelnih ljudi Udru¾enja za prava homoseksualaca u Otavi, Kaj Hasselriis, izjavio je da æe presuda znaèiti prekretnicu za gej pokret.

(Reuters)



Pomama za terenima na mesecu

Izraelci poseduju 10 odsto terena prodatih pojedincima na Mesecu, izjavio je predstavnik firme specijalizovane za te transakcije. "Neki Izraelci veruju da je teren na Mesecu originalan poklon i dobra investicija, koju æe moæi da iskoriste njihovi unuci", rekao je Tom Vegner iz kompanije Krejzi¹op.

Po njegovim reèima, oko 10.000 Izraelaca kupilo je terene na Mesecu od kad je to dozvoljeno 2000. godine. Oni poseduju oko 10 odsto od oko 40 miliona kvadratnih kilometara prodatih ¹irom sveta.

Vegner je dodao da bi sada¹nja relativno pristupaèna cena - 60 amerièkih dolara za 5.000 kvadratnih metara - mogla dramatièno da skoèi sa napretkom amerièkog programa istra¾ivanja svemira.

(Beta)


Klinika za ljubavni bol

Ukoliko vas je napustio partner, ili vas vara, ili ste jednostavno suvi¹e stidljivi da biste pozvali nekoga da izaðete – Silvia Fauck ima lek za vas.

Ona je upravo u Berlinu otvorila kliniku za leèenje ljubavnog bola. Silvia Fauck je pre pet godina u Hamburgu otvorila kliniku za psiholo¹ku pomoæ, u kojoj je otkrila da 90 odsto njenih pacijenata dolazi zbog ljubavnih problema.

Silvia Fauck (53) i sama je pro¹la kroz krizu kada ju je napustio partner, tako ¹to joj je poslao poruku faksom.

Klijenti su starosti od 21 do 70 godina, svih zanimanja, ali Fauck ka¾e da je u poslednje vreme primetila da se za pomoæ obraæa sve vi¹e mu¹karaca."Mu¹karci ne vole da prièaju  o svojim problemima. ®ena æe se izjadati prijateljici, majci, pa èak i frizerki, ali mu¹karci æute", ka¾e ona.

Nekima su bile dovoljne dve do tri seanse za prevazila¾enje problema, a najdu¾i sta¾ u klinici ima jedna osoba koja dolazi na tretmane veæ dve i po godine.

(Hina)

b92

mikele

Ka¾njen zbog vo¾nje od 675 km na sat

Petak, 5. januar 2007. 13:53

Taksisti iz Velike Britanije odredjena je novèana kazna zbog prebrze vo¾nje, koja je prema radaru iznosila èak 675 kilometara na sat, ali su nadle¾ni naknadno priznali da je u pitanju gre¹ka.

Radari su "snimili" Toma Metjuza (38) iz Njuporta u Velsu dok je prevozio putnike svojim 12 godina starim "voksalom" sa dizel motorom.

Metjuz je optu¾en da je vozio neverovatnih 675 kilometara na sat u zoni u kojoj maksimalna dozvoljena brzina iznosi 50 kilometara na sat, javile su agencije.

"Bio sam pomalo ¹okiran, po¹to je nemoguæe da mojim vozilom razvijem ni pribli¾no toliku brzinu", rekao je on, navodeæi da æe osporiti novèanu kaznu od 60 funti.

Sve dileme razre¹ila je slu¾ba zadu¾ena za odr¾avanje radara u ju¾nom i u centralnom delu Velsa, koja je priznala da je jedan od zaposlenih naèinio gre¹ku, zbog èega su se i izvinili taksisti.

Aktuelni svetski rekord u brzini vozila sa dizel motorom ostvaren je je u avgustu 2006. u amerièkoj saveznoj dr¾avi Juti i iznosio je ne¹to vi¹e od 450 kilometa na sat.

(Tanjug)

Smrda

hehehe...glupi panduri...Boze,Boze...

hulio_salinas

ahahaha... kretenosi...

mikele

Sve¹tenik se o¾enio u 108. godini
Ponedeljak, 8. januar 2007. 12:25

Najstariji protestantski sve¹tenik Nigerije o¾enio se treæi put, u 108. godini, saznaje Frans pres od lokalnih vernika.

Supruga Samjuela Akinbodea Sadele je tridesetogodi¹nja Kristijana.

"Bog je moja snaga. Pun sam snage i energije", rekao je nakon ceremonije koja je obavljena u Lagosu.

Sadela se prvi put o¾enio 1934. Sedmoro dece koje je imao tokom dvadesetjednogodi¹njeg braka umrla su u ranom detinjstvu.

U drugom braku je dobio èetvoro dece od kojih je dvoje i dalje ¾ivo. Njegova druga supruga je umrla 2001.

(Beta)
Eeeee to je zavodnik i pravi ljubavnik.On 108,a ona 30  :Bog :Bog :Bog

hulio_salinas

 :shock
oh my God...

Ma idi bre... Ovaj nije normalan... Ko je tu lud? Ona ili On?

Bred

pazite sad ovo:

Divlja svinja napala ¾enu

KLJOVE Ranjena divlja svinja napala je ¾enu u centru Ni¹ke Banje. „Zamahnula je krvavom nju¹kom i da se nisam trgla, rasporila bi mi trbuh ogromnim kljovama... napravila je nagli pokret glavom i rasekla mi levu butinu", rekla je Svetlana Mladenoviæ. Ona je kazala da je sreæa ¹to je raspust pa, kada se incident desio na ulici nije bilo dece. Divlja svinja je nakon „susreta" sa ¾enom, u¹la u ¹ipra¾je odakle je isterao jedan pas, pa je pobegla u ¹umu kroz park u Ni¹koj Banji.
||||
24sata

----------------
:K

mikele

Na¹ao novèanik izgubljen pre 62 godine

Jedan Amerikanac izgubio je novèanik za vreme Drugog svetskog rata na frontu u Francuskoj, i u tome ne bi bilo ni¹ta èudno da taj novèanik nije pronadjen i vraæen vlasniku nakon 62 godine!

Rej Helvigen je novèanik izgubio dok je bio vojnik u ratu, a prona¹ao ga je Francuz Stefan Brenshtajn medju starim stvarima svoga oca takodje ratnog veterana., prenose agencije.

Stefan je preko interneta je prona¹ao vlasnika i vratio mu novèanik.

"Nazvao me nepoznat èovek i pitao jesam li izgubio novèanik? Setio sam se da sam izgubio novèanik jo¹ davno u ratu u Francuskoj. Nisam mogao da verujem. Posle 62 godine novèanik je u dobrom stanju a njemu je jo¹ uvek moja zdravstvena knji¾ica" isprièao je Rej.

(MONDO)
A postenom nalazacu...?