Zanimljive vesti

Started by Bred, 09-05-2006, 11:10:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Da li èitate zanimljive vesti?

Da
9 (33.3%)
Ne
5 (18.5%)
Ponekad
13 (48.1%)

Total Members Voted: 26

nasty girl

Braæa osuðena zbog prekomerne te¾ine psa



Dva brata koja su toliko hranila svog psa labradora da je dosegao te¾inu od 70 kilograma, u petak su progla¹eni krivima zbog nano¹enja nepotrebne patnje ¾ivotinji.

Dejvid i Derek Benton iz engleskog gradiæa blizu Kembrid¾a, ka¾njeni su na 3 godine uslovno nakon presude da su svom 10-godi¹njem kuænom ljubimcu, psu Rastiju, dopustili da se udeblja toliko da mu je te¾ina iznosila dvostruko vi¹e nego ¹to je trebala.

Veterinari koji su pregledali debelog psa izjavili su kako je ¾ivotinja toliko te¹ka da je postala nesposobna da hoda du¾e od 6 koraka a da ne mora da sedne kako bi se odmorila.

Uprkos presudi, sada veæ mr¹avi Rasti koji je izgubio oko 20 kilograma od kada je pod negom veterinara, vraæen je deèacima pod uslovom da ne vrati kilograme.

=================
Pre¾iveo pad sa 11. sprata



Mu¹karac iz Hong Konga koji se skotrljao sa kreveta i kroz prozor pao sa 11 sprata pre¾iveo je taj nimalo ugodan dogaðaj, pi¹u u utorak mediji.

Tridesetèetvorogodi¹njak je spavao u krevetu na sprat, tik uz prozor koji je bio otvoren.

Ispao je i ''poleteo'' prema tlu, a zaustavila ga je nadstre¹nica restorana u prizemlju zgrade, pi¹e list Saut Èajna Morning Poust.

Prema bolnièkim izvorima, stanje mu je stabilno.

====================

Kazaljka sata apokalipse pomerena za 2 minuta




Nauènici koji vode brigu o ''satu apokalipse'', svojevrsnom simboliènom indikatoru opasnosti koja preti Svetu, u sredu su po prvi put od 2002. godine pomerili kazaljku za 2 minuta napred.

''Sat apokalipse'' osnovali su 1947. godine nauènici koji su radili na stvaranju amerièke atomske bombe kako bi upozorili na opasnost koja Svetu preti od nuklearnog oru¾ja. Kazaljke na satu trenutno pokazuju na 5 minuta do ponoæi.

''Na pragu smo drugog nuklearnog doba. Svet se nije suoèavao sa tako opasnim izborom otkad su prve atomske bombe baèene na Hiro¹imu i Nagasaki.'' - izjavila je ta grupa uglednih nauènika.

''Nedavni severnokorejski test sa nuklearnim naoru¾anjem, iranske nuklearne ambicije, naglasak ponovo stavljen na trajno prisustvo pribli¾no 26.000 komada nuklearnog oru¾ja u SAD-u i Rusiji, simptomatièni su za nemoguænost re¹avanja problema koje postavlja najrazornija tehnologija na Zemlji.'' - naglasili su nauènici.

Britanski astrofizièar Stiven Hoking, profesor na univerzitetu Kembrid¾, insistirao je na drugoj opasnosti koja preti planeti - globalnom zagrevanju.

''Globalno zagrevanje predstavlja pretnju ljudskoj civilizaciji, pretnju od koje je veæa samo ona nuklearna.'' - objavili su nauènici.

Vecernji list

Wolf

E ovo je cirkus...
A koja budala pomeri kazaljke :luda

cvjetic

''Dva brata koja su toliko hranila svog psa labradora da je dosegao te¾inu od 70 kilograma, u petak su progla¹eni krivima zbog nano¹enja nepotrebne patnje ¾ivotinji.''
                   bwahhahhahaahhah........
                         ja ne mogu da vjerujem....ko je tu lud? :hmm

stef

 puc puc puc puc ja sam spreman...

AquArius

Samo u Americi: Teretane u Mekdonaldsu
Lanac brze hrane Mekdonalds otvara mini-teretane kako bi pomogao u suzbijanju velikog problema gojaznosti u Americi.

Amerièki Centar za spreèavanje bolesti nedavno je sproveo studiju kojom je utvrdjeno da je konzumiranje brze hrane - koja je visokokalorièna i masna - bitan uzrok gojaznosti koja je u Americi poprimila razmere epidemije. Prema studiji, proseèna porodica tro¹i 45% svog bud¾eta na hranu po restoranima. A oni koji se odluèe da se kolima provozaju pored prozorèeta restorana brze hrane sa kojeg pokupe naruèeni obrok - ne moraju èak ni da hodaju da bi se domogli masnih hamburgera, pr¾ene piletine, slatkih napitaka i pr¾enog testa.

Kompanije brze hrane tro¹e godi¹nje preko 3 milijardi dolara na reklamiranje svojih proizvoda koji su premasni, preslani i preslatki. Rezultat svega toga su masovne tu¾be koje su protiv tih kompanija brze hrane podigli zagovornici javnog zdravlja.

Uzvraæajuæi na tu negativnu reklamu, restorani brze hrane sada na svojim proizvodnima imaju etikete sa njihovom kalorijskom vredno¹æu i procentom masti, a na meniju nude i niskokaloriènu hranu koja, iskreno reèeno, ima lo¹u prodju. U najnovijem poku¹aju da poka¾e svoju dobru stranu, lanac brze hrane Mekdonalds poèeo je da otvara pri samim restoranima teretane za decu opremljene svim moguæim spravama!

Po¹to pojedu trodupli èizburger sa slaninom ekstra velikom porcijom pomfrita i sve to zaliju koka-kolom -- mogu li klinci trèanjem ili nekim drugim ve¾bama u mini teretani da ubla¾e lo¹e posledice lo¹e hrane? Ne, ka¾u struènjaci, jer minutom ve¾be sagore svega jednu kaloriju... Podsetimo se, po¹to samo jedan milk¹ejk ima 300 kalorija, klinci bi trebalo da ve¾baju satima i satima da bi potro¹ili kalorije samo jednog jednog obroka u Mekdonaldsu.

Preuzeto sa :  Pregled.com (http://www.pregled.com/zdravlje.php?tmpl=zdravlje_tmpl&id_nastavak=1047)

mikele

Koji su to licimeri.Prvo te upropaste sa njihovom "sjajnom hranom",pa sada kao otvaraju teretanu. :namcor :namcor
Do duse,njih boli uvo,oni zgrcu lovu,a ovi sto to jedu,to je njihov problem  :shock :shock :shock

dissolved girl

Quote from: dissolved girl on 14-01-2007, 18:05:10
najjaca vest ikada!!!

IKONE ROKA U SRBIJI?!
Igi Pop, Kalt, Motorhed, Prodid¾i samo su neka od imena koja æe u junu nastupiti u Zrenjaninu na muzièkom festivalu Roud fest!

U periodu od 28. do 30. juna, na prostoru zrenjaninske Ade ©umice, na jednom mestu æe se, verovali ili ne, pojaviti Igi Pop sa Stjud¾isima, Kalt, Motorhed, Dip parpl, Prodid¾i, Andervorld, Glen Metlok (basista Seks pistolsa) sa Filistinsima, kao i elektro heroji Daft pank! ©to je jo¹ luðe za zdrav srpski razum, ovo nije konaèna lista uèesnika novog velikog muzièkog festivala pod imenom Roud fest, èije æe "roðenje" biti pomenutog datuma na dotiènoj lokaciji kod Zrenjanina.

Organizatori trodnevnog Roud festa nagla¹avaju da su s menad¾erima mnogih poznatih grupa pregovori jo¹ u toku, tako da æe se s oèekivanim dodavanjima novih imena na listi hedlajnera zakljuèiti tek 12. februara 2007. Glavni program festivala odvijaæe se na tri bine, i to na Gitar bini, Roud areni i Vorld mjuzik stejd¾u, dok æe se prateæi program odvijati na vi¹e manjih tematskih prostora.

Poèev¹i od 27. decembra, zakljuèno sa 12. januarom naredne godine, putem veb sajta festivala www. roadfest.co.yu moæi æe se rezervisati kompleti ulaznica. U navedenom periodu biæe distribuiran ogranièen broj komplet ulaznica po ceni od 4.800 dinara, tako da æe samo najbr¾i, poput prakse kupovine ulaznica za, na primer, Egzit festival, moæi da kupe karte po povla¹æenoj ceni.
®eleæi da iz prve ruke dobijemo neku konkretniju informaciju o uèe¹æu ovih zaista impozantnih likova, poku¹ali smo da stupimo u kontakt s nekim od organizatora, ali nam, na¾alost, do zakljuèenja ovog broja to nije po¹lo za rukom. Takoðe, na njihovom zvaniènom sajtu jo¹ uvek nema konkretnijih informacija o njihovom uèe¹æu, iako je Kurir kao zvanièan dopis dobio obave¹tenje o odr¾avanju ovog festivala i pojavljivanju poznatih muzièara na njemu.
(I. Ð.)

+

IRON MAIDEN, ALICE COOPER, ROGER WATERS, THE STRANGLERS...

+

Orkestar Bobana i Marka Markovica,Naat Veliov,  Foo Fighters,Jamiroquai, Tricky, Esma Redzepova

ahahahahahaha

izvor je naravno kurir :)

ovi dodaci ne znam odakle su,samo su navedeni na forumu sa koga kopipejstujem ovu vest (forum b92)....

masta radi svasta..



prinudjena sam samu sebe da citiram.pocela prodaja karata?! igi potvrdio?!
uh sto bih volela da nisam u pravu kad sam rekla da masta radi svasta...

AquArius

Mu¹karci u Springfild vi¹e neæe iæi sami

Kada pripadnici jaèeg pola krenu u njihovu omiljenu prodavnicu „Springfild“, svoje dame vi¹e neæe povesti samo da bi stajale ispred garderobe i govorile:“To mo¾e, a to ne“, veæ i da ne¹to kupe za sebe.

Ne, nije nova kolekcija ove robne marke roze, crvena i ¾enstvena - reè je o pro¹irenju asortimana. Od aprila u ovoj prodavnici u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, prodavaæe se jo¹ dve robne marke: „Kortefil“ (Cortefiel) i „Springfild for women“.

„Kortefil“ je ¹panska modna kuæa za koju kreira Pedro del Hijero. Reè je o kolekcijama za posao, sport i veèernje izlaske, za mu¹karce i ¾ene. Modeli su modrenog dizajna, a kvalitet je poput onoga na koji smo navikli u Mangu ili Zari - od svile, vune i odliènog pamuka, do sintetike, rajona i najlona za jednu sezonu. „Springfild for women" je robna marka koja nudi sportsku i svakodnevnu garderobu - trenerke, d¾empere, ko¹ulje i pantalone, ali i donji ve¹, obuæu, spavaæice...

I na kraju ono ¹to verovatno mnoge najvi¹e zanima - cene.

Ako ste od onih koji se ¹etaju iskljuèivo u novim kolekcijama onda za vas „Kortefilu“ i „Springfildu“ neæe biti skupo.
Oni drugi, kojima ne smeta da u orman okaèe ne¹to iz pro¹logodi¹nje kolekcije, moraæe da saèekaju sezonska sni¾enja.
Upravo za takve sada je idealno vreme da krenu put Springflida - do 21. januara tamo je veliko sni¾enje zbog zatvaranja i renoviranja radnje, a onda... ne¹to sasvim drugaèije!

Preuzeto sa  Mondo (http://www.mtsmondo.com/lifestyle/cars/story.php?vest=44378)

Korisnicko Ime

Pivo za pse skuplje od "Hajnekena"

Fla¹a piva za pse nazvano "kvispel" (mahanje repom), ko¹ta 1,65 evra, ¹to je èetiri puta skuplje od "hajnekena".

Teri Berenden, vlasnica prodavnice kuænih ljubimaca u holandskom gradu Zelhemu je do¹la na ideju da proizvede "pseæe pivo" na bazi ekstrakta govedine i hmelja.

"Jednom godi¹nje odlazimo u Austriju u lov sa na¹im psima, a na kraju dana sedimo na verandi i pijemo pivo. Vi¹e puta smo pomislili da su i na¹i psi zaslu¾ili da popiju jedno pivo", rekla je Berenden.

Prema njenim reèima, posle dugog dana provedenog u lovu, za pse, kao i za lovce, nema nièeg prijatnijeg od fla¹e dobrog, hladnog piva.

Preduzimljiva Holanðanka udru¾ila se sa jednom manjom pivarom koja je poèela da proizvodi i fla¹ira to popularno piæe.

Berenden je objasnila da pivo mogu da piju i ljudi, mada sumnja da æe biti zainteresovani ne samo zbog ukusa veæ i zbog cene.

Izvor B92


AquArius

#84
Bolnica ne da bebu roditeljima dok ne plate poroðaj

D®AKARTA, 25. januara 2007. (Beta-AFP) - Jedna klinika u Indoneziji odbila je da siroma¹nim roditeljima da njihovo novoroðenèe, jer nisu platili raèun za poroðaj, pi¹e danas ¹tampa u D¾akarti.

Sutrisno, skromni vozaè rik�e, isprièao je da mu nedostaje oko 2,2 miliona rupija (oko 250 dolara) da plati raèun 3,5 milion rupija za poroðaj supruge Sumarni. Naveo je da je od prijatelja pozajmio 1,3 miliona rupija, da plati raèun bolnice u gradu Bod¾og Nangka, 20-ak kilometara zapadno od D¾akarte.

"Ne znam gde da naðem jo¹ 2,2 miliona", rekao je on, a prenosi list "D¾akarta post".

"Mi æemo se brinuti o bebi i vratiæemo je roditeljima èim plate ceo raèun u iznosu od 3,5 miliona rupija", rekao je portparol bolnice. "Nismo uzeli dete kao taoca", dodao je.

Na Dlanu (http://www.nadlanu.com)

Bred


AquArius

#86
VA©INGTON
Deèak "razbio" obezbeðenje

Devetogodi¹nji amerièki deèak Semaj Boker re¹en je da po svaku cenu pobegne od kuæe i ode kod dede u Teksas, a da bi to ostvario ne bira sredstva. U roku od mesec dana tri puta je krao automobile i kretao iz Sijetla put Dalasa, a pre nekoliko dana policija je morala da ga juri autoputem brzinom od 140 kilometara na sat.

Kada je shvatio da na taj naèin neæe stiæi do dede, re¹io je da promeni prevozno sredstvo. Autobusom je oti¹ao na aerodrom i bez problema se ukrcao u avion, iako nije imao kartu. Kada je seo, saznao je da taj avion ne ide za Dalas, pa je mirno izi¹ao i vratio se u aerodromsku zgradu.

"Provaljen" je tek kada je kasnije poku¹ao da se ukrca u avion koji je leteo za Teksas. Njegova avantura izazvala je pravu pometnju meðu slu¾bama bezbednosti, ali i kod politièara koji su besni jer se ispostavilo da su uludo potro¹ene desetine milijardi dolara da bi se onemoguæilo da u avione uðu "uljezi".

Deèak, inaèe, ¾ivi sa samohranom majkom i trojicom braæe u Lejklandu, predgraðu Sijetla, a policiji je rekao da ¾eli da ode kod dede jer mu je potreban neko ko bi mu zamenio oca.

Glas Javnosti


:lol:

______________________________________


Osvojite putovanje u svemir!

Britanski magazin "Nju sajentist" (New Scientist) nudi putovanje u svemir osobi koja da najbolji odgovor na pitanje "koji je najbolji patentirani izum i za¹to?".
Magazin navodi se da æe pobednik biti lansiran na visinu od 100 kilometara, u svemirskom brodu kojim æe upravljati pilot. Iz broda æe moæi da posmatra Zemlju i da nekoliko minuta iskusi beste¾insko stanje.

"Nju sajentist" je i ranije nudio neobiène nagrade èitaocima, kao ¹to je da posle smrti budu saèuvani u ledu.

"Ovaj put, nagrada je stvarno namenjena ¾ivima", rekao je glavni i odgovorni urednik èasopisa D¾eremi Veb.

Kandidati na novom konkursu odgovor o najboljem patentu treba da formuli¹u u 250 reèi i po¹alju na Internet sajt Win A Trip To Space.

Konkurs je otvoren do 30. aprila, a ime pobednika saop¹teno 31. maja.

Sreæni izabranik æe iæi na èetvorodnevnu obuku pre putovanja u svemir koje æe trajati sat i po.


Beta


Masha

Jedan trogodisnjak iz Beograda digao na noge policiju i vatrogasce. Dok mu je mama spavala cvrstim snom, trogodisnji S.B. iz Ulice Maksima Gorkog stao je pod otvoren prozor i krenuo da baca sve sto mu je zapalo pod ruku. A zapale su mu: pelene, odeca, cipele, tanjiri, solje, kasike, viljuske, daljinski upravljac...Komsije su videle da se dogadja nesto i opasno i cudno, pa su, naravno, pozvale policiju. Policajci su stigli, poceli da lupaju po vratima, ali im niko nije otvarao. Onda su pozvali svoje kolege za maloletnicku delikvenciju jer im je neko od komsija rekao da je u pitanju maloletnik. Stigli su i oni. E, onda su stigli i vatrogasci. Njih petorica u jednom kamionu. Sve u svemu, citav jedan galimatijas. Vatrogasci su se popeli sprat iznad i krenuli da se konopcima spustaju ka malisinom stanu. Onda su videli da je decko posle avanture mirno zaspao pored svoje majke. I, kako se sve zavrsilo? Tako sto su majku probudili neki tipovi koji su joj visili na prozoru. Ona je istrcala napolje da pozove policiju, a policija je vec bila na vratima! Haos kao u najboljim komedijama! Na kraju je sludjena majka rekla svom nestasku: "Crni, sine, vidis sta si mi uradio?!" , a on joj je odgovorio: "Clni, sine, vidis sta si mi uladio..." Sve se to dogadjalo prosle nedelje.

Blic Puls

Alnus Glutinosa

Da je meni malo takvog sna, kakav ima ta keva...  :K

AquArius

Pla¾e za pse


NIKOZIJA, 31. januara 2007. (Beta-Rojters) - Psi æe dobiti sopstvene pla¾e na Kipru, po¹to im je do sada bio strogo zabranjen pristup na lokacije gde se kupaju ljudi.

Sad kiparske vlasti tragaju za mestima koja bi bila pogodna za ljude ¾eljne da na kupanje povedu kuæne ljubimce.

Lokalni ombudsman, koji se najèe¹æe bavi za¹titiom ljudskih prava, pro¹le godine je vlastima u Nikoziji preporuèio da odrede posebne pla¾e za pse, pi¹e danas dnevnik "Filelefteros".

NaDlanu

_______________________


Cugas pivo ...
na plazi ...

zar to nije pasiji zivot?
:K