©ta za vas znaèi 'pristojno ¾iveti'?

Started by Lena, 23-09-2006, 18:40:41

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lena

Farmacija je na glasu kao 'isplativ' fakultet i mnogi je upisuju upravo zbog toga. ©ta je, po va¹oj definiciji, potrebno imati da biste smatrali da 'pristojno ¾ivite'?

hulio_salinas

Imati za koga ¾iveti... Ne za sebe, veæ...

sandric

Dovoljno novca da priustim svojoj porodici zivot bez ikakvog odricanja

nasty girl

Quote from: hulio_salinas on 23-09-2006, 18:57:20

to je upravo to...sto i ja mislim...

Alnus Glutinosa

Quote from: nasty girl on 23-09-2006, 19:40:34
Quote from: hulio_salinas on 23-09-2006, 18:57:20

to je upravo to...sto i ja mislim...

jao, koliko se ponekad nerviram sto sam takva, ali isto...

hulio_salinas

pa nemoj se nervirati! Za¹to?

naði u¾itak u tom nesebiènom davanju sebe, ali nemoj da izgubi¹ du¹u!

vladimir

Hulio, svaka ti je zlatna!Pozdrav, batice, za svoje godine jako zrelo razmisljas. :>
Bitno je s kim, a za lovu cemo se vec snaci. :wink:

Lena

Ej ljudi oma¹ili ste temu skroz (moguæe da i ja nisam bila dovoljno precizna ali aman, kakve veze ima isplativost farmacije sa tim da treba ¾iveti za nekoga?)...samo je sandric donekle odgovorila mada neprecizno, pristojan ¾ivot nije ¾ivot bez odricanja, jedino ¹to svaki èovek ima svoju listu prioriteta u materijalnom smislu. O tome je ova tema trebalo da govori. Mada mislim da je lista drugaèija sa 20 godina i sa recimo 25 jer su razlièiti periodi ¾ivota (zrelost, iskustvo), ipak bi bilo zanimljivo èuti.

Coolgemini

Uhh...OO daaa...Drugaciji stavovi su sa 20 i sa 25 :roll:..Cak mogu i da kazem da je period od jedne godine zasluzan za neke temeljne promene(primer na licnom iskustvu).Lepo je imati za koga da zivish,to je potpuno nesebicno,ali je svrha da u tom nesebicnom davanju sebe pronadjesh i drugu polovinu koja tako isto razmislja..Ukoliko se to desi,zivot ce onda biti samo formalni poduhvat koji ce oboma doneti zadovoljstvo i srecu i u kome ce svako imati svoju ulogu i cilj.
No,da da ne bih vishe isao u off(Lena ce me ubiti :K),poenta je da ti izdvojish neke prioritete kojima tezish za svoj pristojni zivot.U to mogu ubrojati jedan normalni novcani rezim,u smislu da od svojih para mogu zbrinuti svoje potrebe,pa i potrebe svojih bliznjih,bez drasticnih odricanja,premda ni odricanje neki put nije loshe(naucish da sve treba imati meru i da sve ide prema mogucnostima).Zelim da uvek mogu imati mogucnost za normalnu stednju,a ne da sredstva za stednju nestanu usled surove sadasnjice.Naravno podrazumevam i jedan normalan zdrav zivot(sto donekle povlaci i cinjenicu da je za njega potrebno imati ono prvo),i da nema odricanja barem sto se ishrane tice jer je ona najvaznija za zivot generalno.
Druge stvari dolaze sporedno,mada da ne zalazim u psiholoski profil pristojnog zivota :happy:

hulio_salinas

Ok Lena, pogre¹no sam shvatio...

daæu ti odgovor, kada budem do¹ao na fax i kada se budem upoznao sa materijom... Ja jo¹ uvek ne znam ni ¹ta je farmacija...

izvinjavam se zbog toga...

P.S. Hvala ti Vladimire... Danas je te¹ko naæi malo lepih reèi za sebe... Hvala ti

Al-Jasmina

Zivot bez odricanja- dosta mi ih je  :wink:
ali za mene pristojan zivot vise dodje neka zlatna sredina, imas mahom za vecinu stvari ako ne preterujes sa zeljama

Ja bih malo i onaj "nepristojan zivot" 
znate vec, kintica za ostvarenih nekoliko ludih snova...
  :wink:

Darker

Quote from: Lena on 24-09-2006, 09:17:40
Ej ljudi oma¹ili ste temu skroz (moguæe da i ja nisam bila dovoljno precizna ali aman, kakve veze ima isplativost farmacije sa tim da treba ¾iveti za nekoga?)...samo je sandric donekle odgovorila mada neprecizno, pristojan ¾ivot nije ¾ivot bez odricanja, jedino ¹to svaki èovek ima svoju listu prioriteta u materijalnom smislu. O tome je ova tema trebalo da govori. Mada mislim da je lista drugaèija sa 20 godina i sa recimo 25 jer su razlièiti periodi ¾ivota (zrelost, iskustvo), ipak bi bilo zanimljivo èuti.

Zato sledeæi put budi preciznija :> :>
Pristojno ¾iveti = biti pristojan u ¾ivotu :> :> :>

Lena

Quote from: Darker on 24-09-2006, 12:55:41

Zato sledeæi put budi preciznija :> :>

Ja bih rekla da je vi¹e u pitanju nedostatak volje da se tema shvati ozbiljno. :T

Hulio, nije poenta u poznavanju fakulteta - poenta je u tome kako veæ i Coolgemini reèe, ¹ta misli¹ da bi trebalo da ima¹ od materijalnih stvari da bi smatrao da si zadovoljan svojim finansijama. Farmacija je tu samo kao primer jer se smatra da farmaceuti dobro zaraðuju.

A moguæih prioriteta ima raznih - sopstveni stan, kupovanje u samoposluzi bez prebrojavanja, garderoba, letovanje, zimovanje, putovanja u inostranstvo, razni kursevi, rekreacija, bioskop, pozori¹te, ¹tednja za 'crne dane'...dopuniti po ¾elji. :)

Nora

Jedna od stvari o kojima razmisljam je stan, makar stancic u kome cu imati svoj mir...muka svih studenata iz provincije..:(

Bred

1.   Stan u Bgu
2.   Dobar posao
3.   Dobra kola
4.   Dobar standard sto znaci da ako mi se cefne u sred zime da odem na Alpe na skijanje da to mogu odmah i da uradim bez velikih proracuna i stickanja, leti, takodje ako mi se cefne da mogu da zapalim kad god hocu na Halkidiki npr i brckam se u  moru.
Nekada sam bio skoman , sada vise nimalo. Volim pare. Iskren sam i prema sebi i prema drugima. Jednostavno volim da imam i da ne moram da racunam, da se ponavljam. Eto, to su moje muzicke zelje. Dal ce nekad doci do realizovanja istih-videcemo :wink: