Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

Roben

Liverpul izbacio ¹ampiona
(http://nono9.us)
Fudbaleri Liverpula eliminisali su aktuelnog ¹ampiona Evrope Barselonu iz Lige ¹ampiona. Katalonci su pobedili na Enfildu sa 1:0 golom Gujdonsena u 75. minutu, ¹to je bilo nedovoljno za prolaz u èetvrtfinale, pa dalje ide Liverpul zahvaljujuæi pobedi od 2:1 iz prvog meèa i dva gola u gostima.

Liverpul je bolje otvorio meè i potpuno dominirao praktièno tokom celog prvog poluvremena, ali nisu uspeli da iskoriste mno¹tvo prilika za pogodak.

Prvo je Rise pogodio preèku u 11. minutu posle sna¾nog udarca sa ivice ¹esnaesterca, koji je Valdes samo ispratio pogledom. Isti igraè nekoliko minuta ranije je ¹utirao iz poluvoleja pored stative.

U 25. minutu domaæi su proma¹ili nemoguæe, kada su redom ¹utirali Belami, pa zatim Kujt, èiji ¹ut Valdes izbacuje sa gol linije, da bi na loptu naleteo Rise, èiji je udarac glavom zaustavio Pujol, ponovo na gol liniji.

Par minuta kasnije Valdes je napravio jo¹ jednu od brojnih gre¹aka u ovom dvomeèu, kada je iza¹ao na ivicu ¹pesnaesterca kako bi izbacio loptu, ali je posle njegovog slabog ¹uta, ona do¹la do Sisoka, koji ¹utira na prazan gol, ali pogaða samo preèku.

Na drugoj strani, Barselona je bila potpuno nemoæna pred golom Liverpula, a jedini ozbiljan ¹ut uputio je Ronaldinjo u odnosu na dvocifren broj poku¹aja engleskog tima i stalne nalete ka golu Valdesa.

Tek u drugom poluvremenu Barselona je uspela da organizuje ozbiljnije napade, kada je Rajkard ubacio ®ilija i Gudjonsena, umesto Etoa i Tirama.

Prvu priliku imao je Ronaldinjo, kada se posle soloprodora pored Karagera i Arbeole na¹ao sam pred Rejnom, ali je ¹utirao u okvir gola. Posle prilike D¾erarda koji je ¹utirao preko gola, na drugoj strani je ¹ansu imao Mesi, ali je nedovoljno jako ¹utirao ka golu Liverpula, pa Rejna brani bez problema.

Ipak, u 75. minutu, Katalonci su do¹li do prvog i kako se ispostavilo jedinog gola. Gudjonsen je, samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru, odlièno primio loptu od Deka, zaobi¹ao Rejnu i doveo Barsu u voðstvo.

Ipak, Katalonci nisu uspeli da nametnu pritisak do kraja meèa i Liverpul je saèuvao prednost iz prvog duela na Nou Kampu.

L©: Valensija - Inter 0:0

Fudbaleri Valensije plasirali su se u èetvrtinu finala Lige ¹ampiona po¹to su u revan¹ meèu osmine finala odigrali dosadnih 0:0 sa milanskim Interom, i tako zbog datih golova u gostima pro¹li dalje. U prvom meèu na Ðuzepe Meaci bilo je 2:2. Utakmicu je obele¾ila i tuèa koja je poèela nakon zavr¹etka susreta.

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi Intera, ali bez prilika. Prva ozbiljna situacija viðena je ipak pred golom Intera u 11. minutu kada Baraha ¹utira sa distance ali Brazilac na golu gostiju Cezar je siguran. U 35. minutu gosti su tra¾ili penal nakon duela Albiola i Krespa, ali je sudija samo odmahnuo pa je na poluvremenu 0:0.

Prva ozbiljnija situacija u drugom delu viðena je u 52. minutu kada je Stankoviæ bio blizu gola, po¹to je nakon centar¹uta Maikona bio najvi¹ai u skoku, ali njegov udarac zavr¹io je u spoljnoj mre¾i. Tri minuta kasnije uzvraæa Valensija, ali je Moretijev udarac glavom Cezar odbranio. Manæini je poku¹ao i sa uvoðenjem Kruza i Figa, ali bez rezultata.

Inter je do kraja poku¹avao, ali osim poku¹aja Kruza u 78. minutu koji je takoðe zaustavljen, napadi Intera bili su bez ideje. Valensija je mogla i do pobede u dosta lo¹oj utakmici, ali udarci Marèene i Vilje nisu zavr¹ili iza Cezara.

Na kraju utakmice desio se incident. Burdiso i Marèena su poèeli tuèu, u koju su se kasnije ume¹ali i ostali igraèi i treneri dve ekipe, i koja se kasnije nastavila u svlaèionici.

Sastavi:

Valensija: Kanjizares, Migel, Albiol, Ajala, Moreti, Angulo(Hoakin), Marèena, Baraha(Vijana), Silva, Morijentes(Visente), Vilja.

Inter: Cezar, Maksvel(Groso), Materaci, Kordoba, Maikon, Zaneti, Stankoviæ, Burdiso, Dakur(Figo), Krespo(Kruz), Ibrahimoviæ.

Lion - Roma 0:2 :wall: :wall: :wall:

Fudbaleri Rome napravili su podvig po¹to su u revan¹ meèu osmine finala Lige ¹ampiona pobedili Lion na ®erlanu 2:0 golovima Totija i Mansinija i tako se plasirali u èetvrfinale. U prvom meèu u Rimu bilo je 0:0.

Veæ u 6. minutu Roma je pokazala da neæe biti lak zalogaj po¹to je poni¹ten gol De Rosija zbog faula. U 22. minutu gosti vode, a strelac je naravno kapiten Franèesko Toti koji posle odliènog prodora Toneta po levoj strani i centar¹uta glavom dovodi Romu u voðstvo.

Lion je u 30. minutu utakmice imao èak 72 procenta loptu u nogama, ali bez konkretnih prilika, a Roma je pretila iz kontra napada. Minut pre kraja prvog dela desio se potpuni ¹ok za domaæe navijaèe. Sjajna duga lopta je upuæena ka Mansiniju, on je lepo prima, dribla Reveljea i odliènim udarcem savladava golmana Liona Kupea.

Lion prvu ¹ansu u drugom delu ima u 50. minutu, ali Viltora zaustavlja golman Rome Doni. Minut kasnije, Doni je opet siguran, a ovoga puta ¹ansu je imao ®uninjo. U 60. minutu Kalstrom hvata poluvolej ali je golman gostiju neprelazan.

Do kraja utakmice Roma je umirila napade Liona i uz par ¾utih kartona privela utakmicu kraju. Lionu je ovo prvu poraz na domaæem terenu u Ligi ¹ampiona jo¹ od 2002. godine.

Sastavi:

Lion: Kupe, Revelje(Benzema), Skilaæi, Kris, Abidal, Tijago, Dijara(Kalstrom), ®uninjo, Govu(Viltor), Fred, Maluda.

Roma: Doni, Toneto, Kivu, Mekses, Kaseti, Pizaro, De Rosi, Mansini(Fati), Perota, Tadei, Toti.

Balak spreèio iznenaðenje u Londonu

Fudbaleri Èelsija plasirali su se u èetvrfinale Lige ¹ampiona, po¹to su pobedili Porto sa 2:1 u revan¹ meèu na Stamford Brid¾u. Mihael Balak je postigao gol odluke u 79. minutu, kojim je Èelsi preokrenuo posle ranog voðstva gostiju. Kvare¾ma je ¹okirao domaæu publiku pogotkom u 15. minutu, kada su gosti u jednom od brojnih opasnih kontranapada do¹li u prednost. Luèo Gonzales je izbegao ofsajd zamku i uposlio Kvare¾mu, koji je iza¹ao sam ispred Èeha i bez problema ga savladao.

Na drugoj strani, Èelsi se muèio tokom veæeg dela prvog poluvremena, a jedini ozbiljniji ¹ut imao je Andrej ©evèenko, ali je i on izblokiran.

Ekipa Èelsija mo¾e da se zahvali golmanu gostiju, Brazilcu Heltonu za izjednaèenje. U 50. minutu Roben je uputio ne tako opasan udarac, Helton se potpuno spetljao i dozvolio da mu lopta proðe preko ruke, pravo u gol za 1:1.

Èelsi je zatim nastavio sa napadima i gol odluke je do¹ao u 79. minutu. Drogba je glavom poslao loptu do ©evèenka, a ovaj je prosledio do Balaka, koji je iz blizine volej udarcem ¹alje u mre¾u.     

Portugalcima je i tada bio dovoljan samo jedan gol za prolaz dalje, ali su ostali bez prilike pred golom Èeha, pa je menda¾er Èelsija ®oze Murinjo uspeo da proðe u èetvrtfinale preko svoje nekada¹nje ekipe, ukupnom pobedom od 3:2.


mikele

Баш не волим ове голове на гостујућем терену :box :box и зато су ФА и лига куп у Енглеској закон.Гол је гол побогу. :namcor
Шта сада Интер играо 2-2 и 0-0 и испао.Ма чисто сра*е. :namcor
И Барса исто,мада Барса према игри није заслужила,док Интер,када се све узме у обзир,мислим да јесте заслужио.
Што се тиче Лиона,он је све време нападао,а Рома је давала голове(успут ово ми је оборило тикет).Криво ми је због Лиона,али мислим да су они пали у форми и да су прошли даље не би имали неке веће шансе у наставку такмичења.
А Челси као Челси,кроз иглене уши,али ипак заслужено.Ја мислим да би био ред и да освоје ЛШ,мада...

Roben

не би волео да Челзи освоји ЛШ
мада испадањем Барсе имају велике шансе
не би ме зачудило да Ливерпул опет освоји Рафа је доказао да је један од најбољих тренера на свету ако не и најбољи

Roben

#123
Tuèa u Valensiji, Burdisu slomljen nos
(http://nono9.us)
Nevidjena tuèa fudbalera dogodila se u utorak uveèe na stadionu Mestalja, na kraju revan¹ utakmice osmine finala Lige ¹ampiona izmedju Valensije i Intera (0:0).

Osim prolaska u èetvrtfinale elitnog takmièenja, zbog remija na Djuzepe Meaci u prvom susretu (2:2), Valensija je dobila i bokserski deo ovog dvoboja, jer je najdeblji kraj izvukao defanzivac milanskog kluba Nikolas Burdiso, kom je stradao nos.

Tuèa je nastala nakon sukoba kapitena domaæih Karlosa Marèene i Argentinca Burdisa, a naj¾e¹æi od svih bio je David Navaro, rezervista Valensije, koji je utrèao u teren i pesnicom u lice udario Burdisa.

Prema tvrdnjama trenera "neroazura" Roberta Manæinija, njegovom fudbaleru je u ovom incidentu slomljen nos.

"Mislim da je Burdisu potpuno slomljen nos. Na¹ golman (Franèesko) Toldo je video bokserski potez domaæeg igraèa i veoma je moguæe da je uleteo u svlaèionicu Valensije", rekao je Manæini, dodav¹i da ovakve stvari ne bi smele da se de¹avaju na terenima.

"Fudbaleri moraju da nauèe kako bi trebalo da se pona¹aju na terenu", naglasio je Manæini.

Centarfor ¹panskog kluba David Vilja izjavio je da je sramota ¹to se meè dva velika tima zavr¹io na ovako neslavan naèin.

"Sve ovo je bilo nepotrebno, ru¾no i tu¾no", rekao je Vilja reporterima na stadionu.

"U ovakvim susretima emocije su dodatno pojaèane, a neki ljudi ne znaju da ih kanali¹u na pravi naèin. Jednostavno, nemaju kontrolu", dodao je ©panac.

(MONDO)

ово је била права лудница скоро нисам видео овако нешто  :box :box :box

zabica

ispala barca  a005
ali bila je bas fina utakmica... :pljes:

Roben

Bajern uspe¹niji od Reala
(http://nono9.us)
Fudbaleri minhenskog Bajerna plasirali su se u èetvrtfinale Lige ¹ampiona po¹to su u revan¹u osmine finala pobedili Real Madrid 2:1. U prvom meèu bilo je 3:2 za Real, a Bajern je dalje oti¹ao zbog gola u gostima. Strelci za bavarski klub bili su Roj Makaj u prvom i Lusio u 65. minutu, dok je Rud van Nistelroj u 83. minutu smanjio iz penala.

Pred samo izvoðenje penala iskljuèeni su Mark van Bomel i Mahamuda Dijara.

Meè je poèeo ¹okantno za Real – gre¹ka Roberta Karlosa omoguæila je Roju Makaju da veæ posle 10 sekundi postigne gol, kojim je oborio rekord Lige ¹ampiona.

Veoma lo¹a igra odbrane madridskog kluba omoguæila je domaæoj ekipi niz odliènih prilika, pa je najzaslu¾niji za to ¹to Real nije prega¾en na Alijanc Areni golman Iker Kasiljas.

Bajern je tokom veæeg dela meèa kontrolisao igru, dok je Realova strategija oèigledno potpuno poremeæena ranim golom, koji je prednost u dvomeèu prebacio na stranu protivnika.

Poèetak drugog poluvremena doneo je ne¹to ravnopravniju igru, ali je novu veliku gre¹ku odbrane Real platio novim primljenim golom – Lusio je bio najvi¹i u ¹esnaestercu i doneo veliku prednost domaæinu.

Real je tada krenuo mnogo odluènije, ali su mu za prolazak trebala dva gola. To je otvaralao dosta prostora za kontre, a najbolju ¹ansu za 3:0 propustio je Hasan Salihamid¾iæ, koji je neometan gaðao nekoliko centimetara pored gola.

Fini¹ je postao veoma zanimljiv, po¹to je u 81. minutu Lubo¹ Mihel dosta lagano dodelio Realu penal, po¹to je Robinjo pao preko Lusiove noge. Tokom name¹tanja za izvoðenje lak¹e su se sukobili van Bomel i Dijara. Po¹to se ni posle upozorenja nisu smirili, Mihel im je podelio po drugi ¾uti karton.

Rud van Nistelroj je sve to vreme uspeo da zadr¾i koncentraciju i pogodi sa bele taèke, pa je napetost dodatno porasla.

U preostalih desetak minuta obe ekipe stvarale su prilike, a Serhio Ramos je u 92. minutu èak pogodio Kanovu mre¾u, ali tek po¹to je loptu primio rukom, pto nije promaklo Mihelu.

Ispostavilo se da su dvomeè najveæih klubova Nemaèke i ©panije odluèili Holanðani – Mark van Bomel drugim golom za Bajern u Madridu i Roj Makaj prvim u revan¹u, a poslednju nadu Realu dao je Rud van Nistelroj.

PSV u èetvrtfinalu

Fudbaleri PSV-a plasirali su se u èetvrtfinale Lige ¹ampiona po¹to su u revan¹ meèu na Emiratima odigrali 1:1 sa Arsenalom. Strelac oba gola bio je defanzivac PSV-a Aleks. On je prvo postigao autogol u 58. minutu, ali se iskupio golom za svoju ekipu u 83. minutu. Prvi meè u Ajndhovenu zavr¹en je pobedom PSV-a od 1:0.

Menad¾er Arsenala Arsen Venger bio je primoran da utakmicu poène bez nedovoljno oporavljenog Tijeri Anrija, pa su u napadu igrali ®ulio Baptista i Emanuel Adebajor.

Prva ozbiljna akcija bila je u 8. minutu, ali je Ture nakon dobrog prodora lo¹e centrirao. U 12. minutu PSV uzvraæa. Farfan okreæe ®ilberta u kaznenom prostoru ali pogaða samo spoljnu mre¾u.

Fabregas u 16. minutu sjajno pronalazi Adebajora, ovaj prihvata loptu, ali golman gostiju Gome¹ na vreme izlazi i blokira Adebajora. Arsenal u tim trenutcima dominira, ima 60 procenata loptu u nogama, i sledeæu ¹ansu ima u 22. minutu kada Adebajor ¹utira glavom, ali pored gola. Do kraja poluvremena i Baptista je u par navrata mogao do gola, ali je ostalo 0:0.

Drugi deo obe ekipe poèinju dosta smu¹eno, a rezultat toga je i voðstvo Arsenala u 58. minutu. Korner izvodi Fabregas, Gome¹ odbija loptu, a Aleks je ne sreæno ¹alje u svoju mre¾u. U 66. minutu Venger ubacuje i Anrija koji menja Baptistu.

Deset minuta kasnije Anri ¹alje odliènu loptu ka Galasu, ali Koku u poslednjem trenutku sti¾e da izblokira. U 78. minutu Anri poku¹ava iz slobodnog udarca, ali Gome¹ brani. U 83. minutu PSV izjednaèuje. Mendes izvodi prekid sa leve strane, a Aleks fenomenalno skaèe i donosi veliku radost svojoj ekipi. U 86. minutu Èulina je bio blizu gola, ali lopta je u spoljnoj mre¾i. PSV je do kraja sa dve izmene uspeo da oduzme malo vremena i da se odbrani pa je na kraju ostalo 1:1.

Milan pro¹ao posle produ¾etka
 
Fudbaleri Milana plasirali su se u èetvrtfinale Lige ¹ampiona, po¹to su posle produ¾etka uspeli da savladaju Seltik 1:0. U prvom meèu nije bilo golova, ba¹ kao ni u prvih 90 minuta okr¹aja na San Siru. U èetvrtom minutu prvog produ¾etka jedini gol na meèu dao je Brazilac Kaka.

Junajted minimalcem u èetvrtfinale

Fudbaleri Manèester Junajteda plasiarali su se u èetvrtfinale Lige ¹ampiona, po¹to su i u revan¹u pobedili Lil rezultatom 1:0. Jedini strelac na utakmici bio je ©veðanin Henrik Larson u 72. minutu. Junajted je i u prvom meèu, u Lansu, dobio istim rezultatom.

Ekipa ser Aleksa Fergusona prvi put je pro¹la u èetvrtfinale L© posle proleæa 2003. godine.

Oni su treæi engleski klub meðu osam najboljih u Evropi, uz Liverpul i Èelsi. Arsenal je ispao, po¹to nije nadoknadio prednost PSV Ajndhovena.



mikele

ЕЕЕЕеееее баш ми криво због Арсенала. a005 a005 a005
Али јбга када нису могли да победе у два меча,онда нису ни заслужили да прођу даље.
А што ми је драго због ових тзв.''галактичара'' :siza: :siza: :siza: Еј галактичари,додуше у распаду.Они тек немају везе и да није било Касиљаса на голу,примили би једно 6 комада.Али добро,доста им је и ово.
Ман Јун. је одиграо колико му треба и чисто да не изневери кладионичара.Могу далеко да догурају јер имају и искуства и квалитет,а одбрана им је као стена :Bog :Bog
Милан??Италијани,као Италијани,све на гурку.Неће они још далеко,надам се.

Phenomenon

Kapelo je dobar trener, bar sam tako mislio. Svaka mu cast na podmladjivanju ekipe. Sve razumem, mlade igrace kupujes, teras Ronalda, ali sto ti onda igraju penzioneri Raul i Nistelroj. Eeeeeeeee!!! Sad ce neko reci Nistelroj je najbolji strelac Reala ove sezone, ali pogledajte samo njegove golove, pa 90% tih golova dao bih i ja, a kamoli Ronaldo.
Robinjo na klupi, krenuo je sa 3 zadnja vezna, Kasano ulazi pre Robinja... Uzas!!! Odbrana = 0.
10000000 taktickih greski i 2000000000 pocetnickih. Na trenutke se video pravi Real.

Ovog vikenda je El klasiko... Samo napred Real! Glavu gore i zveknite ovim katalonskim kretenima 3 komada!

Sad sam svim srcem uz Milan i Celzi.
Murinjo kad je video da je gusto, rekao je momcima da prebace u drugu. Milan jedva, ali je Kaka' kralj.

Roben

Phenomenon Капело је можда добар тренер али је синоћ показао да не зна где се налази
Почиње утакмицу са 3 задња везна  :hmm брани 3:2 подсетио ме на Петковића на СП
Реал без Гутија не може да макне а он га уводи после 30 мин. игре и ту се види колико је пуко
Милан купује пропале играче ако не доведе 5 добрих играча у летњем прелазном року он је пропао начисто.Никад гору екипу нису имали
Челзи је познат по томе да пролази кроз иглене уши а и Мрињо је познат по томе а пошто је Барса испала могу далеко да догурају
Ја невијам за Валенсију пошто ме је Лион и ове године разочарао

mikele

Ма Капело је прсо скроз на скроз.Човек не зна шта ради.Он и поред тога што нема кога да стави у тим,он држи Робиња на клупи,а он је тата за све тамо.
Е зато ми је драго што су испали,а Робињо нека пређе у Валенсију :K :K :K

Phenomenon

Pa to upravo ja pricam, Robinjo na klupi, penzosi na terenu i 3 (slovima tri) zadnja vezna. Emerson je proveo pola sata na terenu, nisam ni primetio da je igrao. Diara je bio kao da nije sa ove planete, Gago je jos uvek neiskusan.
Po meni idealan tim Reala trenutno (racunajuci da su svi zivi i zdravi):
Kasiljas - Sisinjo, Kanavaro, Ramos (Elgera), R. Karlos - Bekam, Diara, Guti, Rejes - Robinjo, Iguain (Kasano)
Jos samo da slepci nisu oterali Ronalda...

Mislim da je Milan mnogo ukopala ova frka oko bodova i ova kazna... A slazem se da trebaju igraci, imaju mnogo matorih (Dida, Maldini, Sedorf, Inzagi, Serzinjo...)

I dalje mislim da Celzi igra samo onoliko koliko mu treba. Cinjenica je da ove sezone nisu kao prethodnih, ali ja imam neograniceno poverenje u Murinja, covek je jednostavno simply the best sto se trenera tice.

johny cage

Opet Englezi su najjaci. Titula ide u Englesku. Skinuo sam glas koji sam dao Realu i okacio ga mancesteru na anketi.

Roben

Bajern protiv Milana u èetvrtfinalu

Fudbaleri minhenskog Bajerna ponovo nisu imali sreæe na ¾rebu za Ligu ¹ampiona. Nakon duela sa madridskim Realom u osmini finala, Bavarce je ¾reb za èetvrtfinale koji je odr¾an u Atini, poslao pravo na noge italijanskom Milanu.

Pobednik ovog dvomeèa u polufinalu æe igrati sa boljim iz sudara Rome i vodeæe ekipe Premijer lige Manèester junajteda.

Fudbaleri PSV Ajndhovena, koji su u osmini finala izbacili Arsenal, opet æe putovati u Englesku, ali æe im ovoga puta protivnik biti Liverpul.

Bolji iz ovog duela u polufinalu ide na pobednika dvomeèa izmedju ¹ampiona Engleske Èelsija i jedinog preostalog predstavnika ©panije u Ligi ¹ampiona Valensije.

Prvi meèevi èetvrtfinala igraju se 3. i 4. aprila, dok su revan¹i na programu 10. i 11. aprila. Utakmice polufinala igraju se 25. i 25. aprila, odnosno 1. i 2. maja.

Finalna utakmica zakazana je za 23. maj u Atini, a zanimljivo je da æe glavni grad Grèke ove godine biti domaæin i finalnog turnira ko¹arka¹ke Evrolige.

(MONDO)


Pedja

Dokle ce se Milan provlaciti  :wall:

Finale :  Mancester-Celzi  :>

Phenomenon

Licno bih voleo da vidim finale Milan - Celzi. Pa neka bolji pobedi!