Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

Pedja

milan ce se izvuci kao i uvek  :B

liverpul jedva prolazi psv

mancester pobedjuje romu

a celzi valensiju

a dalje  :hmm

Phenomenon

Celzi ce ubiti Valensiju
Manchester ce proci najverovatnije Romu
Liverpul prolazi 90%
Milan - voleo bih da prodju

johny cage

Chelzi, roma, liverpool i bayern. Voleo bih da oni prodju :~.
kada pocinju cetvrtfinalni susreti???

mikele

Quote from: mikele on 16-03-2007, 19:33:05
Први мечеви се играју 3. и 4.априла.

Milan   -   Bayern           03/04 »   11/04 »
PSV   -   Liverpool      03/04 »   11/04 »


Roma   -   Man. United   04/04 »   10/04 »
Chelsea   -   Valencia   04/04 »   10/04 »
Лепо пише овде 3. и 4.април
Пролазе Бајерн,Ливерпул,Ман.Јунајтед и Челзи(јбте три од четри екипа из Енглеске)

Roben

Osvajaèi nacionalnih kupova u Ligi ¹ampiona?

Osvajaèi nacionalnih kup takmièenja uskoro bi mogli da postanu uèesnici Lige ¹ampiona, najavio je u èetvrtak visoki zvaniènik UEFA, govoreæi o reformi sistema elitnog takmièenja, koju je u svojoj izbornoj kampanji najavio predsednik evropske "kuæe fudbala" Mi¹el Platini.

U jednom od predloga koji æe UEFA razmatrati u junu, pobednici kupova na kraju sezone bi mogli da budu ukljuèeni u novi plej-of sistem, koji bi u narednom ciklusu takmièenja dao zasad neodredjeni broj uèesnika L©.

Postoji ideja i ideja da federacije koje imaju pravo na vi¹e timova u L© automatski odvoje jedno mesto za osvajaèa nacionalnog kupa, ali preovladjujuæe mi¹ljenje je da bi takav potez u ovom trenutku ipak bio preambiciozan. Po aktuelnom sistemu, pobednici kupova stièu pravo nastupa u Kupu UEFA.

"®elimo da o¾ivimo kup takmièenje u zemljama u kojima je ono poslednjih godina do¾ivelo ogroman pad ugleda i interesovanja. Naravno, ako tim koji je osvojio kup zavr¹i kao prvi, drugi ili treæi u nacionalnom ¹ampionatu, mesto u kvalifikacijama za L© iæi æe èetvrtoplasiranom iz prvenstva, a ne pora¾enom finalisti kupa. Ne mo¾emo ba¹ da preterujemo", rekao je Platinijev savetnik Vilijam Gailar.

Nacionalna kup takmièenja u najjaèim fudbalskim zemljama do¾ivela su devalvaciju jer se klubovi odluèuju da jure visok plasman u prvenstvu i plasman u L©, umesto da tro¹e snagu u kup utakmicama, gde im èak i trofej retko donosi bilo ¹ta osim presti¾a i jo¹ jednog komada "srebra" u vitrinama.

Platini je ranije ovog meseca predlo¾io novi plej-of sistem, sa ciljem da umanji broj timova koji u L© dolaze iz Italije, ©panije i Engleske, a da pru¾i ¹ansu timovima iz "manjih" liga.

Legendarni Francuz smatra da niko ne bi trebalo da ima vi¹e od tri garantovana predstavnika u L©. Umesto èetvrtoplasiranih timova iz vodeæih zemalja, sada bi u plej-ofu uèestvovali osvajaèi kupova.

Prema nezvaniènim informacijama iz izvora bliskih UEFA, ova Platinijeva ideja u¾iva podr¹ku na svim nivoima formalne i neformalne vlasti u fudbalskoj Evropi, ukljuèujuæi podr¹ku nekih od najveæih klubova "starog kontinenta", poput Barselone, Bajerna i Glazgov Rend¾ersa.

(MONDO)

Roben

Duel evropskih giganata u Milanu

Takmièenje u Ligi ¹ampiona polako, ali sigurno, bli¾i se kraju, a u trci za naslov kontinentalnog ¹ampiona ostalo je jo¹ osam ekipa. Prve dve utakmice èetvrtfinala igraju se u utorak, a derbi æe biti duel Milana i Bajerna.

Oba svetska fudbalska giganta, koja su zajedno osvojila deset titula prvaka Evrope, ove sezone igraju po sistemu "toplo-hladno". Rosoneri su trenutno ¹esti u Seriji A, a plasman u finale u Atini predstavljao bi svojevrsno iskupljenje za lo¹u sezonu.

Sa druge strane, Bajern koji u Bundesligi za vodeæim ©alkeom zaostaje ¹est bodova, tradicionalno lo¹e igra u Italiji, ali je ove sezone uspeo da slavi protiv Intera u Milanu. Navijaèima oba tima je jo¹ u sve¾em seæanju pro¹logodi¹nji dvomeè Milana i Bajerna u osmini finala, kada su rosoneri kod kuæe pregazili Bavarce sa 4:1, a u revan¹u je bilo nere¹eno (1:1).

Kapiten rosonera Paolo Maldini priznao je da æe Milan, ukoliko ¾eli da savlada Bajern, morati da pru¾i najbolju partiju u ovoj sezoni.

"Mi smo ove sezone pokazali dva lica. U prvenstvu igramo slabo, ali smo zato u Ligi ¹ampiona jo¹ uvek u igri za trofej. Ovo je trenutak kada moramo da poka¾emo sve ¹to umemo i znamo. Potrebno je da podignemo na¹u igru na mnogo vi¹i nivo, nego ¹to je to bio sluèaj tokom veæeg dela sezone", istakao je Maldini.

Veliki problem za ekipu iz Minhena predstavljaæe odsustvo golmana Olivera Kana, koji je dobio meè suspenzije nakon ¹to je "podivljao" doping kontroli posle pobede nad Realom u osmini finala. Njega æe na golu Bavaraca zameniti dvadesetdvogodi¹nji Mihael Rensing.

U drugoj utakmici koja se igra u utorak, PSV æe u Ajndhovenu ugostiti ¹ampiona Evrope iz 2005. godine, ekipu Liverpula.

Trener Holandjana Ronald Kuman nada se da æe njegova ekipa skinuti jo¹ jedan engleski "skalp", kao ¹to je to uèinila Arsenalu u osmini finala, a godinu dana pre toga, kada je trenirao Benfiku, uspeo je da savlada Manèester junajted.

Na tom putu PSV æe biti oslabljen neigranjem defanzivca Aleksa i napadaèa Obale Slonovaèe Arune Konea.

Liverpul u Holandiju sti¾e osokoljen velikim trijumfom nad Arsenalom u Premijerligi (4:1), kada je briljirao trostruki strelac Piter Krauè, koji æe u utorak mo¾da dobiti priliku da poène utakmicu na stadionu Filips.

Menad¾er Liverpula Rafa Benitez, za razliku od Kumana, nema ozbiljnijih kadrvoskih problema i oèekuje se da æe na megdan PSV-u izvesti najjaèi sastav.

(MONDO)

mikele

Ааааааууууууууууу Ливерпул одвалио ПСВ у Ајндховену са 3-0.Алал вера.Ја мислим да су они сада једни од озбиљнијих фаворита за титулу јер Рафа је чудо и зна како да припреми екипу за овакав систем такмичења.
А Милан за мало да се провуче. :F
Добили су онај пенал на лепе очи,али се Ван Бујтен постарао да правда буде задовољена.Како је дао онај други гол,лопта је прошла у милиметар између Диде и стативе.На крају потпуно заслужених 2-2.

Wolf

Bas mi je drago zbog Milana. Nesto ga ne volim nikako...

johny cage

ocekujem iznenadjenje sto se Rome tice. Mora da bude iznenadjenja!

Roben

ма Ливерпул одваљује у ЛШ
Рафи свак част  :pljes: :pljes: :pljes:

hulio_salinas

4. april 2007. | Izvor: B92 | Zoran Panjkoviæ
Èelsi - Valensija (TV B92 00,15)



Èelsi je na poèetku sezone kao cilj postavio osvajanje èetiri trofeja, ali svakako najva¾niji od njih je onaj koji do sada nisu osvajali, a zbog koga veæ godinama ula¾u milione. U igri su za sve naslove, ali èini se da je put do atinskog finala te¾i od besomuène trke za Manèesterom, koji be¾i 6 bodova u Premijer ligi. Èelsi je jedini klub od najboljih osam koji nikada nije igrao finale Lige ¹ampiona. 23. maj i finale u Atini, predstavlja za Murinja dosti¾an cilj, ali put do njega neæe biti nimalo jednostavan.

„Ispred sebe imamo Valensiju, koja igra veoma dobro i koju èine odlièni igraèi. Sjajni su u napadu, iskusni u odbrani, dok igraèi sredine terena mogu dobro da se snaðu i u odbrambenim zadacima“, ka¾e Portugalac.

„Mo¾emo da osvojimo nekoliko trofeja, ali ako i ne osvojimo, ja neæu imati nijednu zamerku za svoje igraèe“, rekao je trener Èelsija ®oze Murinjo uoèi utakmice sa Valensijom.

„Mislim da za sada mo¾emo mirno da spavamo, jer smo uèinili sve sa svoje strane da ispunimo na¹e ciljeve. Problem je kada ljudi pomisle da ste mogli vi¹e da uradite ili ako poènete da se uljuljukujete nekim starim uspesima. U na¹em primeru to nije sluèaj“, dodao je trener Èelsija.

On neæe moæi da raèuna na povreðenog Esjena i nakon povrede ligamenata operisanog Robena. Meðutim, na putu potpunog oporavka je D¾o Kol, koji bi trebalo da se naðe bar na klupi sa rezervama.

Oba tima pro¹log vikenda su se muèila na utakmicama u svojim ¹ampionatima. Èelsi je u fini¹u meèa uspeo da savlada Votford, dok je Valensija morala da proðe kroz pakao da bi do¹la do pobede nad Espanjolom od 3:2.

Trener ¹panskog tima, Kike Sanèez Flores, oèekuje da æe se najveæa borba odvijati na sredini terena.

„U pitanju su dva veoma slièna tima, sa podjednakim ¹ansama da se plasiraju u polufinale“, ka¾e Flores. „Utakmicu mo¾e da odluèi gre¹ka sa ove ili one strane, a na ovakvim utakmicama i jedna jedina prilika mogla bi da bude odluèujuæa“, dodaje ©panac.

Njegov problem je sastav tima. Pored ka¾njenih Davida Navara i Karlosa Maræene, Morientes, Edu i Baraha su povreðeni. Utakmicu sudi Belgijanac Frank de Blekere.

Moguæi sastavi:
Èelsi: Èeh, Diara, Karvaljo, Teri, E¹li Kol, Makelele, Lampard, Balak, Rajt Filips, Drogba i ©evèenko.
Valensija: Kanjizares, Miguel, Ajala, Moreti, Del Orno, Angulo, Albiol, Albelda, David Silva, Visente i David Vilja.

Phenomenon

Quote from: mikele on 03-04-2007, 21:56:18

А Милан за мало да се провуче. :F
Добили су онај пенал на лепе очи

A seti se u prvom poluvremenu, onaj cist penal sto im nije sviran...
Forza Milan!

hulio_salinas

4. april 2007. | Izvor: B92, UEFA | Milo¹ Todoroviæ
Roma - Man.junajted (TV B92, 20.45)



Fudbaleri Rome i Manèester junajteda sastaju se veèeras na Olimpiku u prvoj èetvrtfinalnoj utakmici Lige ©ampiona (20.45, B92). Trener Rome Luèano Spaleti zadovoljan je zbog moguænosti da se suprotstavi ser Aleksu Fergusonu u prvom nastupu Rome u èetvrtfinalu Lige ¹ampiona

Dok je ser Aleks Ferguson vodio klub u vi¹e od 200 meèeva u Evropi, Spaleti je svoje iskustvo sticao u italijanskim ligama. Biv¹i trener Udinezea opisao je predstojeæu utakmicu kao njegovu najveæu do sada, ali je odluèan u nameri da iskoristi priliku ¹to bolje.

“Voðenje Empolija u plej-ofu za ulazak u Seriju A bilo je bitno, ali mislim da je igranje sa Junajtedom na prepunom Olimipiku ipak bolje”, rekao je Spaleti uz osmeh. “Oseæaj je neverovatan, ali probaæu da ostanem miran i da u¾ivam u utakmici.”

Spaletijevi mudri taktièki potezi pomogli su Romi da prekine niz Liona od 18 meèeva na domaæem terenu bez poraza. Nakon ¹to je nadmudrio ®erara Ulijea, Spaleti je svoje misli okrenuo ka ©kotu.

“Ser Aleks je sjajan trener, ali postoji razlika izmeðu njega i mene: on je osvojio 29 trofeja, a ja samo jedan – titulu u Seriji C”, istakao je Spaleti. “Pristupiæu igri kao ¹to uvek radim kada igram protiv velikih trenera i poku¹aæu da pokupim neke ‘fore'."

Spaleti, s druge strane, ne ¾eli da njegov tim poka¾e previ¹e respekta za Junajted i podstièe na pozitivan pristup utakmici:

“®eleo bih da napadnemo Manèester vi¹e nego ¹to smo napadali Lion. Siguran sam da æe Junajted da nam uzvrati, ali sam samouveren. Pobeda nad Lionom nam je unela puno samopouzdanja i vere u sebe.”



U meðuvremenu, Ser Aleks ima podjednako laskave reèi za Spaletija, hvaleæi ga zbog “stvaranja sistema”, vodeæi tim bez pravog centarfora.
“Veliki treneri prave hrabre odluke i odluka da igraju na taj naèin je blia hrabra”, rekao je menad¾er Junajteda.

Kapiten Franèesko Toti ponovo æe biti najistureniji napadaè, a pomagaæe mu krila Mansini i Tadei. Simone Perota, koji obièno igra iza Totija, mo¾da æe igrati ne¹to dublje da bi pokrio suspendovanog Davida Pizara, dok æe Marko Kaseti menjati povreðenog Maksa Toneta.

Junajted je u problemima sa povredama, nakon ¹to su se Nemanja Vidiæ, koji je povredio kljuènu kost, i Ði Sung Park, koji je povredio koleno, prikljuèili du¾e odsutnima Mikaelu Silvestru i Geriju Nevilu. Luj Saha i Daren Fleèer otputovali su sa timom u Rim, iako su se tek oporavili od povreda, a Ferguson je nagovestio da bi Francuz mogao da uðe u igru u drugom poluvremenu. Rajan Gigs bi trebalo da se prikljuèi Vejnu Runiju u napadu, prepu¹tajuæi vezni red Kijeranu Rièardsonu i Alanu Smitu.

Ser Aleks nerado govori o povredama: “Na¹ tim je na isku¹enjima, ali u poslednjih nekoliko nedelja dokazali smo da smo u stanju da pobeðujemo.”

Lider Premijer lige nada se da æe ponoviti sezonu 1998/99, kada su osvojili tri velika trofeja, i dok je Ferguson zakljuèio da u timu ima mesta za napredak, oseæa da je potencijal ogroman.

“Oni jo¹ uvek nemaju veliko iskustvo, ali su mladi i imaju karijere ispred sebe”, rekao je Ferguson.

“Oni svi ¾ele da osvajaju trofeje i ako to poènu da rade ovako rano, to bi bilo fantastièno.”

Direktan prenos duela je na TV B92, od 20 èasova i 45 minuta.


Najavljeni sastavi:
Roma: Doni, Kaseti, Kivu, Mekses, Panuæi, Perota, De Rosi, Tadei, Vilhelmson, Mansini, Toti.
Manèester Junajted: Van der Sar, Braun, Ferdinand, O’©ej, Hajnce, Ronaldo, Kerik, Skols, Rièardson ili Smit, Gigs, Runi.

Roben

"Gladijator" Vuèiniæ presudio Manèesteru

Rim slavi Mirka Vuèiniæa! Reprezentativac Crne Gore postigao je pobedonosni gol u duelu Rome sa Manèester junajtedom u prvom meèu èetvrtfinala Lige ¹ampiona (2:1) i ulio nadu svom timu da mo¾e da se plasira medju èetiri najbolja tima na kontinentu.

Rimljani su veoma ofanzivnom igrom na poèetku utakmice stavili do znanja Manèesteru da se neæe lako predate. Veæ u petom minutu Kristijan Kivu je iz slobodnog udarca sa 18 metara gadjao tik iznad gola gostiju, a 20 minuta kasnije Franèesko Toti je sa 25 metara ¹utirao jako po zemlji, ali je Van der Sar bio na mestu. U 34. minutu Manèester je ostao se desetoricom igraèa na terenu, jer je drugi ¾uti karton I iskljuèenje potpuno bespotrebno zaradio Pol Skols.

Brojèanu prednost domaæi fudbaleri iskoristili su dva minuta pre kraja prvog poluvremena - nakon kornera u gu¾vi pred golom Manèestera najbr¾i je bio Perota, koji je dodao loptu do Rodriga Tadeija, koji je sa desetak metara i kroz ”¹umu” nogu prona¹ao put do mre¾e.

U 49. minutu, nakon sjajnog kontranapada, Toti je ponovo bio u izglednoj prilici, ali je njegov ¹ut sa 16 metara zavr¹io iznad gola Manèestera.

Kazna za proma¹aje ekipu Rome stigla je u 60. minutu - Kristijano Ronaldo povukao je kontru po desnoj strani, pro¹ao èetvoricu igraèa, uposlio Solskjera, koji je centar¹utem prona¹ao Runija, a popularni “©rek” se oslobodio èuvara i majstorski postigao izjednaèujuæi gol.

Radost gostujuæih navijaèa, koji su pre i za vreme utakmice imali manje sukobe sa policijom i domaæim tifozima, trajala je samo èetiri minuta. Tada je na scenu stupio rezervista Mirko Vuèiniæ, koji je posle ¹uta Mansinija, natrèao na odbijenu loptu i iz voleja sa 12 metara zakucao je iza ledja Van der Saru.

Samo 60 sekundi kasnije ponovo je Vuèiniæ mogao da se upi¹e u strelce, ali je golman Manèestera bio na mestu. Poslednju priliku na utakmici imao je oèigledno silno motivisani Toti, koji je ponovo ¹utirao sa distance, ali je lopta opet zavr¹ila pored gola.

U drugoj utakmici koja je odigrana u sredu, Èelsi je na svom terenu neprijatno iznenadio navijaèe i odigrao 1:1 sa Valensijom.

©panski tim u meè u¹la izuzetno agresivno i veæ u 12. minutu David Vilja je sa samo nekoliko metara gadjao preko gola. Samo minut kasnije, biv¹i fudbaler Èelsija Asjer del Orno je volej udarcem poku¹ao da iznenadi Èeha, ali je golman Èelsija dobro reagovao.

Gosti su u 30. minutu, ipak, stigli do pogotka - David Silva je sa 28 metara gadjao preko Èeha i na efektan naèin zatresao mre¾u ¹ampiona Engleske. Pet minut kasnije Didije Drogba je iz slobodnog udarca testirao reflekse Santijaga Kanjizaresa, a biv¹i reprezentativac ©panije pokazao je da je jo¹ uvek u dobroj formi.

Londonski “plavci” su do izjednaèujuæeg gola do¹li u 52. minutu - E¹li Kol centrirao je sa leve strane, a nesporazum Roberta Ajale I Davida Albelde iskoristio je Drogba i matirao Kanjizaresa.

U nastavku meèa Èelsi je vi¹e vremena imao loptu u nogama, a u 81. minutu domaæi igraèi su tra¾ili penal zbog navodnog faula nad D¾onom Terijem, medjutim, sudija Ovrebo se nije oglasio.

Poslednju priliku na utakmici imao je D¾o Kol u zaostavnom vremenu, ali je Kanjizares saèuvao svoju mre¾u i san Valensije o osvajanju L©.

(MONDO)

hulio_salinas

4. april 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
1:1 - Odluka pada na Mestalji



Fudbaleri Èelsija i Valensije odigrali su nere¹eno 1:1 na Stamford Brid¾u, u prvoj utakmici èetvrtfinala Lige ¹ampiona. Valensija je povela u prvom poluvremenu golom Silve, da bi Didije Drogba poèetkom drugog dela izjednaèio i vratio svom timu nadu da mo¾e u polufinale. Revan¹ meè igra se za ¹est dana na Mestalji.


Trener Valensije Kike Sanèes Flores na ovoj utakmici nije mogao da raèuna na povreðene Barahu, Edua i Morijentesa kao i na suspendovane Navara i Marèenu, tako da je u napadu igrao sa jednim napadaèem - Viljom kome je pomagao Silva. Èelsi je prvi put zapretio u 3. minutu kada je Drogba zamalo zakasnio na centar¹ut E¹lija Kola.

Ekipa ®ozea Murinja je poèela dosta ofanzivno, sa Kaluom, Drogbom i ©evèemkom u prvih 11, a to je u 10. minutu moglo i da im donese prednost, ali je Kaluov udarac nakon akcije Drogbe i ©evèenka zaustavila stativa. Dva minuta kasnije uzvraæaju ©panci. Vilja i Silva su odlièno kombinovali u ¹esnaestercu Èelsija, Vilja je ¹utirao, ali preko gola. U 21. minutu je raspolo¾eni Silva ostavljen sam u kaznenom prostoru domaæih, ali je iz dosta izgledne situacije ¹utirao pored gola.

©ok za navijaèe na Stamford Brid¾u stigao je u 30. minutu, kada je Silva sa oko 25 metara iskosa od gola fenomenalnim udarcem savladao Èeha i doneo svom timu prednost. „Slepi mi¹evi“ su do kraja poluvremena sa dva ¾uta kartona (Silva i Albelda) umirili Èelsi, i na odmor oti¹li sa golom prednosti.



„Plavci“ drugo poluvreme poèinju velikim pritiskom, i to im se isplatilo nakon osam minuta igre. E¹li Kol je poslao dugu loptu koja je preletela Albeldu i Ajalu, natrèao je Drogba i glavom je smestio iza leða Kanjizaresa za 1:1(slika dole).

Pet minuta nakon toga povreðenog Visentea menja Angulo, a Èelsi nastavlja sa pritiscima ali bez izglednijih prilika. Do kraja utakmice osim nekoliko poku¹aja iz prekida, i poku¹aja D¾ona Terija da iznudi penal deset minuta pre kraja nije bilo izglednijih prilika pa æe polufinalista iz ovog duela biti poznat tek nakon revan¹a koji se igra u ©paniji za ¹est dana.

Sastavi:
Èelsi: Èeh, Dijara, Karvaljo, Teri, Kol, Balak, Obi Mikel (od 75. D¾o Kol) , Lampard, Kalu ( od 75. Rajt Filips) , ©evèenko, Drogba.
Valensija: Kanjizares, Del Orno, Moreti, Ajala, Migel, Hoakin (od 86. Vijana) , Albiol, Albelda, Visente (od 58. Angulo) , Silva, Vilja.