Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

zabica

jejeje, ja navijm za romu  :loptica
valjda ce i njima svanuti  :smekerica:

hulio_salinas

4. april 2007. | Izvor: B92 | Milan Bo¹koviæ
Vuèiniæ za B92: Jako sam zadovoljan



Reprezentativac Crne Gore Mirko Vuèiniæ postigao je pobedonosni gol za Romu u duelu sa Manèester Junajtedom. Vuèiniæ je posle meèa za B92 rekao da je prezadovoljan igrom i postignutim golom. "Veoma sam zadovoljan svojom partijom, èinjenicom da sam dobio ¹ansu i iskoristio je. Imam veliku ¾elju da se doka¾em i postignem ¹to vi¹e golova". Vuèiniæ smatra da je pobeda nad Manèester Junajtedom sjajan rezultat.

"Velika je stvar ¹to smo pobedili Manèester Junajted, bez obzira na to ¹to je rezultat 2:1. To nam daje realne izglede da se plasiramo u polufinale, mada æe u revan¹u biti jako te¹ko".

Napadaè "Vuèice" ka¾e da je njegov tim igrao ofanzivno ispuniv¹i Spaletijev zahtev.

"Odigrali smo dobro, onako kako smo se generalno dogovorili. Smatram da smo igrali otvoreno, èak smo i gol primili iz kontranapada, zato ¹to smo svi oti¹li na skok kod kornera".

Veæ za ¹est dana sledi revan¹ na Old Trafordu.

"U revan¹u æe biti veoma te¹ko, ali je osnovni cilj ostvaren – pobedili smo ih na svom terenu".



Gol u èetvrtfinalu Lige ¹ampiona je velika stvar, ali nije najdra¾i pogodak Mirku Vuèiniæu.

"Gol koji sam postigao za Crnu Goru mi je posebno drag, to je bila prva utakmica reprezentacije, i kao takva veoma specifièna".

Ipak, pogodak u 66. minutu meèa na Olimpiku mogao bi da bude izuzetno znaèajan za njegovu karijeru.

"Ovaj gol mi je takoðe veoma bitan. Voleo bih da upravo taj gol presudi u ova dva meèa i omoguæi Romi plasman u polufinale Lige ¹ampiona".

U revan¹u slika na terenu biæe potpuno drugaèija – Manèester Junajted æe napadati, ali æe Roma pretiti iz kontranapada.

"Imamo 2:1, primili smo gol koji nije trebalo da primimo, ali Roma je poznata po kontranapadima, to nam je najjaèe oru¾je", izjavio je Mirko Vuèiniæ za B92.

============================================

5. april 2007. | Izvor: B92, BBC | Andrijana ®ikiæ
Ferguson nezadovoljan suðenjem



Trener Manèester Junajteda Ser Aleks Ferguson uputuo je kritike na raèun suðenja tokom èetvrtfinalne utakmice Lige ©ampiona protiv Rome u kojoj je njegov tim izgubio sa 2:1. Ferguson je priznao da je vezni igraè njegovog tima Pol Skols zaslu¾io iskljuèenje, ali i da je bio razoèaran odlukama glavnog sudije Herberta Fandela.


„S obzirom da smo igrali sa 10 igraèa protiv, mo¾e se slobodno reæi 12, onda je to dobar rezultat za nas. Nemam primedbu na iskljuèivanje Pola. On voli da izaziva. Na¾alost, u Evropi je takva igra neprihvatljiva“.

Uprkos porazu na “Olimpiku“ , menad¾er “crvenih ðavola“ nije bio pesimistièan:„Potreban nam je ceo tim tokom utakmice.Veæ sam rekao pre ovog meèa da ako postignemo jedan pogodak, onda imamo velike ¹anse. Na “Old Trafordu“ imamo dobre ¹anse, u to ne sumnjajte“.

Naredni, revan¹ meè izmeðu Manèester Junajteda i Rome igra se 10. aprila.

mikele

Овај Сколс је по мало неурачунљив.Он мало,мало па добије црвени картон. :shock
Манчестер јун. је још и добро прошао,с`обзиром да је добар део меча играо са играчем мање.Мислим да неће имати проблема у реваншу да надокнаде овај гол минуса.И тек тада ће се видети колико им значи овај гол Рунија.

hulio_salinas

10. april 2007. | Izvor: B92 | Milo¹ ©aranoviæ, Milo¹ Todoroviæ
Manèester: Sve spremno za spektakl!



Tri od èetiri duela èetvrtfinala Lige ¹ampiona su otvorena, praktièno je samo Liverpul siguran uèesnik polufinala. Najveæe interesovanje definitivno izaziva utakmica u Manèesteru, gde Junajted doèekuje Romu, posle prvog meèa koji je za mnoge bio veliko iznenaðenje.

Novinarima se na konferenciji prvo obratio Aleks Ferguson.

"Optimista sam i verujem da moj tim mo¾e u èetiri najbolje ekipe. Podsetio bih i na dvadesetak minuta igre u Rimu, kada smo sa igraèem manje bili bolji."

"Tvrdim da znam kako treba da odigramo i verujem da Manèester mo¾e daleko".

Iako je Manèester nepobediv ove sezone kod kuæe, novinari su Fergusona podsetili da Junajted poslednjih pet puta na svom terenu nije uspeo kada je jurio prednost protivnika.

"Mo¾ete li da uporedite Romu sa vi¹e velikih sastava Juventusa koji su dolazili ovamo, ili Milan pre dve godine ili Real Madrid? Svi oni su bili ovde i sigurno neæe biti ni¹ta napetije nego ¹to su te utakmice bile", uzvratio je Ferguson.

Rajan Gigs sa velikim uzbuðenjem gleda na predstojeæi susret.

"Sreæan sam ¹to je zavr¹nica sezone tako uzbudljiva. Poslednjih nekoliko godina nisam imao èemu da se radujem u fini¹u sezone i nije bilo nièega preterano znaèajnog."

"Ove sezone poku¹avamo da osvojimo tri trofeja, i to æe biti pravo isku¹enje za nas, i u¾ivam u tome."



Konferencija za novinare sa predstavnicima Rome bila je pomalo neuobièajena, po¹to su se trener Luèano Spaleti i Franèesko Toti smejali veæi deo vremena predviðenog za trajanje konferencije.

Trener Rimljana delovao je mirno, kao èovek koji je veæ osvojio Ligu ¹ampiona.

"Oseæam se isto kao pred utakmicu sa Olimpikom u Lionu. Pobednièki."

"Pokazaæemo na terenu koliko umemo i verujem da æe nam navijaèi biti podr¹ka u tome. Oni æe nas bodriti i nadam se da æe u¾ivati u ambijentu kakav nudi Old Traford."

Na pitanje ko æe da menja Perotu, igraèa koji je jedini odigrao svih 810 minuta do sada za Romu u L©, Spaleti je odgovorio:

"Bez obzira koliko Perota bio sjajan igraè ili koliko Skols bio odlièan fudbaler, to nikako ne znaèi da za njih treba tra¾iti klasiène zamene. Bitno je samo postaviti tim i timsku igru koja æe da da rezultat."

"Manèester je veliki protivnik i veliko isku¹enje, ali smo u prvoj utakmici pokazali da mo¾emo dalje, i da smo dovoljno zreli", zavr¹io je svoje izlaganje Spaleti.

Franèesko Toti je govorio o va¾nosti susreta.

"Za mene je ova utakmica izuzetno va¾na i mogu da je uporedim sa finalom Svetskog prvenstva u kome sam uèestvovao."

Novinari su poku¹ali da isprovociraju Totija pitanjem da li je svestan da tamo nije odigrao dobro, na ¹ta je Toti odgovorio:

"Nikada nisam igrao na Old Trafordu, tako da me tako ne¹to ne brine".

Jedna od tema bili su i navijaèi i moguæi sukobi, pa su se svi uèesnici konferencije za novinare obratili javnosti i apelovali na navijaèe da budu na visini jednog velikog spektakla kakav je èetvrtfinale Lige ¹ampiona.

Manèester æe biti bez ranije povreðenih Nevila, Silvestra i Vidiæa, dok su se u tim vratili Evra, koji æe mo¾da poèeti utakmicu na poziciji levog beka. Centarfor Luis Saha najverovatnije neæe biti spreman. Timu Rome æe nedostajati samo Perota.

Verovatni sastavi:

Manèester junajted: Van der Sar; O'©ej, Ferdinand, Braun, Hajnce; Kristijano Ronaldo, Kerik, Fleèer, Gigs; Runi, Solskjer

Roma: Doni, Kaseti, Kivu, Mekses, Panuæi; De Rosi, Pizaro; Vilhelmson, Tadei, Mansini; Toti

Interesovanje za utakmicu je veliko, sve ulaznice su odavno prodate i sve je spremno za veliku bitku koju æete moæi da pratite u direktnom prenosu na TVB92, od 20.45 èasova.

shumshi

Roma - koji blam!   

Roben

Манчестер нема душу
убише људе  :wall: :wall: :wall:
"удри магаре док је у блату и вуци га још за уши"

Chef

10. april 2007. | Izvor: B92 | Vladimir Novakoviæ
Junajted rekordom do polufinala L©!

ReutersFudbaleri Manèester Junajteda plasirali su se u polufinale Lige ¹ampiona, oboriv¹i rekord èetvrtfinala. Junajted je pobedio Romu rezultatom 7:1, posle spektatkularne partije, posebno u prvom poluvremenu. U polufinalu "Crveni ðavoli" æe igrati sa boljim iz dvomeèa Bajerna i Milana.

Junajted je meè prelomio sa tri gola od 11. do 19. minuta, koje su postigli Karik, Smit i Runi. Do poluvremena prvi gol u Ligi ¹ampiona postigao je Kristijano Ronaldo.

U nastavku Karik i Ronaldo postigli su jo¹ po jedan gol, Danijele de Rosi je spektakularnim volejom doneo malo radosti za rimski tim, a konaèan rezultat postigao je Patris Evra u 81. minutu.

Roma je na Old Traford do¹la sa idejom da brani gol prednosti sa Olimpika i kontrama ugrozi van der Sarov gol. U prvih deset minuta oni su pretili udarcima sa distance, a onda je Majkl Karik promenio sve.


ReutersLeto¹nje pojaèanje primilo je loptu na 35 metara od Donijevog gola, vukao je loptu desetak metara a zatim opalio loptu. Brazilac se nije ni pomerio, a mre¾a mu se zatresla. To je odredilo tok utakmice, donelo olak¹anje i samopouzdanje domaæoj ekipi i totalno zbunilo goste.

Da je Roma imala plan B, mogla je ne¹to da uèini u narednih pet minuta, ali su zbunjeni Rimljani potpuno stali, a zatim ih je defanzivna gre¹ka ko¹tala drugog gola – Gigs je iz prve gurnuo loptu ka Smitu, Kivu ne uspeva da zaustavi pâs, a "Smad¾" pogaða Donijev levi donji ugao. Samo dva minuta kasnije Runi je jo¹ jednu Gigsovu asistenciju pretvorio u 3:0, i povratka za "Vuèicu" nije bilo.

Posle toga ritam meèa je zvaèajno opao, a atmosfera se veæ pretvarala u festivalsku. Kristijano Ronaldo, koji je u poslednjih dvadesetak dana bio u znatno slabijoj formi nego ranije tokom sezone, poku¹avao je uporno da udarcima sa distance povrati samopouzdanje, a u tome je uspeo u kljuènom trenutku – minut pred poluvreme.

Do tog gola Roma je mogla da se nada povratku, jer bi u sluèaju samo jednog gola pri¹la na samo jedan pogodak minusa. Meðutim, Ronaldov teror nastavljen je odmah iza poluvremena, kada je Portugalac postigao drugi gol (asistent jo¹ jednom Gigs), nadoknaðujuæi propu¹teno u prethodne tri i po godine.

Najlep¹i detalji tek su oèekivali publiku na Old Trafordu – Karik je u 60. minutu primio loptu na 25 metara dijagonalno od gola, ponovo probao udarac i pogodio suprotni gornji ugao. Ovacije koje j e13 minuta kasnije dobio na izlasku sa terena bile su vi¹e nego zaslu¾ene.


ReutersNekoliko minuta pre te izmene i Roma je uspela da ostavi trag na utakmici – Toti je sa desne strane centrirao, a De Rosi je uhvatio volej ne gledajuæi ka golu. Uèinio je to savr¹eno, a lopta je u¹la u gol pored same stative.

Patris Evra se posel duge povrede vratio u tim, zauzev¹i mesto desnog beka od 52. minuta, kada je D¾on O'©ej do¾iveo lak¹u povredu. Francuz se dobro sna¹ao na suprotnom boku, a vrhunac je do¾iveo u 81. minutu, kada je lepim udarcem sa ivice ¹esnaesterca pogodio stativu, od koje se lopta odbila u gol.

U samom fini¹u je Luèano Spaleti izvr¹io tri izmene, ukazav¹i priliku trojici tinejd¾era (Fatiju, Roziju i Okaka Èuki) priliku da zaigraju na jednom od najslavnijih svetskih stadiona.

Jedinu senku na utakmicu bacio je Filip Mekses, koji je tokom veæeg dela meèa nervozu pretvarao u sukobe sa protivnièkim igraèima, a ka¾njen je kartonom tek u fini¹u posle starta na Ronalda.

========================================================

10. april 2007. | Izvor: B92 | Aleksa Gutoviæ
Esijen uveo Èelsi u polufinale

ReutersFudbaleri Èelsija plasirali su se u treæe polufinale Lige ¹ampiona u èetiri godine. Oni su u revan¹ meèu èetvrtfinala bili bolji na gostovanju od Valensije 2:1, pa su dalje oti¹li sa ukupnih 3:2, po¹to je u prvoj utakmici u Engleskoj bilo 1:1. Golove za Èelsi postigli su ©evèenko u 52. i Esijen u 90. minutu, a za Valensiju Morijentes u 32. minutu. Èelsi æe u polufinalu verovatno igrati protiv Liverpula koji u duelu sa PSV-om ima prednost od tri gola iz prvog meèa.

Trener Èelsija ®oze Murinjo na ovom meèu nije mogao da raèuna samo na Robena, dok je sa druge strane trener Valensije Kike Sanèes Flores imao mnogo vi¹e problema po¹to za Valensiju nisu mogli da igraju Marèena i Navaro zbog suspenzije i Visente zbog povrede.

Valensija je utakmicu poèela dosta oprezno i iz kontri je vrebala priliku. Domaæi su u 9. i 10. minutu je zapretili iz prekida, ali je Èeh bio koncentrisan. Englezi uzvraæaju u 21. minutu ali je Balakov udarac glavom posle kornera Kanjizares lako ukrotio, a u meðuvremenu su Esijen i Balak zaradili ¾ute kartone. Èelsi je u tim trenuticma imao mnogo vi¹e loptu u nogama, ali je u 30. minutu Morijentes upravo iz odliènog kontra napada pogodio stativu.

Samo dva minuta nakon pogoðene stative Morijentes je doveo domaæina do prednosti. Hoakin je odlièno centrirao sa desne strane, lopta je preletela tri igraèa Èelsija, a na nju je uklizao biv¹i igraè Liverpula za 1:0. U 34. minutu „slepi mi¹evi“ su mogli i do 2:0, ali je Morijentesov udarac, koji bi sigurno zavr¹io u mre¾i, izblokirao E¹li Kol. U 40. minutu Èelsi uzvraæa, ali je Drogbin udarac glavom Kanjizares odbranio fenomenalnom paradom, pa se na poluvreme oti¹lo sa minimalnom predno¹æu Valensije.


Reuters®oze Murinjo je na poèetku drugog poluvremena umesto Dijare u igru ubacio D¾oa Kola, a to je urodilo plodom nakon samo 7 minuta drugog dela. Ubaèenu loptu u kazneni prostor Balak spu¹ta za Drogbu, èiji ¹ut je izblokiran, ali se lopta odbija do ©evèenka koji posti¾e gol za 1:1. Èelsi i nakon postignutog gola nastavlja sa napadima, ali bez izglednih prilika, a Ajala i Moreti su u tom periodu zaradili javne opomene.

U 79. minutu Angulo je iz dosta dobre prilike ¹utirao pored gola, a u 84. minutu je Kanjizares ponovo fenomenalno intervenisao nakon slobodnog udarca Frenka Lamparda. Taman kada su svi na Mestalji oèekvali produ¾etke desio se ¹ok za domaæe navijaèe, po¹to je Esijen u poslednjem minutu utakmice jakim udarcem po zemlji savladao Kanjizaresa i doneo svom timu veliku radost. Murinjo je do kraja u maniru iskusnog struènjaka sa dve izmene potro¹io vreme, pa æe se u polufinalu Lige ¹ampiona ove sezone verovatno igrati engleski derbi Èelsi – Liverpul.

Sastavi:

Valensija: Kanjizares, Migel, Ajala, Moreti, Del Orno, Hoakin, Albelda, Albiol (od 72. Vijana), Silva, Morientes (od 65. Angulo), Vilja.

Èelsi: Èeh, Dijara (od 46. D¾o Kol), Karvaljo, Teri, E¹li Kol, Obi Mikel, Esijen, Lampard (od 93. Makelele), Balak, ©evèenko (od 93. Kalu), Drogba.

=========================================================

Ovi iz Mancestera nisu humani!!!

Masha

Quote from: zabica on 05-04-2007, 09:40:48
jejeje, ja navijm za romu  :loptica
valjda ce i njima svanuti  :smekerica:
Zabice, mislim da im se smrklo k`o nikome. Evo sad je repriza na B92 pa ja malo gledam dok se ne uspavam i potpuno sam odusevljena. Mislim, posle ovog rezultata mi i onaj Argentina-Srbija i Crna Gora (tada smo jos uvek igrali pod ovim imenom) ne pada toliko tesko ;)

stef

 Svanulo im je :K...Evo i nama svice dan (ko ruzan san)...Jel'te masho?

lycos

sinocni rezultati-shock!  na old trafordu pala bomba- 7:1   ..celzi se provukao 2:1

mikele

Где је сада онај ватрени навијач Роме?
Сигурно му није добро. :K
Ма само без нервозе пријатељу,није то здраво.Биће боље. :wave:
А Челзи је прошао на мишиће,али ипак није лако победити Валенсију код куће.
То могу само они и евентуално Расинг зар не Роби :smekerica:

Roben

ма Расинг је чудо кажем ти ја  :wink:

Phenomenon

Chelsea, Chelsea, we're gonna make this a blue day...

Masha

Pa, Bajern sigurno nece biti osvajac Lige Sampiona jer je izbacen iz daljeg takmicenja. Veceras Bajern - Milan 0:2.

Wolf

Zao mi je sto je Bajern izgubio. Onaj Milan me bas iritira...