Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

shumshi

Hahahaha...Murinjo im rekao da budu oprezni prvih 20 minuta...ispostovali su ga i primili gol u 22 minutu...  :> :>


stef

Quote from: shumshi on 01-05-2007, 22:29:47
Hahahaha...Murinjo im rekao da budu oprezni prvih 20 minuta...ispostovali su ga i primili gol u 22 minutu...  :> :>


Hahahahaaha....tome sam se i ja smejao!

Masha

Quote from: stef on 01-05-2007, 23:03:36
Quote from: shumshi on 01-05-2007, 22:29:47
Hahahaha...Murinjo im rekao da budu oprezni prvih 20 minuta...ispostovali su ga i primili gol u 22 minutu...  :> :>


Hahahahaaha....tome sam se i ja smejao!
Mislim da je ovo svima bilo smesno :K. Mada, ja sam navijala za Celzi tako da sam se smejala od muke.

tarantulica



L©: Liverpulu do finala sa penala

Liverpul je prvi finalisti Lige ¹ampiona. Redsi su u revan¹u polufinala na svom Enfildu Roudu eliminisali Èelsi posle boljeg izvodjenja penala.

Utakmica je u regularnom toku i posle produ¾etaka zavr¹ena 1:0, a jedini gol na meèu postigao je Danije Ager u 22. minutu. Identiènu pobedu Èelsi je ostvario u prvom meèu na Stamford Brid¾u, tako da su o finalisti odluèivali penali.

Golman Liverpula Pepe Reina zaustavio je udarce sa 11 metara Arjena Robena i ®eremija, dok su na drugoj strani svi izvodjaèi bili precizni - Budevajn Zenden, Æabi Alonso, Stiven D¾erard i Dirk Kujt.

Frenk Lampar jedini je u Èelsiju pogodio mre¾u u penal seriji koja je okonèana rezultatom 4:1 i Liverpul je ponovo uspeo da zaustavi "plavce“ u polufinalu Lige ¹ampiona.

Pro¹li put kada je izbacio Èelsi Liverpul je u Istanbulu peti put u klupskoj istoriji osvojio titlu najboljeg kontinentalnog kluba. Za ¹esti trofej Redsi æe se 23. maja u Atini boriti ili ponovo protiv Milana, koji su savladali pre dve godine u spekatakularnom finalu, ili Manèester junajteda. Posle prve utakmice na Old Trafordu Manèester ima prednost od 3:2.

Od prvog zvi¾duka sudije Manuela Mehuta Gonzalesa Liverpul no¹en hukom, treba li reæi, krcatog Enfilda krenuo je svim silama ka golu Petera Èeha. Odbrana Èelsija dvadesetak minuta povijala se pod naletima Redsa, koji su u tom periodu igre 70 odsto vremena bili u posedu lopte, ali to nikako nisu uspevali da pretoèe u neku ozbiljniju ¹ansu.

I onda u 22. minutu domaæinu se inicijativa konaèno isplatila. D¾o Kol je na desnom krilu u visini ¹esnaesterca oborio Stivena D¾erdrda. Kapiten Liverpula je izveo prekid, ali umesto da, kao ¹to su svi oèekivali, uputi centar¹ut pred gol Èelsija, proigrao je na ivici kaznenog prostora „zaboravljenog“ Agera, a Danac je plasiranim udarcem loptu poslao uz desnu stativu u mre¾u.

Nakon vodeæeg gola Liverpula Èelsi se prenuo, a u 32. minutu „plavci“ su prvi put ozbiljnije zapretili. Didije Drogba je izbegao ofsajd zamku, a zatim se stu¹tio ka golu i sa desetak metara malo iskosa topovski ¹utirao, ali je a Reina je refleksno, maltene u samoodbrani, uspeo da zaustavi loptu koja je i¹la pravo u njega.

Novu priliku gosti su imali u 40. minutu posle kornera koji je izveo Frenk Lampar. Drogba je zahvatio loptu glavom, ali ne onako kako je ¾eleo, a potom njegovo nehotièno proigravanje na drugoj stativi nije iskoristio Obi Mikel, koji je bio za malo neprecizan.

®estokom borbom, pre svega na sredini terena, poèelo je i drugo poluvreme, a onda su domaæini uspeli da pove¾u redove i u samo tri minuta dva puta ozbiljno su ugrozili Petera Èeha.

U 57. minutu E¹li Kol nije zatvorio prolaz po desnoj strani, Penant je ubacio na drugu stativu gde je fudbal èekao Piter Krauè. Najvi¹i fudbaler na terenu nadvisio je na petercu Mikaela Esjena, ali je njegov udarac glavom na gol liniji nogom je uspeo da odbrani Èeh.

Samo dva minuta kasnije akcija Liverpula ponovo je krenula je po desnom boku i ponovo je Penant odlièno centrirao, medjutim, ovog puta Krauè nije oèekivao loptu, koja je preletela na drugu stranu terena. Tamo ju je saèekao Budevajn Zenden, koji je prosledio do Jon Arne Risea, a ovaj je ponovo zavrnuo u ¹esnaesterac. Dirk Kujt, koji je bio negde u visini penaltika, odlièno je „tukao“ glavom, ali se Holandjaninu na putu do prvog gola u ovogodi¹njem ciklusu Lige ¹ampiona ispreèila preèka.

U 70. minutu iz sudara Krauèa i dvojice defanzivaca Èelsija, profitirao je Penant do koga je do¹la lopta, medjutim, njegov udarac iz veoma izgledne pozicije zavr¹io je visoko preko preèke.

Èetiri minuta kasnije Obi Mikel sjajno je izbacio E¹lija Kola, ovaj je pobegao do ivice terena, a zatim paralelno sa gol linijom poku¹ao da uposli nadiruæeg Drogbu. Medjutim, D¾ejmi Karager u odluèujuæem trenutku uspeo je da podmetne nogu i otkloni opasnost.

Zatim je poku¹ao Lampar iz daljine, a potom je Reina odliènim istrèavanjem u 85. minutu osujetio obeæavajuæi napad Èelsija, da bi poslednji udarac u regularnom toku uputio Liverpul, odnosno Zenden minut i po pre kraja, koji je uz malo problema ipak uspeo da ukroti Èeh.

U desetom minutu prvog produ¾etka fudbaleri Liverpula uspeli su i drugi put na meèu da zatresu mre¾u gostiju. Æabi Alonso je ¹utirao sa vi¹e od dvadeset mertara, Èeh je samo odbio loptu, na koju je natrèao Kujt i poslao je u gol. Enfild je "prokljuèao", ali samo na kratko, po¹to je pogodak poni¹ten zato ¹to se Holandjanin, u trentku kada je Alonso uputio udarac, nalazio, ma bukvalno za dlaku, u ofsajdu.

U drugom produ¾etku odliènu ¹ansu imali su i „plavci“, ali posle bega po desnoj strani ©ona Rajta Filips, koji je samo nekoliko trenutaka pre toga u¹ao u igru, Drogba nije uspeo da zahvati loptu na petercu, da bi poslednju veliku priliku na utakmici upropastio Kujt èetiri minuta pre isteka vremena, kada je posle asistencije Robija Faulera sa 12 metara potpuno neometan ¹utirao pravo u Èeha.




Rafa Benitez: Svi igraèi i navijaèi Liverpula su heroji


Posle plasmana u finale menad¾er Liverpula Rafa Benitez izjavio je da je ponosan na sve igraèe i navijaèe tog kluba.

"Svaki igraè i svaki navijaè je veèeras heroj. Tim je vredno radio i savladao jedan veoma dobar tim… Verovao sam u igraèe. A oni vole da ve¾baju penale posle svakog treninga", rekao je Benitez.

Sa druge strane, kao i pre dve godine, kada je Liverpul takodje pobedio Èelsi u Ligi ¹ampiona, pora¾en je bio trener ®o¾e Murinjo. "Nema tu ¹ta da se ka¾e. Svi moramo da budemo jaki, a moji igraèi imaju puno razloga da budu ponosni na sebe", rekao je portugalski trener.

"Mi smo veèeras bili bolji, èak i protiv jednog tima koji igra samo u Ligi ¹ampiona. Ali, takav je fudbal, moramo da budemo jaki i suoèimo se sa tim", naveo je Murinjo.

Prema njegovoj oceni, u produ¾ecima je samo Èelsi poku¹avao da dodje do pobede. "Ipak, i to je fudbal, i penali su deo igre".

Kapiten Liverpula Stiven D¾erard rekao je da su Murinjovi komentari iznervirali njegovu ekipu, ali i istakao da su mu na njih dali najbolji odgovor na terenu.

"Mislim da je pokazao nepo¹tovanje kada je rekao da je Liverpul mali klub", rekao je D¾erard. "Dva finala u tri godine - nije lo¹e za jedan mali klub", istakao je.



STADION: Enfild Roud.
REZULTAT: Liverpul - Èelsi 1:0, penalima 4:1 (prvi meè 0:1)
STRELAC: Danijel Ager 22’.

SUDIJA: Mehuto Gonzales (©panija).
®UTI KARTONI: E¹li Kol 28’, Ager 62’, Zenden 110'.

LIVERPUL: Reina - Finan, Karager, Ager, Rise - D¾erard, Maskerano (Fauler od 118’), Penant (Æabi Alonso od 78’), Zenden - Kujt, Krauè (Belami od 106’).

ÈELSI: Èeh - Fereira, Esijen, Teri, E¹li Kol - Obi Mikel, Makelele (D¾eremi od 118’), Lampard - D¾o Kol (Arjen Roben od 98’), Kalu (Raj-Filips od 107’) - Drogba.

(MONDO)

Phenomenon

Sad bih jos vise voleo da prodje Milan, samo da L'pulu vrate za ono provlacenje iz proslog finala.

Masha

 a005 opet nije prosao tim za koji sam navijala.

shumshi

opet je prosao tim koji ne podnosim...  puc

Phenomenon

Kaka' je pokazao zasto je najbolji na svetu, mada mi ruku na srce bilo malo zao Vidica, ipak je nas covek. Ali, sve u svemu bolji tim je prosao.

Masha

Ferguson: Vidiæu ne zameram apsolutno ni¹ta

Menad¾er Manèester junajteda Aleks Ferguson smatra da nije pogre¹io ¹to je na utakmici polufinala Lige ¹ampiona umesto Rija Ferdinanda u tim uvrstio Nemanju Vidiæa.
Ferguson nije ¾eleo da, kako navodi Skysports, Ferdinanda izlo¾i riziku, po¹to je veæ imao problema sa povredom prepona. Zato je odluèio da u tim ubaci Vidiæa, koji je takoðe bio povreðen. Ovaj potez menad¾era Manèester junajteda mnogi smatraju gre¹kom, buduæi da ni Nemanja nije bio potpuno spreman za meè koji je njegov tim izgubio sa 3:0.
- Nemanji ne zameram apsolutno ni¹ta. Bio je to rizièan potez, ali po¹to nisam mogao da raèunam na obojicu, mislim da je manje rizièno bilo da Vidiæa stavim u tim. Morao sam da razmi¹ljam dugoroènije, pa æemo sada moæi da raèunamo i na Ferdinanda do kraja sezone - izjavio je Ferguson, èiji tim ima pet bodova vi¹e od Èelsija, sa kojim æe igrati i finale FA kupa.

izvor www.blic.co.yu

Masha

Milan favorit u kladionicama

Kada je reè o kladionicama, Milan je blagi favorit. Londonski „Vilijam hil“ daje Italijanima 53 odsto ¹ansi da se revan¹iraju Liverpulu za poraz na penale od pre dve sezone. Èini se da je iskustvo koje imaju Maldini, Pirlo i drugovi od presudnog znaèaja, pa i veæina drugih kladionica daje minimalnu prednost „roso-nerima".

izvor Blic

Duke

Mislim da ovi iz milana ni ne razmisljaju vise o taktici,

Isteraju ekipu koja je zajedno, samo ove godine bez Shevchia, vec 5 godina i samo palijaj kako se vec godinama igra,

Josh iz mojih ranijih postova ponavljam, Milan je tim koji se NIKAD NE SME otpisati.

Svim srcem uz Milan...

mikele

Милан ме је изненадио пријатно,стварно нисам очекивао да тако лако прођу Ман.јунајтед.
А за Ливепул сам ја још одавно говорио да имају тренера који је махер за овакав систем такмичења.Рафа је чудо :Bog
Додуше,сада им је и срећа била наклоњена,али срећа прати храбре зар не? :>

Roben

Inzagi doneo evropsku krunu Milanu

Fudbaleri Milana sedmi put u klupskoj istoriji postali su prvaci Evrope, po¹to su u Atini u finalu Lige ¹ampiona pobedili Liverpul sa 2:1 i osvetili se Englezima za poraz od pre dve godine u Istanbulu. Heroj veèeri bio je veteran Filipo Pipo Inzagi koji je postigao oba pogotka za rosonere i potvrdio izreku da "bez starca nema udarca", dok je strelac ute¹nog gola za Liverpul bio Dirk Kajt.

Ekipa Rafaela Beniteza bolje se sna¹la na poèetku utakmice i od prvog minuta, inaèe relativno nezanimljivog prvog poluvremena, "crveni" su èe¹æe napadali.

Seriju poluprilika otvorio je u desetom minutu D¾ermejn Penant, koji je nakon gre¹ke Jankulovskog ¹utirao sa distance i naterao Didu da se svojski pomuèi kako bi intervenisao. ©est minuta kasnije uzvratio je Milan preko Kake, koji je takodje sa velike udaljenosti poku¹ao da iznenadi Rejnu, ali je ©panac bio na pravom mestu.

U 24. minutu, posle Penantovog centar¹uta sa desne strane, loptu je na 20 metara od Milanovog gola prihvatio Stiven D¾erard, ali je njegov sna¾an udarac zavr¹io iznad preèke. Èetiri minuta kasnije priliku da se upi¹e u strelce imao je i Æabi Alonso, medjutim, udarac ¹panskog internacionalca zavr¹io je pored Didine stative. Nedugo posle ove situacije i Jon Arne Rise je poku¹ao sa 25 metara da savlada èuvara mre¾e Milana, medjutim, lopta je opet zavr¹ila iznad gola.

Kazna za ove proma¹aje sitgla je u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Kada su svi oèekivali sudijski zvi¾duk, Alonso je na ivici kaznenog prostora oborio Kaku, a sudija Hebret Fandel svirao je faul. Slobodan udarac izveo je Andrea Pirlo, koji je gadjao kroz ¾ivi zid, lopta je zakaèila, a koga drugog, nego "starog lisca" Filipa Inzagija, promenila pravac i zakoprcala se u mre¾i Pepea Rejne.

Prvu veliku ¹ansu u drugom poluvremenu imao je Milan u 61. minutu, ali je Kakin poku¹aj iz slobodnog udarca sa 18 metara zavr¹io preko Rejninog gola. Samo dva minuta kasnije uzvratio je Liverpul preko kapitena D¾erarda. Reprezentativac Engleske pro¹ao je po levoj strani, izbio sam ispred Dide, ali je njegov ¹ut desnom nogom brazilski golman uspeo da zaustavi, a potom je odbrana Milana dobro intrvenisala.

Deset minuta kasnije ponovo je D¾erard probao sa distance, ali je ishod bio isti kao i u nekoliko prethodnih sluèajeva, jer je lopta zavr¹ila pored stative.

Rosoneri su se u poslednjih 20 minuta opredelili da igraju "èekalicu", ¹to im se na kraju i isplatilo u 81. minutu, a ponovo je glavni protagonista bio "besmrtni" Inzagi. Sjajni Kaka je povukao kontranapad i preciznim dodavanjem "izbacio" Inzagija, koji je u svom stilu iza¹ao ispred Rejne, zaobi¹ao ga i smestio loptu u mre¾u.

Dva minuta pre kraja utakmice, pojavio se traèak nade za navijaèe Liverpula - Penant je izveo korner sa desne strane, loptu je zakaèio Ager, a doèekao ju je Kajt i glavom, uz pomoæ Paola Maldinija, smanjio na 2:1. Do kraja meèa Liverpul je vr¹io pritisak na zadnju liniju Milana, ali su iskusni defanzivci italijanskog tima odoleli svim protivnièkim naletima.

Poslednju titulu prvaka Evrope Milan je osvojio pre èetiri godine, a i tada je na klupi Milana sedeo Karlo Anæeloti. Milan je pohod ka sedmoj evropskoj kruni zapoèeo u duelu su srpskim ¹ampionom Crvenom zvezdom, koju je eliminisao u treæem kolu kvalifikacija. Milanezi su se ovom poribli¾ili madridskom Realu na veènoj listi, po¹to "kraljevski" klub ima deset titula kontinentalnog ¹ampiona.

(MONDO)

josefina87

kakva opu¹tena pobeda!svaka èast! :Bog
a inzagi je ili u ofsajdu ili daje go! :K

darusaz

AC Milaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.  :ziveli   :)   :luda  puc

Вратили смо  им Истанбул.