Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

Dread Lord

Ja mislim sledece srede i cetvrtka.

Alnus Glutinosa

ne, ne, ne, utakmice L© se igraju utorkom i sredom...a posto su ove nedelje odigrane, znaci ne sledece nedelje, nego one tamo!   :hm

hulio_salinas

alal vera ***alnus!!!

respect madam!!   8)   :cvet

==========

da l' mozda znas ko skim igra sledece nedelje... sta prenose?

Alnus Glutinosa

#63
utorak 21. novembar
20:30 Real Madrid - Olimpik Lion (u¾ivo)  :~
00:30 Seltik - Manèester junajted

sreda 22. novembar
20:30 Verder - Èelsi (u¾ivo)
00:30 Inter - Sporting



hulio_salinas

#64
20/11/2006 | Izvor: B92  (http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=220701&dd=20&mm=11&yyyy=2006l)

Grupa E: Real i Lion za tron



Real Madrid i Lion opravdali su ulogu favorita i obezbedili plasman u osminu finala, dva kola pre kraja takmièenja po grupama. Njihov meðusobni meè na stadionu Santjago Bernabeu (TV B92, 20:45) odluèiæe koja æe se od ekipa, kao pobednik grupe, naæi u povla¹æenom ¹e¹iru na ¾rebu za osminu finala. 

Lion je dobio meðusobni meè u prvom kolu 2:0 i ima tri boda prednosti u odnosu na devetostrukog prvaka Evrope. Osvojeni bod u Madridu ili minimalan poraz Francuzima garantuje ostanak na èelu tabele.

Trener Reala Fabio Kapelo smatra da æe se revan¹ meè umnogome razlikovati od okr¹aja na ®erlanu.

"Mnogo toga se promenilo. Sada smo mnogo bolji, èvr¹æi. U ovom meèu se ne radi o osveti, veæ o poku¹aju da se pobedi. Najva¾nije je da smo se kvalifikovali. Va¾no je i pobediti Lion, ali nije presudno. Ljudi misle da æe nam osvajanjem prvog mesta u grupi biti lak¹e u osmini finala, jer bi revan¹ igrali kod kuæe. Ja ne mislim tako. Ali ovde nismo previ¹e da kalkuli¹emo i zato æu protiv Liona izvesti najbolji tim".

Real je u poslednjem kolu prvenstva ©panije pobedio Rasing Santander 3:1, ali je to uèinio bez Ronalda, Bekama i Sisinja koji su meè propustili zbog povrede kolena. Fabio Kanavaro ima problema sa mi¹iæem, ali bi trebalo da se naðe u timu.



Lion je pro¹le sezone gostovao u Madridu i kuæi se vratio nepora¾en (1:1). Menad¾er ®erar Ulije nada se da æe ekipa zadr¾ati stopostotan uèinak, u takmièenju u kojem jo¹ nije primio gol. 

"Jedini smo tim sa maksimalnih 12 bodova i voleli bi da dobijemo i ovaj meè. Ali ne zaboravite, ovo nije utakmica nokaut faze, veæ duel dva tima koji su veæ obezbedili plasman u osminu finala".

Lista povreðenih igraèa pro¹irena je Silvanom Viltorom, koji meè propu¹ta zbog stomaènog virusa. Na njoj su od ranije Fred i Govu. Iako je ekipa oslabljena, posebno u napadu, Ulije veruje u konaèan uspeh.

"Dobar tim se mora prilagoditi ovakvim situacijama. Najbolji igraèi nam nisu ostali kod kuæe. Mnogo je kvaliteta i meðu onima koju su stigli sa nama i to æe pokazati u Madridu".

Ulije je prethodnog vikenda odmarao Tijega i Maludu, ali je i bez njih Lion pobedio Sedan 1:0. U tim se vraæa Klaudijo Kasapa.

Moguæi sastavi:

Real Madrid: Iker Kasiljas; Serhio Ramos, Ivan Elgera, Fabio Kanavaro, Roberto Karlos; Emerson, Mamadu Diara, Guti, Robinjo; Raul Gonzales, Rud van Nistelroj

Olimpik Lion: Gregori Kupe; Antoni Reveljer, Kris, Sebastien Skilaæi, Erik Abidal; Floren Maluda, ®eremi Tulalan, Tiago, ®uninjo Pernambukano; Loik Remi, D¾on Kerju



Steaua i Dinamo su van konkurencije za mesto u osmini finala, ali njihova utakmica u Bukure¹tu ipak æe imati ozbiljan ulog. Prva dva mesta u E grupi su rezervisna za Lion i Real Madrid, ali i treæe ima svoju te¾inu, plasman u Kup UEFA. Domaæin je u mnogo boljoj poziciji. I bod mu je dovoljan kako bi ispunio cilj. Na suprotnoj strani imaæe tim koji je ubedljivo savladao u prvom kolu u Kijevu 4:1. Dinamo je bez osvojenog boda u prethodna èetiri kola.

Posle briljantnog starta rumunski prvak je izgubio tri meèa zaredom, dva na svom stadionu. Poslednji u nizu, na Santjago Bernabeu od madridskog Reala, primorao je tim Kozmina Olarija da zaboravi na snove o plasmanu u nokaut fazu Lige ¹ampiona i okrene se takmièenju u kojem je pro¹le sezone stigao do polufinala. Ni forma na domaæoj sceni nije ohrabrujuæa. Ekipa je odigrala dva puta bez golova na strani i za vodeæim Dinamom iz Bukure¹ta zaostaje devet bodova.

Treber Olariju smatra da ekipa nije u krizi, ali joj nedostaje kontinuitet dobrih igara.

"Bilo je meèeva na kojima smo dobro igrali, ali nismo postigli gol. Bilo je i onih na kojima smo lo¹e igrali. Ali Liga ¹ampiona je sasvim druga prièa. Igra se sa posebnim motivom i mentalitetom. Bitno je da poka¾emo vi¹e hrabrosti, nego u meèevima sa Realom i Lionom. Bili smo previ¹e upla¹eni, nervozni i naèinili smo previ¹e gre¹aka" – rekao je Olariju koji neæe moæi da raèuna na defanzivca Mihaija Nesua i napadaèa Viktora Jakoba. Na raspolaganju æe mu biti kapiten Mirel Radoju, koji je na poslednja dva meèa dobio ¹ansu sa klupe, posle petomeseènog odsustva zbog operacije kolela.



Ukrajinci su svesni da je za njih ovo biti ili ne biti meè u kojem ¾ele da se osvete Rumunima za debakl sa starta takmièenja. Ekipa je stigla u Bukure¹t bez Sergeja Rebrova, sa jasnom idejom da pobedi i popravi utisak iz dosada¹njeg toka takmièenja.

Trener Anatolij Demjanenko smatra da je najbitnije osvojiti prve bodove, dok je u sluèaju trijumfa gol razlika u meðusobnim meèevima sa Stauauom u drugom planu za goste.

"Nije neophodno pobediti 4:0. Za¹to bi bilo? I dalje mo¾emo dobiti Rela Madrid. ®elimo da poka¾emo na¹ kvalitet i ako uspemo u tome, pobediæemo. Ne smemo ponoviti grer¹ke iz meèa sa Steauom u Kijevu kada smo brutalno ka¾njeni".

U postavi Dinama trbebalo bi da se naðe mekad¹anji rumunski reprezentativac i èlan Dinama Florin Èernat.

"Siguran sam da æemo u utorak uveèe napustiti teren nasmejani i zadovoljni. Uslovi za igru neæe btiti laki, al su isti za oba tima. Bitno do odigramo dobro, jer ovo je na¹a poslednja ¹ansa".

Alnus Glutinosa

QuoteGrupa E: Real i Lion za tron

Jedva cekam sutra!!  :~

Dread Lord

#66
34'   Real Madrid [0 - 2] Lyon
11'   [0 - 1]      J. Carew    
31'   [0 - 2]      F. Malouda

Odlicna igra Lyona,Real se jedva odbranjuje,imaju srece sto imaju Kasiljasa ili bi sada bilo 4:0  :roll:

Edit: 1:2  Strelac Diara Zakuvava se !!

Phenomenon

Ne mogu da verujem da je slepac omasio penal u zadnjem minutu, a Kapelu Ronaldo sedi na klupi.
Ko vise daje njemu da suta penale, kada je covek ogranicen. Pa taj covek ne moze da da gol izvan sesnaesterca!
Ali dobro Real je prosao dalje, samo da mu ne dodje Chelsea!

hulio_salinas

22/11/2006 | Izvor: B92

Van Nistelroj proma¹io pobedu



Fudbaleri Real Madrida i Olimpika iz Liona odigrali su nere¹eno, 2:2 (1:2), u derbiju 5. kola grupe E Lige ¹ampiona.

U fantastiènoj utakmici u Madridu, Olimpik je potpuno nadigrao ¹panskog giganta u prvom poluvremenu. Gosti su vodili sa 2:0 golovima Kerjua i Malude u prvih pola sata, ali su Madriðani do poluvremena uspeli da smanje na 1:2, strelac Dijara.

U nastavku meèa Real ipak sti¾e do izjednaèenja i to u 83. minutu preko Van Nistelroja, da bi Holanðanin zatim propustio kolosalnu priliku za pobedu, kada mu je Kupe odbranio jedanaesterac u 89. minutu.

Real je u¹ao u meè sa ¾eljom da pobedi i sustigne vodeæi Olimpik, ali im je skoro sigurno u mislima bio niz lo¹ih rezultata iz meèeva protiv Olimpika. U prvih pola sata derbija èinilo se da æe taj niz da se nastavi.

Fenomenalni D¾on Kerju doveo je goste u vodjstvo veæ u 11. minutu, kada je iskoristio gre¹ku Kanavara, u¹ao u ¹esnaesterac Reala i preciznim udarcem u donji desni ugao savladao Kasiljasa. Situacija se jo¹ lo¹ije razvila za Real u 31. minutu, kada je Maluda najbolje reagovao na centar¹ut ®uninja i poveæao prednost gostiju.

Igra Olimpika u tom delu meèa potvrdila je za¹to je ekipa ®erara Ulijea jedna od najboljih u Evropi ove sezone. Francuzi su sa lakoæom dolazili do gola Kasiljasa, ali su odliène ¹anse propustili Tijago i ponovo Kerju.

Sa druge strane, Madriðani su bili neefikasni, ali i uporni u napadu i u 39. minutu uspeli su da smanje prednost Olimpika. Van Nistelroj je glavom ubacio loptu pred gol Kupea, da bi je Dijara odlièno doèekao za 1:2.

U drugom poluvremenu Real se muèio na polovini Olimpika, ali su u zavr¹nici izjednaèili i bili blizu preokreta. U 83. minutu, Raul je pogodio stativu, a Van Nistelroj doèekao loptu i nogom sa same linije izjednaèio na 2:2.

To je njegov 47. pogodak u L©, a uèinak je mogao da pobolj¹a samo 5 minuta kasnije kada je oboren u ¹esnaestercu Olimpika, sudija svirao penal, ali mu je golman Liona Kupe odbranio penal. Francuski ¹ampion je tako oèuvao tradiciju dobrih rezultata protiv madridskog Reala. Osvajanjem boda na stadionu Santjago Bernabeu, Olimpik je osigurao prvu poziciju u grupi E. Kolo pre kraja, Lion ima 13 bodova i bolji uèinak u duelima sa drugoplasiranim Realom, koji ima 10 bodova.


U drugom meèu grupe E, rumunska Steaua je obezbedila plasman u Kup UEFA remijem protiv kijevskog Dinama, 1:1.

Gosti su poveli u 29. minutu neverovatnim pogotkom Èernata, koji je na 30 metara skoro pored aut linije sa desne strane izveo slobodan udarac i zatresao mre¾u kada niko nije uspeo da zakaèi loptu. Meðutim, Steaua je uspela da doðe do rezultata koji joj je bio potreban u 69. minutu kada je Dika udarcem sa ivice ¹esnaesterca savladao ©ovkovskog na golu Dinama za konaènih 1:1.

Za Dinamo je svih 90 minuta igrao Marjan Markoviæ, dok je Goran Gavranèiæ u¹ao u drugom poluvremenu.

Ukrajinski tim, koji je u prvom kolu kod kuæe izgubio sa 1:4 od rumunskog ¹ampiona, osvojio je tako prvi bod u grupi E, ali æe im, bez obzira, utakmica 6. kola biti poslednja u Evropi ove sezone.


==========================

22/11/2006 | Izvor: B92

Grupa C: Borba za Kup UEFA



U Bordou se igra utakmica za plasman u Liga Kupa UEFA, ali je to ujedno i prilika za domaæi tim da pobegne sa poslednjeg mesta u grupi C.

Bordo i Galatasaraj igrali su bez golova u Istambulu u prvom kolu, da bi posle toga oba tima do¾ivela po tri poraza. Pobeda bi jednom od timova donela sigurno treæe mesto u grupi, zbog boljeg skora u meðusobnim susretima, bez obzira na rezultat u poslednjem kolu.

®irondinci igraju lo¹e i kod kuæe i na strani, ali su u poslednjem kolu francuskog ¹ampionata savladali Pari Sen ®ermen 2:0, golovima Silvana Vendela i Lilijan Laslana.

U domaæem sastavu neæe biti Marokanca Èamaka i suspendovanog Brazilca Menegaca.

©ampion Turske Galatasaraj na drugom je mestu u ligi, sa èetiri boda zaostatka u odnosu na lidera Fenerbahèe.

Hrvatski internacionalac Stjepan Tomas neæe biti u sastavu gostiju zbog suspenzije, dok su napadaè Nekati, vezista Jilmaz i odbrambeni igraè Orkan Ak povreðeni.

Moguæi sastavi:

Bordo: Ulrich Rame; Franck Jurietti, Joseph Enakarhire, Marc Planus, Julien Faubert; Pierre Ducasse, Rio Antonio Mavuba, Geraldo Mauricio Wendel, Johan Micoud; Lilian Laslandes, Jean-Claude Darcheville.

Galatasaraj: Faryd Mondragon; Sabrı Sarıoglu, Rigobert Song, Tolga Seyhan, Ergun Penbe; Hasan Sas, Junichi Inamoto, Ayhan Akman, Arda Turan; Sasa Ilic; Hakan Sukur/Umit Karan.

lycos

eee ali STA je promasio..penal za pobedu..jaooooj

Dread Lord

FT   Spartak   2 : 2    Bayern

hulio_salinas

22/11/2006 | Izvor: B92

Poraz Èelsija i debakl Rome



Peto kolo Lige ¹ampiona u grupama A, B, C i D donelo je jedno manje i jedno veliko iznenaðenje. Poraz Èelsija u Bremenu sigurno nije ne¹to ¹to je ®oze Murinjo planirao, ali je zato pobeda ©ahtjora nad Romom prava senzacija. Najbolji tim Bavarske vraæa se kuæi iz Moskve sa samo jednim bodom, a Barselona je do pobede u Bugarskoj stigla rutinski.

Fudbaleri Verdera pobedili su Èelsi sa 1:0 (1:0) u derbiju 5. kola grupe A Lige ¹ampiona. Jedini gol postigao je Mertesaker u 27. minutu.

U drugom meèu grupe A, Barselona je pobedila Levski u Sofiji 2:0. Verder je pobedom nad Èelsijem zadr¾ao dva boda prednosti u odnosu na Katalonce, a odluka o drugoj ekipi koja iz grupe A ide u osminu finala biæe doneta u 6. kolu kada Barselona doèekuje Verder.



Inter je do mesta u drugoj fazi takmièenja stigao pobedom na "Meaci" golom Ernana Krespa u 36. minutu. Sjajnu akciju Ibrahimoviæa i Stankoviæa krunisao je Argentinac sigurnom egzekucijom pored odliènog Rikarda. Reprezentativac Srbije bio je jedan od najboljih igraèa na terenu, uz Francuza Olivijea Dakura i strelca jedinog kola. Utakmica æe ostati u pamæenju i po seriji malera koja je prvo zadesila Sporting, a posle i Inter. U prvih dvadeset minuta Portugalci su zbog povreda ostali bez dvojice igraèa koji su igraèi na poziciji desnog beka - Kaneire i Abela, a krajem utakmice zbog povrede zadnje lo¾e teren je napustio i Dakur.

U prvom meèu dana u Moskvi, Bajern je "iz  keca u dvojku" do¹ao golovima Pizara, strelac za Ruse bio je Kalinièenko, da bi bod Spartaku doneo Radoslav Kovaè.  Spartak samo neko veliko iznenaðenje mo¾e da dovede do treæeg mesta koje osigurava nastavak takmièenja u Kupu UEFA.

U grupi D fudbaleri Valensije ispunili su sve ¾elje trenera Kikea Sanèesa Floresa i rezultatom 2:0 pobedili Olimpijakos i potvrdili nokaut fazu L©. Ipak, "bolnica na kraju Valensije" dobila je novog pacijenta, po¹to se te¾e povredio najbolji igraè i strelac "crno-belih" David Vilja. Dva efektna gola Angula i Morijentesa (koji je sa 5 golova prvi strelac takmièenja) doveli su ©pance na 13 bodova, dok je poraz Rome u Donjecku Romi stvorio velike probleme. Pobedu ©ahtjoru doneo je Marica u 61. minutu. U poslednje kolo Roma ulazi sa 7, a Ukrajinci sa 5 bodova.

Bordo je do treæeg mesta u grupi C i plasman u Kup UEFA do¹ao pobedom nad Galatasarajom 3:1 golovima Alonsa, Laslandea i Fobera.
Umit Karan je zamenio Sa¹u Iliæa na poluvremenu, a Turan je dobio crveni karton u 59. minutu. Inamoto je poèasni gol za Galatu postigao u 73. minutu. U obraèunu dva tima koji su veæ izborili plasman u osminu finala, golovima D¾erarda i Krauèa Liverpul je pobedio PSV

lycos

volim chelsea....ali mi je drago sto su pukli samo zbog barse...sada verder odigra X u next kolu,i barsa ispada_cao zdravo !

Dread Lord

Grupa A

Levski - Barselona 0:2 (0:1)
®ili 5', Inijesta 65'

Verder - Èelsi 1:0 (1:0)
Mertezaker 27'

Tabela: Èelsi i Verder 10 bodova, Barselona 8, Levski 0

Grupa B

Spartak Moskva - Bajern 2:2 (1:2)
Kalinièenko 16', Kovaè 72' - Pisaro 22', 39'

Inter - Sporting 1:0 (1:0)
Krespo 36'

Tabela: Bajern 11 bodova, Inter 9, Sporting 5, Spartak 2

Grupa C

Bordo - Galatasaraj 3:1 (1:0)
Alonso 22', Laslan 47', Fober 50' - Inamoto 73'

Liverpul - PSV 2:0 (0:0)
D¾erard 65', Krauè 89'

Tabela: Liverpul 13 bodova, PSV 10, Bordo 4, Galatasaraj 1

Grupa D

©ahtjor - Roma 1:0 (0:0)
Marika 61'

Valensija - Olimpijakos 2:0 (1:0)
Angulo 45', Morijentes 46'

Tabela: Valensija 13 bodova, Roma 7, ©ahtjor 5, Olimpijakos 2

hulio_salinas

23/11/2006 | Izvor: B92

Barsa pred "finale" s Verderom



Evropski prvak Barselona do¹la je u situaciju da u poslednjem kolu prve faze Lige ¹ampiona mora da pobedi Verder iz Bremena, inaèe æe se od titule oprostiti ranije nego ¹to je iko oèekivao.

Utakmica koja æe biti jedna od najuzbudljivijih dosad, na programu je 5. decembra na Kamp Nou.

Vodeæi Èelzi ima 10 bodova, te bi trebalo da ima lak posao na domaæem terenu u susretu sa Levskim. Verder je takoðe sakupio 10 bodova, dok Barselona ima dva manje.

Ukoliko ne dobiju meè sa liderom nemaèkog prvenstva, Katalonci æe postati prvi ¹ampioni Evrope koji nisu uspeli da prebrode grupnu fazu, otkako je UEFA 1992. godine sprovela reorganizaciju elitnog takmièenja.

"Ta utakmica æe biti kao finale. Biæe to fantastièan susret, iz kojeg moramo da izadjemo kao pobednici. Uveren sam da æe atmosfera na stadionu biti dovedena do taèke kljuèanja", rekao je Andres Iniesta, strelac drugog pogotka u Sofiji.

Levi bek Silvinjo smatra da je utakmica protiv Levskog (2:0), u sredu uveèe, sa mentalnog aspekta bila te¾a nego ¹to æe biti predstojeæa protiv Verdera:"U Sofiji su nas interesovala tri boda, bili smo favoriti, a protivnik nije imao ¹ta da izgubi. Verder æe biti veoma te¾ak rival, ali mi æemo igrati pod manjim optereæenjem nego u sredu".

Iako jo¹ uvek ne blista i ne mo¾e da raèuna na povreðene Etoa, Mesija i Saviolu, Barsa je bez mnogo buke nanizala èetiri pobede u svim takmièenjima. Meðutim, kada se plasman u dalju fazu elitnog takmièenja odluèuje jednom utakmicom, onda je sve moguæe.