Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

avgogh


Alnus Glutinosa

I zbog toga sam...  .grins.
Ne mogu vise da gledam... :box
a namagarcio ih je Ronaldinjo za onaj gol, svetski!  :Bog

hulio_salinas

BARSA, BARSA, BARSA!!!   :Bog :Bog :Bog

================


06/12/2006 | Izvor: B92

Pobeda Junajteda, Vidiæ strelac

Fudbaleri Manèester Junajteda plasirali su se u drugu fazu Lige ¹ampiona kao pobednici grupe F. Junajted je na Old Trafordu pobedio Benfiku 3:1,a pobeda Kopenhagena nad Seltikom donela je Englezima èelo grupe.

U utakmici odigranoj po konstantnoj ki¹i Portugalci su poveli evrogolom Nelsona u 27. minutu, a izjednaèio je Nemanja Vidiæ u nadoknadi prvog poluvremena. U nastavku su Rajan Gigs (61) i Luj Saha (75) potvrdili priolazak domaæina, kojem je bio dovoljan i remi za osminu finala.

Junajted je tokom celog meèa totalno dominirao izuzev jednog kratkog perioda u prvom poluvremenu, i upravo tada je ka¾njen – dva igraèa Benfike uvukla su pet igraèa protivnièke odbrane u deset metara od gola, usledila je povratna lopta za Nelsona, a bek ¹alje udarac od 110 km/h u mre¾u van der Sara.

Usledila je strpljiva dominacija domaæe ekipe, koja je stvarala prilike za gol na svakih nekoliko minuta, a Portugalci do potpunog preokreta praktièno neæe preæi centar. Saha je sa dva metra pogodio stativu, loptu je rukom sa gol-linije svom golmanu dodao jedan od defanzivaca Benfike, ali je Herbert Fandel ostao nem (kao ¹to æe ostati i kod dva manje-vi¹e èista penala nad Ronaldom u nastavku).

Pitanje je kako bi tekao meè da u nadoknadi prvog poluvremena Gigs nije sjajno centrirao, a Nemanja Vidiæ visoko skoèio i smestio loptu iza Kima (donja slika). Po izlasku iz svlaèionice domaæin je bio jednako re¹en da dobije meè i ne dozvoli sebi treæe ispadanje od Portugalaca u èetiri sezone.

Strah engleskog kluba bio je usmeren vi¹e ka iznenadnom udarcu poput Nelsonovog ili neoèekivanoj kontri, nego prema organizovanom pritisku rivala. Jednostavno, osim sjajnog Simaa Sabrose, ostali igraèi portugalskog kluba jednostavno nemaju evropsku klasu, i to je tokom svih 90 minuta meèa na Old Trafordu bilo uoèljivo.

Strepnja je otklonjena u 61. minutu, kada je Ronaldo vukao loptu po desnoj strani, imao vremena koliko ¾eli, uputio precizan centar¹ut, a Rajanu Gigsu ostalo je samo da se do¹eta na pravo mesto i glavom pogodi praznu polovinu gola. Gosti su se tada donekle probudili, ali je Luj Saha dao treæi gol èetvrt sata pre kraja i ugasio neizvesnost.

avgogh

L©: Oèekivani rasplet


Fudbaleri Manèester Junajteda, Porta, Arsenala i Lila plasirali su se u drugu fazu Lige ¹ampiona.

U jedinom ozbiljno kompetitivnom duelu Manèester Junajted je pobedio Benfiku 3:1, a jedan gol postigao je Nemanja Vidiæ. Kopenhagen je u drugom meèu grupe F pobedio Seltik 3:1.

Porto i Arsenal su igrali meè u kojem je obema ekipama odgovarao remi, pa se oèekivano zavr¹ilo bez golova. To nije ostavilo izglede CSKA iz Moskve za plasman èak ni u sluèaju pobede u Hamburgu. Rusi su tamo vodili do 84. minuta, ali su pora¾eni 3:2, èime je HSV osvojio prve bodove.

U grupi H Lil je u Milanu pobedio 2:0 golovima Odemvingija i Keite, a u drugom meèu grupe Anderleht i AEK igrali su 2:2, pa Grci idu u Kup UEFA.

U grupi E sve je ranije bilo poznato. U ¹poslednjem kolu Dinamo Kijev i Real igrali su 2:2, a lionski Olimpik je sa Steauom odigrao 1:1.

U osminu finala Lige ¹ampiona iz druge polovine ¾reba plasirali su se: Olimpik Lion, Real Madrid, Manèester Junajted, Seltik, Arsenal, Porto, Milan i Lil.

U Kup UEFA sele se Steaua, Benfika, CSKA i AEK.

Liga ¹ampiona nastavlja se u februaru.

Phenomenon

Mislim da je No.9 objasnio neke stvari Nistelrooy-u oko iznudjivanja i izvodjenja penala.
I dalje je the best of the best

hulio_salinas

Ronaldinjo je objasnio par stvari svima!
Stvarno nije igrao nesto u poslednje vreme, ali se razludeo!!! On je No1...   :Bog

Phenomenon

Ronaldinjo jeste dobar, ali nikad nece biti kao Ronaldo iz najbolih dana...
Stvarno je Dr. Mr. Prim. Prof. Sci.

Zemunac

Quote from: Zemunac on 28-09-2006, 23:02:45
ma ide inter u drugi krug 1000 % , pobede 2 puta spartak,nereseno u minhenu i dobiju sporting u milanu i to je 10 poena sto je dovoljno za drugi krug!  :lol:
ovo sam morao da citiram, sve sam pogodio i dalje sam u formi!

Alnus Glutinosa

Quote from: Zemunac on 10-12-2006, 13:03:38
Quote from: Zemunac on 28-09-2006, 23:02:45
ma ide inter u drugi krug 1000 % , pobede 2 puta spartak,nereseno u minhenu i dobiju sporting u milanu i to je 10 poena sto je dovoljno za drugi krug! :lol:
ovo sam morao da citiram, sve sam pogodio i dalje sam u formi!

munze-konza  :> :>

a za ovo nereseno u Minhenu  :F mislim, u poslednjem minutu!  :box

hulio_salinas

zemunac, sastavi neki tiket... ili otvori sport-hot-line   :K

hulio_salinas

15/12/2006 | Izvor: B92

L©: Real - Bajern, Barsa - Liverpul



U ¹vajcarskom gradu Nionu odr¾an je ¾reb za prvu nokaut fazu fudbalske Lige ¹ampiona.

U najzanimljivijim utakmicama igraæe ¹panski velikani. Branilac titule, Barselona, doèekuje Liverpul, dok madridski Real igra protiv Bajerna iz Minhena.

Kompletni parovi:

20. februar

Seltik – Milan
PSV – Arsenal
Lil – Manèester Junajted
Real – Bajern

21. februar
Porto – Èelsi
Roma – Olimpik Lion
Barselona – Liverpul
Inter – Valensija

Revan¹ utakmice su na programu 6. i 7. marta.

hulio_salinas

L©: Milan domaæin u ®enevi?
08/02/2007 | Izvor: B92



Fudbaleri Milana igraæe revan¹ meè osmine finala Lige ¹ampiona protiv Seltika najverovatnije na neutralnom terenu.

Stadion 'rosonera' San Siro nalazi se meðu suspendovanim stadionima nakon novih bezbednosnih mera Vlade Italije, pa æe Milan sa ¹kotskim ¹ampionom igrati u ®enevi ili Njukaslu, s obzirom da ni ©koti, ni Italijani ne ¾ele da igraju pred praznim tribinama.

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani potvrdio je da je klub dobio zvaniènu ponudu iz ta dva grada za revan¹ susret L©, koji je na programu 7. marta.

Galijani smatra da je Milan te¹ko o¹teæen u novom skandalu koji je potresao italijanski fudbal posle divljanja navijaèa pro¹le nedelje.

"Smatram da smo neprevedno ka¾njeni zatvaranjem stadiona kao ¹to je San Siro u koji smo veæ ulo¾ili 20 miliona evra za popravke kojima nema kraja", rekao je Galijani.

Tribine milanskog stadiona æe, prema prvim najavama, ostati zatvorene do kraja sezone zbog radova koji su neophodni kako bi San Siro bio usklaðen sa novim bezbednosnim standardima.

hulio_salinas

#87
D¾erard:Ne treba da se bojimo Barse
14/02/2007 | Izvor: B92, eurosport



Kapiten Liverpula Stiven D¾erard ¾eli od svojih saigraèa da igraju samouvereno i da ne strahuju od Barselone u predstojeæoj utakmici Lige ©ampiona. Liverpul æe igrati prvu utakmicu protiv ¹ampiona ©panije na Nou Kampu sledeæe srede i D¾erard oèekuje uzbudljiv meè.

„U pro¹losti smo odigrali neke sjajne utakmice protiv njih i siguran sam da æe i ova da bude takva“, rekao je za zvanièni klupski magazin. „Moramo tamo da budemo samouvereni“.

„Treba da verujemo u na¹e sposobnosti i ne treba da provodimo mnogo vremena brinuæi zbog Barselone“.

Liverpul je èesto bio napadan da se ne bori dovoljno dobro Premijer ligi, ali osvajaèi Lige ©ampiona iz 2005. nikako ne mogu da budu optu¾eni da u Evropi ne igraju dobro.

„Rafa Benitez poznaje njih i ¹pansku ligu bolje od ikoga i nateraæemo ih da budu vrlo oprezni kada budu igrali sa nama“, tvrdi D¾erard.

„Voleli bi da odemo tamo i da pobedimo po¹to mi nismo tim koji bilo gde igra na nere¹eno“.

„Ipak, ni to ne bi bio lo¹ rezultat za nas“.

=========

"Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone
You'll never walk alone"

mikele

Ја мислим да Ливерпул има сасвим реалне шансе да избаци Барсу.А један од разлога да тако размишљам је Рафа Бенитез који је велемајстор свог заната,за разлику од Рајкарда који нема појма,него се само вади на суви квалитет своје екипе.Показао је Рафа 2005 године да зна да игра на резултат и да је одличан тактичар,тако да ће својом поставком игре скроз умртвити Барсу.А Барса када не може да се разигра,онда углавном тешко долази до гола.
Ја сам свим срцем у Џерарда и другове :~ :~ :~ :~ :~ :~ :~

You'll never walk alone

hulio_salinas

Mikele, ne slazem se sa tobom da Rajkard nema veze sa taktikom. Seti se samo sta je bilo protiv CUVENOG MURINJA.

Cim Murinjo vice na sav glas da ce Barsa puci, znaci da mu nije svejedno. Pogotovo, jer ih je Barsa proslog puta takticki razbila u Londonu.

Ne znam sta ce biti od ove utakmice, ali kao i uvek navijam za Barsu. Ali uopste se necu mrstiti ako Liverpul prodje posle dve fenomenalne utakmice. Posto ni od Barse ni od Liverpula ne dobijam nista njihovim prolaskom, zato molim Boga da barem utakmica bude melem za oci i za dusu. Nadam se da se slazes sa mnom.  :wink: