Liga Sampiona 2006/2007

Started by Vampire 666, 24-09-2006, 09:18:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ko Ce Biti Osvajac Lige Sampiona

Real Madrid
Barselona
Mancester Junajted
Milan
Inter
Bajern
Celsi
Valensija
Arsenal
Lion

Roben

Desetkovani Manèester hoæe mu¹ku borbu

Povredama desetkovani Manèester doèekuje Milan u prvoj utakmici polufinala Lige ¹ampiona. Iako su "goli do koske", kako ka¾e Aleks Ferguson, Manèester ¾eli da upravo sada poka¾e od èega je napravljen. Trener italijanske ekipe Karlo Anæeloti veruje da njegova ekipa mo¾e da profitira zahvaljujuæi povredama kljuènih odbrambenih igraèa lidera Premijer lige.

Uz Nemanju Vidiæa, povredjen je i drugi "stub odbrane" Manèestera Rio Ferdinand, a Karlo Anæeloti uzda se u neki kiks neiskusne i neuigrane odbrane "crvenih djavola".

"Rio Ferdinand je va¾an igraè za Manèester, ba¹ kao i Viiæ. Za mog kolegu Aleksa Fergusona najveæi problem biæe upravo da sastavi zadnju liniju tima, jer mora da igra sa neiskusnijim igraèima i neuigranijim", izjavio je Anæeloti uoèi susreta u Engleskoj.

Ferguson mo¾e da raèuna na èetvoricu odbrambenih igraèa - Gabrijela Hajncea, Vesa Brauna, D¾ona O' ©eja i Darena Fleèera, koji mo¾e da igra i na poziciji u zadnjoj liniji, pre svega desnog beka.

Uz Ferdinanda i Vidiæa, Ferguson ne mo¾e da raèuna ni na Gerija Nevila, najverovatnije ni na Patrisa Evru, kao i Mikaela Silvestrea. Neæe biti ni napadaèa Luja Sahe, kao ni vezista Ji-Sung Parka i Kirana Rièardsona.

"Goli smo do koske", slikovito je opisao Aleks Ferguson zdravstveno stanje svoje ekipe.

"Imam 12 igraèa na koje mogu da raèunam. Ipak, nije vreme da ¾alimo nad sopstvenom sudbinom. Veme je da poka¾emo od èega smo stvoreni. U istoriji na¹eg kluba prolazili smo kroz te¹ke trenutke, mnogo te¾e od ovog. Do utorka æu se truditi da obnovim energiju mojih igraèa, jer je pred njima veliki meè u kojem treba da u¾ivaju", ka¾e Ferguson.

Ni Karlo Anæeloti nije bez briga. Najveæa je pozicija golmana, jer Brazilac Dida ima problem sa ramenom. Trener "rosonera" ka¾e da neæe ¾uriti u odluci i dodaje da na klupi ima iskusnog ®eljka Kalaæa.

"Kalaæ je vrhunski golman i on æe uskoèiti u sluèaju potrebe. U svakom sluèaju, jo¹ nisam doneo konaènu odluku. Potreban mi je potpuno zdrav golman, a Dida ima problem sa ramenom", rekao je Anæeloti.

Manèester junajted i Milan do sada su se ¹est puta sastajali u evropskim takmièenjima. Milan ima èetiri pobede, Manèester dve. Milan je veæ jednom eliminisao Manèester iz evrpskih takmièenja.

Engleski predstavnik do sada je 12 puta doèekivao italijanske timove na svom "Old Trafordu". Osam puta Manèester je pobedjivao, dva puta je bilo nere¹eno, a dva puta je pora¾en.

Poslednji poraz od jedne italijanske ekipe na svom terenu Manèester je do¾iveo upravo od Milana, februara 2005. godine.To je ujedno bila i prva pobeda Milana na engleskom tlu u 10 utakmica protiv timova sa Ostrva.

(MONDO)

Roben

Runi vratio nadu Manèesteru

Fudbaleri Manèester Junajteda pobedili su Milan 3:2 (1:2) u dinamiènoj i krajnje otvorenoj prvoj utakmici prvog polufinalnog para Lige ¹ampiona.

Italijanski predstavnik vodio je posle prvih 45 minuta i dugo imao rezultat koji bi ga pred revan¹ zakazan za 2. maj na San Siru èinio bli¾im plasmanu u finale. Ipak, "crveni djavoli" su golovima Vejna Runija napravili preokret i naèinili va¾an korak ka njihovom prvom okr¹aju za naslov prvaka Evrope posle Barselone 1999. i dramatiène pobede nad Bajernom.

Manèester je poveo veæ u 5. minutu, golom Kristijana Ronalda. Milan je preko fantastiènog Kake izjednaèio u 22. i pre¹ao u vodjstvo u 37. minutu, da bi Runi u 59. i prvom minutu sudijske nadoknade vremena odveo Old Traford do ushiæenja.

Pored dvojice dvostrukih strelaca, briljantnu individualnu partiju pru¾io je vel¹ki veteran Rajan Gigs. On je asistirao kod prvog i treæeg gola domaæih, trèao kao da ima 15 godina manje i konstantno predstavljao pretnju golu Milana, iz otvorene igre, a jo¹ vi¹e iz kornera i slobodnih udaraca.

Manèester je prvi put stekao prednost posle kornera, kojem je prethodio opasan ¹ut Runija i blokada Alesandra Neste. Gigs je izveo prekid, Ronaldo zahvatio loptu glavom, a ona na petercu pogodila u rame ukopanog Didu i posle trojnog sudara Dida-Hajnce-Pirlo na gol-liniji zavr¹ila u mre¾i.

Jedan drugi italijanski tim dve nedelje ranije je napustio "Teatar snova" sa sedam golova u mre¾i, ali Milan se uprkos rano primljenom golu uspravio i potvrdio da sa svojim bogatim internacionalnim iskustvom ne mo¾e da "pukne" kao ¹to se to desilo Romi. Posle poku¹aja Kerika u 14. minutu, koji je Dida izbio u korner, gosti su pripretili preko Ambrozinija, a ubrzo stigli i do izjednaèenja.

Kaka briljantan, ali nedovoljno


Klarens Sedorf povukao je napad po levoj strani i u sredini prona¹ao nadiruæeg Kaku. Ovaj je maestralno primio taj pas, a onda ubrzanjem ulevo, koje nije mogao da isprati Gabrijel Hajnce, stvorio sebi prostor da neodbranjivim plasiranim udarcem u suprotni ugao savlada Edvina Van der Sara.

Maestralni Brazilac u 37. minutu je postigao svoj deveti gol u Ligi ¹ampiona ove sezone. Na levom krilu doèekao je jednu dugu loptu, prevario Vesa Brauna, napravio sme¹nim Hajncea i Patrisa Evru, a zatim u situaciji "jedan na jedan" sa lakoæom matirao holandskog golmana.

Trener Milana Karlo Anæeloti posle odmora je na teren poslao Danijelea Boneru umesto povredjenog Paola Maldinija, a ¹est minuta kasnije na nosilima je ka svlaèionici krenuo i neumorni Djenaro Gatuzo. Ispostavilo se da su to bili veliki hendikepi za "rosonere", mada je i Manèester u startu bio oslabljen neigranjem Ferdinanda, Vidiæa, Nevila, Sahe, Silvestrea...

Kaka je u 56. i 57. minutu propustio dve solidne prilike da poveæa na 1:3, a od tada je na terenu postojao samo jedan tim - domaæi. Runi je poravnao na 2:2 iskoristiv¹i fantastièan pas Pola Skolsa, kojim je lobovana cela poslednja linija Milana, ¹to je bio samo uvod u totalnu ofanzivu.

Najopasniji po gol Dide bili su Gigs i Daren Fleèer, ali vreme je odmicalo, a rezultat ostao nepromenjen. Isteklo je regularnih 90 minuta, kada su igraèi Milana izgubili loptu na protivnièkoj polovini.

Gigs je krenuo u neodoljiv trk, vukao loptu dok nije do¹ao pred kazneni prostor Italijana, a onda je odlo¾io udesno ka Runiju, koji je o¹trim udarcem po zemlji postigao svoj drugi pogodak ove veèeri, a ukupno tek èetvrti u Ligi ¹ampiona 2006/07, ali u idealno vreme po njegov tim.

STADION: Old Traford. GLEDALACA: 73.020.
SUDIJA: Kiros Vasaras (Grèka).
®UTI KARTONI: Evra 42', Gigs 62' - Kaka 62', Bonera 74'.
STRELCI: Ronaldo 5', Runi 59', 90+1' - Kaka 22', 37'.

MANÈESTER JUNAJTED: Van der Sar - Braun, O'©ej, Hajnce, Evra - Fleèer, Skols, Kerik - Kristijano Ronaldo, Gigs, Runi.

MILAN: Dida - Odo, Nesta, Maldini (od 46' Maldini), Jankulovski - Sedorf, Gatuzo (od 53' Broki), Pirlo, Ambrosini - Kaka - Djilardino (od 84' Gurkuf).

Prvi duel drugog, "engleskog" polufinala izmedju Èelsija i Liverpula, na rasporedu je u sredu od 20.45 èasova na londonskom Stamford Brid¾u.

(MONDO)

Wolf

Kako mi je drago :loptica
Ali bio sam zabrinut kad je Milan poveo...

hulio_salinas

 :shock

Reci onu golcinu u 90-tom...  :shock

mikele

#199
Добра утакмица,скроз.Преко 35 шутева на гол,мислим да их је било 38.
А гол Рунија је...Из прве,без размишљања,то ми се свиђа. :pljes:
А вечерас ће бити јако занимљиво,али са мање голова. :ball2:
==========================================================================

L©: Èelsi oslabljen protiv Liverpula

(http://nono9.us)

Fudbaler sredine terena Èelsija Mihael Balak neæe zbog povrede èlanka igrati na utakmici svog tima sa Liverpulom, u polufinalu Lige evropskih ¹ampiona.

"Balak neæe igrati u sredu", rekao je menad¾er Èelsija ®oze Murinjo, dodav¹i da je neizvestan i nastup portugalskog ¹topera Rikarda Karvalja.

Balak se povredio na nedeljnoj prvenstvenoj utakmici Èelsija sa Njukaslom, koja je zavr¹ena bez golova. Kapiten nemaèke reprezentacije zato nije mogao da trenira sa saigraèima.

Murinjo je dodao da Karvaljo, koji nije igrao ni protiv Njukasla, ima problema sa tetivom potkolenice. Karvaljo je, medjutim, u utorak trenirao sa ostatkom ekipe, a prisutni reporteri nisu primetili da ima probleme pri kretanju.

Portugalski struènjak na prvoj utakmici sa Liverpulom neæe moæi da raèuna jo¹ na suspendovanog Mikaela Esijena, kao ni na Arjena Robena, kom je povredjeno koleno.

(Beta-Rojters)

Phenomenon

Kaka' je lood. Kako je naterao onu trojicu nesrecnika da se sudaraju po terenu. Pomerio  im je sve od kicme do bubrega. 3-2 je sasvim dobar rez za Milan za revans na San Siru.

Roben

D¾o Kol za minimalac Èelsija

Pogotkom D¾oa Kola u 29. minutu, Èelsi je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige ¹ampiona savladao Liverpul rezultatom 1:0, èime je stekao minimalnu prednost za revan¹, koji je na programu 1. maja na stadionu Enfild.

U tipiènom ostrvskom okr¹aju - sa mnogo trèanja, ¾ustrih startova, ali bez mnogo pravih ¹ansi za postizanje gola - izabranici ®ozea Murinja bili su daleko agilniji tokom prvih 45 minuta.

Iako u timu nije bilo povredjenog Balaka i suspendovanog Esijena, Èelsi je diktirao tempo i èesto pretio preko Andreja ©evèenka i Didijea Drogbe, kojima su se iz drugog plana pridodavali D¾o Kol i Frenk Lampard. Upravo Lampard propustio je najbolju priliku na utakmici, ne raèunajuæi situaciju kod jedinog gola.

Igrao se osmi minut, Drogba je glavom spustio centriranu loptu do ©evèenka, a ovaj je prosledio neumornom vezisti koji je punom brzinom nadirao iz sredine polja. Lampard je sa desetak metara uputio topovski udarac, medjutim, Pepe Reina je sjajnom paradom uspeo da spreèi najgore.

Èelsi je mogao da povede i u 21. minutu. D¾o Kol uputio je centar¹ut sa desne strane, Reina je zaplivao u prazno, ali do lopte nije stigao ni Drogba, koji se pri tom na¹ao u nedosudjenoj ofsajd poziciji.

Osam minuta kasnije, mre¾a Liverpula konaèno se zatresla. Bila je to akcija kakve smo mnogo puta videli od Murinjovih timova i od kakvih æe "crveni" morati dobro da se paze u revan¹u, kada budu juri¹ali ka golu Èeha.

D¾on Teri osvojio je loptu ispred svog ¹esnaesterca, izneo je u maniru Bekenbauera i izbacio Drogbu na desnom krilu. Ovaj je tridesetak metara nosio na ledjima Danijela Agera, zatim se varkom tela oslobodio neiskusnog Danca i u srcu ¹esnaesterca idealno poslu¾io Kola, koji je uklizao i levicom smestio loptu u bli¾i ugao - 1:0.

Samo jedna prava ¹ansa Liverpula


Liverpul je u prvom poluvremenu bio praktièno bez udarca na gol. Dirk Kujt je u 22. minutu uputio mlak ¹ut glavom posle centar¹uta Zendena, a robustni Holandjanin 15 minuta kasnije je asistirao Stivenu D¾erardu, èiji je skok rezultirao nedovoljno jakim i preciznim ¹utom.

Èeta Rafe Beniteza ¾ivnula je u nastavku, naroèito po¹to je Krejga Belamija zamenio Piter Krauè, ali ako se izuzme volej D¾erarda, koji je u 53. minutu u korner "izboksovao" Petr Èeh, ni u jednom trenutku nije bila blizu izjednaèenja.

Èelsi je u 49. minutu bezuspe¹no tra¾io penal po¹to je Alvaro Arbeloa prvo nogom proma¹io ceo fudbal, a onda ga nehotice zahvatio rukom. U akciji sliènoj onoj sa poèetka utakmice, Lampard je u 81. minutu jo¹ jednom iza¹ao kao gubitnik iz duela sa Reinom i to je otprilike bilo sve ¹to se tièe konkretnih situacija pred dvojicom golmana.

Interesantno je da je domaæi tim tek u prvom minutu sudijske nadoknade vremena izveo jedini korner (Liverpul ih je izveo pet), da je nemaèki sudija Merk pokazao samo jedan ¾uti karton i da je ¹uteva u okvir gola bilo tek po èetiri na obe strane. Poredjenja radi, u duelu Manèester Junajteda i Milana (3:2), 24 èasa ranije, bilo ih je ukupno 20!

STADION: Stamford Brid¾. GLEDALACA: 42.000.
SUDIJA: Markus Merk (Nemaèka). ®UTI KARTON: Maskerano 77'.
STRELAC: D¾o Kol 29'.

ÈELSI: Èeh - Fereira, Karvaljo, Teri, E¹li Kol - Obi Mikel, Makelele, Lampard - D¾o Kol (od 85' Rajt-Filips), ©evèenko (od 76' Kalu) - Drogba.

LIVERPUL: Reina - Arbeloa, Karager, Ager, Rise - D¾erard, Æabi Alonso (od 83' Penant), Maskerano, Zenden - Kujt, Belami (od 52' Krauè).

(MONDO)

Phenomenon

Liverpul je dobro prosao s' obzirom da je bilo samo 1-0 za Celzi.

mikele

Quote from: Phenomenon on 25-04-2007, 22:00:55
Liverpul je dobro prosao s' obzirom da je bilo samo 1-0 za Celzi.
Слажем се.Али овај резултат оставља отворена врата и једнима и другима,тако да треба очекивати пуно ватре на Енфилду.
А Дрогба је играчина,само таква. :Bog
Стварно би била добра фора да у финалу играју Ман.Јунајтед и Челси.А њих чека и борба за титулу у Премијер лиги,а такође играју и Финале у ФА купу.То би стварно било за памћење. :loptica

Duke

Dva najbolja tima trenutno.

Mislim da liverpul ima samo blede sanse mada nikad se ne zna, ako popiju gol iz kontre, moras da das tri i to kome, tako da moraju oprezno, a opet da napadnu, mislim da je Celzi ekipa koja najbolje cuva vodjstvo i to su juce demonstrirali, da je usla neka od onih kontri ili da je bocno Drogba na kraju ne bi morali ni da igraju na Emfildu, a sa druge strane malo zrelih napada liverpula.

Isto tako mislim da mancester ima veliku psiholosku prednost posle utorka iako je u Milanu sve otvoreno, i bez obzira sto im nema pola tima

Nadam se da cemo svi zajedno gledati revanse na medicinijadi, posto ce biti sta da se vidi, pod uslovom da se pre toga ne zagledamo u dno neke flase u nekom jarku ili jos bolje u neko bujno poprsje u nekom mraku

Phenomenon

Zna li neko ko ce se sve vratiti u odbrani u Mancesteru. Posto je sad i Evra dobio drugi zuti, nece igrati u revansu. Verujem da Milan uz prepun San Siro moze glat da izbaci Man U, pogotovo ako budu igrali  (Man U) sa nekim prinudnim resenjima u odbrani.

Chef

Ferguson spreman da se "kocka" sa Vidiæem
Cetvrtak, 26. april 2007. 15:07

Menad¾er Manèester junajteda Aleks Ferguson spremio je "zamku" kolegi Kralu Anæelotiju iz Milana, jer se, prema pisanju ostrvskih medija, sprema da "rovitog" Nemanju Vidiæa izvede na teren u revan¹ meèu polufinala Lige ¹ampiona.

Dvadesetpetogodi¹nji ¹toper Junajteda ove nedelje poèeo je sa treninzima nakon povrede kljuène kosti i buduæi da je uspe¹no pro¹ao sve testove, Ferguson razmi¹lja da ga veæ sledeæe nedelje ubaci u "vatru".

Pored toga, iskusni ¹kotski struènjak æe za meè sa Milanom raèunati i na svog drugog pulena iz odbrane, Rija Ferdinanda, koji je pro¹le nedelje na utakmici sa Midlsbroom povredio prepone.

Ipak, Ferguson u revan¹u sa rosonerima neæe moæi da raèuna na Francuza Patrisa Evru, koji æe morati da pauzira zbog ¾utih kartona.

Manèester junajted je u prvom polufinalnom duelu sa Milanom slavio sa 3:2, pogotkom Vejna Runija u zaostavnom vremenu, ali je bilo vi¹e nego evidentno da je, bez Vidiæa i Ferdinanda, odbrana "djavola", potpuno neuigrana i nesigurna.

(MONDO)

hulio_salinas

29. april 2007. | Izvor: B92, zvanicni sajt | Ilija Kovaèiæ
Gatuzo spreman za revan¹



Italijanski reprezentativac Ðenaro Gatuzo biæe spreman za revan¹ meè polufinala Lige ¹ampiona koji Milan igra u sredu protiv Manèester Junajteda, ali æe zato najverovatnije odsustvovati veteran Paolo Maldini.

Trener Milana Karlo Anæeloti otkrio je ovu informaciju na pres-konferenciji posle subotnje utakmice u kojoj je Milan pobedio Torino sa 1:0, bez pomoæi Gatuza i Maldinija.

On je istakao da je Gatuzo spreman, ali da Maldini ima problem sa povredom i da æe sve uèiniti da ga u naredna èetiri dana osposobe za revan¹. Obojica igraèa zaradila su povrede u prvom meèu u Manèesteru.

Anæeloti je ipresioniran formom koju je Manèester prikazao u pobedi nad Evertonom 4:2.

"Junajted igra sjajno u Premijer ligi i sada je poveæao prednost u odnosu na Èelsi, tako da æe imati manje pritiska u nastavku prvenstva. Liga ¹ampiona je ne¹to drugo. Revan¹ æe biti specijalna utakmica, gde æe oba tima poku¹ati da odigraju na najvi¹em nivou, da ne izgube koncentraciju. Ako mi odigramo kao u prvih 60 minuta na Old Trafordu mislim da mo¾emo stiæi do finala", rekao je Anæeloti.

tarantulica



©evèenko propu¹ta revan¹ u Liverpulu
Ponedeljak, 30. april 2007. 21:14

Ukrajinac Andrej ©evèenko propustiæe revan¹ utakmici polufinala Lige ¹ampiona u Liverpulu, objavljeno je na zvaniènom sajtu Èelsija.

Londonski klub je naveo da ©evèenko zbog povrede nije otputovao sa ekipom u Liverpul, medjutim, nije precizirano o kakvoj je povredi reè.

Pored Ukrajinca, duel na "Enfildu“ propustiæe i Rikardo Karvaljo zbog povrede kolena, odnosno Mihael Balak, kojem je u petak u Minhenu operisan èlanak, dok se u tim vraæaju oporavljeni Arjen Roben i Mikael Esjen, koji je odradio suspenziju.

U prvom meèu na "Stamford brid¾u" Èelsi je slavio sa 1:0.

(MONDO)

stef

 Ceestitamo Liverpulu na pobedi...Rafa je jos jednom nedmudrio Murinja... :pljes: