Candida albicans i soda bikarbona

Started by Lena, 24-09-2006, 18:12:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Lena

Nai¹la sam na par mesta kako se kod oralne ili vaginalne infekcije kandidom izmeðu ostalog preporuèuje ispiranje sodom bikarbonom.

Nai¹la sam i na stav da je to pogre¹no jer je u pitanju slabo kisela okolina a soda bikarbona kao slabo bazno jedinjenje povi¹ava pH ¹to ide na ruku gljivici. Zvuèi logièno i sad sam  :hm.

anja

U praksi nema nista bolje od caja protiv kandide "JOSIF PANCIC".
Provereno!

Adonis_Vernalis

H5N1,

sta mislis o tome da taj famozni caj bude tema jednog, barem diplomskog, a u svakom slucaju zajednickog, rada?

Sumnjam da su oni to radili...

Adonis_Vernalis

Dakle, Anja, donesi kutiju tog caja, ekstrahovacemo ga celog, pa komponentu po komponentu, pa cemo videti sta je delotvorno i koliko... Eto prilike da istrazite nesto za sta znate da deluje...

anja

Taj caj moze da se kupi u bilo kojoj apoteci . Moram priznati da  u mnogim apotekama farmaceuti nisu ni culi da tako nesto postoji. Caj nemam , ali kao sto rekoh moze se kupiti.

Adonis_Vernalis

Znam da taj caj moze da se kupi u svakoj apoteci. Mogu cak i da ga napravim, jer imam recepturu. Recimo da cu ga kupiti, i sta onda...?

Nije poenta u tome da H5N1 i ja uradimo njegovu analizu, vec vi, pod nasim rukovodstvom i u nasim laboratorijama. Ispravite me ako gresim...

anja

Daleko od toga da gresite.Lepo je sto kao profesor razmisljate na taj nacin.Problem je u tome sto ja imam puno ispita koje treba da polozim ,tako da nemam vremena. Do diplomskog imam jos dosta, tako da se nadam da ce se naci student koji ce imati dobru saradnju sa vama!

Adonis_Vernalis

Anja,

neka mi oproste i Lena, kao pokretac ove teme, i H5N1, i svi zaposleni na Mikrobiologiji, ali se moram jos jednom umesati... Hvala na temi, a nadam se da ce se neko vec javiti, ako vec ti nemas vremena i mogucnosti... Ne mora da bude diplomski, moze i jedan studentski rad. Ipak, nista te ne kosta da razmislis, zar ne? Kongres farmaceuta je vec za mesec dana, a iskocice i neke druge prilike kada se taj rad moze obnarodovati... Petrograd, u junu iduce godine? Majcica Rusija...

Lena

Anja hvala na savetu, ja sa kandidom nemam problema samo me zanima zbog èega se preporuèuje ispiranje sodom bikarbonom.

Becks

Mrs. Candidu smo uzeli koleginica i ja da radimo, ali ne sa Pancicevom mesavinom jer ju je zaista tesko naci. Anja obavesticemo te ako nesto bude. Dobra ti je ideja. Kako se slucajno pojavila. Lena pita jedno ti odgovoris drugo i eto ti.
  A ne bi bilo lose da neko sa Mikoroba odgovori na pitanje za soduy bikarbonu