Koncerti u Beogradu

Started by Bred, 09-05-2006, 11:39:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Je l' bio neko na koncertu? Kakvi su utisci...

izgleda da smo mnogo vise pisali pre koncerta, a sada kada je prosao koncert, niko nema sta da kaze...   :>


======

***D znas zasto sam napisao ono za kondome i za piletinu iz raznih krajeva... Znas vrlo dobro koji debil je to trazio od organizatora koncerta?!

Darker

Први пут у Београду: Брајан Адамс
Заљубљен у фотографију
Канадски музичар наступио синоћ у Хали спортова и том приликом промовисати свој последњи албум „Room Service”

Брајан Адамс
(Фото Танјуг)

Популарни канадски музичар Брајан Адамс први пут у својој каријери борави у Београду у оквиру велике европске турнеје. Адамс је синоћ наступио у Хали спортова, иако је било најављивано да ће његов концерт бити одржан у Београдској арени. Међутим, због нерашчишћених односа између „Комуне”, која организује Адамсов концерт, и Арене популарни музичар је свирао у новобеоградској хали и том приликом промовисао свој последњи албум „Room Service” као и колекцију највећих хитова под називом „Anthology”.
Брајан Адамс је рођен 1959. године у канадском граду Онтарију. Његови родитељи су били дипломате тако да је са њима путовао по Европи и Блиском истоку, док се коначно нису скрасили у Канади 1973. године. Адамс је са 15 година напустио школу и започео музичку каријеру. Две године касније послао је демо снимак дискографској кући A&M која је потписала уговор са њим за само један долар. Његов први албум „Bryan Adams” објављен је 1980. године. Међутим, тек је трећим албумом „Cuts like a Knife” успео да се наметне широј јавности. Један од најуспешнијих албума у његовој каријери био је „Waking up the Neighbours” из 1991. године на коме се нашао огроман хит „Everything I Do(I Do it for you)”. Овај сингл је провео рекордних 16 недеља на првом месту британске листе.

Брајан Адамс је последњи албум „Room Service” објавио 2004. године. Прошле године изашла је и компилација Адамсових највећих хитова „Anthology”, којом је прославио 25 година рада. Током каријере радио је и музику за филмове. Његове песме нашле су се у остварењима „Пинк кадилак”, „Робин Худ”, „Три мускетара”, „Дон Хуан де Марко”….

Давно је рекао: – Школа ми је била небитна, а музика је била једина ствар којој сам се радовао. Када сам имао 15 година куповање плоча и слушање групе „Ху” било је све што ми је било потребно. Одувек сам знао да ћу на неки начин бити у музици, било као члан неког бенда или као радник у продавници плоча. Али, никад нисам претпоставио да могу бити звезда!

Брајан Адамс је познат и по свом добротворном раду. Још пре двадесет година написао је песму чији је приход отишао гладнима у Етиопији. У новембру прошле године одржао је концерт у Катару и тада је прикупио невероватних 1,5 милиона фунти, који су отишли деци без привилегија на том континенту, за обнову школа на Тајланду и градњу спортског центра у Сри Ланки, уништених у удару цунамија. Принц Чарлс га је у мају именовао за свог амбасадора.

Осим у музику, Адамс је заљубљен и у фотографију. Његове фотографије објављиване су у британском „Вогу”, „Венити феру”, „Харперс базару”… Радио је портрете Линде Еванђелисте, Селин Дион, Шанаје Твејн, Криси Хајнд... Изложбе његових фотографија одржане су у Торонту, Лондону, Келну, Њујорку, Паризу, Риму… Брајан је прошле године објавио и књигу својих фотографија под називом „American Woman”, од које је приход ишао у добротворне сврхе. Пре две године Адамс је добио позив да фотографише краљицу Елизабету током прославе њеног златног јубилеја. Та фотографија се нашла на канадским поштанским маркама због чега се осећао почаствованим. Адамс је 15. марта добио и немачку награду „Lead Award” за фото едиторијал глумца Микија Рурка.

Адамс, поред енглеског, говори и француски језик, а једно време je живео у тој земљи. Од 1994. године настањен је у Енглеској и велики је навијач фудбалског клуба Челзи. Познат је као заклети вегетаријанац. Разлоге за то објашњава овим речима:

– Појео сам огромну шницлу 1988. године и никада се нисам осећао лошије. Тада сам потпуно престао да једем мртве животиње. Нисам потпуни вегетаријанац, јер ћу увек узети мало путера или појести мало сира. Пијем шејк од соје сваког јутра, као и свежи сок од шаргарепе и јабуке. Ако волите животиње немојте их јести!

Адамс никада није желео да прича о свом приватном животу. Забављао се дванаест година са данском глумицом и моделом Сесили Томсен која је играла у филму „Сутра не умире никад” о Џејмсу Бонду. Наводно је био и са супермоделом Кејт Мос. Чак се спекулисало да су Брајан Адамс и принцеза Дајана имали љубавну аферу након њеног развода од принца Чарлса 1996. године.

Брајан Адамс је пре много година написао стихове „Дајана шта радиш са таквим човеком. Умро бих због тебе, зар не видиш да ме доводиш до лудила”. Та прича се у јавности појавила када је бивши краљевски батлер Пол Барел објавио књигу „A Royal Duty”, у којој је навео да је Дајана имала девет веза после брака са Чарлсом од којих је једна била са „водећим музичарем”. Међутим, Брајан је ту причу назвао „чистом претпоставком”, али је признао да се много пута видео са Дајаном и да су били добри пријатељи.

Јелена Копривица
[објављено: 29.11.2006.] Politika

Darker

povodom rodjendana Akademije, Block Out svira u istoj 29.12.2006.
Prostor je vrlo nezahvalan, ali mi se tako ideeeeeeeeeeeee

Maslacak


AquArius

ALTERNATIVNI ROK FESTIVAL
SKC


15.decembar u 21:00

Main stage: Eyesburn, Sunshine, Orthodox celts, Partibrejkers.
Klub stage: Irie FM, Flip out, Discord, Skabo, Straight Jackin.

16.decembar u 21:00


Main stage: Neoèekivana sila, Obojeni program, Darkwood dub, Disciplin a kitcshme.
Klub stage: Intruder, Repetitor, Supernaut, Popeèitelji, Shiroko.

Karte su po 600 dinara,
a za obe veceri ko uzima - 1000.

Pretprodaja karata
: Blagajna SKC-a, Ips-ove radnje, Mamut i Ticketline(www.ticketline.co.yu)

Preuzeto sa www.skc.org.yu ,
a uredila AquA  :>

dissolved girl

ide se ide na drugi dan weeeee O0

Darker

Hahhahahah, znao sam DG, razmi¹ljam se za prvi dan-drugi ni u najluðim snovima, hehehehehhe

Jack-Jack

Dolaze Herbi Henkok, Kit D¾eret, Èik Korija..


Sledeæe godine Centar "Sava" ugostiæe neke od najistaknutijih d¾ez muzièara - Kita D¾ereta, Èik Korije i Herbija Henkoka, operskog pevaèa Andree Boèelija, majstora gitare Paka de Lusije i Peta Metinija, najpoznatijih svetskih simfonijskih orkestara, a koncerte æe odr¾ati i Josipa Lisac, Arsen Dediæ, Djordje Bala¹eviæ, Zvonko Bogdan i mnogi drugi.

"U narednoj godini, u kojoj Centar "Sava" proslavlja 30 godina postojanja, na¹ program smo naslovili "Pravac Evropa" jer smo uvereni da je Centar "Sava" institucija koja spaja Evropu sa nama i nas sa Evropom. U 2007. godini æemo dobiti novi "stenvej" klavir (poklon Skup¹tine grada) i ¾elja nam je da prvi muzièar koji æe svirati na novom klaviru bude èuveni d¾ez pijanista Kit D¾eret, koji do sada nije gostovao u Beogradu. U pregovorima smo i sa na¹im starim prijateljima Herbijem Henkokom i Èikom Korijom, koji su uvek pohvalno govorili o Beogradu. Oèekujemo da æe sledeæe godine koncerte odr¾ati i virtuozi na gitari, Pako de Lusija i Pet Metini" rekao je za "Blic" Vuk ®ugiæ, pomoænik direktora za poslove kulture Centra "Sava".

Po njegovim reèima, ideja je da u jubilarnoj godini nastupe i muzièari koji su svojim koncertima dali poseban peèat u istoriji Centra "Sava".

"Planiramo nastupe Gorana Bregoviæa, Arsena Dediæa, Josipe Lisac, Zvonka Bogdana, Masima Saviæa, Momèila Bajagiæa Bajage, grupe "Leb i sol", a posebne performanse æe pripremiti Djordje Bala¹eviæ, koji je kod nas odr¾ao 130 rasprodatih koncerata" isprièao je ®ugiæ.

Na Dan zaljubljenih, 14. februara 2007. godine, nastupiæe mladi italijanski tenor Patrisio Buane, a èuveni operski pevaè Andrea Boèeli æe odr¾ati koncert 8. marta, i specijalno za dame, pevati najlep¹e balade.

"U dogovorima smo sa Izraelskom, Atinskom i Zagrebaèkom filharmonijom, a oèekujemo i poziv za poèetak pregovora sa Berlinskom filharmonijom, najveæim simfonijskim orkestrom na svetu. U Beogradu æemo èuti i London Philharmonic Oræestra, a 14. maja, na dan Centra "Sava", nastupiæe baletski ansambl Borisa Ajfmana koji æe premijerno izvesti balet "Ana Karenjina". Takodje, oèekuju nas i gostovanja baleta Bolj¹og teatra, Kulberg baleta iz Stokholma, Holandskog plesnog teatra, a proslaviæemo i desetu godi¹njicu baleta "Grk Zorba"" dodao je ®ugiæ.

(MONDO)

dissolved girl

Quote from: Darker on 11-12-2006, 23:27:57
Hahhahahah, znao sam DG, razmi¹ljam se za prvi dan-drugi ni u najluðim snovima, hehehehehhe

a da,partibrejkersi,mogla sam i ja da pretpostavim..ma bre,darkvudi,sila,intruder i repetitor :Bog!!pocni malo da slusas nesto zanimljivije 8) (kao na primer ove bendove hihihi) ti matorci su svoje davno ispricali...


Maslacak

matorci svoje davno ispricali... a i mogu se cuti na vecini besplatnih manifestacija...
a ovi "mladi" pricaju budalastine... (kad je moj ukus u pitanju)
tako da ja tamo bas nemam sta da trazim :happy:

Darker

#220
e, tako æe i kod mene da bidne...
Ali zato Demija, 29. :~ :~ :~ :~ :loptica :loptica :loptica
¹to reèe Nikola na nekoj svirci BO-a - samo nek je veselo :K :K :K :K :K
Foruma¹i, je l' idemo?


Subota, 23.12. Dom Omladine
Consecrtaion
Through art

Alnus Glutinosa

Ja veceras idem na Six Pack u SKC!!  :loptica :loptica :loptica

Jos neko,a?

besno pile

a LEB I SOL?niko?
ja sam se malopre vratila.fenomenalan koncert u prepunom sc-u.
posebne simpatije za bubnjara :cvet,i pojacanje mu-dragoljuba djuricica........

mikele

Ja sam bio na Leb I Solu u novembru,stvarno je bilo extra.Ljudi su se tri puta vraæali tako da je koncert trajao skoro 3 sata,a SC je bio krcat.Verovatno je i ovaj poslednji bio extra.Ma sa njima nema gre¹ke.

Maslacak

Evo 3 slickice sa Block Outa... :happy: