Koncerti u Beogradu

Started by Bred, 09-05-2006, 11:39:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Darker

Cool... KI i ja smo tu, malo levo:-)

Maslacak

Vi cete dobiti ceo komplet (if you wish)...mada i nisu neke, posto je M malo eksperimentisao :K
Ali zao mi je sto vas nije ulovio ni na jednoj :>

nasty girl


Brazilski power metalci Angra dolaze u Beograd, SKC, 09.03.2007., u sklopu turneje na kojoj promovi¹u novi album Aurora Consurgens! Ova turneja je ujedno i proslava 15 godina rada benda, a Angra æe biti podr¾ana sastavom Domain .
Za sve fanove power/prog zvuka ovo ce biti poslastica !

AquArius

E-play“ svira na Akademiji

Beogradski sastav „E-play“ odr¾aæe koncert u petak 19. januara u klubu Akademija. Ovaj bend je poznat po energiènom zvuku koji predstavlja fuziju razlièitih muzièkih ¾anrova od „hard kora“ do „dram end bejsa“. Trenutno promovi¹u album „Crime“.

- Sviraæemo veæinu numera sa na¹a dva albuma, a takoðe, spremili smo i neka iznenaðenja u vidu pesama koje æemo ovoga puta premijerno izvesti. Podr¹ku æe nam pru¾iti di-d¾ej Matja - ka¾e Maja, èlan benda „E-play“.

Bend je u poslednje vreme izuzetno koncertno aktivan, a taj period æe trajati do leta kada bi trebalo da uðu u studio i poènu snimanje treæeg albuma. „E-play“ su nedavno zavr¹ili video spot za pesmu „Goocha“ koji se sastoji od kadrova sa pro¹logodi¹njeg koncerta u beogradskom Domu omladine. Cena karata u pretprodaji iznosi 400 dinara, a mesta gde se mogu kupiti su klub „Akademija“ (kafe „Fleka“), Bilet servis, „Eventim“, „Mamut“ i „Plato music store“.

Preuzeto iz Blic Online (http://www.blic.co.yu)


dissolved girl

10. feb 2007.
Elektrièni Orgazam
Dom omladine Beograda (ladno dobise pare za renoviranje,ne verovah)

21. feb 2007.
Tuxedomoon
SKC, Beograd

Korisnicko Ime

Quote from: dissolved girl on 18-01-2007, 02:40:55
10. feb 2007.
Elektrièni Orgazam
Dom omladine Beograda


Konacno :>
Prosla svirka u DOB-u je bila fenomenalna... Koliko se secam vise od dva sata neprekidne svirke i to uglavnom starih stvari  :igra:

...moje su nebo vezali zicom...

mikele

ZZ Top i Tarkan dolaze, "Stonsi" i RHCP ne!
(http://nono9.us)

Amerièki "bradati rokeri" ZZ Top nastupiæe 11. ili 12. juna u Hali 1 Beogradskog sajma, potvrdio je direktor "Komune" Maksa Æatoviæ.

"Potpisaæemo ugovor ovih dana, jo¹ nismo sigurni za taèan datum. Inaèe, nekoliko dana nakon ZZ Top dovodimo i tursku pop zvezdu Tarkana. On æe nastupiti 15. juna, ali nismo sigurni gde. Voleo bih da to bude u Novom Pazaru, kao ¹to je Sting bio u Novom Sadu. Ne mora svaki koncert da bude u Beogradu" izjavio je Æatoviæ.

Nastupi dva velika imena rocka su, na¾alost, jo¹ uvek neizvesni.

"Gotovo je sigurno da Red Hot Chili Peppers neæe ove godine doæi kod nas.  a005 a005 a005 Ponudili smo im novac koji bi dobili na Zapadu, ali eto, nismo se na¹li na listi gradova. ©to se tièe Rolling Stones, i dalje èekamo da vidimo da li æe nastaviti turneju, po¹to su "ostali du¾ni" jo¹ 15 koncerata u Evropi" naglasio je on.

Rolling Stones su pro¹le godine bili primorani da otka¾u nekoliko koncerata, nakon ¹to je gitarista Kit Rièards priredio svoj èuveni pad sa palme.

"Sasvim ozbiljno se prièa da æe turneja biti nastavljena. Dogovorili smo veæ sve uslove, mesto, broj ljudi i karata, samo èekamo potvrdu da æe biti i tog dela turneje ", rekao je Æatoviæ.

"Komuna" je najavila da æe za koncert Kubanaca "Buena Vista Social Club - The Havana Lounge" 5. februara u beogradskom Sava centru, karte ko¹tati 1.500, 2.000, 2.500 i 3.000 dinara.

U Sava centru u organizaciji "Komune" koncerte æe odr¾ati 17. marta "Ruski carski balet" iz moskovskog "Bolj¹oj teatra", 20. i 21. aprila "Kineski nacionalni cirkus", te 3. juna dirigent Zubin Mehta sa "Izraelskom filharmonijom.

(MONDO)

dissolved girl

Rundekova turneja u Srbiji

Dve godine nakon rasprodatog koncerta u Sava centru i ¹est meseci posle izlaska albuma Mhm A-ha Oh Yeah Da-Da, nekada¹nji voða Haustora æe ovog proleæa sa Cargo orkestrom nastupiti u Beogradu i gradovima Srbije.
Darko Rundek i Cargo orkestar sviraæe u Beogradu nekoliko koncerata, u razlièitim prostorima, istra¾ujuæi i dalje muziku, njeno nastajanje i njen susret sa publikom.
“Svi koji su do sada bili na nekom od koncerata Darka Rundeka znaju kakvo uzbudljivo, ¾estoko, opasno, ne¾no i divlje putovanje to mo¾e biti: sreæno ukrcavanje i u¾ivajte u putovanju“, navodi se u saop¹tenju promoterske agencije Long Play.

izvor: popboks



Napalm Death 24. januara,skc


04. feb 2007.
Laibach
Dom omladine Beograda

Dukica

U jeee,Napalm! :~
otkad to nisam cula....

AquArius

"Buena Vista" trese Beograd
Na koncertu 5. februara nastupiæe „The Havana Lounge”, skup najpoznatijih muzièara s kubanske scene
Februar u Beogradu æe „zaèiniti” „Buena Vista Social Club”, koji ponovo dolaze sa svojim kubano ritmom i prepoznatljivim ¹armom, kojim æe po drugi put poku¹ati da osvoje Beograðane. Ovoga puta tema je „Live from Buena Vista - The Havana Lounge”, prema njihovom poslednjem albumu, koji predstavlja me¹avinu latino stilova.


MUZIKA - Na koncertu, koji je zakazan za 5. februar, nastupiæe „The Havana Lounge",  :smekerica: skup trenutno najpoznatijih muzièara koji dolaze s havanske scene, predvoðeni fenomenalnom Oviedom Sanèez (77). Ona poslednjih deset godina peva s „Buena Vistom", a u svojoj karijeri, koju je poèela jo¹ 50-ih godina, snimila je vi¹e od dvadeset albuma i saraðivala s najpoznatijim muzièarima ¹irom sveta. Pored nje u Beograd dolazi i jo¹ jedan neverovatni ¾enski vokal - Teresita Garsija Katurla - jedina ¾ena u grupi „Afro Cuban All Stars" koja mo¾e da se pohvali da je godinama rame uz rame nastupala sa Ibrahimom Fererom, koji je doneo slavu sonu i èan-èanu. Na podijumu Centra „Sava" nastupiæe i Hulio Alberto Fernades koji je s Kompaj Segundom, „ocem" afro-kubanske muzike, otpevao „Amor de Loca Juventud", kao i Janko Pizako, trubaè iz svetski poznatog dokumentarca „Buena Vista Social Club", Danijel Ramos Alajo i Rodolfo „Peruèin" Argudin.

Svetsku slavu i neverovatni bum na muzièkoj sceni celog sveta kubanska muzika je do¾ivela krajem 90-ih godina, i to zahvaljujuæi dokumentarcu Vima Vendersa „Buena Vista Social Club", koji je egzotiène krajeve i autentiènu muziku sa ulica daleke Havane pribli¾io svetu. Inaèe, Buena Vista je ime kluba u Havani koji je otvoren jedino za èlanove, a koji je najpopularniji bio 40-ih godina pro¹log veka, kada je bio i centar kubanske kulture i imao ogroman uticaj na sve one, a bilo ih je mnogo, koji su u Kubi ¾iveli na ulicama. Èuveni Raj Kuder je 1996. godine pokrenuo lavinu, na¹av¹i se s pomalo zaboravljenim izvoðaèima Buena Viste s kojima je snimio album, koji je pored Gremija i ogromne svetske popularnosti, bio najprodavaniji album u njegovoj inaèe uspe¹noj karijeri.

Novi son ritam u duhu Buena Viste

INOVACIJA „Live from Buena Vista - The Havana Lounge" donosi novinu u kubansku muziku, bar kad su u pitanju nastupi u Evropi. U pitanju je son, me¹avina kultnih stilova u i oko Buena Viste. Cena ulaznica: 1.500, 2.000, 2.500, 3.000 dinara.

A. Laðareviæ

24 sata (http://www.24sata.co.yu)

AquArius

#235
Ska euforija na Akademiji

"Samostalni referenti", domaæi interpretatori ska-pank muzike,
veèeras æe odrzati koncert na Akademiji,
a uvod u ska euforiju napraviæe DJ Slave iz Skalamerije.

deo teksta preuzet sa
24 sata (http://www.24sata.co.yu)

dissolved girl

Dub Syndicate
Beogradski nastup deo je turneje na kojoj promovišu svoj novi album "The Rasta Far I", produciran u čuvenom Tuff Gong studiju, uz doprinose Adriana Sherwooda i Roba Smitha (Smith & Mighty). Domaću podršku pružiće Hornsman Coyote feat. Burning Soundz, što će ujedno biti i promocija Kojotovog (Eyesburn) solo albuma koji izlazi početkom januara.
Mesto: SKC, Beograd
Vreme: 31. januar

Kal
Kal je mlad sastav, sa rokenrol stavom, iniciran plesnim ritmovima i ukorenjen u balkanskom bluzu. Svojim duhom, imaginacijom, sposobnošću spajanja raznorodnih zvukova i odbijanjem da sviraju po "folklornim" pravilima.
Mesto: DKSG, Beograd
Vreme: 31. januar


Bambi Molesters

Bambi Molesters je grupa nastala pod uticajem garažnih i surf klasika 60tih godina, a iza sebe imaju dvanaest godina nastupa na malim i velikim pozornicama klubova i festivala po celom svetu. Oni su jedni od retkih rok sastava sa područja Balkana čiji su albumi recenzirani u najrelevantnijim muzičkim časopisima (Mojo, Uncut, Q, Rolling Stone). Ovaj koncert je prilika za sve one koji su ih propustili prošle godine, da provere zbog čega su Bambi Molesters stekli laskavu titulu "najbolji surf band na svetu".
Mesto: klub Akademija, Beograd
Vreme: 16. februar

kopipejstovano sa sajta b92

nastavak sledi...

hulio_salinas

To¹e Proeski u Areni za Dan zaljubljenih
Izvor: Mondo



Makedonska pop zvezda To¹e Proeski odr¾aæe koncert u Beogradskoj Areni za Dan zaljubljenih, 14. februara.

Kako prenosi "Kurir", na spektaklu æe nastupiti i Makedonski simfonijski orkestar, folklorna grupa i popularna italijanska pevaèica Djana Nanini, sa kojom je Proeski snimio duet.

"To¹e je prisutan na na¹oj muzièkoj sceni veæ ¹est godina. Za to vreme, izdao je èetiri uspe¹na albuma, pobedio na Beoviziji i imao veoma uspe¹an koncert u Centru "Sava". Arena je sledeæi logièan korak u njegovoj karijeri" rekao je menad¾er Proeskog Gane Pecikoza.

On je dodao da Proeski trenutno radi na izgradnji internacionalne karijere, i da novi album snima u Londonu.

Pecikoza je izrazio nadu da Beogradjanke ¾eljno i¹èekuju ovaj koncert, i dodao da oèekuje da bina bude zasuta "medvediæima, i pokojim brushalterom".

Karte za koncert æe uskoro biti pu¹tene u prodaju.

Darker

Pa kad smo veæu fazonu, Goran Karan u Domu sindikata za dan zaljubljenih...

dissolved girl

BOB MARLEY DAY

SKC, 10.februar 2007. u 22:00

Nastupaju: Irie FM (www.myspace.com/iriefmbgd) & Dub Rebellion (www.myspace.com/dubrebellion) + DJ & VIDEO SUPPORT.
SKC i ove godine, tradicionalno, u subotu, 10. februara obele¾ava roðendan Boba Marlija, velikog borca za ljudska prava, velikana reggae roots zvuka i najveæeg svetskog promotera Rasta kulture, programom pod nazivom BOB MARLEY'S DAY. U okviru programa koncert æe odr¾ati bendovi Irie FM i Dub Rebellion((BIH)- koji prvi put nastupaju u Beogradu!!!), koji æe izvoditi repertoar Boba Marlija i autorske kompozicije. Planirana je i projekcija video materijala o Marliju i rastafarijanskoj kulturi, kao i DJ program sa muzikom ovog najveæeg jamajkanskog umetnika.
Pretprodaja karata po ceni od 300 dinara na blagajni SKC-a.

forum b92