Uspesi Na¹ih Sportista

Started by yeca, 23-07-2006, 13:17:12

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

yeca

NOVAK DJOKOVIÆ JE OSVOJIO PRVU ATP TITULU U KARIJERI POBEDIV©I ÈILEANCA NIKOLASA MASUA 2:0 (7:6  6:4) U SETOVIMA, NA TURNIRU U AMERSFOORT-U (OTVORENO PRVENSTVO HOLANDIJE), I TIME U©AO U PRVIH 30 TENISERA NA SVETU!!!!!

BK


Bred

Najbolji teniser Srbije Novak Ðokoviæ pobedio je u finalu Otvorenog prvenstva Holandije u Amersfortu Èileanca Masua sa 2:0 (7:6 (7:5), 6:4). Ðokoviæ je u Amersfortu osvojio prvu ATP titulu u karijeri i obezbedio ulazak u najboljih 30 igraèa na ATP listi.

Prvi set odluèen je u taj-brejku. I jedan i drugi igraè imali su po 'brejk', a u trinaestom gemu bolje je poèeo Masu. poveo je sa 2.0, ali je Ðokoviæ preokrenuo na 4:3 i kasnije dobio set koji je trajao sat i 22 minuta.

Rani 'brejk' Ðokoviæa bio je dovoljan za dobijanje drugog seta. Pri 5:3 Ðokoviæ je imao prvu set-loptu ali je Masu ostao u meèu. Ipak, Novak je sledeæi servis uspeo da iskoristi, na 40:15 dobio je odluèujuæi poen.

Meè je trajao ukupno dva sata i 19 minuta.

pekmez


yeca

Djokoviæ je zvanièno 28. na ATP listi!!!

stef


Blesava*

Јупииии  :~  :~  :~  :V  :V  :V  Наздравимо  :PI  :PI  :PI

yeca

Quote from: pekmez on 25-07-2006, 20:09:11
pa kome treba ova tema, to je vest ne tema.

Sla¾em se s pekmezom - tema je ne¹to o èemu ima da se prièa (pri tom ne mislim na povike URA, URA uz svo po¹tovanje) a ovo je jedna fenomenalna vest..

Bred, svaki lider izmedju ostalog ume da saslu¹a druge.....

pekmez

#8
nisam ja prvi rekao ura :) hteo sam samo da se nadovezem.

pereca

Nasa omladinska reprezentacija osvojila je prvo mesto na Evropskom prvenstvu u Kosarci.
Mislim da sam pogodila koje je prvenstvo u pitanju, a ako nisam, oprostite mi. Ne znam turski jezik, a uhvatila sam u nekom kaficu u Bodrumu  prenos finala ovog prvenstva. Srbija i Turska u finalu. U kaficu sve sami Turci i moj masinac i ja. Dakle Srbi. I osvajamo zlato!  :~
Uf kakav osecaj  :V Cak su se i Turci radovali sto se mi radujemo  :roll:
Ne znam kakav je odjek bio u Beogradu, nadam se da se slavilo, momci su zasluzili.

vladimir

Znaèi, u isto vreme sam i sreæan ¹to smo osvojili prvenstvo i tu¾an jer sam ba¹ na taj dan oti¹ao iz Turske! :'(

pereca

Sta lupas, Vladimire? Jos si bio u Turskoj. To je bio dan posle nego sto sam te trazila u hotelu. Sunce udarilo u glavicu, aaa? Ili estrogen?  :wink:

vladimir

#12
Quote from: pereca on 27-07-2006, 21:05:22
Sta lupas, Vladimire? Jos si bio u Turskoj. To je bio dan posle nego sto sam te trazila u hotelu. Sunce udarilo u glavicu, aaa? Ili estrogen? :wink:

Oba!!! :>
Jbt, ba¹ sam bio na odmoru!!!Nisam imao pojma za basket!Da sam znao pa da zaebavam one Turke...( gde je sad onaj smajli ¹to lupa glavom u zid??? )

Bred

U¹la sam u legendu!
Nema odmora za srpsku kraljicu atletike. Posle osvajanja srebrne medalje na maratonu (42 kilometra) i neprospavane noæi, jer je veliki uspeh na Evropskom prvenstvu u Geteborgu morao da se proslavi, prona¹li smo Oliveru Jevtiæ na lak¹em jutarnjem treningu.

- Jo¹ ne oseæam umor od trke, verovatno zbog cele ove euforije oko osvajanja medalje, tako da æu posledice osetiti tek za dva-tri dana. Trenutno mi je sve lepo, moram da priznam da smo malo i proslavljali, tako da nisam puno spavala, pa evo, sada treniram - rekla je Olivera u razgovoru za „Blic“.

Na¹a najuspe¹nija atletièarka u Beograd bi trebalo da se vrati u noæi izmeðu ponedeljka i utorka (oko ponoæi).

- Drago mi je ¹to su se na kraju isplatili ceo trud i ulo¾eni napor, kao i ¹to sam prekinula post od 16 godina bez medalje, posle Dragutina Topiæa i Sne¾ane Pajkiæ. ©to se tièe trke, ona je bila ne¹to sporija, mada to nismo oèekivali. Iskreno, iznenadila nas je Nemica Urlika Maj¹, kao i sve ostale, nismo mislili da mo¾e tako dobro da trèi. Dok je Ruskinja Permitina bila ispred mene, nisam se brinula, znala sam da trka mo¾e da se re¹i u poslednjih nekoliko kilometara, imali smo dosta kontrolnih treninga na 10.000 metara, tako da sam bila i ohrabrena zbog toga. Da je trka potrajala jo¹ malo, mo¾da bih uspela da prestignem i Urliku.

Olivera je posle dva sata, 30 minuta i 27 sekundi stigla do srebra, a ovo je ujedno bila i prva medalja za domaæi sport od kada je Srbija postala samostalna dr¾ava.

- Presreæna sam zbog medalje, ¹to sam i ja mo¾da na ovaj naèin u¹la u legendu. Jo¹ ne planiram narednu trku, sada sledi odmor sa prijateljima negde na moru, daleko od svega, da ponovo napunim baterije.

Na Evropskom prvenstvu u Geteborgu naturalizovana 46-godi¹nja Slovenka Merlin Oti stigla je do polufinala u disciplini na 100 metara, vi ste tek pro¹log meseca napunili 29. Mo¾emo li i od vas oèekivati nove medalje u godinama koje predstoje?

- Neverovatno je da Merlin u tim godinama mo¾e da se nosi sa najboljim atletièarima i svaka joj èast zbog toga. U maratonu je ipak drugaèije, jer pravo vreme za najbolje takmièare u ovoj disciplini dolazi izmeðu 28. i 35. godine ¾ivota, tada postajete izdr¾ljiviji, psihièki i fizièki, tako da moje vreme tek dolazi. Nadam se samo da æe biti jo¹ puno medalja - zavr¹ila je Olivera.

V. Nestoroviæ


vladimir