Trachevi I Sportske Zanimljivosti

Started by sexoman, 10-06-2006, 10:31:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Da li su Ana i Novak u shemi?

da
2 (13.3%)
nisu
4 (26.7%)
mozda, nisam siguran/na
0 (0%)
ne zanima me
9 (60%)

Total Members Voted: 15

nasty girl

mene nije razocarao....ja sam veoma ponosna na njega..... :wink: :wink: :wink:

Darker

Quote from: lijepa bosanka on 04-08-2006, 12:02:19
Ma koliko dobar igraè bio.....pokazao je neprofesionalnost......pokazao je kakav je zapravo....da je ostao divljak....kao i ostali njegovi  koji su okupirali zapadnu evropu....

To sto njegova majka poziva na osvetu....uop¹te me ne èudi.....to je vezano za njihovu religiju.....ni¹ta neobièno!!!!


Ovaj put sam na Materacijevoj strani,prvenstveno zbog takvog pona¹anja Zidanovih....

Drago mi je ¹to su Italijani pobijedili!!!!!
Ok, LB, ovo potpada pod rasizam, sledeæi post sliène sadr¾ine biæe obrisan... >:D

lijepa bosanka

A gdje ja sad demokratija??...i pravo govora....mi¹ljenja.... :lol: :lol: :lol:
Ja nisam rasista!!!!! :/ Sad æu ja da se uvrijedim??!!! :>
U njihovoj vjeri postoji krvna osveta,ali oni od svega sad prave osvetu....

Mislim da nisam napisala ni¹ta uvredljivo i nikakvu la¾!!!!! Istina je da su Al¾irci i ostali okupirali Evropu,a posebno Francusku....bila sam.....i vidjela....

I dalje podr¾avam Marka..... :)...a ta ¾ena da je prava majka ne bi od svega toga prvila scenu,a i rijeènik joj je bio.......

P.S. Voljela bih da mi na PM objasni¹ zbog èega si stekao takvo mi¹ljenje-da sam rasista!!!  :hm
       Optu¾iti nekoga za tako ne¹to....nije ba¹ naivno....argumente,molim.... :K
       Za¹to ne ¾eli¹ da me bar nekada razumije¹.....potrudi se nije te¹ko.... :wink:


IZVINJAVAM SE NA  :OFF

vladimir

Verovatno nije mislio da si rasista, vec da siris medjunacionalnu i versku netrepeljivost! :K
Svejedno, mislim da je ova tema i te kakao neaktuelna i valja je zakljucati...

willie the scot

kao sto rekoh bosanko:...kill `em all...

Darker

Quote from: lijepa bosanka on 05-08-2006, 13:08:23
A gdje ja sad demokratija??...i pravo govora....mi¹ljenja.... :lol: :lol: :lol:
Ja nisam rasista!!!!! :/ Sad æu ja da se uvrijedim??!!! :>
U njihovoj vjeri postoji krvna osveta,ali oni od svega sad prave osvetu....

Mislim da nisam napisala ni¹ta uvredljivo i nikakvu la¾!!!!! Istina je da su Al¾irci i ostali okupirali Evropu,a posebno Francusku....bila sam.....i vidjela....

I dalje podr¾avam Marka..... :)...a ta ¾ena da je prava majka ne bi od svega toga prvila scenu,a i rijeènik joj je bio.......

P.S. Voljela bih da mi na PM objasni¹ zbog èega si stekao takvo mi¹ljenje-da sam rasista!!!  :hm
       Optu¾iti nekoga za tako ne¹to....nije ba¹ naivno....argumente,molim.... :K
       Za¹to ne ¾eli¹ da me bar nekada razumije¹.....potrudi se nije te¹ko.... :wink:


IZVINJAVAM SE NA  :OFF
Izjava da mu je u prirodi da bude divljak kao i njegovi ostali koji su okupirali zapadnu evropu, kao i to da je u njihovoj veri normalno da pozivaju na osvetu je duboko rasno motivisana, netolerantna i potpiruje rasnu i meðunacionalnu netrpeljivost... :K :K Ako veæ hoæe¹ nacrtano... Nigde nisam rekao da si TI rasista, veæ sam tvoju izjavu, argumentovano, ocenio kao rasistièku i opomenuo te da se takvi postovi ubuduæe neæe tolerisati...
Bez ljutnje, molim :cvet :cvet :cvet

lijepa bosanka

hahahahahaha........Jesi ti neki pametan od kada si se vratio!!!!!!!  :K
Ne ljutim se......samo u ovoj zemlji i dalje ne vidite neke stvari......i ne dopustate da vam neko skrene paznju....
Ja i dalje ne mislim da sam nesto pogresno rekla  :/.... Koja ti je vjera izvor terorizma????? O cemu pricamo??!!!  :][

najbolje da zakljucas ovu temu.....nebitna je za nas sada......


Bred

Ko se juèe rano zaputio Ulicom Ljutice Bogdana ka Dedinju, ostao je u èudu. „Marakana“ je bila u opsadi, a nije se igrala fudbalska utakmica.

Navijaèi Crvene zvezde sa svih strana Srbije, ali i okru¾enja, pohrlili su na blagajne na¹eg najveæeg stadiona da kupe dragocenu kartu za revan¹ meè sa Milanom. Prodaja ulaznica poèela je u 10 èasova, ali davno pre toga ljudi u crvenim majicama zauzeli su pozicije u redovima, koji su se protezali sve do ulaza u zgradu SD Crvena zvezda.

- Mi smo do¹li oko sedam sati. Ne, nismo se umorili, za Zvezdu bismo dali sve na svetu, ¹ta je onda nekoliko sati stajanja u redu. Mi smo i dobro pro¹li, ka¾u da je nekoliko momaka jo¹ u èetvrtak veèe do¹lo da zauzme mesto kako bi prvi kupili karte. Ja sam uzeo dve za istok, nisu mi dali vi¹e - rekao nam je Nikola Pajkoviæ sa Vidikovca.

Navijaèi srpskog ¹ampiona bili su strpljivi i raspolo¾eni, jeli su sladoled, pili sokove i vodu, a pivo je ili bilo dobro sakriveno ili veæ potro¹eno.

- Neæemo sada da tro¹imo snagu, ostaviæemo je za kasnije i „Beer fest“. Do¹ao sam iz Ni¹a i ostaæu noæas i da se malo provedem. Sada hoæemo da rezervi¹emo svoje mesto na „Marakani“. Ej, dolazi Milan! U mom sluèaju Italijani su magnet, dok moj brat umire za Zvezdom. On je trenutno vojnik, ali mislim da æe se izvuæi za revan¹ - reèe nam u poverenju jedan Mario.

Neki su u onoj gu¾vi bili raspolo¾eni i za pesmu, a i pojedinaèno se klicalo fudbalerima crveno-belih, a Nikola ®igiæ je imao svoj poseban navijaèki punkt.

- Znam da mnogi ka¾u da devojke idu na utakmice zbog fudbalera, ali nije tako. Mene je moj otac vodio na sever odmalena i ja sada moram da nastavim tradiciju. ®iga je na¹ najbolji igraè i ne ¾elim da nas ostavi, kako æemo bez njega u Ligi ¹ampiona? Naravno, to znaèi da æemo u revan¹u eliminisati Milan - uveravala nas je plavokosa Marina.

Prodaja ulaznica za revan¹ meè Zvezde i Milana odlièno je i¹la, dva i po sata bilo je potrebno da redovi nestanu. Sever je rasprodat, ali najvatrenije pristalice crveno-belih ostale su u blizini stadiona u nadi da æe nekako doæi do vrednog papira. Tapkaro¹a u podne nije bilo, mo¾da su èekali da policija napusti „Marakanu“ kako bi obavili posao.

T. Dragojeviæ

Nikola ®igiæ ¾eli u Torino posle eliminacije italijanskog giganta
Oboriti Milan, pa u Juventus!
Nikola ®igiæ je svestan da bi u utorak protiv Milana mogao da odigra poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde. Srpski reprezentativac ne krije da su pregovori sa Juventusom u toku. Meðutim...

- Pregovaralo se i sa ostalim ekipama, pa sam ostao u Zvezdi. Mnogi me veæ vide u Torinu, ali ti isti su me svojevremeno videli i u Londonu, Moskvi, Hamburgu, a ja sam, kao ¹to se mo¾e primetiti, u Beogradu - u svom stilu je izjavio ®igiæ prilikom napu¹tanja slu¾benih prostorija Zvezde gde je, uzeo karte za Milan.

Visoki napadaè crveno-belih je u nekoliko navrata rekao kako bi voleo da ode u inostranstvo, a to je i ovoga puta potvrdio.

-Najpre ¾elim da ostvarimo dobar rezultat protiv Milana, a onda da odem napolje. Juventus je veliki klub, bez obzira na to ¹to æe narednu sezonu provesti u Seriji B - konstatovao je on.

®igiæ je pregovore sa „Starom damom“ prepustio svom menad¾eru i èelnicima Zvezde, koji ga, kako ka¾e, jo¹ nisu obavestili da li æe u utorak odigrati poslednju utakmicu u crveno-belom dresu.

- Na njima je da donesu pravu odluku, kako za klub, tako i za mene, a sada je najva¾nije da se skoncentri¹em na predstojeæu utakmicu u kvalifikacijama za Ligu ¹ampiona. Nismo se obrukali u Milanu, a sigurno neæemo ni pred 55.000 na¹ih navijaèa na „Marakani“ - ka¾e ®igiæ.

Najtra¾eniji fudbaler sa prostora Srbije podseæa da se nijedna velika ekipa nije proslavila na Zvezdinom stadionu.

- Uz pomoæ „delija“ smo pobedili Romu, a u fantastiènoj atmosferi kakva æe biti u utorak na „Marakani“, mo¾emo i Milan. Daæemo sve od sebe da ¹to pre postignemo gol i uz povoljan trijumf ispi¹emo nove stranice Zvezdine istorije. Ja sam optimista i verujem da æe se narednih dana slaviti u Beogradu i Srbiji - istakao je Nikola ®igiæ.

G. Anðelkoviæ


--------------------------------------------------------------------------------



Igraèi Milana pripremaju se za revan¹
Ðilardino: Biæu pravi u Beogradu!
Fudbaleri Milana spremaju se za revan¹ meè treæeg kola kvalifikacija za Ligu ¹ampiona protiv Crvene zvezde. Karlo Anèeloti je spremio specijalan program za svakog igraèa, a ekipa je juèe trenirala u SC „Milanelo“ od 16.30 do 18 èasova.

Bitnijih timskih novina nema, u Beograd æe verovatno doputovati svi igraèi koji su igrali pre desetak dana na „San Siru“. Anèeloti je svakom dao posebne zadatke, a napadaè Ðilardino i Brazilac Kaka rade na poveæanju brzine.

Reprezentativac Italije Ðilardino nada se da æe Milan bez problema izboriti plasman u Ligu ¹ampiona.

- Dobro se pripremamo. Treniramo pravim intenzitetom, jer nas oèekuje sudar sa ekipom koja je veæ u top-formi. Utakmica u Beogradu biæe vrlo interesantna, ali na¹ cilj je da obradujemo navijaèe i plasiramo se u Ligu ¹ampiona.

Na prvom meèu u Milanu nije delovao spremno, bio je veoma dekoncentrisan pred golom Ranðeloviæa, ali veruje da æe biti sasvim drugaèiji na „Marakani“.

- Tek sam se vratio sa odmora. Radio sam tek nekoliko nedelja, ali imamo iskusan tim koji æe uraditi sve ¹to je bitno protiv Crvene zvezde. Ja æu svakako dati svoj doprinos. Gol æe doæi sam po sebi, sada mi je va¾no da se koncentri¹em na obaveze. Mo¾da Milan i ne izgleda briljantno u ovom trenutku, ali tek je poèetak sezone. Nisam odigrao nijedan takmièarski meè do pobede u Milanu nad srpskom ekipom, tako da me i noge ne slu¹aju. Raduje me ¹to moje kolege imaju poverenja u mene - rekao je Ðilardino.

Uporedo sa pripremama za meè sa Crvenom zvezdom, uprava roso-nera radi na dovoðenju pojaèanja. Italijanska ¹tampa podvlaèi o¹tru crtu i konstatuje da æe dolazak nekog od zvuènijih imena zavisiti od rezultata u Beogradu i plasmana u Ligu ¹ampiona.

Tako je u centru pa¾nje osim ranije pominjanih Jakinte i Ronalda, od juèe i reprezentativac Argentine Karlos Tevez (22). Direktor Adrijano Galijani je, kako prenose pojedini sajtovi, otputovao u Brazil kako bi razmotrio sa èelnicima Korintijansa transfer. Milanezi su spremni da izdvoje 20 miliona, dok Brazilci tra¾e pet vi¹e. Èinjenica da je Tevez tri godine uzastopno progla¹avan igraèem Ju¾ne Amerike nikoga ne ostavlja ravnodu¹nim, pa ni èelnike Milana koji bi voleli da ga vide u svojim redovima.

Z. Kecman
blic

nimerija

Ma nisu normalni! 2000 din za zapad! Ako ne daj boze, kojim slucajem, mozda Zvezda udje u Ligu sampiona, ova suma ce dobiti jos koju nulu za paket ulaznica.....  :run

nasty girl

Bekam nema snage da prizna sinovima za¹to ne igra za Englesku

Nekada¹nji kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam nema hrabrosti da prizna svojim sinovima da vi¹e ne igra za reprezentaciju, objavila je agencija DPA.
Fudbaler Real Madrida nije uvr¹ten u engleski sastav novog selektora Stiva MekKlarena za prve 3 utakmice i po svemu sudeæi tako æe i ostati, meðutim Bekam i dalje la¾e svoja 3 sina, Bruklina, Romea i Kruza.
''Stalno me pitaju za¹to ne igram, a ja im odgovaram da je razlog to ¹to ¾elim vi¹e vremena provoditi s njima. Jako su sreæni tim odgovorom.'' - rekao je Bekam, koji je 94 puta igrao za Englesku.

avgogh

Mali off, izvinjavam se... Zemunac, nesto se prica u danasnjoj stampi i na netu da ni Inter nije cist... 

Zemunac

Quote from: avgogh on 26-09-2006, 18:38:34
Mali off, izvinjavam se... Zemunac, nesto se prica u danasnjoj stampi i na netu da ni Inter nije cist...

ja to nisam video, uostalom videce se veceras protiv Bajerna, ne bi izgubio od sportinga da namesta utakmice(inace ja verujem da je ta cela liga sampiona namestena narocito posle finala liverpul-milan u istnbulu,ipak je u pitanju ogroman kes), a tek kako namestaju uefa cup, to je strasno pa kladionice zive od toga!!!  za pojedinacne lige da ne pricam, pa manchester je jos 60-ih i 70-ih namestao utakmice i osvajao titule,    a za ovu nasu ligu dovoljno je reci da je terzic bio direktor ofka (i uzgred prijatelj sa bulatovicem(danasnji direktor ofka) i da jedan od menadzera (ja mislim dal bezanije ili tako nekog kluba) ima svoj lanac kladionica!

nasty girl

#42
Novicki produ¾io ugovor

Najbolji Evropljanin u NBA ligi, Nemac Dirk Novicki produ¾io je ugovor sa Dalas Maveriksima i ostaæe u Teksasu do 2011. godine.   
Detalji sporazuma nisu saop¹teni, ali se u amerièkim medijima pominje 60 miliona dolara, koliko æe ostanak Novickog ko¹tati Maverikse. 28-godi¹nji Novicki pro¹le sezone je imao najbolji uèinak u NBA karijeri. Nemac je predvodio Dalas do velikog finala NBA lige, gde su izgubili od Majamija.   
“Drago nam je da æe Dirk ostati sa nama jo¹ mnogo godina. Njegov doprinos na¹im uspesima je nemerljiv”, rekao je vlasnik Maveriksa Mark Kjuban.
Pro¹le sezone Novicki je proseèno postizao 26,6 poena (prosek 22 poena u celoj NBA karijeri). U proteklih 6 sezona Novicki je uz Brajanta, O’Nila i Dankana jedini igraè koji je svake godine bio biran u najbolji tim lige




Materaci objavljuje knjigu: ''©ta sam zaista rekao Zidanu''

Nakon francuske hit-pesme, viceva, video-igrica i oglasa, najpoznatiji udarac glavom svih vremena sad æe dobiti jo¹ jedan medijski izraz - knjigu, u kojoj je italijanski fudbaler Marko Materaci nabrojao 249 reèenica koje je mogao reæi kapitenu francuske fudbalske reprezentacije Zinedinu Zidanu da bi izazvao njegov gnev i udarac glavom u grudi u finalu poslednjeg Svetskog prvenstva u fudbalu.
Knjiga nosi naziv ''©ta sam zaista rekao Zidanu'', a Materaci o njoj pi¹e u kolumni na internet stranici italijanskog sportskog dnevnika Gazet delo Sport.
''Kao ¹to æete videti, dragi èitatelju, uèinilo mi se zabavnim istra¾iti apsurdnost cele stvari.'' - ka¾e Materaci.
Knjiga na stotinu stranica donosi 249 reèenica, veæinom sme¹nih, meðu kojima je i ona koju je stvarno rekao i kojom je izazvao Zidanov ''ulièni'' odgovor.
Biv¹i francuski kapiten osramotio se u poslednjoj utakmici karijere kada je, nekoliko minuta pre kraja finalne utakmice SP-a u Nemaèkoj, na Materacijevu verbalnu provokaciju odgovorio tako ¹to mu je pri¹ao i èelom ga udario u grudi. Italijanski fudbaler pao je ''kao poko¹en'', Zidan je iskljuèen, a Italija je na kraju postala prvak sveta boljim izvoðenjem udaraca sa 11 metara.
FIFA je sprovela i istragu tokom koje je utvrðeno da je Italijan Zidanu u ne ba¹ lepom kontekstu spominjao sestru, ¹to Francuz al¾irskog porekla nije mogao da otrpi. A osim stvarnih reèi koje su bile povod udarcu, Materaci u knjizi donosi jo¹ mnoge izmi¹ljene.
Pitanje upuæeno Zidanu - ''Hej, gde je u stvari sternum (grudna kost)?'' - jedna je od reèenica za koju Materaci u ¹ali tvrdi da je mogla isprovocirati jednog od najboljih svetskih fudbalera svih vremena.
''Zinedine, ¹ta smera¹? Jo¹ niste izgubili... a ti si veæ obrijao glavu.'' - drugi je primer izmi¹ljene reèenice iz knjige.
Gazeta je objavila da æe Materaci sav prihod od knjige, koja æe uskoro poèeti da se prodaje po ceni od 10 evra po primerku, donirati UNICEF-u.
www.sto-posto-zabava.com

Murinjo: Èeh je dobro ostao ¾iv

Menad¾er Èelsija ®oze Murinjo rekao je da je golman njegove ekipe Petr Èeh sreæan ¹to je ostao ¾iv posle sudara sa veznim fudbalerom Redinga Stefenom Hantom, u subotu uveèe, u meèu 8. kola Premijer lige na stadionu Madejski.
Èe¹ki reprezentativac iz predostro¾nosti je proveo noæ u bolnici, dok je njegov zamenik, Italijan Karlo Kudiæini, pu¹ten kuæi, iako je u poslednjim minutima utakmice i on pao u nesvest od zadobijenog udarca, tako da je na gol Èelsija morao da stane centarhalf D¾on Teri.
"U Karlovom sluèaju nije bilo namere protivnièkog igraèa, do nesreæe je vi¹e do¹lo zbog naèina na koji je pao na zemlju. Ali Petr je imao sreæu da ostane ¾iv. Lopta je oèigledno bila daleko od fudbalera Redinga i taj start je bio sraman. Profesionalni fudbaleri bi trebalo da po¹tuju jedan drugog", prokomentarisao je Murinjo.
Do sudara Hanta i Èeha do¹lo je veæ u prvom minutu utakmice. Fudbaler je za sajt Redinga izjavio da je bio "100 odsto usredsredjen na osvajanje lopte" i po¾eleo golmanu Èelsija brz oporavak. Menad¾er domaæeg tima Stiv Kopel podr¾ao je svog uèenika.
"Podloga je bila pomalo klizava, igraèi su se brzo kretali i sudar je zaista bio jeziv. Ali tvrdim da nema ¹anse da je moj igraè u¹ao u duel sa namerom da povredi protivnika. Reding je tim koji se ponosi korektnom igrom i malim brojem dobijenih kartona. Poznajem Hanta i znam da ne bi to uèinio".
Murinjo je u komentaru objavljenom na sajtu Èelsija bio jo¹ direktniji nego posle utakmice.
"Na svakoj utakmici vidite igraèe kako preskaèu golmane, izbegavaju kontakt ili startuju na loptu stopalom. Ali kada neko uklizava kolenom direktno u glavu, onda nema govora o sportskom pona¹anju i odsustvu namere. Odgovorni bi trebalo da razmotre ovaj sluèaj isto kao start Taèera na Mende¹u", poruèio je portugalski struènjak.
Igraè Manèester Sitija Ben Taèer "nokautirao" je èlana Portsmuta Pedra Mende¹a i zbog toga ga je Fudbalska asocijacija Engleske kaznila sa osam meèeva neigranja i jo¹ 15 utakmica uslovno, ukoliko ponovi slièan prekr¹aj.
Neugodne povrede dvojice golmana zadesile su Èelsi uoèi derbija A grupe Lige ¹ampiona, protiv Barselone u sredu na Stamford Brid¾u. Murinjo je rekao da æe se medju stativama naæi treæi èuvar mre¾e, Portugalac Enrike Hilario, kao i da je zdravlje va¾nije od ishoda bilo koje utakmice.
Kudiæini je ostao da le¾i nepokretan posle sudara sa Redingovim igraèem Ibrahimom Sonkom. Lekari su mu ukazivali pomoæ nekoliko minuta, u pluæa mu je upumpan kiseonik i iznet je sa terena sa ortopedskom "kragnom".



Opro¹tajni pokloni ©umaheru: Auto i ostrvo

Ferari je Mihaelu ©umaheru za opro¹taj poklonio posednji bolid koji je vozio, a ekstravagantim opro¹tajnim poklonima pridru¾io se i jedan ¹eik koji je ©umaheru poklonio - ostrvo.
Ferari je sedmostrukom svetskom prvaku Formule 1 poklonio Ferari 248 F1. ©umaher je taj bolid vozio na svojoj pro¹lonedeljnoj posednjoj trci u Brazilu, a prema procenama taj Ferari je vredan oko 3 miliona evra.
Ferarijevi bolidi iz sezone 2004. prodaju se za 2,4 miliona evra.
©eik Mohamed bin Ra¹id al Maktum poklonio je ©umaheru, prema pisanju nemaèkog èasopisa Bild, ve¹taèko ostrvo u Dubaiju. ''Svih 300 ve¹taèkih ostrva biæe zavr¹eno za dve godine. Tada æe Mihael i Korina imati svoja lièna ostrva za odmor.'' - rekao je ©umaherov menad¾er Vili Veber.
''Mihael jo¹ razmi¹lja kako æe osmisliti ostrvo. Mo¾da æe izgraditi i stazu za karting.'' - dodao je Veber.
Ve¹taèka ostrva prostiraæe se na povr¹ini od 2,5 do 10 hektara, do njih æe se moæi doæi samo helikopterom ili brodom, a ko¹taæe oko 4,5 miliona evra.

www.sto-posto-zabava.com

Vampire 666

    

13/11/2006 | Izvor: B92
Novo priznanje za Vladu Divca
Amerièko udru¾enje pravnika poreklom iz Srbije, koji trenutno ¾ive i rade u SAD i Kanadi odr¾alo je u subotu veèeru u Èikagu na kojoj su prikupljani prilozi za ¹kolarine i na kome je uruèena posebna nagrada legendarnom ko¹arka¹u Vladi Divcu.

Trenutno jedan od vodeæih ljudi madridskog Reala dobio je nagradu "Felman" koja se dodeljuje pojedincima koji su se istakli u svojim profesijama i dobrotvornim radom.

Vlade Divac je ovu nagradu prema ovom udru¾enju dobio zbog rada za dobrobit dece u Srbiji kao osnivaè "Grupe 7 " i kao jedan od prepoznatljivih i najveæih ambasadora Srbije u svetu.

Koliko je ovo priznanje prepoznatljivo medju nap¹im ljudima u dijaspori govori i podatak da se medju dobitnicima prethodnih godina nalaze Guverner Rod Blagojeviæ, Senator D¾ord¾ Vojinoviæ:

"Veoma sam poèa¹æen izborom. Ovo je velika èast za mene. Dobijanje "Felmanove" nagrade za 2006.godinu je jedno od najveæih priznanja koje sam dobio i svakako da planiram i dalje da podr¾avam sve akcije koje se tièu nasledja mog naroda u godinama koje dolaze. ®elim da se zahvalim svim Srbima koje sam imao zadovoljstvo da predstavljam na ovoj manifestaciji" rekao je Vlade Divac trenutno èlan velikog Reala.

nasty girl



Nemaèki sportista ¾eli da optrèi svet


Nemaèki sportista Robi Klemens krenuo je u sredu na put oko sveta trèeæi, a cilj mu je da prikupi novac u dobrotvorne svrhe, javlja nemaèka agencija DPA.

Klemens æe pretrèati 23.000 kilometara u 28 zemalja, a za to æe, kako pretpostavlja, potro¹iti oko 50 pari patika.

Taj 45-godi¹njak poku¹aæe da optrèi svet za 298 dana, a da bi mu to uspelo moraæe svaki dan da pretrèi 80 kilometara - dvostruki maraton.

''Èetiri sata trèanja, sat odmora, èetiri sata trèanja, jo¹ jedan odmor, ponovno trèanje... to je ritam koji ¾elim da odr¾avam. Sve u svemu, biæu u pokretu 14 sati na dan.'' - objasnio je Klemens.

Tokom trke oko sveta Klemensu æe se u amerièkoj deonici nakratko, simbolièki pridru¾iti i rok zvezde Brus Springstin i D¾on Bon D¾ovi.

Klemens æe prikupljeni novac pokloniti deci koja boluju od karcinoma. Povratku u Lajpcig nada se 27. oktobra.

Klemens je 2003. pretrèao 500 kilometara dug put od Basre do Bagdada kako bi pa¾nju svetske javnosti usmerio na decu - ¾rtve rata u Iraku.

Vecernji List