Istorija farmacije sa etikom

Started by *maja*, 28-05-2006, 11:10:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pig_am_am

ok.trcacemo maraton na novoj relaciji : kuca-kumodraz  :>

Darker

Ok, danas je predavanje umesto do 17h trajalo do 18:10h
Za to vreme je ispredavano koliko je ispredavano i kako je ispredavano.
Ponukani ¹u¹kanjem da æe biti smanjen broj ispitnih pitanja (koja su btw. potpuno neodgovarajuæa profesorovom naèinu predavanja) pojavilo se duplo vi¹e ljudi.
Malo je reæi da je ono zbog èega su svi do¹li (a to je upravo najavljeno smanjenje gradiva, ¹to je profesor dvosmisleno najavio na prethodnom predavanju) ostavilo svima gorak ukus u ustima, jerbo je od najavljenog smanjenja samo potvrðeno ono ¹to smo veæ znali:
30. i 31. pitanje se i zvanièno izbacuju sa spiska pitanja.
I to je to! :shock

Sa druge strane, profesor je nezvanièno najavio da æe imati bla¾i kriterijum u aprilskom ispitnom roku, ¹to mo¾e da znaèi sva¹ta... Poenta je da naèin na koji je on predavao zahteva potpuno drugaèiju formulaciju ispitnih pitanja ili barem izbacivanje 25% sada¹njih.
Na explicitno pitanje studentkinje da li æe nas na ispitu saèekati pitanja u formulaciji u kojoj ih je skelpala profesorka Parojèiæ, odgovor je bio: DA.
Ja zaista cenim ¹to je profesor danas odlo¾io slavski ruèak za veèeru, ali sa druge strane-to je bila njegova obaveza.
Da ne pominjem da je mene ovaj ispit zanimao pre svega zbog etike koja je predavana 25 minuta. Ukupno.

No, suma sumarum - po ocenama posle ispita æemo moæi da sudimo o ovom predmetu. Ja jedino oèekujem da ozbiljnost ocenjivanja bude u skladu sa ozbiljno¹æu predavanja. Ako to bude ispo¹tovano, svoju ¾eð za etièkim znanjem æu uta¾iti na alternativnom mestu sa zadovoljstvom...

Kao literaturu profesor nije dozvolio da koristimo slajdove sa predavanja, jer æe ona, koliko sam shvatio, predstavljati osnovu za buduæi ud¾benik. Njegova preporuka jesu skripte (folije, kao i ova koja je trenutno u opticaju u fotokopirnici), a posle reagovanja odreðenih studenata da je celo jedno pitanje na ispitu ispredavano za 25 minuta - profesor nas je uputio na knjigu profesorke Parojèiæ, no dodao je da je po njegovom mi¹ljenju ona preop¹irna.

Takoðe, POTPISE je davao danas onome ko je imao index, a davaæe ih i pred ispit. Na moje pitanje da li æe biti zvanièno objavljeno ne¹to za potpise, dobio sam odgovor da neæe biti problema, da on nema naviku da robuje zvaniènim protokolima i da æe sve biti u redu. Napominjem da profesor èesto putuje u Novi Sad i Banjaluku jer i tamo ima obavezu dr¾anja nastave, te preporuèujem da potpise uzmete zaista pred sam ispit ili nakon samog ispita.

Pozdrav.

malena

Darkeru potpino se slazem sa tobom... Ovo sto je juce uradjeno je strasno... A sta cemo dobiti na ispitu to tek cemo videti,ali nije u redu da se tako preleti gradivo a onda ma imate one folije i knjigu profesorke pa vi to lepo citajte... Na taj nacim smo mogli i u januaru da polazemo ispit... :wall: :wall: :box :box

Anabel Lee

Stvarno ne znam koji komentar da dam na sve ¹to se izde¹avalo. Kao ¹to reèe malena sa ova(ni)kvim predavanjima smo mogli da polo¾imo u januaru i da sada mislimo o ozbiljnijim predmetima, a ne da lomimo glavu odakle da uèimo, kakav æe nam ispit dati, koja pitanja dolaze u obzir. Realno je da je imao dug prema nama u smislu da nas bar oslobodi dela gradiva, kada veæ nije mogao da ga ispredaje u celosti, odnosno onako kako treba. Sme¹no je ¹to nismo mogli da pola¾emo ispit pre aprila, ni da dobijemo potpise, jer nismo slu¹ali predavanja, a ispade da ih svakako nismo ni èuli. Da nije sme¹no, bilo bi tu¾no.

mina-L

Apsolutno se slazem,i jos kad je rekao da ce nam dati laka pitanja...pa kako ja da znam koja su to laka pitanja?!!  :wall:

majakf

da malo razjasnim nedoumicu oko pitanja. posle predavanja kada je vecina ljudi istrcalo iz amfiteatra, pitala sam profesora sta podrazumeva pod lakim pitanjima. sto se tice opste istorije obavezno naucite kinu, mesopotamiju, i ostale stare kulture(posebno grcku i rim). onda, medicinska skola u salernu pod obavezno... paracelzus i alhemija....

nacionalna istorija: ljudi, pa tih par pitanja mozete da naucite. nisu opste teska. ne morate da znate bas sve godine ali morate one kao sto su kada je nastala prva apoteka u srbiji, beogradu. kada je otvorena prva drzavna apoteka i slicno

etika.... hhhhhmmmmm... jedno pitanje je izbacio jer to uopste nije ni spominjao. u pitanju je 58.  vecinu pitanja cete znati da odgovorite i sami jer se dosta nadovezuju na opstu istoriju ali i na nacionalnu. sva vazni eticki normativi se vuku kroz ova prethodna pitanja pa ako bas ne naucite ovaj deo ipak cete moci nesto da napisete.

zato, nemojte da samo kukate da je poslednje predavanje bilo lose, vec naucite ovo sto sam vam napomenula. ipak, ovo i nije tako tezak ispit da biste se toliko zalili. a i sam profesor je rekao da nece traziti previse (bar ne onoliko koliko trazi profesorka)

pozdrav

philoserbiana

molim kolege koje izlaze 24.aprila da nam jave koja su pitanja bila.hvala  :cvet

lijepa bosanka

I?? Kako je bilo??
Pitanja??

5Nili

Bile su 2 grupe
grupa A:    7,48 i 53
grupa B:    10,50 i 55    sa profesorkinih ispitnih pitanja

lijepa bosanka


marina985

ok , sve je to super, al mene vise zanima da li je moglo da se npr prepise?

Bred


Darker

A za¹to te to vi¹e zanima? Proèitaj jednom, zanimljivo je, iskoristi dok mo¾e da se polo¾i i BEZ PREPISIVANJA...

Morbid_Angel

e stvarno je prof. odr¾ao reè, dao je laka pitanja, za sada mi je op¹ti utisak da je ispit ok,videæemo kad izadju rezultati da li æe ostati tako

Darker

E to"laka pitanja" je vrlo individualno :K
Mene kriterijum ocenjivanja zanima...