Istorija farmacije sa etikom

Started by *maja*, 28-05-2006, 11:10:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anabel Lee

10-12h u A1. Inace svi termini su dati u temi Raspored ispita za jun i jul.

Iris germanica

Da li bi neko bio ljubazan i rekao u koliko h su rezultati u petak?

prommy

Ako se ne varam u 12h..  :hm Recimo da sam 80% siguran!

philoserbiana

molim vas,kada je ispit iz etike u septembru?neka dva datuma su u opticaju...   3. i 10.septembar...to sam negde na forumu pronasla...  :hmm

Vanja9

Da li neko zna koje se kombinacije pitanja vrte posto sam tako cula i kako su pitanja podeljena po oblastima?

darusaz

У фотокопирници "Студент" можеш да купиш званична испитна питања за 10,00 динара. Подељена су иначе по областима. Из сваке области долази по једно. И колико ми је познато, нема правила. Дакле ни комбинација које се понављају. Најчешће буду 2 или 4 групе. Тако да не раде сви исто.

У последњној ревизији испитних питања, имаш укупно 59 питања и то 37 код првог питања, 7 код другог и 14 код трећег питања.

sokobiv

Ajde neka neko postavi kombinacije koje se vrte na ispitu.

aska

mislim da sve dolazi u obzir..  :roll: samo pazi da ne napises  da je Hilandarski kodeks prva srpska farmakopeja, za to se  :dole:

sokobiv

ova kombinacija iz prvog termina se ponavljala nekoliko puta,koliko mogu da primetim...pa rekoh mozda ima jos koja .

darusaz

Èesto dolaze farmakopeje.  :K2:

sokobiv

farmakapeje sam juce eliminisala,tako da ako budu u ovom roku,ugasila sam.

Aleksandra

Ljudi,ajde napisite koja ste pitanja dobili na ispitu...:)

aska

1)Mesopotamija, medicinske skole, lecitelji, sistem mera, lekoviti oblici
2)farmakopeje sa posebnim osvrtom na civilne farmakopeje
3)etika-def i znacaj; Medjunarodni eticki kodeks!
toliko od mene!!!

sokobiv

1)Alhemija kod Arapa
2)Farmacija u Srbiji 1830-1941
3)Etika i profesionalna tajna.Odnos zdravstvenih radnika prema bolesti,eutanaziji i smrti

pitanja nisu bila bas ovako formulisana,ali to je sustina.

majchee

1.Zacesci farmaceutske regulative u statutima srednjovekovnih gradova Monpelje,Arl ,Venecija,Trogir
2.Razvoj skolske farmacije na teritoriji jugoistocne Evrope
3.Etika u biomedincinskim istrazivanjima.Osnovne odredbe Helsinske deklaracije u biomedicinskim istrazivanjima