SD Partizan

Started by nasty girl, 07-06-2006, 13:17:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

Bravo decki, bravo decki...

nasty girl

Partizan:Odlaze Peroviæ,Drobnjak...

Ko¹arka¹i Partizana okonèali su jo¹ jednu sezonu titulom u domaæem prvenstvu, ali upravu crno-belih oèekuje (ponovo) te¾ak posao sklapanja tima za narednu sezonu, u skladu sa ambicijama koje su uvek najvi¹e. Posle dva trofeja i plasmana u TOP 16 Evrolige, "crta koje je postavljena" nalazi se vrlo visoko, a brojnim igraèima iz ovogodi¹njeg sastava istekao je ugovor.

Vontigo Kamings je veæ potpisao za Makabi, a najbli¾i odlasku iz ovog sastava su Kosta Peroviæ koji je na meti mnogih klubova (Unikaha, TAU, u igru u¹ao i moskovski Dinamo) i Predrag Drobnjak (poljski Turov, ali i pojedini ¹panski klubovi).

Ugovor je istekao i Luki Bogdanoviæu, koji je imao ponudu Hemofarma, ali ¾eli u inostranstvo (Hapoel Jerusalim).

Ugovori su istekli i Du¹anu Kecmanu i kapitenu Petru Bo¾iæu. Jasno je da je svima posle uspe¹ne sezone "skoèila" cena, pa je i time ote¾an posao upravi kluba. Vladimir Micov je na pragu TAU, a ostaje da se vidi ¹ta æe biti sa Borisom Bakiæem.

Trener Du¹ko Vujo¹eviæ odluèio je da ostane i naredne sezone na klupi Partizana, a jedino pojaèanje koje je veæ potpisano je Èedomir Vitkovac.

Ono ¹to je sigurno, oèekuju se velike promene u timu Partizana...

B92

jbt ostasmo mi bez pola tima.... a ovaj Vitkovac je izjavio kada je igrao u zvezdi da jedino sto nikad nece uraditi je da ce igrati za Partizan....

nasty girl

FK Partizan: Usvojene ostavke

Skup¹ina beogradskog fudbalskog kluba Partizan usvojila je ostavke generalnog sekretara i predsednika i formirala je skup¹inski odbor koji æe rukovoditi klubom do izbora nove uprave. Sku¹tina je usvojila ostavke generalnog sekretara ®arka Zeèeviæa i predsednika Nenada Popoviæa, s tim ¹to æe Zeèeviæ obavljati tu funkciju dok se ne izabere novi generalni sekretar. Izborna skup¹tina biæe zakazana u roku od 90 dana.

.U skup¹tinskom odboru su potpredsednici Dragoljub Vukadinoviæ i Neboj¹a Vujoviæ, predstavnik Sportskog dru¹tva Partizan Milan Obuæina, kao i èetiri predstavnika Skup¹tine - Ratomir Babiæ, Rade Petroviæ, Slavko Drljaèa i Milomir Gligorijeviæ.

Skup¹ina Partizana nije usvojila ostavke potpredsednika i èlanova Upravnog odbora, veæ je svima omoguæila da nastave rad u klubu, osim ako se ne izjasne drugaèije.

B92

Moreira odbio Partizan?

Almani da Silva Moreira, ipak neæe pojaèati Partizan. Portugalac, koji je u ponedeljak stigao u Beograd, nezadovoljan trenutnim stanjem u klubu, veæ je napustio Beograd.

Naime, situacija oko anga¾ovanja Moreire, znatno je komplikovanija nego ¹to se èinilo.

Gvinejac sa portugalskim paso¹em, nije do¹ao samo da bi sa ljudima iz Partizana pregovarao o finansijskim detaljima, veæ je ¾eleo da se upozna sa kompletnom infrastrukturom i uslovima za ¾ivot i rad u Srbiji.

Moreira je u karijeri je nastupao za Boavistu, ®il Visente, Standard, Hamburg i Ave¹, a trebao je da predstavlja najveæe pojaèanje vice¹ampiona Srbije.

el sam rekla da ce tako biti....cccc....

B92

nasty girl

#108
Odr¾ana sednica Skup¹tine FK Partizan


Na osnovu èlana 23. i 24. statuta FK Partizan, a posle pismenog zahteva 29 potpisnika èlanova Skup¹tine, danas je u SC Partizan – Teleoptik odr¾ana sednica koja je imala sledeæi dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice;

2. Analiza stanja u FK Partizan;

3. Razmatranje ostavki koje su podneli predsednik kluba, 4 potpredsednika, 8 èlanova UO, ceo Nadzorni odbor, kao i generalni sekretar Zeèeviæ;

4. Razno.



Shodno poslovniku Skup¹ine, sednicu je otvorio najstariji èlan i do¾ivotni poèasni predsednik kluba, Dragan Papoviæ, po¹to predsednik Skup¹tine dr Nenad Popoviæ nije bio prisutan na dan¹njoj sednici.

On je pozdravio prisutne èlanove, konstatovao da sednici prisustvuje 46 èlanova, ¹to znaèi da postoji kvorum potreban za punova¾no dono¹enje odluka i predlo¾io radno predsedni¹tvo koje æe voditi sednicu.

U radno predsedni¹tvo izabrani su: Milomir Gligorijeviæ, Rade Petroviæ i Slobodan Lukiæ.

Po¹to su prisutni èlanovi Skup¹tine jednoglasno prihvatili sastav radnog predsedni¹tva, voðenje sednice preuzeo je Milomir Gligorijeviæ.

On je izvestio sve prisutne èlanove da je ova sednica Skup¹tine sazvana na osnovu pismenog zahteva 29-oro njenih èlanova, a u njihovo ime, ovu odluku obrazlo¾io je Slavko Drljaèa i dao analizu stanja u FK Partizan. (poslu¹ajte celo izlaganje u audio zapisu).



Posle g-dina Drljaèe za reè se javio biv¹i igraè i legendarni kapiten Partizana Milutin ©o¹kiæ (poslu¹ajte celo izlaganje u audio zapisu)

Nakon diskusije Slavka Drljaèe, pre¹lo se na 3 taèku, u okviru koje je glasanjem odluèeno da se prihvate neopozive ostavke predsednika Skup¹tine dr Nenada Popoviæa i dvoje potpredsednika Dragijane Radonjiæ – Petroviæ i Dragana Vignjeviæa, dok ostavke dvoje preostalih potpredsednika Dragoljuba Vukadinoviæa i Neboj¹e Vujoviæa, kao i 8 èlanova Upravnog odbora nisu prihvaæene, veæ je ostavljena moguænost da se u najskorijem periodu oni ponovo izjasne o tome da li ¾ele da nastave svoj mandat u Upravnom odboru, ili æe dati neopozive ostavke.

©to se tièe Nadzornog odbora, neopozive ostavke su usvojene trojici èlanova – Manojlu Vukotiæu, Radmili Babiæ i Rasimu Ljajiæu, dok su Du¹an Pavloviæ i Milo¹ Markoviæ odustali od istih. Da bi Nadzorni odbor funkcionisao do izbora novog na sledeæoj izbornoj skup¹tini, kooptiran je iz redova postojeæih èlanova jo¹ jedan èlan, a to je Slobodan Dugaliæ.



Najvi¹e »buke« bilo je oko ostavke generalnog sekretara ®arka Zeèeviæa, koji je lièno obrazlo¾io svoju odluku (poslu¹ajte u audio zapisu). Naime, i pored pismeno podne¹ene ostavke i liènog obrazlo¾enja, èlanovi skup¹tine kluba glasanjem su odluèili sledeæe: 41 èlan je bio za to da se ne prihvati ostavka, 3 je bilo za prihvatanje i dvoje uzdr¾anih.

Meðutim, sa takvom odlukom se nije slo¾io upravo ®arko Zeèeviæ i ponovo je iza¹ao za govornicu, zahvalio se svima koji su mu dali podr¹ku, ali je jo¹ jednom napomenuo da je njegova odluka neopoziva i da prihvata samo odluku da se ostavka prolongira do izbora novog generalnog sekretara na sledeæoj izbornoj skup¹tini, koja æe se odr¾ati u toku sledeæih 45 dana ili najdu¾e do 90 dana.
Pre¹lo se na novo glasanje i odluèeno je da se prihvati ostavka generalnog sekretara ®arka Zeèeviæa kao lièni èin, uz oroèenje da do izbora novog generalnog sekretara obavlja tu funkciju.



Obzirom da je klub ostao sa okrnjenim Upravnim i Nadzornim odborom, bez generalnog sekretara, kao i inicijativom 29-torice èlanova Skup¹tine, predlo¾eno je, posle opse¾nih konsultacija, da se formira tzv. Skup¹tinski odbor od 7 èlanova, koji æe do izborne skup¹tine biti zadu¾en za pripremu iste.

Èlanovi tog odbora su:

- Potpredsednik UO Dragoljub Vukadinoviæ
- Potpredsednik UO Neboj¹a Vujoviæ
- Generalni sekretar JSD Milan Obuæina
- Ratimir Babiæ, èlan skup¹tine
- Rade Petroviæ, èlan skup¹tine
- Slavko Drljaèa, èlan skup¹tine
- Gligorijeviæ Milomir, èlan skup¹tine

Glasanjem, predlog predsedavajuæeg radnog predsedni¹tva je prihvaæen i skup¹tinski odbor je kao Skup¹tinsko telo odmah poèelo sa radom, a najpreèi zadatak biæe im ¹to hitnije odr¾avanje izborne Skup¹tine na kojoj æe biti izabrani novi organi.

Poslu¹ajte ceo tok dana¹nje Skup¹tine u audio zapisu (http://www.partizan.co.yu/fotoalbum/2007/06_jun/skupstina.rm)

FC Partizan

e ko je nama prisutan na skupstini....cccccc.....jbt prosek godina 93... :wall: :wall: :wall: :wall: a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005 a005

mikele

Зеко остани,Зеко остани,Зеко остани...
То су му јуче певали на скупштини.
А Зека одговара:Зека остаје,Зека остаје,Зека остаје... :shock
Који је то манипулатор,чудо.

Roben

Значи овај Партизан се распада ово са Зеком је спрдња  :wall: :wall: :wall:

mikele

Djukiæ: Ne dam Smiljaniæa!
(http://nono9.us)

Trener Partizana Miroslav Djukiæ ¾estoko se protivi odluci èelnika crno-belih da Espanjolu prodaju kapitena Milana Smiljaniæa.

"Ne znam kakva je ekonomska situacija u klubu, to ne spada u moj deo posla, ali protivim se prodaji Milana Smiljaniæa . Insistiram na tome da igraèe koji je trebalo da èine okosnicu ekipe ne smemo da prodajemo. Nadam se da æe ljudi iz kluba odluèiti da ipak zadr¾e Smiljaniæa", rekao je Djukiæ, a prenose "Veèernje novosti".

Tako je umesto nepodeljene podr¹ke svih u klubu, neophodne "armije" pojaèanja, ¹ef struke po povratku iz Holandije dobio od Partizana - "pesnicu u stomak".

"Lolu Smiljaniæa sam promovisao u kapitena, jer sam u njemu video harizmu, karakter i fudbalski kvalitet koji bi mogli da nose Partizan na du¾e staze. Oko njega bi se sve vrtelo, a jo¹ postoji ogroman prostor da jo¹ napreduje na svim poljima", naveo je Djukiæ.

Kada se sada pogleda tim Partizana, uz maltene sigurne odlaske Smiljaniæa i Gulana, ispada da su crno-beli na poèetku priprema slabiji nego na kraju pro¹le sezone.

"U ovom momentu tako izgleda, ali oèekujem da æe Tomiæ i Petriæ sve uèiniti da dovedu nekoliko novih igraèa, jer su nam pojaèanja preko potrebna", konstatovao je Djukiæ.


Petriæ: Od prodaje igraèa se ¾ivi

(http://nono9.us)

Ne kriju vi¹e ni u Partizanu da je prodaja Milana Smiljaniæa samo pitanje dana. Iz istog kluba, Espanjola, medjutim, stigla je i ponuda za Antonija Rukavinu, ali neæe biti prihvaæena, uveravaju u Humskoj, osim ako se drastièno ne pobolj¹a.

"Ukoliko Smiljaniæ ode, bio bi to poslednji veliki transfer, Rukavinu u tom sluèaju, sigurno ne bismo pustili", tvrdi zamenik generalnog sekretara Partizana, Gordan Petriæ.

Najavljena prodaja Milana Smiljaniæa i Nikole Gulana su dve gorke pilule, za koje je veliko pitanje kako æe ih navijaèi Partizana progutati.

"Iskreno, do prodaje igraèa mora da dodje, da bi klub mogao normalno da funkcioni¹e! Mi ne mo¾emo da pravimo ekipu od fudbalera koji nezadovoljni ulaze u svlaèionicu, a to se de¹ava kada im dugujemo novac. A pare mo¾emo da obezbedimo jedino tako ¹to æemo da prodamo one igraèe za koje imamo dobre ponude. Vidite, ja bih vrlo rado da prodamo mene, ako æe Partizanu to da donese boljitak, ali Petriæa niko neæe", rekao je zamenik generalnog sekretara Partizana.

Ni nezadovoljstvo trenera Djukiæa neæe promeniti odluku rukovodstva kluba.

"Sve je Djukiæu predoèeno, ni¹ta neæemo uraditi bez dogovora s njim. Bolje je da mu ka¾emo ¹ta nameravamo, nego da mu samo saop¹timo da je Smiljaniæ oti¹ao.

Kako se mo¾e nezvanièno èuti, Partizan je nedavno podigao jo¹ jedan kredit da bi mogao da isplati zaostala dugovanja fudbalerima. Vratiæe ga od najavljene prodaje igraèa.

"Skoro sve je isplaæeno, ostao je deo za Alberta Nadja, ali i to æemo vrlo brzo zavr¹iti", rekao je Gordan Petriæ.

(MONDO)

nasty girl

Sedmi Memorijal Harisa Brkiæa     
Memorijalni turnir "Haris Brkiæ" jedan je od najkvalitetnijih turnira mlaðih kategorija koji se organizuju na na¹im prostorima. Odr¾ava se u znak seæanja na tragièno preminulog asa koji je najveæi deo karijere proveo u redovima na¹eg kluba.
Pored Partizana na ranijim turnirima uèestvovali su klubovi u kojima je igrao: Bosna, Borac (Èaèak) i Buduænost.
Haris Brkiæ je roðen 1974. godine u Sarajevu. Ko¹arkom je poèeo da se bavi u Bosni. U Partizan je do¹ao 1992. godine. Posle kaljenja u Borcu, od sezone 1993/1994. je bio prvotmac Partizana. U sledeæih ¹est sezona sa velikim uspehom igrao je za na¹ Klub i osvojio tri titule prvaka dr¾ave i tri Kupa. U sezoni 1997/1998, sa crno-belima je do¹ao do fajnal-fora Evropske lige. Bio je i seniorski i juniorski dr¾avni reprezentativac.
U sezoni 1999/2000 igrao je u Buduænosti, sa kojom je osvojio jo¹ jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan. Posle povratka odigrao je tri zvaniène utakmice u crno-belom dresu, pre nego ¹to mu je jo¹ uvek nepoznati poèinilac naneo smrtonosne rane pucnjima iz pi¹tolja, kada se vraæao sa treninga, ispred dvorane "Pionir".
Sedmi po redu memorijal "Haris Brkiæ" odr¾aæe se ovog vikenda na otvorenim terenima KK Partizan na Malom Kalemegdanu, a uèestvovaæe pionirske ekipe (deèaci roðeni 1993. i 1994. godine) sarajevske Bosne, podgorièke Buduænosti, beogradskog Rasa i na¹eg kluba.
Pehare i nagrade najboljima kao i svake godine obezbedili su Harisovi nekada¹nji saigraèi Miroslav Beriæ, Predrag Drobnjak i Vlado ©æepanoviæ.

RASPORED I SATNICA TURNIRA

SUBOTA, 30. 06. 2007.:
18,00: Otvaranje
19,00: Bosna – Ras
21,00: Partizan – Buduænost

NEDELJA, 01. 07. 2007.:
19,00: meè za treæe mesto
21,00: finale
22,30: dodela nagrada i zatvaranje turnira

KK Partizan

nasty girl

VRAÆA SE FREDI?
Nekada¹nji ko¹arka¹ Partizana mogao bi ovog leta da se vrati u stari klub

Pred Upravom KK Partizan je izuzetno vruæe leto jer ¹ampion mora da formira ekipu za narednu sezonu. Ambicije su iste, a klub su, od startera, veæ napustili plejmejker Vontigo Kamings i centar Kosta Peroviæ. Po¹to æe sredinu promeniti Luka Bogdanoviæ i Vladimir Micov, nije te¹ko pretpostaviti da æe za sportskog direktora Dragana Todoriæa biti posla preko glave.
U poslednje vreme mogu se èuti razne "kombinacije". Jedna od njih je da bi u Humsku mogao da se vrati i nekada¹nji miljenik navijaèa Frederik Haus, kojem je istekao ugovor sa Taukeramikom. Problem je "samo" u visini ugovora, a po nekim informacijama, zbog ne¹to slabijih partija u ovogodi¹njem plej-ofu ACB lige, Frediju je pala cena. Takoðe, tamnoputi bek obo¾ava Beograd i rado bi se vratio meðu crno-bele.
Meðutim, sportski direktor crno-belih Dragan Todoriæ ne ¾eli da polemi¹e o pojaèanjima.
- Obavili smo razgovore sa najiskusnijima Kecmanom i Drobnjakom, a uskoro æemo sa svim igraèima kojima istièe ugovor kako bismo imali èisto stanje. Tada æemo znati na koje pozicije moramo da dovodimo pojaèanja. Jasno je da æe nam sigurno biti potreban plejmejker i centar, a u zavisnosti od odluke Predraga Drobnjaka videæemo i da li æemo krenuti u potragu za igraèem na njegovoj poziciji - smatra Todoriæ.
On, meðutim, tvrdi da Partizan nije razgovarao ni sa jednim igraèem sa strane. Èinjenica je da je Partizan pojaèao samo Èedomir Vitkovac, koji je i ranije imao ¾elju da obuèe crno-beli dres, ali zbog pritisaka iz Crvene zvezde to nije mogao da uèini.
- Nismo stupili u kontakt sa igraèima koji se u poslednje vreme pominju kao potencijalna pojaèanja. Ka¾em, najpre ¾elimo da ra¹èistimo situaciju, pa tek onda da re¹avamo probleme - rekao je Todoriæ.
Najosetljivija mesta u timu su plejmejker i centar. U Partizanu su ostali Milenko Tepiæ i Boris Bakiæ, a re¹enje za startera æe najverovatnije biti potra¾eno u SAD, i to tek posle zavr¹etka letnjih NBA liga. U ko¹arka¹koj èar¹iji bruji ime Dragana Lukovskog, koji je, odigrao solidnu sezonu za Kijev.

Drobnjak bli¾i ostanku

Dragan Todoriæ nije ¾eleo da obelodani detalje razgovora sa najboljim igraèem Partizana Predragom Drobnjakom, ali je naglasio da stvari idu u pozitivnom smeru.
- Razgovarali smo i Drobnjak jo¹ nije blizu odluke ¹ta æe uraditi. Mogu samo da ka¾em da je on danas bli¾i ostanku u Partizanu nego ¹to je bio pre tri dana - izjavio je sportski direktor crno-belih.


mikele

Partizan: Nema kvoruma, "ali se lepo radi"
(http://nono9.us)

Skup¹tinski odbor Fudbalskog kluba Partizan, telo koje je izabrano na vanrednoj skup¹tini da vodi klub, odr¾ao je u ponedeljak sastanak sa krnjim Upravnim odborom, a ako je do sada situacija u Partizanu bila nejasna od sada je jo¹ vi¹e!

Predsedavajuæi tog tela Dragoljub Vukadinoviæ (bio potpredsednik UO na èijem je èulu bio Nenad Popoviæ) izjavio je novinarima da je Skup¹tinski odbor taj koji odluèuje o dolascima i odlascima igraèa i saop¹tio da æe Partizan u ovom prelaznom roku potro¹iti 1,5 milion evra, a do kraja godine projektovano je da ukupan bud¾et kluba bude oko èetiri miliona evra.

"Nema potrebe da uzimamo kredite. taj deo sredstava koji bude nedostajao, sa ovom i novom upravom, LAGANO æemo zatvoriti", rekao je Vukadinoviæ.

Skup¹tinski odbor i krnji UO saglasili su se sa odlaskom Milana Smiljaniæa u sluèaju dobre ponude (a takve je ponuda ¹panskog Espanjola), a prilièno konfuzije unela je Vukadinoviæeva reèenica da je Nikola Gulan i dalje igraè Partizana, iako je i na klupskom sajtu Partizana pre dva dana objavljeno da je mladi fudbaler potpisao petogodi¹nji ugovor sa Fiorentinom.

Vukadinoviæ tvrdi da je Gulan potpisao predugovor i da æe postati igraè Fiorentine tek kada italijanski klub da sve potrebne finansijske garancije, odnosno kada isplati novac.

Na insistiranje novinara, Vukadinoviæ je rekao da potpise na ispisnice igraèa stavljaju generalni sekretar i sportski direktor, a na dodatno insistoranje rekao je da je ispisnicu Gulanu potpisao zamenik
sportskog direktora Ivan Tomiæ.

Vukadinoviæ je prilièno iznenadio novinare posle sednice rekav¹i i da je za Partizan i dalje interesantan Portugalac Moreira, koji je veæ bio na pregovorima, ali je br¾e oti¹ao iz Beograda nego ¹to je u njega do¹ao.

Partizan i dalje ne odustaje od Nina Pekariæa iz Vojvodine, ali ni od mladog reprezentativca Zorana To¹iæa, èlana Banata.

O tome ko ostaje a ko ide iz Partizana, znaæe se u sredu, kada trener Miroslav Djukiæ saop¹ti spisak od 25 fudbalera koje æe voditi na pripreme.

"One koje ne bude vodio sa njima æemo razgovarati", dodao je Vukadinoviæ.

On je rekao da klub duguje Albertu Nadju "samo deo jedne rate" i dodao da nije to toliko koliko se pi¹e po novinama. "Nadj mo¾da nije imao sagovornika u Partizanu i ja æu razgovarati sa njim", ka¾e predsednik Skup¹tinskog odbora FK Partizan.

Osim Nadja, klub ima dugovanja jo¹ prema dvojici igraèa, ali je reè o manjim sumama, tvrdi Vukadinoviæ.

Zajednièkoj sednici dva tela FK Partizan prisustvovali su svi èlanovi Skup¹tinskog odbora (¹est) i nepotpun UO, taènije èetiri èlana. "Iako nismo imali kvorum, lepo smo radili", rekao je doslovce Vukadinoviæ.

Sednici nije prisustvovao Radomir Antiæ koji se od izbora u UO nije ni pojavio u Humskoj (jo¹ u vreme Nenada Popoviæa). Vukadinoviæ je i dalje ostavio otvorena vrata za srpskog struènjaka, rekav¹i da su "èuli da je u zemlji i da æe poku¹ati da ga kontaktiraju".

Novinare je interesovalo koliko æe dugo èekati Antiæa i ¹ta je potrebno da se dogodi da on bude iskljuèen iz rada UO, jer ne dolazi na sednice, Vukadinoviæ je odgovorio da ne mora uvek da se fizièki prisustvuje sednicama i da postoje i telefonske veze.

(MONDO)

nasty girl

ja ne mogu da verujem sta citam.... :wall: :wall: :wall: :wall:

pa ovi ljudi majke mi nisu normalni....sta napravise od partizana....cccc.... :ball2: :ball2: :ball2:

mikele

Grobari: Zar ste mislili da æe vam ovo proæi
(http://nono9.us)

Navijaèi Partizana, ogorèeni najnovijim de¹avanjima u klubu, najavili su jo¹ ¾e¹æe proteste protiv èelnika kluba, pre svih generalnog sekretara u ostavci ®arka Zeèeviæa.

Reagujuæi na odluke vanredne skup¹tine FK Partizan, na kojoj je prihvaæena ostavka dosada¹njeg predsednika Nenada Popoviæa, a funkcija ®arka Zeèeviæa "oroèena" na odredjeno vreme, Grobari su u saop¹tenju ocenili da je to jo¹ jedan manipulanstki potez Zeèeviæa i ljudi koji ga okru¾uju i poruèili da æe bojkot koji su imali u prethodne dve godine prerasti u mnogo ¾e¹æi vid protesta.

"Najnovija de¹avanja u klubu - konfuzija u redovima Zekine bande, te bezuspe¹ni poku¹aji da formiraju kakvu takvu upravu, kako bi sebi dali legitimitet i omoguæili dalju rasprodaju igraèa, jasan su znak, da je pobeda protiv Zeèeviæeve mafije blizu, i mi - Grobari kreæemo u ofanzivu, tako da æe bojkot biti blagi vid borbe, za ono ¹to èeka Zeèeviæa i njegovu komedija¹ku dru¾inu", navodi se, izmedju ostalog, u saop¹tenju Grobara.

(MONDO)

mikele

Smiljaniæ u Espanjolu, Moreira ipak crno-beli
(http://nono9.us)

Fudbaleri Partizana u èetvrtak putuju na pripreme u Holandiju, a avionu za Amsterdam naæi æe se i Milan Smiljaniæ i Portugalac Moreira.

Za razliku od biv¹eg igraèa Ave¹a, koji je tek iz drugog puta postigao dogovor sa upravom Partizana, Smiljaniæ u Holandiju ide sa gotovo minimalnim ¹ansama da se vrati u Beograd.

Kako prenosi beogradska ¹tampa, Espanjol je prihvatio sve usklove crno-belih za transfer i pitanje je dana kada æe Smiljaniæ obuæi dres novog kluba.

"I trener i direktor Espanjola su za transfer Smiljaniæa, saglasio se i predsednik kluba, sklopio se mozaik, zato i u odgovoru Partizanu stoji da se prihvataju svi uslovi", potvrdio je Ljubomir Vorkapiæ, èlan menad¾erske agencije koja bi trebalo da realizuje transfer.

Novac koji æe dobiti prodajom dojuèera¹njeg kapitena, èelnici crno-belih ulo¾iæe upravo u Portugalca Moreiru, koji je iz Beograda prvobitno oti¹ao, jer mu je ponuda Partizana bila mala.

Sada su se stvari oèigledno promenile i sva je prilika da æe crno-beli dobiti jedno od najveæih pojaèanja za narednu sezonu.

Dvadesetdevetogodi¹nji Moreira je u dosada¹njoj karijeri nastupao za Boavistu, ®il Visente, Standard iz Lije¾a, Hamburg i Ave¹.
=========================================================================================================================
Nova lica u FK Partizan - Sikimiæ i Dijara
(http://nono9.us)

Posle talasa odlazaka iz Humske 1, malo lep¹e vesti za navijaèe FK Partizan. U sredu je Partizan dobio dva nova i najavljena pojaèanja. Senegalac Lamin Dijara i dosada¹nji defanzivac francuskog Gengana Milovan Sikimiæ potpisali su trogodi¹nje ugovore sa crno-belima.

Tako su crno-beli dan pre odlaska na pripreme u Holandiju dobili pojaèanja u poslednjem i napadaèkom redu. Uz Dijaru i Sikimiæa, Partizan je u ovom prelaznom roku doveo i golmane Darka Bo¾oviæa (iz Be¾anije) i Aleksandra Radosavljeviæa (Èukarièki), koji su potpisali èetvorogodi¹nje ugovore i Brazilca ®uku koji je potpisao ugovor na dve godine + jedna.

Dijara ima 22 godine i igrao je za portugalski Beira Mar, ali i za mostarski Zrinjski, prvog protivnika Partizana u kvalifikacijama za Ligu UEFA.

Moguæe je da æe do èetvrtka i odlaska u Holandiju i portugalski vezista Moreira potpisati ugovor. Iako je on pro¹le nedelje do¹ao u Beograd, a potom ekspreno oti¹ao iz glavnog grada Srbije, opet se dogodio veleobrt i sada je zadovoljan novom ponudom Partizana.

Partizan su do sada napustili Nikola Gulan (Fiorentina), Milo¹ Bosanèiæ (pozajmica u Boavistu), Ivica Kralj (za sada bez novog kluba), Obiora Odita (Al Ain), Pjer Boja (Rapid Bukure¹t), Marko Lomiæ i Branimir Bajiæ (nemaèki drugoliga¹ Koblenc).

Moguæe je da æe Partizan napustiti i Milan Smiljaniæ koga tra¾i Espanjol i Bojan Zajiæ (takodje ©panija, ali druga liga), kao i Albert Nadj koji jo¹ nije re¹io spor sa klubom oko dugovanja.

(MONDO)

Phenomenon

NEMAM RECI STVARNO!!!

Prodali su Gulana (18 godina), Lolu Smiljanica (21), Bosancic (19) je otisao na pozajmicu, kao da pa mi imamo boljeg. A doveli su balvane i sifonjere.
Zuka - nisam ga gledao, ali mislim da ga jedino prezime spaja sa klasicnim Brazilcem
Sikimic - klasicno drvo
Dijara - isto ga nisam gledao, ali mislim da je to bio fazon, da je zeko video da ima par Dijara po Evropi koji su dobri, pa ajde da i mi dovedemo nekog Dijaru
Moreira - fakticki smo trejdovali Lolu za poluistrosenog Portugalca, koji je crkao vec na prvom danu priprema
Robinjov kum - ne znam da li su potpisali njega, ali to je isti fazon kad je Sunes krajem 80-tih, doveo lika koji je bio Vein rodjak (Zorz Vea je tada bio jedan od najboljih igraca na svetu) bez probe, bez icega. Lik je usao u igru u 85. minutu i svi su tada shvatili da lik nije imao kontakta sa fudbalom u svom zivotu

PS Voleo bih da gresim u vezi svega ovoga...

mikele

QuoteMoreira - fakticki smo trejdovali Lolu za poluistrosenog Portugalca, koji je crkao vec na prvom danu priprema
Не знам за остало,али са овим се у потпуности слажем.Направили су чисту глупост.
Само се надам да Смиљанић неће ''изгорети'' у Еспањолу и да ће наставити са добрим играма и тамо.