SD Partizan

Started by nasty girl, 07-06-2006, 13:17:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Kadeti Partizana odbranili trofej

Kadeti Partizana ponovili su uspeh od pro¹le godine i odbranili "Trofej Nereo Rocco" u Firenci na kome je uèestvovalo 16 ekipa iz Evrope. Puleni trenera Trbojeviæa danas pre podne u finalnom meèu pobedili su italijansku Peruðu sa 5:0 (3:0), a golove su postigli ©æepoviæ u 4, 18, 42, Ðokoviæ u 9 i Ljajiæ u 50.

Za najboljeg igraèa turnira progla¹en je Darko Roksa. Odmah po predaji pehara, organizatori su uz odu¹evljenje na¹im klincima, koje su iskazali reèima - complimenti, complimenti... uruèili poziv i za iduæu godinu, kada æe crno-beli poku¹ati da naprave het - trik, i po treæi put osvoje trofej.

B92

nasty girl

Partizan u Italiji, Èanak sa ekipom


Ko¹arka¹i Partizana u petak putuju u Italiju, gde æe na turnirima u Kapo d'Orlandu, Mesini i Reðo Kalabriji proveriti formu pred poèetak sezone, 3. oktobra sa Vojvodinom u dvorani 'Pionir'. Trebalo bi da Vujo¹eviæ na put povede 14 ko¹arka¹a, a jedan od njih je i Nenad Èanak koji i dalje nije igraè 'crno-belih'.

"Treninzima su se prikljuèili Milenko Tepiæ i Novica Velièkoviæ," ka¾e Dragan Todoriæ, sportski direktor kluba iz Humske za 'Sport', "Uro¹ Tripkoviæ je poèeo da trèi, a po povratku iz Italije 23. septembra oèekujemo da se prikljuèi ekipi."

Èanak putuje sa ekipom iako je i dalje slobodan igraè.

"Pro¹ao je pripreme i dobro æe nam doæi u Italiji. Meðutim, to ne znaèi da æe ostati u Partizanu," ka¾e Todoriæ.

©ampion Srbije i dalje tra¾i pojaèanje na poziciji 'èetiri'. Demantovan je dolazak Jove Stanojeviæa, a iz Humske su ponovili da æe novajlija verovatno biti stranac.

"Ne mogu da ka¾em ni da smo bli¾i, ni dalji konaènom re¹enju u odnosu na razgovor koji smo vodili pre nekoliko dana. Imam nekih kontakata, ali ne bih o imenima. Voleli bismo da do povratka ekipe iz Italije dovedemo igraèa koji nam je neophodan," rekao je Todoriæ.

B92

nasty girl

U sredu odluka o predsedniku



Iako je 17. septembar najavljen kao datum kada æe FK Partizan dobiti novog predsednika, odluka je odlo¾ena za dva dana. Jedini kandidat za tu funkciju, Tomislav Karad¾iæ, u sredu æe saop¹titi da li prihvata taj posao. Zamenik generalnog sekretara crno-belih, Gordan Petriæ, rekao je da æe Karad¾iæevu odluku saznati i ljudi iz kluba i javnost saznati u sredu. Svi razgovori su veæ obavljeni i sada ostaje da se saèeka da biv¹i potpredsednik FSSCG i predsednik FS Vojvodine saop¹ti svoju odluku.

''Vi¹e verujem da æe Karad¾iæ prihvatiti ponudu nego da æe odbiti ali neæu ni¹ta da pretpostavljam. U sredu æemo svi u klubu i javnost saznati kakva je Karad¾iæeva odluka pa je najbolje da saèekamo ta dva dana'', rekao je Petriæ za B92.

U kuloarima su se pojavile prièe da ima jo¹ nekoliko kandidata za mesto predsednika FK Partizan, a jedan od njih je i nekada¹nji fudbaler tog kluba Savo Milo¹eviæ.

''Ne znam ni¹ta o tome. Koliko ja znam Savo planira jo¹ neko vreme da aktivno igra fudbal'', izjavio je Petriæ koji je Savin prijatelj i nekada¹nji saigraè.

Ipak, 'Veèernje novosti' od utorka navode da se Savo Milo¹eviæ, nekada¹nji fudbaler 'crno-belih' i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju kandidovao za mesto prvog èoveka kluba iz Humske 1.

Milo¹eviæ je u ponedeljak re¹io da okonèa igraèku karijeru i ukljuèi u borbu za mesto prvog èoveka FK Partizan. Obavestio je o tome èelnike kluba iz Humske, a u utorak ili sredu æe se i zvanièno obratiti javnosti i obrazlo¾iti svoju odluku.

Sednica Upravnog i Skup¹tinskog beogradskog kluba zakazana je za sredu.

-----------------------------------------------------------------
Vujo¹eviæ: "Prvo definisati tim"


Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ rekao je posle dve pobede njegove ekipe na prvom turniru u Italiji da je prvi cilj da se “defini¹e tim i ‘vrate’ Tripkoviæ, Tepiæ i Velièkoviæ’ i da je zadovoljan igrama novajilija, Palasija i Vitkovca. Partizan posle pobeda na prvom turniru od srede igra u Mesini na turniru na kojem uèestvuju i Armani D¾ins, Turk Telekom i Kapo d’ Orlando.

“Pobede ne proizilaze iz lakih treninga i sve¾ine. Naprotiv, ¾estoko radimo, ali tako i treba. Na prvom mestu nam je da defini¹emo tim. U narednom periodu moramo postepeno da vraæamo i Uro¹a Tripkoviæa, koji nije sa nama u Italiji, ali i reprezentativce Tepiæa i Velièkoviæa,” ka¾e Vujo¹eviæ za ‘Sport’.

Mnogo puta trener Partizana rekao je da u pripremnom periodu rezultat nije imperativ, ali i da je lep¹e raditi kada se pobeðuje.

“Sigurno da je dobro ¹to dobijamo meèeve, meðutim, valja ispuniti i odreðenu kvotu poraza.”

Vujo¹eviæ je zadovoljan igrama Palasija i Vitkovca.

“Palasio se, posle pauze, postepeno vraæa u formu i potvrðuje da æe biti osve¾enje ba¹ po na¹em ukusu. Vitkovca poznajem od ranije i za sada sve ide kako treba,” rekao je Vujo¹eviæ.

Svi igraèi koji se nalaze u Italiji, njih èetrnaestorica, su zdravi a posle turnira u Mesini ‘crno-beli’ æe sa Sicilije u Kalabriju gde je na programu poslednji turnir na kojem uèestvuju u ovoj fazi priprema.

B92

nasty girl

Milo¹eviæ za MONDO: Odustajem od kandidature




Navijaèi Partizana pozdravili su nameru svog nekada¹njeg ljubimca sa terena Save Milo¹eviæa da se kandiduje za predsednika fudbalskog kluba, ali je u izjavi za MONDO on saop¹tio da odustaje od kandidature.

"Imao sam razgovore sa ljudima iz kluba na tu temu, kao i sa jo¹ nekima koji mogu da pomognu, ali sam odluèio da odustanem od kandidature, jer nemam dovoljno vremena da zatvorim celu ideju projekta onako kako bih ¾eleo. Suvi¹e je kratak period da anga¾ujem sve ljude koje bih ¾eleo na tom projektu. Nemam dovolno vremena ni da zatvorim finansijsku konstrukciju da to uradim na pravi naèin i zbog toga mislim da je najbolje da odustanem i prepustim onima koji to mogu da urade",, rekao je Milo¹eviæ.

On je rekao da je veæ sada imao neke ljude sa kojima bi ¾eleo i mogao da saradjuje, ali da je nedovoljno vremena da okupi ceo ptreban tim.

Upitan da æe u bliskoj ili daljoj buduænosti ipak biti u Partizanu ili na neki naèin vezan za klub u kojem se afirmisao kao igraè, Milo¹eviæ je odgovorio da ne planira da ulazi u klub, ako dodje neko drugi koji ima svoju viziju.

"Odluèio sam da udjem u ovu prièu, jer sam verovao da mogu sve da odradim kako sam zamislio, ali sam shvatio da to ipak ne mogu da uradim u kratkom vremenskom periodu. Po¹teno je dopustiti nekom drugom da udje u klub i sprovodi svoju politiku. Nisam od onih koji stoje sa strane i samo kritikuju", rekao je proslavljeni reprezentativac.

Odluka Save Milo¹eviæa otvara put jedinom kandidatu za predsednika FK Partizan Tomislavu Karad¾iæu da dobije podr¹ku Skup¹tine kluba zakazanu za 25. septembar. Karad¾iæ bi u sredu trebalo da saop¹ti konaènu odluku sada¹njoj privremenoj upravi.

(MONDO)

nasty girl

Daniloviæu smanjena kazna za Vr¹ac

Arbitra¾na komisija Ko¹arka¹kog saveza Srbije ubla¾ila je kaznu koju je Disciplinska komisija izrekla predsedniku Partizana Predragu Daniloviæu zbog incidenta u Vr¹cu iz pro¹le sezone i napada na sudiju Jurasa. Daniloviæ je prvobitno ka¾njen sa dve godine zabrane obavljanja svih funkcija u ko¹arci, ali je ta kazna sada promenjena na dve godine uslovno. U sluèaju novog prekr¹aja predsednik Partizana æe automatski biti suspendovan.

Povodom najnovije odluke Arbitra¾ne komisije, generalni sekretar KSS-a Predrag Bojiæ predlo¾io je na sastanku Upravnog odbora ukidanje arbitra¾nog tela, jer se na sluèaju Daniloviæ, kao i na prethodnom, koji se ticao èelnika Crvene zvezde Gorana Vesiæa, ®ivorada Anðelkoviæa i Igora ®e¾elja, kako je Bojiæ rekao "pokazalo da Arbitra¾na komisija blagim i pogre¹nim odlukama uru¹ava sistem u ko¹arka¹koj organizaciji".

Upravni odbor KSS-a je, meðutim, odbacio taj predlog.

B92

nasty girl

Strahinja Milo¹eviæ u Partizanu     datum: 21.09.2007

Strahinja Milo¹eviæ (22, 203) danas je sa Partizanom potpisao èetvorogodi¹nji ugovor.
Strahinja je igrao za Sports world (Novi Sad), Panon sistem (Novi Sad), Vojvodina Srbijagas (Novi Sad).
Pro¹le sezone Milo¹eviæ je za Vojvodinu u Super ligi odigrao èetrnaest utakmica, proseèno je bele¾io 6.4 poena za 13,4 minuta, uz 2.1 skoka, 0.7 asistencije i 0.8 osvojenih lopti.
Strahinja Milo¹eviæ bio je èlan prve postave univerzitetske reprezentacije koja je ove godine osvojila srebrnu medalju na Univerzijadi u Bankoku.

KK Partizan

nasty girl

Partizan Igokea bolji od Turaka



Prvog dana turnira u Kalabriji ko¹arka¹i Partizana Igokee pobedili su tursku ekipu Turk Telekoma sa 80:72 (21:18, 18:20, 17:15, 24:19). Najefikasniji u redovima crno-belih ovoga puta bio je Èedomir Vitkovac sa 19 poena, dok je reprezentativac Novica Velièkoviæ ubacio 15.

"Drago mi je ¹to je ekipa pokazala karakter jer sada ih je veæ stigao dobar umor. Praktièno smo juèe zavr¹ili veèeru u jedan sat posle ponoæi, jutros su ve¾bali u teretani, ruèak se otegao, a utakmica se igrala u pola sedam. Bila je dobra doza umora, a oni su ekipa koja ima karakter i koja je juèe izgubila od Milana u zadnjim sekundama u utakmici za treæe mesto u Mesini, koja je bila jako kvalitetna. Naravno ima dosta stvari koje treba da se unaprede, biæe vremena za to jer tim treba da se kompletira. One koje to interesuje, znaju da je do¹ao Strahinja Milo¹eviæ, a trebaæe nam jo¹ jedan igraè na poziciji pet. U koliko to re¹imo na pravi naèin mislim da æemo imati jednu dobru ekipu koja æe krenuti sa ambicijama da proba da ponovi veliki uspeh od pro¹le godine".-rekao je trener Du¹ko Vujo¹eviæ.

Partizan Igokea: Tepiæ 13, Kecman 4, Rizniæ, Borovnjak 10, Palasio 10, Tapu¹koviæ, Velièkoviæ 15, Èanak , Pekoviæ 6, Vitkovac 19, Ðurkoviæ, Bo¾iæ 3.

Turk Telekom: Oren, Guler 2, Aktinar, Rajt 19, Vilijams 4, Jarangume 5, El Amin 12, Aèik 12, Ozkan 3, Gokta¹, Jildrim 3, Dadli 12.

B92

mikele

Гробари поново праве лепу екипу у баскету :pljes: :pljes: :pljes:
Свиђа ми се кога су све довели,а изгледа да је и овај нови Амер добар.

nasty girl

Dule cini cuda kao i svake godine... :Bog :Bog

nasty girl

zvor: PRESS
ZEÈEVIÆ SASTANÈIO I POSLEDNJEG DANA!
®arko Zeèeviæ juèe odradio poslednji dan na funkciji generalnog sekretara FK „Partizan", ali je, umesto da se opra¹ta od saradnika, vreme provodio na veoma va¾nim sastancima

®arko Zeèeviæ juèe je poslednji put bio na svom radnom mestu u FK „Partizan". Skup¹tina kluba zakazana je za danas i tada æe biti aktivirana Zeèeviæeva ostavka na funkciju generalnog sekretara, koju je obavljao 22 godine. Njegov naslednik biæe Gordan Petriæ, koji je do juèe obavljao funkciju vr¹ioca du¾nosti genseka.


Iako je juèera¹nji dan trebalo da protekne u opro¹tajnom i mirnom tonu, u Humskoj je bilo potpuno drugaèije. Od prepodnevnih sati Zeèeviæ je bio preokupiran obavezama (sastanak s Dragoljubom Vukadinoviæem, predsednikom Upravnog i Skup¹tinskog odbora kluba, kao i predstavnicima ostalih klupskih struktura). Oèigledno da je Zeèeviæ pre odlaska ¾eleo da svede sve raèune.

Ekipa Pressa poku¹ala je juèe na licu mesta da saèeka doskora¹njeg prvog èoveka crno-belih i s njim porazgovara o odlasku iz Partizana, ali to, jednostavno, nije bilo moguæe. Zeka je bio prezauzet do kasnih veèernjih sati.

- U ovom trenutku neizvodljivo je da stupite u kontakt s gospodinom Zeèeviæem, jer je on na va¾nim sastancima i neæe biti slobodan u skorije vreme. Mo¾ete da poku¹ate kasnije, ali najbolje bi bilo da navratite sutra (danas prim aut.). Tada æe sigurno imati manje obaveza - ljubazno nam je poruèio personal u Humskoj.


Dva sata kasnije uspeli smo, nekako, da putem telefona kontaktiramo sa ®arkom Zeèeviæem, ali bezuspe¹no, jer komentar nismo dobili, veæ samo obja¹njenje:

- Ne mogu sada nikako da vam izaðem u susret, jer sam usred veoma bitnog sastanka - kratak i jasan bio je Zeèeviæ.

Dojuèera¹nji generalni sekretar FK „Partizan" ®arko Zeèeviæ karijeru æe najverovatnije nastaviti u Sportskom dru¹tvu „Partizan". Prema reèima Dragoljuba Vukadinoviæa, i ®arko Zeèeviæ i Nenad Bjekoviæ zaista odlaze iz FK „Partizan", ali postoji moguænost da budu anga¾ovani u klubu na drugi naèin.

- Njihovo znanje i struènost biæe iskori¹æeni ukoliko neko bude procenio da je to potrebno. U svakom sluèaju, od 1. oktobra Gordan Petriæ æe zvanièno preuzeti mesto generalnog sekretara FK „Partizan", a da li æe Zeèeviæ biti u radnom odnosu u Partizanu i posle 25. septembra, manje je bitno - istakao je nedavno Vukadinoviæ.

„Grobari": Neæemo se smiriti dok mu ne vidimo leða

Najverniji navijaèi crno-belih istièu da je njihov bojkot bio uspe¹an, jer su istrajali u svojoj nameri da se smeni kompletno klupsko rukovodstvo. Ali, borba se nastavlja jer, prema njihovom mi¹ljenju, Zeèeviæa èeka nova, profitabilna funkcija.

- Na¹a borba je bila uspe¹na, jer smo sru¹ili Zekin sistem u Partizanu. Naterali smo ih da prihvate na¹ princip smenljivosti, èiji je rezultat odlazak kompletnog rukovodstva. Ipak, mi i dalje ne verujemo da je ovo Zeèeviæev poslednji radni dan. Pet puta je najavljivao odlazak i svaki put ga je ve¹to prolongirao. Prema informacijama kojima raspola¾emo, on æe preæi na funkciju direktora izgradnje stadiona, koja je u okviru SD „Partizan". Malo mu je para, pa ne bi bilo lo¹e da se uzme neka provizijica od izgradnje stadiona. E zato, sve dok mu ne budemo videli leða, neæemo ga ostaviti na miru - poruèuju „Grobari".

nasty girl

Srpski vaterpolo reprezentativac i jedan od najboljih igraèa Partizana Filip Filipoviæ otkriva za Kurir nimalo lepe stvari o klubu sa Banjice i braæu Udovièiæ, direktora Darka i trenera Dejana, optu¾uje za nemar i ucene igraèa. Prema Filipoviæu, pozicija Dejana Udovièiæa, koji radi i kao selektor na¹e reprezentacije, slu¾i za "ubeðivanje" igraèa na potpisivanje ugovora s klubom.

- Znam da su neki od igraèa ucenjivani oko potpisivanja ugovora. Ako ne potpi¹e¹, nisi u reprezentaciji. Sa mnom niko nije poku¹ao ni¹ta slièno. Dosta mi je pritisaka i razoèaranja, jer su ljudi koji vode Partizan spremni da gaze preko mrtvih - poèinje prièu Filipoviæ, koji je s direktorom prièao poèetkom jula.

- Sastao sam se sa Darkom da prièamo o novom petogodi¹njem ugovoru. Izneo sam svoje zahteve, koje je on ocenio kao realne, ali preskupe za klub. Rekao mi je da æe morati da vidi s Upravnim odborom, i od tada mi se niko iz kluba nijednom nije javio.

U meðuvremenu, Filipoviæ je do¾iveo te¾ak prelom vilice...
- Hteo sam da pomognem Dejanu zato ¹to znam koliko mu je bilo te¹ko posle svih de¹avanja u reprezentaciji. I onda se niko ne seti da me pozove. Ni da pita kako ide oporavak, a kamoli da prièamo o mojim zahtevima.

Pro¹le sezone bili ste treæi u Evroligi, ¹to govori da se u klubu ipak dobro radi.
- Dejan i Darko svojataju 3. mesto u Evroligi kao da je njihov uspeh, a to je pre svega zasluga svih igraèa. Da je bilo ko izostao, mi ne bismo bili ni blizu fajnal-fora. Najveæe trenerske zasluge zapravo idu Vladimiru Pavloviæu, koji vodi 80 odsto priprema. Trebalo bi da se zapitaju ko su oni koji su stalno bili uz njih i dizali ih kad padnu - zakljuèio je Filip Filipoviæ.

Kurir
==================================================

VATERPOLO: Zemljotres u Partizanu


Posledice tektonskog poremeæaja u Vaterpolo klubu Partizan, izazvanog izjavom najdarovitijeg igraèa Filipa Filipoviæa, te¹ko da æe biti sanirane u dogledno vreme.

Te¹ko optu¾ujuæi èelnike kluba, a pre svih braæu Dejana (trener prvog tima) i Darka Udovièiæa (direktor kluba) da ucenjuju igraèe da moraju da potpi¹u ugovor sa Partizanom ako ¾ele da igraju u reprezentaciji, Filip Filipoviæ je iz temelja poremetio sliku koju javnost ima o klubu sa Banjice.

Problemi u svakom klubu postoje, pogotovo finansijski, ali se èinilo da se u Vaterpolo klubu Partizan sve to do sada re¹avalo u hodu, bez mnogo buke.

Izjava Filipoviæa, koji je Udovièiæe optu¾io ne samo za ucenjivanje igraèa, veæ i za nemar prema njima, kao i tvrdnja da su "spremni da gaze preko mrtvih", duboko je potresla Banjicu i atmosferu u ekipi.

Izjava Filipoviæa objavljena je u èetvrtak, a on je potom izjavio da "sve svoje obaveze izvr¹ava i da je apsolutno podredjen radu i ekipi"

"Najvi¹e bih voleo da sa predstavnicima kluba zajedno odr¾im konferenciju za novinare i da sve ka¾emo. To bi bilo najpo¹tenije. Imam ugovor, ali ako ne nadjemo drugo re¹enje, tra¾iæu naèin da odem", rekao je Filipoviæ i dodao da ako predstavnici kluba ne budu ¾eleli da zajedno sa njim odr¾e konferenciju za novinare, da æe to uèiniti sam.

Filipoviæ ima ugovor sa Partizanom na jo¹ tri godine, ali ima nove zahteve i uslove pod kojima bi i dalje ostao na Banjici. Nije tajna da Filipoviæ tra¾i ne¹to ¹to je previ¹e za ovda¹nju situaciju, a Upravni odbor kluba veæ je saop¹tio da ne mo¾e da ih ispuni.

©ta æe biti dalje sa Filipoviæem i Partizanom te¹ko je reæi. Moguæa je suspenzija, ka¾njavanje, rastanak, a mo¾da i dalja saradnja.

Trener Dejan Udovièiæ bio je potre¹en izjavom Filipoviæa.

"Razgovarao sam sa Filipom posle treninga. Iznenadjen sam i moram da ka¾em razoèaran, ali sam opet smatrao da je neophodno da prièamo. Nadam se samo da æe se narednih dana situacija re¹iti", rekao je Udovièiæ za "Sportski ¾urnal".

(MONDO)

------------------------------------------

Saop¹tenje VK Partizan
Na dana¹njoj sednici Upravnog Odbora vaterpolo kluba Partizan "Raiffeisen", koja je sadr¾ala samo jednu taèku dnevnog reda, a koja se ticala nesportskog pona¹anja igraèa "crno-belih" i reprezentacije Srbije Filipa Filipoviæa done¹eni su sledeæi zakljuèci:"U dugoj istoriji VK Partizan i u najslavnija i u najte¾a vremena uvek se po¹tovalo pravilo da nikad niko nije i neæe biti iznad kluba. Rukovodstvo kluba je uspelo da posle du¾eg vremena klub izvede iz krize i da konstantnim investiranjem u ekipu i uslove rada, klub postigne 3. mesto u Evropi. Imajuæi u vidu taj rezultat i neosporan kapacitet igraèkog i trenerskog kadra, klub je u¹ao u pojaèavanje ekipe sa ciljem da bude prvak Evrope. UO kluba je zauzeo stav da su neprimerene i neistinite izjave mladog igraèa Filipoviæa nanele veliku ¹tetu klubu i shodno tome na UO su done¹eni sledeæi zakljuèci:
1. Daje se puna podr¹ka treneru prvog tima Dejanu Udovièiæu da preduzme sve mere da za¹titi ekipu od nesportskog pona¹anja bilo kog pojedinca u ekipi, samim tim i gore pomenutog Filipoviæa.

2. Filip Filipoviæ je do daljneg na predlog trenera prvog tima udaljen iz takmièarskog pogona. Klub æe mu omoguæiti sve uslove za nesmetani rad, program rada i trenera van termina prve ekipe.

3. Klub æe i dalje po¹tovati sve ugovorne obaveze kao i do sad prema igraèu koje su potpisane do leta 2010.

4. Klub povlaèi ponudu za revidiranje postojeæeg ugovora, i maksimalno æe se pridr¾avati aktuelnog ugovora.

5. Klub je formirao komisiju koja æe uzeti izjavu od Filipoviæa povodom njegovih nastupa u javnosti. Po izve¹taju komisije UO kluba æe zauzeti stav o daljim konsekvencama.

6. Klub neæe u ovom trenutku potezati pravne mere prema igraèu vezane za neistinite tvrdnje uzimajuæi u obzir mladost igraèa, ali u svakom sledeæem sluèaju neistitnitih izjava i obmane javnosti, klub æe biti primoran da za¹titi svoj ugled pred pravnim istancama.

7. UO vaterpolo kluba se izvinjava svim svojim simpatizerima, sponzorima i celokupnoj javnosti na neprimerenim izjavama Filipoviæa, èlana kluba, i odluèan je da ugled kluba ¹titi po svaku cenu, ¹to æe raditi i u buduæe", stoji u saop¹tenju kluba.

nasty girl

POÈINJE PRODAJA GODI©NJIH KARATA     datum: 25.09.2007

28-tog septembra poèinje prodaja godi¹njih karata za sve utakmice koje æe Partizan igrati ove sezone u Evroligi, NLB i domaæoj ligi. Godi¹nje karte se mogu kupiti radnim danima od 10h do 16h u prostorijama Kluba.



Cene godi¹njih karata:


Tribine 50 €

Parter 100 €

Plava lo¾a 200 €

Bela lo¾a 250 €

VIP lo¾a 300 €

NAPOMENA: plaæanje je u dinarskoj protivvrednosti

nasty girl

Karad¾iæ novi predsednik Partizana


Skup¹tina Fudbalskog kluba Partizan izabrala je Tomislava Karad¾iæa za novog predsednika kluba. Karad¾iæ, nekada¹nji predsednik FS Srbije i Crne Gore i predsednik FS Vojvodine, je bio jedini kandidat za prvog èoveka "crno-belih" i izabran je jednoglasno. Izbornoj Skup¹tini prisustvovalo je 48 od ukupno 65 èlanova.

Svoj program Karad¾iæ je formulisao u osam taèaka, od kojih su svakako najva¾nije izvlaèenje Partizana iz lo¹e materijalne situacije, bolje organizovanje kluba na svim nivoima, podela posla i racionalnije tro¹enje sredstava.

"Partizan je klub svetske i evropske vrednosti, sa ogromnim resursima i potencijalima. Neshvatljivo je da je imao krizu rukovodjenja i upravljanja, jer klub takvog renomea to ne zaslu¾uje", izjavio je Karad¾iæ.

On je naglasio da æe brigu o materijalnom poslovanju Partizana ubuduæe voditi ekonomski eksperti, dok æe struènjacima pripasti deo posla koji treba da obezbedjuje stalni kontinuitet rada Partizanove fudbalske ¹kole, kao i prvog tima.

"Rezultati su u ovom trenutku dobri i zato sam izabrao kadrove koji æe moæi klubu da obezbede jednako uspe¹an rad i na polju ekonomije", rekao je Karad¾iæ.

Prema reèima novog predsednika Partizana, njegov prvi zadatak u poslednjem tromeseèju ove i prvom kvartalu naredne godine biæe da klub dobije nekoliko finansijskih "injekcija". Time bi trebalo da se pokriju prispele obaveze prema fudbalerima, radnoj zajednici i svim du¾nicima.

"Izmiriæemo sve obaveze u onoj meri u kojoj je to neophodno da napravimo dobru atmosferu u klubu. U ovom trenutku rashodi su mnogo veæi od prihoda i zato se moramo okrenuti trzi¹nom naèinu poslovanja", smatra Karad¾iæ.

Partizan je bez predsednika od juna, kada je ostavku podneo Nenad Popoviæ, koji je na toj funkciji proveo samo ¹est meseci.

Skup¹tina Partizana je imenovala i Upravni odbor kluba koji æe, izmedju ostalih, èiniti srpski ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajiæ i dosada¹nji predsednik Skup¹tine kluba Dragoljub Vukadinoviæ.

Ivan Tomiæ i Gordan Petriæ i zvanièno su postavljeni na funkcije sportskog direktora, odnosno generalnog sekretara, èime je oznaèen kraj ere Nenada Bjekoviæa i ®arka Zeèeviæa.

B92

nasty girl

Ni Azubuike, ni Èanak u Partizanu

Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ, demantovao je natpise brojnih elektronskih medija, kao i domaæe ¹tampe, da je uprava aktuelnog ¹ampiona zainteresovana za beka Golden Stejta Kelena Azubuikea. "To menad¾eri di¾u cenu. Nije istina to ¹to je objavljeno", izjavio je Vujo¹eviæ za "Sport".

Englez nigerijskog porekla je posle odliènih partija u razvojnoj ligi NBA (NBDL), gde je imao prosek od 26 poena po meèu, ostatak sezone proveo u Voriorsima za koje je postizao ne¹to vi¹e od 7 poena, na 41 utakmici, od kojih 9 kao strater.

Po¹to u petak istièe rok za prijavu igraèa za NLB ligu, trener aktueknog ¹ampiona Srbije, rekao je da Nenad Èanak ipak neæe igrati za "crno-bele" ove sezone, i da æe on uskoro pronaæi novi klub.

"Ne, on tra¾i novi klub. Nijednog trenutka nismo razmi¹ljali o njegovom anga¾ovanju", kazao je Du¹ko Vujo¹eviæ.

B92

nasty girl

Dobra uvertira za NLB ligu

Partizan Igokea je u Aleksandrovcu pokazao da je trenutno kvalitetniji od Igokee Partizana. Beograðani su slavili, ipak, ovaj meè je bio daleko vi¹e od kontrolne utakmice pred poèetak liga¹kih utakmica.
”Za nas ova utakmica ima vi¹eslojno znaèenje. Prvo, posle povratka iz Italije i serije intenzivnih treninga nama je bila potrebna kontrolna utakmica pred poèetak zvaniènih takmièenja. Uz to prikljuèio nam se i novi igraè Strahinja Milo¹eviæ, veliko pojaèanje, kome æe naravno biti potrebno vreme da se uklopi u sistem. Bez obzira na umor sa dobrim odnosom odigrana je utakmica koja ukazuje na odreðene stvari koje treba usavr¹avati. Igrali smo protiv ekipe koji nije imao plejmejkera ©ubaru i prvog centra Mijajloviæa. ®ao mi je ¹to nisu bili u punom sastavu, jer bi meè bio jo¹ jaèi. Sa druge strane svi su upoznati sa saradnjom Partizana i Igokee. Mi ne ¾elimo da ta saradnja bude jednosmerna ulica, veoma je lepo od ljudi iz Republike Srpske da prepoznaju koliko je ko¹arka va¾an sport, oni su nama vi¹e od sponzora. Isto tako, NLB iz Banjaluke poma¾e jo¹ jedan srpski klub. Ta saradnja Srba iz Republike Srpske i Srbije obavezuje nas da doðemo ovde i pomognemo da ko¹arka¹ke ekipe iz ovog regiona postignu ¹to vi¹i kvalitetniji nivo. Ovom prilikom pokazalo se da Partizan ima veliki broj navijaèa i u Republici Srpskoj i mi smo se borbeno¹æu i umeæem trudili da njihov trud i napor da doðu na meè ne bude uzaludan.” rekao je posle utakmice u Aleksandrovcu Du¹ko Vujo¹eviæ.
Igokea Partizan – Partizan Igokea 73:93 (23:23, 18:23, 8:32, 24:15)

Igokea Partizan: To¹iæ 26, Ðogo 15, Mirkoviæ 6, Bo¹njak 3, Tanackoviæ 1, Ðurica 6, Æuk 10, Adamoviæ 6, Zeljkoviæ, Milanoviæ, Radiæ, Dojèinoviæ.
Partizan Igokea: Palasio 4, Tepiæ 14, Kecman 8, Ðurkoviæ 2, Balaban 7, Borovnjak 7, Bo¾iæ 5, Velièkoviæ 25, Milo¹eviæ 7, Pekoviæ 7, Vitkovac 7, Rizniæ.

KK Partizan