SD Partizan

Started by nasty girl, 07-06-2006, 13:17:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

18. oktobar 2007. | Izvor: B92, Danas | VI
Red za Jovetiæa sve du¾i...



Nekoliko kola novog ¹ampionata Srbije potpuno je "izbacilo u orbitu" Stevana Jovetiæa. Momak koji je i pre ovog prvnestva va¾io za velikog talenta i imao zavidan prvoliga¹ki sta¾ (54 utakmice + 18 golova) i prve ovog ¹ampionata, sada je jedan od lidera tima iz Humske i najveæi evropski klubovi polako staju u red za crnogorskog reprezentativca.


Manèester junajted, Real Madrid, Ajaks, Roma... Kako prenosi "Sportski ®urnal" sportski direktor Ivan Tomiæ pozvan je u Rim od strane èelnika Rome na dogovor o "poslovnoj saradnji", dok je adut Reala Predrag Mijatoviæ koji je ranije bio menad¾er Jovetiæu.

Ipak, prema reèima èelnog èoveka Partizana Tomislava Karad¾iæa, Jovetiæ ostaje u Humskoj do kraja sezone:

"Mnogo se klubova uporno i ozbiljno interesuje za Jovetiæa, koji je, po procenama svih struènjaka, jedan od najperspektivnijih igraèa Evrope. Ajaks nam je veæ poslao zvaniènu ponudu za Stevana, èiji iznos je poslovna tajna, a uskoro bi to trebalo da uradi jo¹ nekoliko velikih i poznatih ekipa. Ali, Partizan se neæe zaletati. Na¹i navijaèi i trener Miroslav Ðukiæ mogu biti mirni do sledeæeg juna. Nema tih para zbog kojih bismo ga se odrekli pre kraja ¹ampionata. ©tavi¹e, uèiniæemo sve da prodaju prolongiramo do kraja 2008. U meðuvremenu, moramo Jovetiæa za¹tititi od prièa o "milionima, avionima i kamionima" i spreèiti njihov eventualni negativni uticaj na njegovu karijeru. Najvi¹e zbog njega samog" rekao je Karad¾iæ za "Danas".

mikele

®uka: Igrao bih za Srbiju!
(http://nono9.us)

Do¹ao je iz Brazila i napreèac osvojio srca Grobara. Antonelo ®ulijano Roberto ili samo ®uka u meèu protiv Be¾anije postigao je svoj prvi gol u crno-belom dresu, a sa tribina na Vraèaru èulo se skandiranje: "®uka, ®uka".

Pomalo boja¾ljivo u srpskoj javnosti pokrenuta je i prièa o tome da bi ®uka mogao da zaigra i za srpsku reprezentaciju, jer nikada nije igrao za Brazil.

Sportska ¹tampa u utorak prenosi izjavu ®uke da bi vrlo rado igrao za srpsku reprezentaciju, da mu je prvenac u dresu Partizana izuzetno drag iz vi¹e razloga i za¹to vi¹e ne nosi ni¹ta crveno.

"Zaista bi mi bila ogromna èast kada bi mi ponudili da uzmem srpsko dr¾avljanstvo i zaigram za reprezentaciju Srbije. Dodu¹e, to jeste velika odluka, o kojoj bi trebalo dobro da se razmisli, ali Srbija ima veoma dobre igraèe i u pitanju je ozbiljna selekcija. Pored toga, veæ sam se privikao na ¾ivot ovde i veoma mi se svidja u Beogradu", ka¾e ®uka

Prvenac u dresu Partizana postigao je glavom, ¹to inaèe èini veoma retko. Po dolasku u Partizan prozvali su ga "bombarder iz Brazila" i to je jedna od najprodavanijih majica u crno-belom butiku.

"Gol mi je veoma drag, prvenstveno zbog toga ¹to mi je prvi u borbi za bodove u dresu Partizana i zbog toga ¹to sam ga postigao glavom. Tako ba¹ ne tresem èesto mre¾e", ka¾e ®uka.

"Vi¹e ne nosim crveno"

(http://nono9.us)

Saigraèi su mu prièali o velikom rivalstvu Crvene zvezde i Partizana, ¹to je i sam iskuskio u 131. derbiju. Njegove gre¹ke na sredini terena su skupo ko¹tale crno-bele. Ipak, Partizan ima solidnu bodovnu prednost nad "veèitim rivalom".

"Ne zanima me Zvezda, gledam samo interes Partizana. Ostalo je jo¹ mnogo utakmica, i moramo da idemo postepeno. ®elim da osvojim trofej, jer nikad u karijeri nisam podigao pehar. Bio sam, dodu¹e, pobednik Druge lige Brazila sa ekipom Kris Juma, ali bi titula sa Partizanom bil vrhunac karijere", ka¾e ®uka.

Zbog rivalstva Partizana i Crvene zvezde promenio je i stil oblaèenja. "Vi¹e ne nosim crvenu odeæu, samo crno-bele stvari", ka¾e kroz osmeh.

Poznat je po ¾ustroj igri zbog koje su ga sudije u Srbiji dobro zapamtile i neretko upisivale u bele¾nicu. Partizanov Brazilac na to ka¾e da je takav njegov stil igre, ali i da je svestan da tako ¹teti klubu i da æe ubuduæe pripaziti i biti mek¹i.

®uka ne podnosi kad ga nazivaju "karioka" i obja¹njava da su samo momci iz Rio de ®aneira "karioke". "Ja sam iz Porto Alegrea. Mi smo 'gauèosi'".

Porodica mu najvi¹e nedostaje u Beogradu, a u noæni provod sa saigraèima ne ide. "Vi¹e volim da odem u restoran na ruèak, a noæni izlasci i provodi sa devojkama me ne privlaèe. Ja sam o¾enjen èovek i za mene postoji samo supruga", ka¾e ®uka, pokazujuæi na burmu.

O praznim tribinama u Srbiji, ®uka ka¾e da na to nije navikao i da je u Brazilu potpuno drugaèije, ali i da Grobara uvek ima dovoljno na tribinama.

"Oni su zaista fantastièni. Njihovo bodrenje daje nam dodatnu snagu", ka¾e ®uka.

(MONDO)

nasty girl



Partizan gost Reala 5. decembra

Fudbaleri Partizana odigraæe 5. decembra prijateljsku utakmicu sa Real Madridom na stadionu "Santjago Bernabeu", potvrðeno je u beogradskom klubu.

Generalni sekretar "crno-belih" Gordan Petriæ istakao je da meè sa slavnim ¹panskim klubom nema veze sa ¾eljom Real Madrida da dovede talentovanog 18-godi¹njeg Stevana Jovetiæa.

Partizan je poslednji put igrao sa Realom pre èetiri godine, kada se takmièio u Ligi ¹ampiona.

B92

mikele

Jovetiæ samo do pola Partizanov!
(http://nono9.us)

Od predvidjenog (pozama¹nog) deviznog iznosa, Partizan æe prilikom prodaje Stevana Jovetiæa inkasirati samo polovinu, dok æe drugih 50 odsto novca otiæi na raèun jednog ¹panskog investicionog fonda i Faljija Ramadanija, Jovetiæevog menad¾era, pi¹e dnevni list "Press" u broju od srede!

Kako je do¹lo do toga da se Partizan nadje u ko¾i Crvene zvezde, kada je Nikola ®igiæ odlazio u Rasing iz Santandera, a veliki deo kolaèa pokupio menad¾er Milan Æalasan?

Tada¹nja uprava crno-belih, pre dve godine je u jeku finansijske krize odluèila da ustupi 30 odsto Jovetiæevog ugovora ©pancima, koje zastupa srpski fudbalski menad¾er Zoran Stojadinoviæ. Na isti naèin podeljena su prava na jo¹ dvojicu fudbalera, a klubu iz Humske 1 ukupno je pripalo 750.000 evra.

"Sigurno je da bi bilo bolje da imamo 100 odsto prava na Jovetiæa, ali klubu je tada bio potreban novac za tekuæe potrebe i 750.000 evra je bila znaèajna suma", potvrdio je novi predsednik Partizana Tomislav Karad¾iæ.

Prema reèima Stojadinoviæa, bio je veliki rizik ulo¾iti toliki novac u neafirmisane igraèe, tako da sada niko nema pravo da mu prebacuje.

"Investicioni fond iz ©panije, koji ja zastupam, poseduje 30 odsto ugovora Stevana Jovetiæa. Imamo udeo u ugovorima jo¹ nekih igraèa Partizana i to nas je ukupno ko¹talo 750.000 evra. Taj posao zakljuèen je pre dve godine, u trenutku kada Partizan nije imao novca da isplati plate... Osim toga, igraèi o kojima je reè u to vreme nisu odigrali nijedan jedini sekund za prvi tim", istièe Stojadinoviæ.

Poznati menad¾er ka¾e da æe njegova strana zaraditi na Jovetiæu, ali da æe u nekim sliènim transakcijama na dobitku biti Partizan.

"Niko neæe reæi, recimo, 'vidi ga, izgubio je pare na Neboj¹i Marinkoviæu'. A tu je i Lamin Dijara. Ja sam molio ljude u Partizanu da ga uzmu, jedva su pristali da ga dovedu, i to prvo na probu! Na kraju su dobili 50 odsto njegovog ugovora za 60.000 evra, a na taj novac èekao sam tri meseca. Sada taj igraè vredi oko dva i po miliona evra, ¹to znaèi da je Partizan dobio na poklon polovinu te sume", tvrdi Stojadinoviæ.

Tomislav Karad¾iæ priznao je da æe Partizan dobro zaraditi na Dijari, naglasiv¹i da postoji jo¹ nekoliko prvotimaca koji nisu potpuno u vlasni¹tvu kluba i vezani su za svoje menad¾ere, "ali u mnogo manjem procentu nego Jovetiæ i Dijara".

(MONDO, foto: MN Press)

mikele

Zeèeviæ dovodi Gasprom u Partizan?
(http://nono9.us)

Doskora¹nji èelnik Fudbalskog kluba Partizan ®arko Zeèeviæ, koji bi trebalo da bude predstavnik ruskog naftnog giganta "Gasrpoma" u Srbiji, mogao bi da re¹i nagomilane finansijske probleme kluba iz Humske.

Prema pisanju lista "Sport", Zeèeviæ bi mogao da izdejstvuje da ruski Gasprom bude generalni sponzor Partizana.

"Gasprom" je uveliko u fudbalskim vodama. Vlasnik je novog prvaka Rusije, Zenita iz Sankt Peterburga, a generalni je sponzor nemaèkog vice¹ampiona ©alkea.

(MONDO)

nasty girl

oni se bas za*ebavaju sa nama.... :arracher: :arracher: :arracher: :arracher:

laclaire

Zeka uvek nesebicno  :116:  radi za Partizan, a ovi grobari ga bojkotovali i na kraju ga oterali  :siza:   

Obratite paznju da su smajlici posle reci "nesebicno" i "oterali"   :wink:

mikele

Данашња дневна штампа бруји о томе,као да је то малтене готова ствар.
Мада,по мени,то је тешко остварљиво.А ево и зашто тако мислим.
Ако би Зека довео Гаспром као главног спонзора ФК Партизан,он би на тај начин дао велику финансијску ињекцију новој управи која је дошла управо уместо њега и Бјеке.Илузорно је причати колико би та ињекција значила Партизану и новој управи у остварењу зацртаних циљева,а Бога ми и лига шампиона не би била далеко.Онда би сви(почев од навијача,преко осталих противника Зеке) имали право да пљују претходну управу и да кажу како су они били кочница успеха Партизана и како сада када су отишли Партизан остварује никада боље резултате,а ЛШ се поново(ово је хипотетички,шта би било кад би било) игра у Хумској.И сви би били срећни јер је Зека отишао.
Е зато би Зека сам себе закопао,једино ако не мисли стварно да помогне новој управи,а то је доста дискутабилно.
Надам се да ме разумете шта хоћу да кажем јер је по мало конфузно.

nasty girl

u celoj toj prici sve je ok, samo ne zaboravi da je novu upravu Zeka sam doveo u partizan....

mikele

Нисам ја то заборавио,али и др.Поповића је Зека довео па се сви добро сећамо како се завршило.
То ако га је он довео,не значи да ће овај(Караџић) да игра како Зека свира.

laclaire

Ja ne verujem da je Zeka na bilo koji nacin napustio klub osim za javnost...A ako Tole ne bude znao da igra "po notama" nece ni on dugo. Ne znam sta vi mislite o privatizaciji Zvezde i Partizana, ima argumenata i za i protiv, ali mislim da je to u svakom slucaju bolje resenje nego ovaj cirkus koji se desava u oba kluba, gde imamo ljude koji zvanicno vode klub i vladare iz senke koji su u stvrai pitaju za sve...

mikele

У принципу приватизација је добро решење,али има и доста аргумента који су против.
Ја лично не знам шта да мислим,али генерално не бих волео да Звезда и Партизан буду као Челси или Ман.сити,па макар нам то доносило лигу шампиона сваке године.Јер на тај начин се некако губи идентитет клуба и све постаје некако вештачко.А и ти спонзори нису вечни,тако да...Шта ће Челси да ради када им оде Роман?Неће их бити нигде,али ће зато Барса и Реал бити вечни.То су институције.Ја бих највише волео да Звезда и Партизан раде по рецепту Реала и Барсе(наравно на много нижем нивоу),али то је код нас немогуће,бар за сада.
А питање је како би реаговали Гробари и Делије ако дође до приватизације?Да ли би и даље остали верни својим омиљеним клубовима који служе за прање новца? :hmm

nasty girl

a sada se kao ne peru pare.... :hmm :hmm

Quote from: laclaire on 17-11-2007, 12:19:27
Ja ne verujem da je Zeka na bilo koji nacin napustio klub osim za javnost...A ako Tole ne bude znao da igra "po notama" nece ni on dugo.

slazem se sa ovim na zalost..... :wink:

mikele

Па саде је врло тешко да се оперу паре преко Звезде и Партизана јер се те паре касније врло тешко извлаче из клуба.Једино ако се ''прљави'' новац уложи у неког играча па се након његове продаје ''опере'',али то је јако дуг процес и нико не може да ти гарантује да ће се тај играч продати.Тако да ја мислим да сада и нема прања новца,бар не у некој великој мери.

nasty girl

Partizan se finansijski oporavlja


Predsednik fudbalskog kluba Partizan Tomislav Karad¾iæ izjavio je posle sednice Upravnog odbora kluba odr¾ane u petak, da je dva meseca nakon ¹to je on do¹ao na èelo kluba Partizan dobio prvu finansijsku injekciju od 600.000 evra, koja je poslu¾ila da se konsoliduje materijalni polo¾aj igraèa i svih zaposlenih u klubu.

Karad¾iæ je potvrdio da 60 dana nakon formiranje nove uprave, koja je sastavljena od uglednih privrednika, klub polako poèinje finansijski da se oporavlja, ali pravi oporavak oèekuje se tek sredinom naredne godine, kada bude prodato nekoliko igraèa.

"Prilikom dolaska na ovu funkciju obeæao sam da neæe biti hitne prodaje igraèa. I sada tvrdim da do juna naredne godine neæemo prodati na¹e najva¾nije fudbalere Stevana Jovetiæa, Antonija Rukavinu i Dijaru, a da æemo za neke manje poznate fudbalere izaæi sa ponudom i sa tim sredstvima izdr¾avati klub", rekao je na dana¹njoj konferenciji za novinare Karad¾iæ.

Karad¾iæ je potvrdio da u prvoj polovini naredne godine Partizan oèekuje prve tran¹e od prodaje Nikole Gulana i reprezentativca Milana Smiljaniæa. Veæ u narednom periodu Partizan æe se dogovoriti o prodaji Bojana Zajiæa jednom norve¹kom timu, a u kasu Partizana æe stiæi i novac od prodaje Nenada Marinkoviæa.

"Uprava sada ne radi pod pritiskom, po¹to smo prva obeæanja ispunili. I dalje radimo na tome da se klub ¹to pre oporavi i nadam se da æemo u narednih ¹est do sedam meseci materijalni polo¾aj kluba u potpunosti konsolidovati", rekao je Karad¾iæ.

Generalni sekretar Partizana Gordan Petriæ je izjavio da se ne seæa da je i jedan upravni odbor u poslednjih 10-15 godina doneo vi¹e novca nego ¹to je to uèinio sada¹nji sastav pod rukovodstvom Karad¾iæa.

Oèito je, rekao je Petriæ, da je Upravni odbor ozbiljan i da u pravom smeru vodi klub. Mladi operativac crno-belih je potvrdio da æe Partizan uskoro dobiti i odreðenu svotu novca od holandskog Herenvena, koji je pro¹le godine anga¾ovao mladog reprezentativca Partizana Miralema Sulejmanija.

"Rashodi su nam i dalje veæi od prihoda, ali je na nama da tu razliku smanjimo. Ovaj Upravni odbor æe se do kraja godine sastati jo¹ jednom i tada æemo videti koja od mnogobrojnih preduzeæa u okviru Partizana rade rentabilno, a koje moramo ugasiti", rekao je Karad¾iæ.


Karad¾iæ je ponovio da je Upravni odbor Partizana raspravljao i o igrama u poslednjih nekoliko kola. Karad¾iæ je potvrdio da su trener Miroslav Ðukiæ i sportski direktor Milan Tomiæ dobili odre¹ene ruke, ali i upozorenje da u narednim kolima tim mora da igra mnogo ozbiljnije nego ¹to je to bilo na poslednjim utakmicama domaæeg prvenstva.

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Tomislav Karad¾iæ je na konferenciji za ¹tampu dosta prostora posvetio je pisanju medija da je on potpisao ¹tetan ugovor dok je bio na èelu Fudbalskog saveza Srbije i Crne Gore.

Karad¾iæu se, naime, zamera da je potpisao finansijski nepovoljan ugovor sa sportskom agencijom "Sport fajv", ¹to je on kategorièki demantovao.

"To je poku¹aj da se glavni problemi na¹eg fudbala skrajnu na sporedni kolosek. Uvek je bilo tako kada nismo uspevali da se kvalifikujemo za neko veliko takmièenje. Tada sve negativnosti isplivaju na povr¹inu, a mnoge te stvari ne piju vodu", rekao je Karad¾iæ.

Karad¾iæ je demantovao da je uop¹te potpisao taj ugovor i dodao je da su, bez obzira na to ko ga je potpisao, svi èlanovi Odbora za hitna pitanja FS SCG bili upuæeni u taj deo posla. Meðu njima je bio i sada¹nji predsednik FS Srbije Zvezdan Terziæ, koji zajedno sa svojim direktorom marketinga Aleksandrom Bijeliæem, kako ka¾e Karad¾iæ, vodi kampanju protiv njega.

Prvi èovek crno-belih dodao je da ne mo¾e da dopusti da mu lekcije iz fudbala i marketin¹kih poslova deli Bijeliæ.

"To ¹to taj èovek govori nema veze sa onim ¹to smo mi radili pro¹le godine uoèi svetskog prvenstva. Njegov rad je slika i prilika onoga ¹to se radi u na¹em Savezu, a njegovo prisustvo u vrhu jasno govori o kakvom se Savezu radi", rekao je Karad¾iæ.

B92