SD Partizan

Started by nasty girl, 07-06-2006, 13:17:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

nasty girl

Bjekoviæ koèi Petkoviæev dolazak u Humsku
Sukob dve struje u Partizanu po pitanju novog trenera prolongirao je odluku ko æe zameniti Miroslava Ðukiæa. Ime novog ¹efa struènog ¹taba trebalo je da bude poznato u utorak, posle sednice Upravnog odmora, ali je predsednik Tomislav Karad¾iæ juèe izjavio da æe ta odluka biti donesena do èetvrtka.

Prvi èovek crno-belih i dalje bi na klupi crno-belih najradije video Iliju Petkoviæa i njegovog pomoænika iz selektorskih dana Gorana Stevanoviæa, dok se za drugu opciju po kojoj bi na mesto trenera trebalo da se vrati Vladimir Vermezoviæ zala¾e direktor Ivan Tomiæ, iza koga stoje biv¹e strukture Partizana na èelu sa Nenadom Bjekoviæem.
Predsednik Karad¾iæ juèe je, izjavio da novi trener neæe biti promovisan dok se ne usklade stavovi.
- U Partizanu se zna procedura. U petak smo u klubu zapoèeli razgovore o odreðenim kandidatima i najdalje za sedam dana znaæe se ko je novi trener. Bitno je da novi struènjak nastavi sistem rada koji promovi¹e moderan i kvalitetan fudbal i daje rezultate.
Osim potrage za trenerom, u Humskoj se tra¾e i nova pojaèanja.
- Tim dobro funkcioni¹e, ali za evropu nam je potrebno 16 kvalitetnih igraèa i zato æemo ove zime gledati da dovedemo tri ili èetiri fudbalera na pozicijama na kojima treba da se pojaèamo - ka¾e Karad¾iæ.
Prema toj proceduri, na Ivanu Tomiæu je da predlo¾i novog trenera, ali je Uprava ta koja ima poslednju reè.
Direktor Ivan Tomiæ, rekao je da je skauting crno-belih aktivan.
- Pratimo dosta igraèa, ali æemo saèekati promociju novog trenera, pa tek onda napraviti spisak ¾elja za zimski prelazni rok.
U rukovodstvu jesenjeg ¹ampiona svi su, meðutim, razoèarani potezom Miroslava Ðukiæa koji je za sledeæi veèiti derbi tim ostavio bez Brazilca ®uke i reprezentativca Zorana To¹iæa.
- Razgovarao sam sa Ðukiæem pre utakmice protiv Mladosti i saop¹tio mu da su nam ®uka i To¹iæ potrebni za meè sa Crvenom zvezdom. To nam je veoma va¾na utakmica, a ujedno je i svetkovina na¹eg fudbala. On mi je rekao da je njemu ta utakmica najva¾nija i stavio ih sa parnim kartonima u tim - objasnio je Tomiæ.

Blic

hulio_salinas

#166
Novi trener FK "Partizan" je Slavi¹a Jokanoviæ



Nenadano, novi trener Partizana æe biti na¹ proslavljeni fudbaler Slavi¹a Jokanoviæ. Zvanièno imenovanje novog trenera æe biti u utorak, kada æe Upravni odbor dati zvanièno saop¹tenje.

Juèe je Jokanoviæ rekao da se jo¹ ranije sa klubom dogovorio da æe od Nove Godine raditi u Partizanu, ali de¹avanja u klubu su ubrzala proces i on je nekoliko dana razmi¹ljao o ponudi i na kraju prihvtaio. Juèe je takoðe rekao da se nada da æe povesti ekipu odande odakle je Ðukiæ stao. Raduje se dolasku u Partizan i zbog navijaèa i zbog igraèa. Misli da je dorastao zadatku.

Videæemo ¹ta èeka ovog velikog igraèa u ulozi trenera. Ima veliki zadatak: Partizan je gladan titule.

nasty girl


Jokanoviæ za B92: "Zadatak trofeji"




Novi trener fudbalera Partizana biæe Slavi¹a Jokanoviæ. Èelni ljudi jesenjeg prvaka iznenadili su mnoge izborom Jokanoviæa, a po proceduri, Upravni odbor kluba æe u utorak odluèiti o zvaniènom imenovanju nekada¹enjg fudbalera Partizana i reprezentativca SFRJ i SR Jugoslavije.

"Ovo se sve dogodilo iznenada. Ja jesam rekao da æu da se vratim u Partizan... Dogovorili smo se jesenas da krenem da radim od Nove godine, meðutim sve ovo ¹to se izde¹avalo u Partizanu, posebno sa trenerom dovelo je i do ovoga i ponude Partizana o kojoj sam razmi¹ljao nekoliko dana. Danas, u subotu, sam je i defintiivno prihvatio. Verujem da mogu da odgovorim ¾eljama klubama i navijaèa i da sam sposoban da povedem ekipu dalje, tamo gde je biv¹i trener stao," rekao je za B92 Jokanoviæ koji je posle zavr¹etka igraèke karijere poèeo da razmil¹lja o poslu trenera ali se u meðuvremenu pojavljivao u raznim kombinacijama za druga mesta u klubu.

Jokanoviæ æe u Partizanu raditi sa ljudima koji su mu bliski po razmi¹ljanju o fudbalu i sa nekada¹njim saigraèima.

"U svakom sluèaju, to je pozitivna stvar za mene. Objektivno, Partizan nije samo na¹ klub i svesni smo ogromne odgovornosti koja je na nama. I to je uticalo na mene i na dono¹enje ove odluke, jasno mi je da sam odgovoran i pred klubom i pred armijom navijaèa za sve ovo ¹to æe se de¹avati u narednom periodu. Prijateljstva su jedna stvar, a posao je ne¹to drugo," ka¾e Jokanoviæ koji je crno-beli dres nosio od 1990. do 1993. godine.


Prema nezvaniènim informacijama Jokanoviæev prvi saradnik biæe Goran Stevanoviæ a trener golmana ostaje Goran Panduroviæ. Direktor 'crno-belih' Ivan Tomiæ rekao je da æe konkretni potezi u prelaznom roku saèekati imenovanje novog trenera. Jokanoviæ ka¾e da ima dovoljno vremena.

"U svakom sluèaju, prva stvar je formiranje struènog ¹taba. Igrom sluèaja pripreme nam poèinju za mesec dana tako da æu imati dovoljno vremena da sagledam sve stvari unutar Partizana, samim tim izvr¹im i celokupnu analizu igraèkog kadra, kako bih startovao u pripremama bez ijedne dileme," ka¾e Jokanoviæ za B92.

Mirosalvu Ðukiæu posao u Partizanu bio je prvi u nekom klubu u karijeri. Jokanoviæ poèinje slièno, s tim ¹to ima dobru ekipu koja ima ¹est bodova prednosti u odnosu na rivale.

"U svakom sluèaju do ovakve situacije i prilike se ne dolazi tako lako. Imam veliku privilegiju ¹to uzimam ekipu koja ima kvalitet, koja ima prednost od ¹est bodova, koja ima prostora za rad i napredak. ©to se tièe eventualnih pojaèanja, ona su uvek dobro do¹la kako bi pojaèala konkurenciju i donela veæi kvalitet. Zadatak Partizana je svake godine osvajanje trofeja, pa i ove, tu dileme nema," rekao je nekada¹nji fudbaler Vojvodine, Partizana, Ovijeda, Tenerifa, La Korunje, Èelsija i Sijudad Mursije i 64 puta reprezentativac.

B92

mikele

И Насти какав је твој коментар поводом избора Јокановића за новог тренера ФК Партизан?
Ја лично мислим да су они овај потез повукли поучени искуством из претходне године када су такође дали шансу младом тренеру(знамо сви на кога мислим).
Али ипак има ту једна мала разлика,Ђукић је имао колико-толико искуства у вођењу младе репрезентације,а Јокановић је ''тотални''дебитант,што не значи да неће имати успеха.Време ће показати своје,али у принципу мени је драго што су се и Звезда и Партизан окренули домаћим,младим стручњацима,а нека кеш(који су уштедели недовођењем страних и скупих тренера) уложе у тим и играче.

nasty girl

moj komentar? :hmm ...dobro pitanje....

defnitivno su to uradili pouceni iskustvom...
u neku ruku vema mi je drago sto je Jokanovic u pitanju, jer ipak on je veliki grobar,a za pocetak to navijaci veoma cene...a sada sto se tice njega kao trenera videcmo...ima dovoljno vrema da se pripremi i samo ce vreme pokazati dal' je dobar ili ne....

nasty girl


Vujo¹eviæ: Razboleo sam se od Partizana

Od 2002. do 2007. ko¹arka¹kom pozornicom Srbije dominira jedna predstava i to po scenariju iz Humske, a u re¾iji Crnogorca koji ¾ivi i radi u Beogradu, po nacionalnosti Partizanovca - Du¹ka Vujo¹eviæa.

"Mo¾da nema sliènijih dolatnosti nego ¹to su pozori¹te i ko¹arka. Oni imaju probe, mi trening, glumci - igraèi, re¾iser - trener, parket - scena, publika i tamo i ovamo. Zaplet - drama - rasplet, tragièari - junaci, poluvreme, èetvrtine, pauze, timski rad, nesebiènost, ¾rtvovanje za kolektiv, homomeritus i homoludenst i ovde i tamo. Zaista je mnogo sliènosti", ka¾e u intervjuu dnevniku "Sutra" trener jedinstvenog stila kom 7.000 navijaèa Partizana u krcatom Pioniru iz utakmice u utakmicu klièe ime i skandira: Uzmi, Dule, sedmu titulu.

Vujo¹eviæ istièe da nijedna titula nije osvojena lako i da je svake godine sve te¾e, jer je multiplikovan broj neprijatelja ujedinjenih u ¾elji da se prekine sa dominacijom Partizana.

"Neprijateljima ¾elim dobro zdravlje i da ne realizuju svoja neprijateljstva. Lièno sam oèi¹æen od mr¾nje, to je negativna energija. Kada nekog mrzite, to je isto kao kada volite, njegov ste rob", poruèuje Vujo¹eviæ.

Strateg crno-beli navodi da se razboleo od Partizana i poruèuje da æe Humsku napustiti kada sam oseti da je do¹lo to vreme.

"Partizan je moja dijagnoza! Posle svakog uspeha, ako ostane na poslu, èovek se izla¾e riziku da bude pobedjen i propu¹ta priliku da ode nepora¾en, ¹ampionski. To je adrenalinska stvar, navijaèi pokazuju po¹tovanje i cene uspeh rad i vrednost... Postavljam sebi visoke ciljeve, ¾elim da postignem bolje rezultate nego pro¹le godine. Takvi ciljevi su srazmerni volji s kojom se radi", zakljuèio je Vujo¹eviæ, koji je ujedno i selektor ko¹arka¹ke reprezentacije Crne Gore.

(MONDO)

nasty girl



Jo¹ jedan Bo¾oviæ u Partizanu

Dosada¹nji golman Buduænosti iz Podgorice, Mladen Bo¾oviæ, potpisao je èetvorogodi¹nji ugovor sa Partizanom. 23-godi¹nji golman je èlan najbolje selekcije Crne Gore i za nacionalni tim debitovao je u junu na Kirin kupu u Japanu.

Bo¾oviæ je drugo pojaèanje Partizana u januarskom prelaznom roku, po¹to su ’crno-beli’ prethodno doveli nadapaèa Dragana Èadikovskog.

Takoðe, najavljuje se i dolazak Rista Lakiæa, koji bi trebalo da popuni mesto Antonija Rukavine koji je oti¹ao u Borusiju iz Dortmunda.

Mladen Bo¾oviæ æe tako postati konkurencija svom prezimenjaku i kolegi iz reprezentacije Crne Gore Darku Bo¾oviæu, za poziciju prvog golmana Partizana.

B92

nasty girl

Potpisao Milan Vje¹tica



Dosada¹nji igraè ruskog Rostova Milan Vje¹tica, potpisao je ugovor sa Partizanom na 2 + 1 godinu. Ugovor je potpisan faksom, a u sredu æe biti i zvanièno overen u FSB, kada Vje¹tica bude stigao u Beograd.

Inaèe, Milan Vje¹tica (15.11.1979. 187 cm, 83 kg) igra na mestu ¹topera i karijeru je poèeo u FK Novi Sad, da bi 2001. pre¹ao u Vojvodinu iz koje je sledeæe sezone pre¹ao u Zenit iz St. Petersburga, za koji je nastupao sve do pro¹le sezone, kada je pozajmljen ekipi Rostova iz koga i dolazi u Partizan.

http://www.partizan.co.yu/

Zizapharm

moze,moze ionako ovaj sikimic kuburi sa povredama,a i ima tu neka veza sa tim rostovom tamo bio nadj i kralj je tamo...hm  :hmm   :>

nasty girl


Potpisao i Risto Lakiæ!

Od danas u podne, jo¹ jedna lasta je sletela u tabor Partizana – dosada¹nji igraè Buduænosti iz Podgorice, Risto Lakiæ (3.7.1983. – 180 cm, 75,5 kg).
Lakiæ je potpisao ugovor na 2+1 godinu.

Karijeru je poèeo u pionirima Iskre iz Danilovgrada, da bi, takoðe, u pionirskom uzrastu pre¹ao u Buduænost i sve do danas nastupao za Podgorièane. Za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore nastupio je 12 puta, a za A tim Crne Gore 6 puta.

FC Partizan

nasty girl



Ednilson i zvanièno 'crno-beli'

Fudbaleri Partizana dobili su jo¹ jedno pojaèanje u ovom prelaznom roku. U ponedeljak, u prostorijama Fudbalskog saveza Beograda, Portugalac Ednilson potpisao je sa 'crno-belima' ugovor na ¹est meseci, sa moguæno¹æu da se saradnja produ¾i za jo¹ tri godine. Biv¹i igraè Boavi¹te, Rome, Benfike, ®il Viseneta i OFI-ja sa Krita postao je peti igraè koji je do¹ao u beogradski klub u januarskom transfer roku.

Portugalac, koji igra na poziciji zadnjeg veznog igraèa, tako se pridru¾io Èadikovskom, Bo¾oviæu, Vje¹tici i Lakiæu.

"Igram defanzivnog veznog, ali mogu da igram klasiènog veznog fudbalera. Neæu mnogo da prièam, videæete uskoro i sami", rekao je Ednilson novinarima prilikom promocije u Beogradu.

Ednilson je naveo da se ne pla¹i pritiska i velikih zahteva.

"Znam da se oèekuju trofeji i pobede i to mi se sviða. Veliki klub i treba da ima najvi¹e zahteve", objasnio je Ednilson.

Novo pojaèanje 'crno-belih' dobro poznaje svog zemljaka Moreiru, koji veæ igra u Partizanu.

"Znamo se iz mlaðih dana, prièao mi je sve najbolje o Partizanu. Mnogo mi je pomogao i oèekujem da æe mi pomoæi jo¹ vi¹e", rekao je Ednilson.

25-godi¹nji Ednilson (171 cm, 64 kg) je biv¹i mladi reprezentativac svoje zemlje, a za ’A’ selekciju ima dva nastupa.

B92

Zizapharm

ej,a jel bosancic definitivno u ofk?  dobar je on sto ga malo ne zadrze i forsiraju...
ej nasty ove godine na leto,tacnije jesen ja i ti na EVROPSKI jug a?  :smekerica:

nasty girl

pa i mnei se cini da ce tak biti i da cemo na evropski jug.... :K


Stevan Jovetiæ kapiten Partizana

Posle odlaska Antonija Rukavine u Borusiju iz Dortmunda u ekipi beogradskog Partizana pored mesta uz desnu aut-liniju ostalo je ‘upra¾njeno’ i mesto kapitena. Od èetvrtka je poznato da æe novi kapiten ‘crno-belih’ biti mladi Stevan Jovetiæ.

Osamnaestogodi¹nji fudbaler je pro¹le polusezone bio jedan od zamenika kapitena, a posle priznanja koje je dobio za igre kojima je Partizan do¹ao do jesenje titule sada je dobio i ulogu kapitena.

Jovetiæ je ove zime sa upravom ‘crno-belih’ razgovarao o produ¾avanju ugovora, a èelnici Partizana i sam igraè veæ su nekoliko puta izjavljivali da Jovetiæ neæe otiæi iz kluba do kraja godine.

B92

Zizapharm

alo...........pa gde su postovi i komentari  ....alo  pa KUP JE NAS  :~ :~ :~ :ziveli :ziveli :ziveli

nasty girl


Petriæ hteo da ode, ali odustao

Generalni sekretar Partizana Gordan Petriæ razmi¹ljao je nedavno da podnese ostavku zbog bolesti, ali æe do daljeg ipak ostati u klubu i nastaviti da obavlja svoj dosada¹nji posao, pi¹e dnevni list "Press".

Prvi operativac kluba iz Humske od kraja igraèke karijere ima odreðene zdravstvene pote¹koæe, ali njegovi saradnici iz Partizana, ukljuèujuæi predsednika Tomislava Karad¾iæa, bez razmi¹ljanja su odbili njegovu ostavku.

Petriæ je u izjavi za "Press" rekao da nema razloga za pravljenje drame, po¹to æe on ostati u klubu. Ipak, nije ¾eleo da otkrije o kakvoj se bolesti radi.

"Bilo je nekih problema, ne bih da prièam o èemu se radi. Ali, ostajem generalni sekretar Partizana. Ne znam ¹ta æe biti za godinu ili dve, ali zasad nema govora o mom odlasku", rekao je Petriæ.

Tomislav Karad¾iæ objasnio je da se Petriæ trenutno oseæa odlièno, ali i da ne bi dozvolio da bez velikog razloga doðe do kadrovskih promena, jer su svi u klubu prezadovoljni uèinkom, kako Petriæa, tako i sportskog direktora Ivana Tomiæa.

"Gordan se jo¹ pre mesec-dva po¾alio na izvesne zdravstvene probleme, ali u meðuvremenu je sve to sanirano i on nastavlja da radi kao generalni sekretar Partizana. Na kraju krajeva, svi smo prezadovoljni kako rade Tomiæ i on, pa bismo vrlo te¹ko dozvolili da bilo koji od njih ode", objasnio je Karad¾iæ.

"Veèernje novosti" u izdanju od srede pi¹u da je Petriæ podneo ostavku i da se samo èeka povratak ekipe sa priprema u Dubaiju, pa da Upravni odbor Partizana tu ostavku i verifikuje. U tom sluèaju, novi generalni sekretar bio bi Zoran Bata Mirkoviæ.

(MONDO, foto: MN Press)