Dobrodosli kolege brucosi

Started by Bred, 29-09-2006, 13:44:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

willie the scot

zivio pravilni knizevnicki ijekavsi izgovor,stokavskojega narijecja...na koji se nadam da cete svi lijepo da se prijebachite i da iskulirate to gedzovansko kuliranje.
sta mislite brucosi jesam li materijal za mentora?odje me neki vrbuju za tu funkciju...

AquArius

Iz BGa sam.
Ne druzim se samo sa Beogradjanima, ne pravim razliku na osnovu akcenata. Glupost.
Primecujem da to nekome smeta (da li je to onda snobizam ili idiotizam?).

willie the scot

ja sam primetio da smeta i akcenat i prisustvo...samo to ljudi u akademskim ustanovama suptilnije skrivaju od ostalih.

zoe

AquArius

Pa to je isto kao kad bi sad neko mislio da je visa rasa zato sto zivi u Vasinoj, a ti recimo na nekom od brda...

pipi_duga_carapa

Quote from: hulio_salinaspipi, pa za¹to bi onda pominjala da pogre¹no shvatamo to ¹to imamo razlicit akcenat...
zakljucimo dakle da je cela ova, uslovno receno, svadja prostekla iz toga sto si ti pogresno procitao moj post (; on je glasio 'pogresno shvatate kada vam se kaze da NEMATE akcenat' (;

Quote from: hulio_salinasajde da ne pricamo o tome vi¹e, nego da pocnemo da se dru¾imo...
lol ok (8 ;p

@ jeca87 - ah ... nastade li zbrke (: nisam ja rekla da ti nekoga prozivas ... nego znas kada neko nesto kaze i ti sebe prepoznas u tome (8 e p ja sam se pronasla u tom tvom postu i cisto pozelela da odgovorim kako ja (kao osoba koja se oseca prozvanom iako je niko ne proziva;p) vidim to sto si ti prokomentarisala (8

m bitno je da smo se mi sada valjda napokon razumeli - i zakljucili da ne smetamo medjusobno jedni drugima niti imamo nesto protiv jedni drugih lol (ne govorim u smislu unutrasnjost-beograd, vec uopste ;p lol ) (8
?

p.s. nadam se da se ono 'primecujem da nekim ljudima smeta' nije odnosilo na mene ... to bi onda znacilo da ste me svi sasvim pogresno procenili roll ... ):

willie the scot

nisam preterao,nekim ljudima smeta...srecom,ne vecini...
i jeste debilno,a potice iz porodice jer opterecenost tim stvarima nije deo urbane komunikacije mladih ljudi.

Vampire 666

ja sam problem akcenta resio na sledeci nacin...kad sam u Beogradu govorim beogradskim akcentom, a kad sam kod mene u selu, nasim lokalnim...i jako retko ih mesam...

mullala

:lol:
Ja sam ponosna Beogradjanka, evo vec prva generacija moje familije rodjena u Beogradu... I uopste se ne druzim sa ljudima iz unutrasnjosti... Zasto bih? Mi Beogradjani smo bolji, lepsi i pametniji od njih :)
Ma dajte ljudi...
Moj jedini problem sa ekcentima je sto ih jako lako prihvatam, narocito Vojvodjanski koji mi se nadje u govoru vec posle minut razgovora :) , pa me onda malo gledaju cudno... Meni je podjednako smesno kad neko ko je imao beogradski akcenat pocne da prica drugim, kao i kad neko ko je imao npr. negotinski akcenat pocne da prica beogradskim... Ali jedna je stvar kad ti je nesto smesno, a druga kad neces da se druzis sa nekim zato sto je on odavde ili odande.
A to postoji, ne samo na nasem fakultetu, i znam da se ne izdvajaju samo "Beogradjani" nego se izdvajaju i ljudi iz "unutrasnjosti".
Moj stav je: ko se izdvaja nek se izdvoji sto pre! Lakse cu videti dobre ljude :>

vladimir

Svaka èast, Mullala! :loptica

Bred

ok, vec skrecete sa teme. ako hocete da pricate o akcentima-otvorite novu temu. :wink:

__Zmajche

Heh
Prvi put gledam ovu temu..... :)
Hocete ovako i nama da pisete?  O0

Bred

anaj

hello,
pozdrav svim mojim kolegama kako iz Beograda tako i iz unutrasnjosti i spoljasnosti  :wave:

ps. zmajche ti si meni poznata,cini mi se da smo se upoznale na upisu
sorry za offtopic

zabica

Dobrodoslica i za novu generaciju, mada imete jos dve nedejedo pocetka, a onda cemo pricati o utiscima prvog dana!  :cvet