Dajemo li primer drugima?

Started by hulio_salinas, 29-09-2006, 15:11:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

hulio_salinas

Svi smo tolikoi svesni i savesni da znamo sve slabosti ovog dru¹tva u kome ¾ivimo. Svesni smo da nam nije ba¹ najbolje ni na ulici, ni u gradskom prevozu, ni na stadionima, ni na...

Mnogi se pasivno postavljaju prema tim stvarima. Èesto ka¾emo: "Ba¹ me briga, nisam ja... itd itd"

Da li mi, kao svesni i savesni, dajemo primer ostalima kako makar malo ispraviti situaciju?

Da li bacamo otpatke po ulicama, po parkovima, basovima, tramvajima?
Da li ustupamo mesto starijima u GSP-u?
Da li èistimo svoje dvori¹te/kuæu/stan i tako dajemo ostalima primer?
Da li se nasmejemo prodavaèici u C-marketu ili joj obrusimo u lice?
Da li....?
...

Velika je na¹a moæ, ali mislim da je nismo svesni... Kada bi se svako makar malo potrudio, povlaèio bi sa sobom jednog po jednog i takouticao pozitivno na okolinu...

©ta mislite o tome?
Isprièajte liène primere?
Recite neko re¹enje?

Moderatori, pomoæ: nisam znao gde ovo da stavim, pa sam ovde to uèinio... premestite na pravo mesto... thanx

Smrda

odakle ti ideja,svaka cast!!!!! :~
mislim da nam ipak fali malo tolerancije i vaspitanja...
da sam cvecka,nisam..da imam i ja ''bas me briga za druge'' dane,imam...ali zaista se trudim da obracam paznju na ponasanje..
ranije sam bila nemarnija,danas se bas ne nasmejem svakoj prodavacici,salterusi...ali se trudim..
otpatke ne bacam okolo,ne grickam u pozoristu,ne zvoni mi mob u bioskopu,ne zvacem zvaku otvorenih usta i ne lepium je za sediste do mene... :wink:
u busu obicno stojim,ali me zaista izludjuje kad neko nece da ustane..kao sto se neki dan desilo..ulazi zena sa bebom i klincem od jedno 3 god,i svi sede!?!?!Do mene sede dve klinke,ma ne pada im na pamet da se neka ponudi...krenem ja da dreknem,kad neki dekica me preduhitri,na svu srecu,i onako fino ih zamoli da ustanu..jedna usta odmah,a ova mala,kaze ''pa ustala je ona,sta!? dosta je jedno mesto..''..na kraju se sve to zavrsava sa drekom i halabukom, i zena sedne posle jedno 15 min stajanja!!!
i naravno,NE PODNOSIM kad se neko gura preko reda!!!! .grins.
a resenje?!?!?...pa ako imas strpljenja onda se objasnjavas sa ljudima,a ako nemas,use i u svoje kljuse...na kraju krajeva sve to potice iz porodice....moje skromno misljenje  :~

Vampire 666

ja nisam nesto fin...uglavnom imam stav "svi oko mene mogu da crknu, bas me briga".....mada imam i ja svoje trenutke...prosto zadivim samog sebe...

Smrda

ignorancija?!?...pa i to se nekad moze svrstati pod toleranciju!!
bar ne smetas drugima...

Darker

Hulio podseæa¹ me na jo¹ neke mlade entuzijaste foruma :K :K :cvet :cvet :cvet

hulio_salinas

pa ¹ta æu? to je u meni!! hehe

:)

Nego pazi ovo:
Oti¹ao sam sa sestrom do saobraæajne polic da ona uzme dozvolu... Po¹to je bila gu¾va, uzmem pare i odem na blagajnu, jer veæ znam ¹ta treba da se plati (dok svi ostali odu prvo na ¹alter za dozvole, pa na blagajnu, pa opet nazad...)...elem... platim ja i taman se vratim kada je moja sestra podnosila dokumentaciju... dostavimo i uplatnice... sve je u najboljem  radu... Kad odjednom:
jedna ¾ena iza nas pita ¹alteru¹u ¹ta treba da se plati, a ova joj drsko odgovara da saèeka red. Be¹e mi ¾ao ¾ene i ja joj ka¾em da ode na blagajnu i samo da napomene ¹ta plaæa i sve æe blagajnica zavr¹iti...  :angel:

to je bio pogre¹an potez!!!  .grins.

kada je skoèila ona ¹alteru¹a na mene  >:D, pa da me ubije  :F...
ja sam se zabezeknuo... pa je poèela da me psuje i pljuje i sve ¾ivo... "On zna bolje moj posao od mene..." "¹ta umi¹lja¹ mladiæu da ti je tata naèelnik saobraæajne policije..."

kad je nisam tresnuo... ali samo sam je iskulirao i rekao sedne dole i da zavr¹i posao, jer æe ovi iza mene svi od reda prebiti...

znaèi, htela me je zaklati posle toga... ali samo je sela i nastavila da psuje sebi u bradu...

.grins.

Vampire 666

Quote from: smrda on 29-09-2006, 23:29:30
ignorancija?!?...pa i to se nekad moze svrstati pod toleranciju!!
bar ne smetas drugima...
aha....ja sam ingnorantan...sad znam...

Smrda

Vamp..sala,mala O0!!!
Huliuo,ja sa salterusam imam malo  manje strpljenja....imala sam slicnu situaciju...u banci,dodjem ja da podignem pare,prazna banka...6 saltera,ni jedan ne radi i blagajna...11h prepodne..i tako cekam,cekam..dok se neko nije smilovao da sedne za komp..i na vrlo ''ljubazan'' nacin kaze da?!?!?(verovatno je pre toga radila u telekomu)...i onda ja njoj objasnim sta zelim,a ona ne razume i tako narednih sat vremena dok ja ne poludim!!!...
eh,da a ono sto me je jako iznerviralo,madaje malo ekstreman slucaj..pre par meseci u Knezu neki covek padne u nesvest i naravno niko nista...svi ili prolaze ili naprave kruga pa posmatraju...!?!?..i posle se pitamo sta je sa nama?!?!?...postadosmo ravnodusni

hulio_salinas

pazi ¹ta se meni desilo u Knezu:

kod one fontane u Knezu, èovek trèi... jutro oko 5 sati... gledam ga sanjivim oèima i samo se pitao ¹ta mu je... a on èoveèe, napade jednu ¾enu, uze joj torbu i nastavi da trèi... odmah sam krenuo za njim... gledam one mamlaze kako mu se sklanjaju... zamisli... niko ni da ga gurne ni da mu postavi nogu, samo su mu oslobodili put... raspièio preko ulice ka PMF-u u tu mi nestao iza zgrada sa desne strane... samo stao k'o popi¹an i pitao sebe: "Koja si ti budala?"

¹ta da ti ka¾em...

Smrda

znam...na kraju opet ti!!
i posle se samo nerviras...bar kod mene je tako...kad se tako nesto desi...ja sam bar pod utiskom narednih dan dva....a ni to bas nije zdravo!!!
i onda sam zauzela stav...kad je do mene ja cu da uradim,ali prihvatam da drugi nece...

hulio_salinas

ma da... i ja sam lud ¹to se nerviram...

verovatno æe mir doæi sa godinama... jo¹ sam mlad da bi shvatio na ¹ta mogu, a na ¹ta ne mogu da utièem...

moram malo da se praznim... uh...

Smrda

probaj sa box vrecom!!!
odlican fazon...

hulio_salinas

evo

:box

e dobra je fora... sviða mi se

:K

Smrda

zoe

Pade mi na pamet: Cekate li zeleno na semaforu da bi presli ulicu? Pa i to je kultura! Btw, ovde ne mislim na pustu ulicu... Npr. svi oni semafori oko Narodnog pozorista?
Moram priznati da ja u tom smislu nisam kulturna...