Dajemo li primer drugima?

Started by hulio_salinas, 29-09-2006, 15:11:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

hulio_salinas

@masho to je zaista lepo cuti...

prosto za neverovati...

pozdrav za coveka srednjih godina...   :cvet

==================

ovo sam totalno zaboravio:

ulica Pariska (francuska ambasada)...

neverovatna greska nekog iz saobracajnog... prvi svetlosni signali pokazuju da dve trake vode ka Dorcolu, a jedna ka Zemunu i ka Pop Lukinoj... a na drugim svetlosnim signalima kontra... dakle, totalna nebuloza...
opsta buka i nervoza... spic... 14 sati...   .grins.
problem je resen snalazljivoscu vozaca... pocnemo naizmenicno da se pakujemo u jednu kolonu... covek ispred mene se prestoji u moju traku, krenem ja za njim, kad ono jedan besni dedica sa nekom ladom hoce da mi udje kroz prozor u kola... navalio i hoce da prodje... samo sto me nije udario, popnem se ja na ivicnjak misleci "bezi da te ne odalami idiot"... neko je namestio kockice tako da se on nije mogao pomerati vise i stao je paralelno sa mnom... bio mu je otvoren suvozacev prozor... iskoristim priliku da ga pitam da li je normalan...
uljudno cu ja:
"U cemu je problem, gospodine? Kakav je to nacin?"
on me  je iskulirao 100%... nije ni zenicu pomerio... samo mu je nesto opsovao tiho...
vedivsi da nema tu nikakve spike... zakrizem usnu i ne kazem ono sto sam hteo (citaj: psovke)...
samo sam mu rekao:
"Treba da vas je sramota vase sede kose!"
potom je kolona krenula i...

.grins. .grins. .grins.

puk'o sam!!!

Masha

Danas mi sestra isprica ruznu pricu  - dok se vozila u autobusu danas, pored nje je stajalo dvoje Roma (muz i zena, mladi). U jednom trenutku neka bakica ustaje i ustupa mesto toj devojci. Tek tada moja sestra skapira da je devojka trudna i sokira se pred cinjenicom da je pola autobusa uredno iskuliralo trudnicu, i da je od gomile mladih ljudi koji su zvizducuci uzivali u krajoliku jedino baka osetila ljudsku potrebu da zeni ustupi mesto   :hm  :(

Al-Jasmina

Sta reci...

Moj primer...iliti trudnica opozit!

Stojim ispred bolnice na stanici,
setka se mrsava trudnica i pusi kao Turcin onih 10ak minuta sto smo cekale da dodje bus..vidi se da se doteruje, i pazi na izgled...
Ulazi u bus i vozi se u neopisivoj guzvi (bio je spic) nekih 7 stanica
da bi zena iza nje napala nekog tipa da joj ustupi mesto
a on skacuci rekao: "Pa nisam je video, ustao bih ali zaklanjala ju je ta zena"
Trudnica seda,a onog coveka nastavljaju da napadaju ljudi koji su culi da je trudnica medju njima, iako sam ja sedeci na izdignutom sedistu na zadnjem dela busa videla samo glavu doticne trudnice u masi ljudi u samoj sredini dok nije podignuta uzbuna da joj se ustupi mesto!

Question?
Koji andrak je cutala u onoj masi...pa mogli su da je recikliraju
kolika je guzva i navala bila!
Izgleda da joj je to dete tek estetska promena u zivotu...

Masha

U velikoj guzvi stvarno i ne mozes da primetis da li neko ima stomak ili ne i mislim da tog decka nisu trebali da napadaju. U slucaju koji sam ja opisala moja sestra je stajala pored njih, ali nije bila velika guzva i oni koji su sedeli mogli su da primete da je devojka trudna, kao sto je bakica i primetila. Ja sam ovo stavila kao primer jer nije prvi put da cujem da trudnim Romkinjama ne ustaju u onoj meri u kojoj to cine drugima. Kada vec govorim o Romima, moram da napomenem jos jedan primer - ja sam bila u prevozu u kojem je bila guzva i ugledala sam jedno prazno mesto do prozora i nije mi bilo jasno zasto niko do tada nije seo. Ja sam se lepo provukla kroz masu i sela, ali sam registrovala i to da je na mestu pored sedeo Rom. Kada je on ustao i izasao niko od tih ljudi koji su vec bili u autobusu nije seo na njegovo mesto, sad ne znam da li zbog toga sto je na tom sedistu do pre par sekundi sedeo neko ko je "prljav, i smrdi i ko zna koju bolest ima" ili zbog mene koja sam se verovatno do tada usmrdela i zarazaila.

Darker

Pazi, ima situacija kad taj pored mog sedne¹ stvarno smrdi... Smrdljivce u basu treba potamaniti!!! Kad smo veæ kod smrdljivaca, jednom je neki matori pored mene u biblioteci (èitaonici) toliko zdibao, da mi je do¹lo da bacim peglu, posle mi se portir izvinjavao ¹to me stavio pored njega, ali nije bilo drugog mesta, a znaju da je taj lik problem...

zoe

Quote from: Darker on 10-11-2006, 08:11:02
Pazi, ima situacija kad taj pored mog sedne¹ stvarno smrdi...

Хахахахахахахахахахахахахаха :lol: :lol: :lol: :> :> :> :>

Darker

Adonis_Vernalis

Hej, ne znam da li je off, ali me je ova reè "smrdi" inspirisala da se podsetim odbrane svoje doktorske disertacije...

Mo¾da znate da postoji jedna kategorija na¹ih sugradjana koja ¾ivi od "okupljanja"... Neki prate "grobljanska de¹avanja", pa se naèièkaju o parastosima i pomenima, jedu, piju i odu dalje, grejuæi se po tramvajima koji idu sa okretnice kod Bogoslovije (ili Omladinskog stadiona, ¹ta je kome jasnije)...

E, bri¾ljivim nauènim prouèavanjem, shvatio sam da postoji nekoliko kategorija tih ljudi... Neki, recimo, vise na "Kolarcu"... budu tamo neka predavanja, promocije knjiga, i slièni "eventovi", bude tu i nekakvog poslu¾enja... a oni, malo sofisticiraniji, prate ¹ta se ogla¹ava po novinama... Odbrana doktorata se MORA oglasiti u novinama, najmanje nekoliko dana pre samog dogadjaja... Ja znam vrlo dobro koga sam pozvao... Znam, vrlo dobro, i ko su kolege sa fakulteta, i ko su moji studenti, i fanovi, i tako dalje... A neke ljude sigurno nisam pozvao, pa sam im se skoro i obradovao... Znaèi, moja disertacija je privukla i nekoga ko nije direktno upleten u sve to... Ba¹ sam bio ponosan...

Krajièkom oka sam spazio jednog dekicu koji je do¹ao sat vremena ranije, uredno seo ispred "dvojke", ra¹irio novine i vredno "hvatao bele¹ke"... Ne¹to kasnije, u auditorijumu sam, pored dekice, spazio i jedan dobrodr¾eæi, sredoveèni, braèni par.. Jesu bili malo "ra¹èupani", ali... zvono za uzbunu jo¹ uvek nije zvonilo...

I, zavr¹i se odbrana... Egzaltiran, pozivam auditorijum na poslu¾enje... Pridje mi dekica, predstavi se kao profesor fiziologije sa Medicinskog fakulteta (u penziji)... èestita mi i postavi par vrlo dobro formulisanih pitanja... Ja mu predusretljivo odgovorim... Pridje mi dobrodr¾eæi braèni par... Predstave se kao lekari i postave par vrlo pametnih pitanja... Ja im, naravno, odgovorim... A na poslu¾enju... svega... i dobre klope, i dobrog piæa... retko se doktorira u ¾ivotu, pa sam se malo razmetao... Zvono za uzbunu jo¹ uvek miruje... Fodi vredno ¹kljoca foto-aparatom.... bele¾i sve... sevaju blicevi... milina jedna...

U jednom trenutku, kreæe masa da se pomera... talasanje kao na Vembliju... najednom, formira se krug oko ¾ene (bolje polovine onog dobrodr¾eæeg braènog para) koja upravo poku¹ava da pre¾ivi grand mal... E, zvono za uzbunu je sada zazvonilo... Epi-napad je ne¹to ¹to nisam ba¹ èesto u ¾ivotu gledao... pogotovo ne onda kada sam slavio ne¹to...

Da se vratim na temu: dao sam primer drugima... Zvao sam hitnu pomoæ i preduzeo sve da ¾ena dodje do vazduha... a onda sam organizovao èi¹æenje itisona, tako da niko ni¹ta ne primeti... Mastikatorni mi¹iæi gostiju su nastavili vrlo vredno da melju sadr¾aje svojih papirnih tanjira...

Postoje i fotografije... Fodi je utripovao da se nalazi na rati¹tu, pa reporterisao malo... Ne znam da li sam te slike posle bacio, ali ih sigurno nisam stavio u album... U svakom sluèaju, neæu ih ovde postovati... èak i da ih nadjem...

A dekica? Uredno je spakovao po malo od svega i nestao, koristeæi usluge GSP-a... Na¹ao je èak i praznu fla¹u, pa napravio litar nekog opakog koktela (vino crno + vino belo + pivo + rakija + sokovi + ¹ampanjac + gorki list + ... + ???)... ugurav¹i pampur od zgu¾vanog papira u tu fla¹u...

Da li je trebalo da ih izbacim, èim sam ih ugledao? Ili da uradim to ¹to sam uradio?

Al-Jasmina

Skoro da nemam reci... :)

...ali profesore morate priznati da je uz Vas trud i
jos neko takodje doprineo da bude SVEGA :>

zoe

:shock :lol: :lol: :lol:
Свака част професоре! :] Не могу да верујем!!! Потсетили сте ме на одбрану доктората мог тате... и ту је било урнебесних момената, ваљда баш зато што се не докторира сваки дан.... :lol: :lol: :lol:

Masha

Pa zar ti, Darkeru, mislis da bih ja sedela pored nekog ko stvarno smrdi i lici na nekog ko siri zarazu?  :wink: Poenta mog primera je bila druga.

Smrda

dajte ljudi,imajte milosti...nadjite neki sinonim za taj glagol.... :hm
profesore....a ja mislila vama ponestalo bisera,kad ono,medjutim... :wink: :shock :roll:

AquArius

@Adonis,

Ocekujem knjigu svakako,
a vremenom i onu drugu - iz gnozije.

:)

stef

Skoro da podseca na moje zurke dok sam bio u srednjoj skoli.

vladimir

A mene na ono:Jedem po sa'ranama ( samo je ovde u pitanju doktorat ). :hm