Orgazam po vasoj meri i kako ga postici

Started by Bred, 20-08-2006, 14:45:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Bred

Orgazam je Sveti gral seksa. Vrhunac seksualnog u¾itka zbog kojeg se isplati sva ta akrobatika, znoj, bolovi u mi¹iæima i poneka modrica. ©tavi¹e, najbolja vest je da svaka ¾ena mo¾e da do¾ivi bar deset razlièitih orgazama. Naravno, svi smo èuli za klitoralni i vaginalni orgazam, ali ¹ta je sa ostalih osam - psiholo¹kim, spojenim ili U taèka orgazmom... Seksolozi ka¾u da je svaki orgazam razlièit, ba¹ kao ¹to je i svaka ¾ena drugaèija, ali generalno, postoji bar deset koje svaka ¾ena, sa pravim partnerom i iskustvom, mo¾e da do¾ivi.
Dakle, pa¾ljivo proèitajte svaki redak ovog teksta i... Primenite u praksi one (mo¾da, sve!) delove koji vam se najvi¹e dopadnu...

1. Klitoralni orgazam
Ne samo da je ovaj oblik seksualnog vrhunca najèe¹æi, veæ se smatra i najintenzivnijim. To i ne èudi toliko ako se zna da se u klitorisu nalazi 8.000 nervnih zavr¹etaka - duplo vi¹e nego u penisu. Istovremeno, to znaèi da je to najlak¹i naèin da veæina ¾ena oseti najjaèe seksualno uzbuðenje i orgazam.
Kako da ga osetite? Zapoènite tako ¹to æe va¹ partner blago pritiskati mons pubis (deo gde poèinju pubiène malje), i to donjim delom dlana. Nakon toga, neka prstima stimuli¹e klitoris, kru¾nim pokretima napred-nazad. Kada se uzbudite, opkoraèite ga i lagano se pomerajte napred-nazad, vodeæi raèuna da trljate klitoris o njegovu pubiènu oblast. Kada osetite da ste na domaku orgazma, i kada doðe do penetracije, neka va¹ partner uspori ritam i koncentri¹e se, umesto na klasiène "napolje-unutra" pokreta, na stimulaciju klitorisa... Zbog sna¾nijeg i br¾eg orgazma.
Za¹to je to "hot"? Manuelni "radovi" na samom poèetku seksualne igre odlièna su predigra koja poma¾e da se opustite.
Osim toga, ova poza je idealna za stimulisanje klitorisa a istovremeno pru¾a partneru savr¹en erotski pogled na va¹e telo i pokrete.

2. G taèka orgazam
Locirana na, otprilike, 5 cm, u unutra¹njosti prednjeg zida vagine, i velièine oraha, G taèka igra ulogu internog klitorisa. Stimulacija ovog dela uzrokuje sna¾an, duboki orgazam koji, u odreðenim sluèajevima, mo¾e da izazive produkciju manje kolièine ejakulativne teènosti.
Kako da ga osetite? Mnogo ¾ena ne do¾ivljava ovu vrstu orgazma jer penis obièno sklizne pored G taèke. Zbog toga je trik u odgovarajuæem uglu pod kojim dolazi do penetracije. Probajte "ka¹ka" pozu u kojoj æe partner da penetrira otpozadi, dok æete vi obmotati svoje noge oko njegovih. Ovaj polo¾aj omoguæiæe va¹em partneru dovoljno manevarskog prostora da penisom dodirne prednji zid vagine. Takoðe, mo¾ete da mu pomognete tako ¹to æete potiskati kukovima unazad ili podizati nogu zbog ekstra pritiska na prednji zid vagine.
Za¹to je to "hot"? Njegove ruke mogu nesmetano da istra¾uju va¹e telo, a va¹i slobodni prstiæi mogu da mu budu vodiè i instruktor. Bonus korist?! Ova je idealno za lagani, senzualni seks, a èinjenica da su va¹a tela tako blizu, poveæava intimnost. Naèin na koji vas partner obuhvata svojim telom, deluje tako za¹titnièki. Kada osetite emotivnu vezanost, mnogo je lak¹e da se prepustite i fizièki.

3. Vaginalni orgazam
Za razliku od klitoralnog, vaginalni orgazam generi¹e nervni sistem karlice. Prilikom ovog orgazma vaginalni otvor se opu¹ta, a materica potiskuje vaginu, ¹to stvara jo¹ dublji oseæaj ne samo u gentilanoj oblasti veæ u celom telu.
Kako da ga osetite? Stavite jastuk ispod donjeg dela leða, a onda postavite noge na njegova ramena. Ova poza omoguæava najdublju penetraciju, a njegov penis dodirivaæe cerviks svakim prodorom, ¹to æe vas odvesti pravo na orgazmièno nebo.
Za¹to je to "hot"? S obzirom na èinjenicu da va¹ partner prodire sa odreðene visine, penetracija æe biti dublja a direktan kontakt oèima podgrejaæe strast.

4. U taèka orgazam
Ova oblast nalazi se na mestu gde se izluèuje urin iz tela - neposredno ispod klitorisa i iznad vaginalnog otvora. Okru¾ena sa tri strane - klitorisom, klitorisnim ¾lezdama i vaginalnim otvorom - U taèka je ulaznica za pravi orgazmièni raj.
Kako da ga osetite? Dok vas partner oralno zadovoljava, neka donjom usnom vr¹i jak i konstantan pritisak na uretralnu oblast.
Ili, lezite na njega, ra¹irite noge koliko mo¾ete i tako ostvarite ¹to prisniji kontakt izmeðu baze njegovog penisa i vrha vaginalnog otvora. U taèka orgazam mo¾ete takoðe da osetite u stojeæem, sedeæem ili kleèeæem polo¾aju, ako partner izvodi brze i sna¾ne pokrete a vi obmotate noge oko njega i privuèete svoje telo.
Za¹to je uzbudljivo? Vi ste na vrhu i mo¾ete da kontroli¹ete jaèinu i brzinu pokreta.

5. Analni orgazam
Po broju nervnih zavr¹etaka, odnosno prema stepenu osetljivosti, anus se nalazi na drugom mestu u telu. Osim toga, direktno je povezan sa glavnim mi¹iæem karliènog poda i, kada se kontrahuje tokom orgazma, to mo¾e da se oseti u vagini i uretri.
Kako da ga osetite? Neka va¹ partner lagano masira meki deo oko anusa, postepeno poveæavajuæi pritisak. Ukoliko va¹ partner nije raspolo¾en za igru prstima, a ipak ¾elite analni seks, upotrebite lubrikant i do¾iveæete dubok, intenzivan orgazam.
Za¹to je uzbudljivo? Analni orgazam mo¾e da bude vrlo sna¾an, a ako ga ukomponujete sa vaginalnim, osetiæete da zemlja iskaèe sa svoje putanje!

6. Produ¾eni orgazam
U pitanju je dubok, intenzivan klitorisni orgazam koji mo¾e da traje neogranièeno vreme. Poenta produ¾enog, sna¾nog orgazma jeste u tome da se pribli¾ite seksualnom vrhuncu ali da se povuèete ba¹ kad ste nadomak njega. U ovoj seksualnoj igri akcenat je na stimulaciji, odlaganju zavr¹nice i izmeni ritma i pokreta u poslednjoj sekundi.
Kako da ga do¾ivite? Da biste do¾iveli ovu vrstu orgazma, morate da budete veoma opu¹teni. Zato, zapoènite seksualnu igru dubokim disanjem iz donjeg dela stomaka. Nakon toga, izbor tehnika je samo na vama. Va¹ partner mo¾e da vam pru¾i oralni seks ili da prstima stimuli¹e klitoris... Bitno je samo da voljno odlo¾ite orgazam. Istog trenutka kada osetite da se pribli¾ava vrhunac, recite partneru da promeni pokrete.
Za¹to je uzbudljivo? Precizno mo¾ete da kontroli¹ete pokrete i da odlo¾ite orgazam koliko to ¾elite. Na ovaj naæin, seksualni odnos je du¾i i zanimljiviji, a orgazam koji æete do¾iveti - izuzetno sna¾an.

7. Psiholo¹ki orgazam
Pojedine ¾ene mogu da do¾ive orgazam bez ikakvog fizièkog kontakta. Psiholo¹ki orgazam (ili orgazam "fantazija") prvi put je dokumentovan 1992. godine, kada je dokazano da se psiholo¹ka reakcija na orgazam indukovan fantazijom ne razlikuje od one koja nastaje kao rezultat fizièke stimulacije.
Kako da ga do¾ivite? Pojedine ¾ene vole da èitaju seksi literaturu da bi postigle raspolo¾enje za seks, dok druge vole da se priseæaju svojih seksualnih iskustava. Poku¹ajte da se prisetite ¹to je vi¹e moguæe detalja va¹eg poslednjeg seksualnog iskustva. Ili, kreirajte sopstvenu fantaziju, sa likovima i detaljima po va¹em ukusu. Niko, a pre svega va¹ partner, ne mora da zna ni¹ta o tome. Uostalom, zato se to i zove fantazija!
Za¹to je uzbudljivo? Za ovu vrstu orgazma uop¹te vam nije potreban mu¹karac i, ako sve uradite kako treba, biæe to najle¾erniji u¾itak.

8. Istovremeni orgazam
Nastaje kao rezultat istovremene stimulacije dva dela tela, zbog èega ovaj orgazam spada u kategoriju intenzivnih. Na primer, vagina i klitoris nalaze se pod kontrolom razlièitih nervnih sistema - pudendalni kontroli¹e klitoris, a karlièni vaginu - zbog èega orgazam koji zapoèinje u klitorisu postaje mnogo jaèi ako se kombinuje sa vaginalnom stimulacijom i obrnuto.
Kako da ga do¾ivite? Neka va¹ partner istovremeno stimuli¹e G taèku i klitoris, tako ¹to æe uvuæi tri prsta u vaginu, a mekim delom palca lagano masirati klitoris, i to kru¾nim pokretima.
Za¹to je uzbudljivo? Dva orgazma u isto vreme? Pa, ko to jo¹ ne bi voleo!

9. Grudi (bradavica) orgazam
Verovali ili ne, moguæe je do¾iveti orgazam samo stimulacijom bradavica! Mnoge ¾ene ka¾u da postoji direktna veza izmeðu bradavica i klitorisa.
Kako da ga do¾ivite? To veæ zavisi od vas. Neke ¾ene uzbuðuje kad njihov partner ne¾no, kru¾nim pokretima, dodiruje njihove bradavice, druge vole dodir njegovog jezika, neke se pale na grickanje... Ako niste sigurni ¹ta vam najvi¹e odgovara, poènite od najbla¾ih i najne¾nijih dodira i postepeno ispitujte granicu svoje tolerancije na dodire, kao i uzbuðenja.
Za¹to je uzbudljivo? To ¹to æe va¹ partner provesti neko vreme mazeæi vam grudi, ugodan je uvod u pravi seks, a poveæava stepen bliskosti izmeðu vas.

10. Zona orgazam
Radi se o individualnom orgazmu. Neke osobe mogu da do¾ive orgazam ako im neko èe¹lja kosu, li¾e ili ljubi vrat, nono3 prste ili dodiruje butine!
Kako da ga do¾ivite? Prvo æete morati sami da istra¾ite svoje telo da biste otkrili erogene zone. No, ukljuèite i partnera u ovu istra¾ivaèku misiji - to je, na kraju krajeva, deo zabave.
Za¹to je uzbudljivo? Ako mo¾ete da do¾ivite orgazam bez skidanja odeæe, kako da se ¾alite na bilo ¹ta?!


<a href="http://www.svet.co.yu/?state=3&izdanje=13&broj=66&clanak=9898" rel="nofollow">Izvor</a>

sandric

Pa dobro pronasla sam sebe u nekoliko stavki.... :V :V :V

zmajic

Bred lepo od tebe sto si ovako zanimljivu temu ubacio na forum!! Jedino sto ljudi ne trebaju da se u potpunosti pridrzavaju ovome, k’o nekom uputstvu. Sve je to individualno. Ti  k’o muskarac valjda znas da je zanama malo teze da dozive orgazam, za razliku od muskaraca. Tu ipak treba malo vise MUSKARAC da se potrudi, ali i zavisi od zenskog raspolozenja. Imam par tekstova koji mogu da ti ospore ovaj tekst!!
Npr “Zbog cega treba da PRESTANETE DA TRAZITE svoju G-tacku?”
       “Ovo misteriozno mesto na telu dobilo je naziv po Dr Ernestu Grafenbergu, koji je 1950. god, otkrio da neke od njegovih pacijentkinja osecaju intezivno zadovoljstvo pri stimulaciji odredjene tacke na prednjem zidu vagine. Od tada, veliki broj zena tvrde da su dozivele “G orgazam”. Jedini problem jeste u tome sto naucnici ne mogu precizno da odgovore sta uzrokuje ove orgazme. Jedan deo naucnog sveta veruje da se G-tacka nalazi na mestu na kojem se ukrstaju koren klitorisa i uretera. Drugi, pak, veruju da je G-tacka, bas kao i prostata kod muskaraca, enitet sam za sebe. Najinteresantnija teoorija, koju zastupa treca grupa naucnika, jeste da je G-tacka svojevrsni “ginekoloski NLO”-nesto o cemu se mnogo prica i istrazuje , ali cije postojanje nikad nije verifikovano. No, bez obzira na to koja je od teorija najbliza istini, ono sto se pouzdano zna jeste da oblast oko prednjeg zida vagine nije obavezno i erogena. Zato ako ste svu svoju seksualnu igru skoncentrisali na potragu za magicnom tackom, ako niste osetili nista snaznije od golicanja, znajte da je to sasvim normalno!”
                       L&Z br 55

Sve u svemu, ne treba se mnogo truditi bas oko tog orgazma, kada ima dosta njih koji mogu biti snazniji i zanimljiviji. Ukoliko se zena mnogo trudi da oseti bas njega ili neki drugi, jedino sto joj se moze desiti da ga uopste ni ne oseti. Samo se treba prepustiti trenutku i uzivanju. Nema tu neke velike politike....


Ps: Bred imam jos dosta istazivanja o ovoj temi, tu su iluzije i o analnom sexu...

yeca

Quote from: zmajic on 27-08-2006, 14:13:37
Ps: Bred imam jos dosta istazivanja o ovoj temi, tu su iluzije i o analnom sexu...

Stavi to ovde zmajiæ  :)

zmajic

Za vise infirmacija pogledajte na www..... Salim se. Cim budem imala malo vise vremena da prelistam foldere okacicu. Za dan dva. :~ Naravno, ako Bredu ne smeta ...  :lol2:

Smrda

pohvala za breda i njegovo citanje literature!!!!
mada nisam bas sigurna da li je pridrzavanje uputstava dovoljno....sem toga L&Z stalno objavljuje kontradiktorne tekstve....to ti sve pomuti um...s toga mislim da je bolje drzati se maste i samostalnog istrazivanja,mada neke ideje nisu na odmet...

yeca

U ljubavi je sve stvar igre i ma¹te. Tako se oplemenjuje, upotpunjuje, obnavlja odnos!!!
E sad, da li je L&Z kompententan èasopis???? Tu je i coca-cola zdrava....

zmajic

Ma svaki casopis pise sta mu odgovara. Samo sto ljudi stvarno mnoooogo veruju medijama.  :F
Jednostavno treba experimentisati sto vise, pa ce svako naci ono sto mu najvise odgovara, sto ga najvise uzbudjuje i dovodi do ludila. Ne treba se mnogo ustrucavati, treba skoro sve (da ne kazem bas sve, ono sto se podrazumeva da je normalno) probati. Nisam neka pristalica "Jednom se zivi..." ali za neke strvari sto da ne!!!!  :V

Bred

Sto bi meni smetalo da vi objavljujete kvalitetne tekstove? Jedino sto morate da postujete a sto je i osnovna kultura jeste da navedete link ka izvoru sa koga ste preuzeli/e tekst.


pexualis

PRE NEKIH GODINU DANA SAM NA NETU PRONASAO ISTRAZIVANJE, KOJE SU URADILI AMERI. ISPITALI SU PAR HILJADA ZENA, STAROSTI OD 18. DO 35. GODINE, U VEZI MOGUCNOSTI POSTIZANJA VAGINALNOG ORGAZMA, I ORGAZMA UOPSTE, I USTANOVILI SU DA SAMO 20% ZENA TO MOZE UVEK, BEZ VECIH PROBLEMA. VELIKA VECINA OSTALIH ZENA MOZE DA DOZIVI ORGAZAM JAKO RETKO, A NEKE MEDJU NJIMA TO NE MOGU POSTICI NI SAMOSTALNOM KLITORALNOM MASTURBACIJOM...

IZNENADJEN OVIM PODACIMA, ODLUCIO SAM SE DA SPROVEDEM SLICNO ISTRAZIVANJE, MEDJU SRPKINJAMA. ISTRAZIVANJE I DALJE TRAJE, A DO SADA SAM CHATUJUCI NA KRSTARICI, I PREKO MSNa ISPITAO NEKOLIKO STOTINA ZENA. I MORAM PRIZNATI DA SU ME REZULTATI JAKO RAZOCARALI, JER, SAMO NEKIH 10% SRPKINJA JE IZJAVILO (OD ONIH KOJE SU PRIHVATILE DA ODGOVORE NA TAKVO PITANJE :stid:) DA MOZE UVEK, OPUSTENO, PRI SVAKOM ODNOSU SA PARTNEROM DA DOZIVI VAGINALNI ORGAZAM!!! OSTALE DEVOJKE, I ZENE, UGLAVNOM STAROSTI DO 30. GODINE, MADA JE BILO I UDATIH ZENA, SU REKLE DA TO MOGU JAKO RETKO, NEKE SAMO PAR PUTA GODISNJE, A NEKE NISU NIKADA U TOME USPELE!!! ONO STO JE DALJE ZANIMLJIVO I VEOMA TUZNO U CELOJ TOJ PRICI, JESTE DA SVE ONE VEOMA USPESNO UMEJU DA ODGLUME SLADOSTRASCE, I DA TO UVEK I CINE, NE BI LI EGO NJIHOVIH MUSKARACA BIO ZADOVOLJEN!!!

MISLIM DA OVDE VEC IMA DOVOLJNO STVARI OKO KOJIH SE MOZE POLEMISATI... NEKA OD OSNOVNIH PITANJA KOJA SE POSTAVLJAJU SU, KO JE ZAPRAVO KRIV, ZENE KOJE GLUME, MUSKARCI KOJI GLEDAJU SAMO SVOJE ZADOVOLJSTVO, LOSA TEHNIKA MUSKARCA, NEDOVOLJNA OPUSTENOST ZENE...???

PITANJA JE MNOGO, A ODGOVORA MALO, PA ZATO TREBAMO DA IH POTRAZIMO ZAJEDNO, ZARAD ONIH ZENA KOJE NISU U MOGUCNOSTI DA DOZIVE POTPUNU SRECU PRI SEXUALNOM ODNOSU SA MUSKARCEM.

PO NEKIM ISTRAZIVANJIMA, ZENSKI ORGAZAM JE CAK 9 PUTA INTENZIVNIJI NEGO ORGAZAM MUSKARACA. NIJE LI TO DOKAZ DA SU ZENE U TOM POGLEDU POTPUNO SUPERIORNE, I NIJE LI TO DOVOLJAN RAZLOG DA SE MUSKARCI MALO VISE TRUDE, NE BI LI IM PRIREDILI NESTO TAKO VELICANSTVENO?!?!?!

Smrda

to je itekako dovoljan razlog...ali ne zaboravi da iako je ovo 21 vek...mi smo i dalje na balkanu....i sex je i  dalje tabu tema,i sve se svodi na to da nazalost nasi muskarci sve shvataju suvise licno,kao atak na svoj ego...po principu da nisu dovoljno dobri,a mi zene ih opet stedimo price na tu temu.....mislim da krivca,jednog..nema.
treba biti u stanju pricati o tome...i definitivno mislim da zene koje laziraju grese..

Milos82nbg

Quote from: pexualis on 01-10-2006, 16:03:21
MISLIM DA OVDE VEC IMA DOVOLJNO STVARI OKO KOJIH SE MOZE POLEMISATI... NEKA OD OSNOVNIH PITANJA KOJA SE POSTAVLJAJU SU, KO JE ZAPRAVO KRIV, ZENE KOJE GLUME, MUSKARCI KOJI GLEDAJU SAMO SVOJE ZADOVOLJSTVO, LOSA TEHNIKA MUSKARCA, NEDOVOLJNA OPUSTENOST ZENE...???


Sve zavisi od konkretne situacije, a ja bih akcenat stavio na ovo poslednje .

AquArius

@pexualis - od sad pisi malim slovima.
Nema potrebe za velikim.  :)

Smrda

nema akcenta.....bre!!!
sve to zajedno cini jednu zategnutu situaciju....oba pola snose odgovornost.

pexualis

Ljudi, nije svrha teme ko je kriv, nego kako dolazi to toga, sta uzrokuje nemogucnost da neke zene nikad sa nekim partnerom ne mogu da dozive maximum zadovoljstva... I kako tim zenam pomoci, sta bi zapravo one trebale da rade, kako da se oslobode straha da sa tim pricaju sa svojim deckom ili sutra muzem, jer gluma, i povlacenje u sebe, samo vodi u dublju krizu...