Kako razumete zagrobni zivot po hriscanskom tumacenju?

Started by willie the scot, 02-10-2006, 14:51:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

willie the scot

kako razumete zagrobni zivot po hriscanskom tumacenju?
to je centralno pitanje zbog koga se ljudi okrecu crkvi,mislim da je u drugim religijama dosta preciznije objasnjeno(osim islama u kome je raj centar hedonistickog orgijanja sa 70 devica i sl.).
...vaskrsnuce u sopstvenoj licnosti...kako mozes da vaskrsnes u istoj licnosti u kojoj si hodio zemljom kao gresnik...gde je tu prociscenje i sjedinjenje sa bogom?cemu smrt onda?
to bi znacilo nesto veoma surovo...da je obican covek od samog pocetka osudjen na pakao.

hulio_salinas

pa hodio si zemljom kao gre¹nik... to nema nikakve veze sa tim ¹to æe¹ biti isti lik... su¹tina je da se pokaje¹ za svoje grehe...

proèi¹æenje sledi kada ti Bog Otac oprosti tvoje grehe... tada ti je proèi¹æena du¹a...

e sada, kako æemo tamo izgledati, mislim u kakvom æemo fizièkom smislu biti, to niko ne zna.. to je ono ¹to ni crkva (ne kao institucija) ne zna... zna se da æemo tamo otiæi posle smrti, ali Isus nije rekao u kakvom æemo fiz. obliku tamo biti...

Smrda

nema oblika...nije poenta u zagrobnom zivotu,nema cistilista,pakla....smrt se ne posmatra kao kraj,u pravoslavlju,vec samo kao jedna epizoda naseg bitstvovanja...posle te ceka dusevni mir..u tome je poenta,da dusa nastavi dalje,na to se misli kad se kaze zagrobni zivot....

hulio_salinas

pa naravno... ba¹ to... mo¾da sam napisao u drugom obliku, ali to je to...

willie the scot

covek je sumnjicavo bice,sumnja i u ono sto zna.
nemojte da mi romanticki tumacite jevandjelje.ono kaze da covek mrtvijem snom spava do sledeceg hristovog dolaska.
gde je dusa u medjuvremenu?

hulio_salinas

to ne mo¾emo znati... to zna¹ i sam... nemamo odgovore na sva pitanja...

zato imamo veru...

znamo ¹ta nam je Isus rekao, ali on nije rekao sve... u tome jeste dra¾... da se nadamo i da VERUJEMO...

willie the scot

ja znam ali ne verujem...
sta da kazem...za***ano je biti covek...

Bez psovanja, molim :wink:

hulio_salinas

pa jbga... zajebano je... zato nas i ima koliko veæ milijardi i zato smo toliko razlèiti... to nije razlog da se mrzimo, veæ da razmenimo mi¹ljenja na Farmacija forumu... xexexe...

ne veruje¹ i gotova stvar... niko nema pravo da te ubeðuje bilo ¹ta...

uostalom to se i zove VERA...

willie the scot

ne kapiras...ja znam da bog postoji ali ne verujem.

hulio_salinas

axa... pa malo mi je te¹ko to da skapiram da zna¹ da Bog postoji, ali da ne veruje¹ (istovremeno)... to jednostavno ili ne ide jedno sa drugim, ili sam jo¹ mlad da bih to pojmio...

deder, malo objasni... ako mo¾e¹ i hoæe¹...

willie the scot

zato sto je covek suvise slab da bi izasao na kraj sa tim saznanjem,sa saznanjem apsolutne izvesnosti apsolutnog bica.
zbog toga nam se bog i ne obraca direktno.
znam da postoji ali odbijam to da prihvatim,...zato sumnjam,zato se nadam...da bi mogao izaci na kraj sa svim tim.
tuzno,zar ne?

Smrda

Quote from: willie the scot on 02-10-2006, 21:00:29
ne kapiras...ja znam da bog postoji ali ne verujem.
extra izjava...;pocinjem da te gotivim WTS!!!
nije tuzno,pa i normalno je da sumnjas....ja bas mislim da ljudi koji ne sumnjajnu nisu pravi vernici.....sumnja je deo naseg bica i radoznalost...pa nije valjda dzabe Isusu isceljivao sve one ljude?!?!?
sumnja je deo vere,momenat kad se preispitujemo,ljudski deo nas..inace da ne sumnjamo i ne dovodimo u ptanje sto sta,bili bismo bezgresni,zar ne!??!?mislim ako slepo verujemo...

willie the scot

totalno sam u faustovskom raspolozenju ovih dana...sto vise citam manje znam...

Smrda

ne kazu dzabe,sto manje znas to ti je bolje...
obicno tako ide...suvise analize,pomalo racionalizovanja i koracas ka petlji ludackih pretpostavki i nelogicnih cinjenioca i pre nego se opasuljis....skroz si pometen i uvucen....
bar je tako sa mnom...i onda sednem u ugao i cekam da me napad zelje za saznanjem prodje....

willie the scot

ha,ha,ha....
ferdinand je sedeo mirno ispod svog omiljenog drveta i mirisao cvece...