Kako razumete zagrobni zivot po hriscanskom tumacenju?

Started by willie the scot, 02-10-2006, 14:51:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Al-Jasmina

Ma taj Srednji vek...brrrrrrrrr najgore doba Evrope

ovaj, ja to zbog inkvizicije

willie the scot

spaljivali su ljude zato sto skidaju masnu kozicu sa piletine...

zoe

Ima jedna strahovita prica, pisao je Adam Villers de L'Isle, zove se "Mucenje nadom" :Bog :Bog :Bog

Btw, akcenat mog prethodnog posta nije bio na mracnom srednjem veku nego na NEPOSTOJANJU sumnje!!!

zoe

ha ha, provokacija..

ti mislis da zivim u srednjem veku?

zoe

Al-Jasmina

Zoic, kapiram ali kad pomislim na srednji vek u bilo kom kontextu- jezim se...
a to sto nije bilo sunje, pa opet se vrti i oko toga zbog cega se jezim... :)

Smrda

ala se vi ispricaste,lepo,lepo...nista ja vas ne shvatih,ali bi mi zanimljivo citati.... :~
bilo kako bilo,mislim da je sumnja jedna od prirodnih karakteristika ljudskog mozga...inace sta bi bilo sa saznanjima da nema sumnje?!?!?
a srednji vek...samo...bljak!! ne mi se svidja...
Ferdinande...ja tebe bas tesko kapiram,a taman sam mislila da te pratim,ccc...... :)

zoe

mali ali bitan  :OFF
Srednji vek u Srbiji nije bio nimalo mracan, to je period cvetanja nase kulture! Setite se Nemanjica i koliko su samo manastira podigli! :Bog

Adonis_Vernalis

Ima jedna lepa misao u jednoj knjizi koju sam nedavno procitao... Parafraziracu je, jer je ne znam napamet, ali mislim da necu mnogo promasiti ako napisem ono sto ce malo kasnije slediti.

Nije bitan kontekst price. Nije bitno ni sta se desava. Katolkinja ulazi u crkvu i zeli da se ispovedi. Ucini to i pocne dijalog sa svestenikom. Taj dijalog je bitan. Ide otprilike ovako:

"Oce, sta je najveci teret koji dusa doveka mora da nosi?"

"Nada" kaze on.

"A sta je to sto nam moze pomoci da iznesemo taj teret do kraja?"

"Nada..."

...

Al-Jasmina

Nada poslednja umire!

-Nije, eno Milanka se jos koprca...

NADA LIVZ!

zoe