Botanika

Started by Nea, 30-05-2006, 15:54:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Coolgemini

Mare,kolokvijumi iz botanike su veoma opusteni i prilagodljivi...Sve sto radish na vezbama(asistenti ce naglasiti sta ce biti uokvireno tim kolokvijumom),moze doci,ali to su jednostavna pitanja kod kojih imash da zaokruzish tacan odgovor...ponegde imas da dopunish..Slike iz anatomije biljaka cete obavezno imati i obrati paznju na slike iz praktikuma koje ste crtali i dopunjavali..Moze vam pasti neka skroz identicna slika.Mada vam ja savetujem da pogledate i starije praktikume jer se tamo nalaze jako dobre slike.
Od literature je dovoljno cisto da procitash predavanja ili odredjene delove iz knjige..bez nekog bubacenja jer su pitanja skroz lagana.

dancho

Kolokvijum æe biti u vidu testa sa zaokru¾ivanjem taènog odgovora i odreðivanje i obele¾avanje ilustracija.
I kolokvijum obuhvata sve do kraja korena.
Biæe dakle, osobine pokoriènih, mehanièkih, sprovodnih i sekretornih tkiva + anatomija korena.
Primer pitanja:
Na preseku stabla mrtve kopriva posmatrali ste...
a skrobna zrna
b kolenhim
c traheje i traheide
d sklereide

marer_86

hvala dancho :Bog
jos mi samo vi da kazete da je dovoljan samo praktikum ..... :K :lol: :lol:

dancho

nije dovoljan samo praktikum. Sorry.

crazy ball

ma ljudi odradite te kolokvijume iz botanike kako treba,ako ih naucite i oslobodite se preko njih dela prakticnog,posle je laganeza
a ako ne,ne bih znala...mislim da vam je bolje da se potrudite da iskoristite sansu
knjiga naravno i obavezno obratite paznju na slicice

marer_86

vrlo vrlo dbro uradjen sajt katedre za botaniku... ovde se moze naci sve i svasta .. pogotovu sada za spremanje kol!!
http://www.pharmacy.bg.ac.yu/botanika/botanika.html#info

Ksenija

Imam pitanje za Dancha...
Sto se tice tih slika ,jer cemo morati da znamo latinske nazive?
hoce li strelice biti izvucene pa samo da dopunimo sta je naznaceno ili cemo sami morati da obelezimo sve a da nam vi kazete da treba na pr da obelezimo elemente provodnog snopica?
i koliko vidim moramo da znamo na kojoj smo biljci sta posmatrali?

marer_86

dancho je li moze da se okaci jedan primer tog testa???

zoe

Quote from: Ksenija on 17-12-2006, 18:19:11
Imam pitanje za Dancha...
Sto se tice tih slika ,jer cemo morati da znamo latinske nazive?
hoce li strelice biti izvucene pa samo da dopunimo sta je naznaceno ili cemo sami morati da obelezimo sve a da nam vi kazete da treba na pr da obelezimo elemente provodnog snopica?
i koliko vidim moramo da znamo na kojoj smo biljci sta posmatrali?

Јест да нисам Данчо али ме сврбе прсти... а Данчо ће већ допунити...

Нису потребни латински називи, али зато обавезно треба у наслову слике написати да се ради о нпр. попречном пресеку кроз корен примарне грађе монокотила (због овог мени скинуше 1 поен, мрзело ме да напишем јер није било назначено да морам... :K...а опет је важно да се покаже како знаш да је то због полиархног радијалног спроводног снопића)

Све што треба да обележите означено је словима.

Треба знати на ком препарату сте шта посматрали. Нпр. угласти коленхим (који је и распоређен по угловима :>) је био на пресеку стабла мртве коприве (Lamium sp.)...

dancho

Tako je.
Slu¹ajte savete Zoe.
Ne mogu da vam dam primer starog kolokvijuma.

mortisha

gde mogu da nadjem slike preparata za kolokvijum iz botanike

zoe

У практикуму и књизи, не дају ништа ван тога. Ипак, можеш посетити и сајт института на сајту факултета...чисто да ти савест буде мирна...

Ksenija

profesor je bio danas na rts2 u nekoj emisiji...kao narator...

Bred

da, ima ta emisjia, ja sam je gledao kada sam bio u srednjoj skoli mislim. :)

marer_86

dancho jos jedno malo pitanjce koliko slika i pitanja ce biti???