Noc muzeja

Started by AquArius, 31-05-2006, 09:26:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AquArius

Mislim da je Noc muzeja idealan nacin da se privuku mladi, posebno neki koji ni za zivu glavu ne bi tamo isli.
Ovako, to sve izgleda drugacije iz nocne perspektive, kad se brdo ljudi okupi na jednom mestu. Svasta tu ima da se vidi i cuje, a ne mislim samo na program manifestacije  :smile:

Ali, ipak ko je hteo nesto da vidi, morao je da ode nesto ranije (pod tim mislim oko 18h-19h) na mesta gde oko deset nije moglo da se pridje...
To je jedino nezgodno, sto se svi sjate u isto vreme na istim mestima.
Medjutim mozda nesto promene u organizaciji narednog puta.

katarina

I ja se nadam da ce promeniti nesto.Idealno bi bilo da bude" Vikend muzeja", tako bi se ljudi rasporedili na dva dana. A i ljudi koji su iz unutrasnjosti bi takodje mogli da ih posete ako dolaze na jedan dan u BG. Nismo ni svesni koliko je dobro biti rodjen u "metropoli"!!! :happy:

AquArius

Noc muzeja je relativno mlada. Odrzava se sirom Evrope. Sad zamislite noc muzeja u jednom Becu ili Berlinu...

Ali sto rece moj drugar, idem gledam muzeje po belom svetu, a ne znam ni sta ima kod nas  :embarrased:
I to je istina. Mozda mi mislimo da nema sta da se vidi ili nas mrzi ili sta vec sve ne... Ali ovo je odlican nacin da se krene u pohod na kulturu  :happy:

katarina

Sve je to navika i potreba...

vladimir

Bedak je ¹to se ljudi kod nas sete muzeja samo kad su takve prilike.A finansijska povoljnost nije opravdanje:muzej Nikole Tesle, Krunska ulica, 50 kinti ulaz. :wink: Pa vidite...

yeca

A ti zi zauzeta preko dana svakog dana u godini?????????

:P

yeca

Ovo je bilo upuceno Katarini  :wink:

A i Vladimir mi je uzeo rec iz usta...

Sve sama opravdanja i to losa  :P

katarina

Quote from: yeca on 07-06-2006, 13:49:28
A ti zi zauzeta preko dana svakog dana u godini?????????

:P

Yeco, pogledaj "history" ove teme, pa vidi se da nisam sebe stavljala u prvi plan...  :wink:
Gledam malo siiiiire :wink:

AVENDON

Srbi vole da se druze, ogovaraju, vole spektakle i naravno da cekaju u redu (ova osobina nam je vec u genomu), pa je zato i ova noc muzeja bila jako posecena (kazu na dnevniku 160000)

Ja mislim da ideja noci muzeja i nije tako brlijantna.

Zasto:

1.Pre svega guzve su orgomne, tako da vise provedes cekajuci u redu, nego gledajuci postavku.

2. Zbog ogromne guzve ne mozes na miru da pogledas izlozbu, vec moras da juris na sledecu kako bi sto vise video.

3.Mislim da su izlozbe koje se prave za noc muzeja, vise komercijalne nego umetnicke

4.Finansijski ti se ne isplati, jer kako ces da stignes od izlozbe u Zemunu do izlozbe u Cvijetu u jedan ujutru, ako ne kolima, a cena benzina ti nije ukljucena u cenu karte.

5.Vecina ljudi dolaze da bi pokazali svoje nove cipele i krpe (isto kao na premijeri pozorisne predstave, niko tu nije dosao zbog predstave), tako da se sa Kacom tu ne bi slozio. Treba ce nam dosta da se to promeni.

Ja nisam neki cesti posetilac muzeja, ali kada u Yellowcab-u saznam za neku izlozbu koja bi me mogla zainteresovati, ja lepo odem i platim 50!!!! dinara kartu i na miru i na tenane je pogledam. Nije bitno da li je u Zemunu ili na Dedinju (25.maj).

Problem je u ljudima koji vise vole kafanu, nego dobru sliku ili predstavu. Ali nista manje nisu krivi muzeji koji prave izlozbe koje su dosadne i jako strucne.

Muzej Savremene Umetnosti prosle je godine napravio izlozbu ''O normalnosti'', koja je po meni bila uzor za sve ostale muzeje. Bile su video projekcije, 10 kompjutera na kojima su napravljene prezentacije autora i radova. Oni nisu imali problema sa posetom.

Zato 100 din u dzep i u muzej!!!!!

Darker

Pa jel 50 ili 100???
Za 50 kinti razlike mo¾ete dva piva u Bolonji da popijete :lol: :lol: :lol:

pereca

Quote from: Darker on 07-06-2006, 21:10:50
Pa jel 50 ili 100???
Za 50 kinti razlike mo¾ete dva piva u Bolonji da popijete :lol: :lol: :lol:

Daj postavite poneku sliku i skulpturu u Bolonju.
2 u 1 :!

Znam, znam  :OFF

vladimir

:lol:  Samo nas reklamirajte!!!   :lol:

AVENDON

Cene su razlicite, od galerija u koje je ulaz besplatan, vecina muzeja naplacuje 50 din, jedino MSU naplacuje 100.

Tako da za 100 dinara mozete da obidjete jedno 3-4 galerije, i dva muzeja od 50  :) i eto vam noci muzeja po danu...............