Lukas gradi studentski studio

Started by Bred, 06-10-2006, 09:19:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Bred

| Izvor: B92
Los Anðeles -- Autor serijala Ratovi zvezda D¾ord¾ Lukas pokloniæe svom biv¹em fakultetu ogroman filmski studio.

D¾or Lukas, iz sedamdesetih

Naime, on je studirao filmsku re¾iju na Univerzitetu Ju¾na Kalifornija. Po¹to se obogatio, re¹io je da nagradi svoj univerzitet sumom od 175 miliona dolara. Poklon od Lukas fondacije je najveæi koji je ova ¹kola dobila, a veæina novca æe biti ulo¾ena u izgradnju 137.000 kvadrata velikog filmskog studija za studentske ve¾be.

Lukas je diplomirao 1966. godine, da bi deceniju kasnije snimio Ratove zvezda, posle kojeg je usledilo jo¹ pet nastavaka. Ti filmovi su mu doneli mesto u istoriji filma, ali i ogromno bogatstvo.
----------

Bred-namerno sam izdvojio ovu temu. Ne dirati!

Adonis_Vernalis

Quote from: Bred on 06-10-2006, 09:19:14
| Izvor: B92
Los Anðeles -- Autor serijala Ratovi zvezda D¾ord¾ Lukas pokloniæe svom biv¹em fakultetu ogroman filmski studio.

D¾or Lukas, iz sedamdesetih

Naime, on je studirao filmsku re¾iju na Univerzitetu Ju¾na Kalifornija. Po¹to se obogatio, re¹io je da nagradi svoj univerzitet sumom od 175 miliona dolara. Poklon od Lukas fondacije je najveæi koji je ova ¹kola dobila, a veæina novca æe biti ulo¾ena u izgradnju 137.000 kvadrata velikog filmskog studija za studentske ve¾be.

Lukas je diplomirao 1966. godine, da bi deceniju kasnije snimio Ratove zvezda, posle kojeg je usledilo jo¹ pet nastavaka. Ti filmovi su mu doneli mesto u istoriji filma, ali i ogromno bogatstvo.
----------

Bred-namerno sam izdvojio ovu temu. Ne dirati!

Alumni... Alma Mater... prazne, velike, a beznacajne reci...

Darker

Pih, ja mislio Aca Lukas gradi studio za narodnjake :> :> :> :>

nasty girl

Quote from: Darker on 06-10-2006, 12:11:46
Pih, ja mislio Aca Lukas gradi studio za narodnjake :> :> :> :>

i ja sam to isto pomislila..... :K :K :K

Al-Jasmina

Meni je Lukas drag...obojica  :)

vladimir

Ja ipak preferiram Acu! :>
Ba¹ me je obradovao naslov, kad ono-misli se na D¾ord¾a!!! :][

zoe

Bred, svaka cast za naslov teme! I ja pomislila na Acu, pa bila  :shock...kad ono medjutim... :>

Bred