Dilema: "©to da mu ne dam?" VS "Zaraðuje vi¹e para od nas!!!"

Started by hulio_salinas, 07-10-2006, 09:16:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pitanje: "©to da mu ne dam?" VS "Zaraðuje vi¹e para od nas!!!"

©to da mu ne dam?
Zaraðuje vi¹e para od nas!!!

Darker

Hmmm, a je l' zna¹ da ih ti odvratni gmazovi mlate ako ne donesu dovoljno? :wink:
Nego, najgori su mi navalentni, 35-ogodi¹njaci sa ¹takama, pa kako se ra¹èisti raja-a oni se usprave i potrèe do drugog kraja podzemnog sa koga nagræe vi¹e ljudi :K :wall:

tarantulica

Quote from: Darker on 04-09-2007, 20:57:50
Nego, najgori su mi navalentni, 35-ogodi¹njaci sa ¹takama, pa kako se ra¹èisti raja-a oni se usprave i potrèe do drugog kraja podzemnog sa koga nagræe vi¹e ljudi :K :wall:

Ili, klasika, onaj lik na Beer festu ¹to se pravio da je slep, pa nas je tako lepo mimoi¹ao...  :wall:

Darker

ajde sad, nisi èula da oni imaju razvijena druga èula?(pogotovo dok tre¹ti Ðule sa stage-a :K)

Adonis_Vernalis

Ali sam se "spajtao" sa jednom Cigankom koja prosi ispred moje crkve na NBg. Porodila se par dana posle svoje cerke (sic!) i obema trebaju ritice koje je moj junosa vec iznosao. Dao sam im, obema po punu "Merkator" kesu kojecega...

Otkinuo sam na ono... "saramantni gospodine..." (sa sve akcentom)... :happy:

Wlada

Mogu da prosjace gde god zele, osim u centru grada... Prosjacenje je oduvek bilo ograniceno na pojedine delove grada,svuda u civilizovanoj Evropi. Samo kod nas ih ima i u Knez Mihajlovoj   :nene:

Al-Jasmina

:lol: :lol: :lol:
prosjak ide svuda,
a nemojmo o civilizovanoj Jevropi koja je svoje ludake i prosjake
izvozila jedrenjacima na atlantik i potapala

Nasi su prosjaci nosili originalne Ray-ban naocari
kad su saneri izigravali Robina Huda po buticima te iste Jevrope
tokom turbulentnih ranih 90-ih

Ivke

Bas  mnogo zavisi od toga da li mi je neko simpatican ,a i u kakvom sam ja raspolozenju...Ranije sam se  mnogo lakse sazaljevala...ali od  kada mi se par puta desilo da na moje oci bace pare koje sam im  dala (kao malo im je ), stvari su se malo promenile...ne volim te cigancice sto prose nikako...

Wlada

poruka prosjacima: NADJITE POSAO!!!
              I nemoj da neko kaze da posla nema jer za vrednog coveka posla uvek ima...

philoserbiana

jedan moj drug je radio sledece-kaze cigancici koja prosi ispred crkve da tad i tad dodje u njegovu sobu u domu i ocisti je...nije se pojavljivala koliko mi je poznato  :hmm
meni je ponekada mnogo zao nekih starih ljudi koji prose...ako imas treba malo da sunes u njihove izborane i grube ruke...ako nista bar ih spasavas batina od strane tzv.proslackih makroa...nas narod kaze-ko drugome daje,Bogu daje  :a

AquArius

Da se pojavila philo .. ko zna koliko bi mu para pokupila iz sobe.

Pa dobro, .. mozda i ne bi.

Darker

Neka devojèica u Novom Sadu pre neki dan je bila mnogo slatka i kulturna te smo joj dali svu siæu :a

A i neki matori lisac, ispièutura, ali je bio ¹meker, dadoh mu 20 kinti :K

katarina

Ja sam jednoj dala kiflu, umalo me ne pljunu!

pig_am_am

ne znam za sta da glasam u ovoj anketi.

mislim ovako:
kad pogledate neke prosjake na ulici koji nemaju udove pomislite "majka ovih ljudi je verovatno pila talidomid, il nesto slicno, dok je bila trudna".a onda pomislite "ma neko joj je to namerno i dao da pije bas sa tom namerom da dete posle ubaci u lanac prosjacenja".
i onda sam ja shvatila da dajuci novac tim osobama,cinim njihovu muku jos gorom.jos gore - ucestvujem u necemu gnusnom.

samo kad procenim da je neko zaista u nevolji,dam mu pare.
to obicno budu stari ljudi.
a ostalima-jok.

a ovaj drugi tip,npr.ovi sto ti peru soferku protiv tvoje volje i slicni...
ne mislim da zaradjuju vise para od nas,nije mi jasno to u anketi,ali mislim da je bezobrazluk da neko ko je sposoban da radi nece-jer mu je lakse da prosi. a kasnije ce da krade,pa tako dalje... i kuda odosmo?

Lence

Ja nikad ne dajem onima koji su radno sposobni! Pre dve godine mi se desilo da je jedna ciganka, koja je stajala ispred mene u redu, istresla gomilu para iz dzepova nimalo zbunjenoj kasirki sa zahtevom da joj ukrupni sicu! Kad je ciganka otisla, kasirka je, videci nase zacudjene poglede, samo prokomentarisala : Ma, ona tako svaki dan zaradi vise od 1000 dinara!
Kad pomislim da neki ljudi mukotrpno rade za manje od 30000, kako da mi se ne zgade ovakvi slucajevi...
  A tek ona sto skuplja za slepu sestru! Videh je letos u HN! Prisla nekoj Beogradjanki i kad je ova prepoznala i rekla : pa gde si ti ovde dosla? Ona samo odgovori: Pa kakve su stekare ovde, bolje da nisam... 
  Kad imam sitno, dam ulicnim sviracima. Oni na poseban nacin doprinose sarmu grada i stvaraju prelepu atmosferu dok setate ulicama. Simpaticni su mi i cigancici, sto zabavljaju narod po gradskom prevozu, pevajuci najnovije folk hitove! Uvek me slatko nasmeju!

hulio_salinas

Samo jedna mala replika:

Ovo "Zaraðuje vi¹e para od nas" ne znaèi bukvalno, pobogu. To sam stavio, jer sam 1000 puta èuo takav komentar od raznoraznih ljudi. Niko od njih nije to mislio ozbiljno. Zato je to u anketi. :cvet