Teme diplomskih radova

Started by Bred, 01-06-2006, 11:44:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

agata

Quote from: Enea on 21-02-2007, 14:31:51
tamarella,meni je neko,nekada rekao da je preduslov za trazenje teme da imas 9 ili 10 iz te naucne oblasti,da ne kazem predmeta=)
u tom slucaju jedan broj studenata nikad ne bi diplomirao....naravno,ima instituta na kojima zbog velike "potraznje"postoji taj zahtev....ja sam uzela temu iz istorije farmacije i nisam dobila to famozno pitanje koju ocenu imam....koliko se secam ocena i nije merilo znanja,vec skup svega i svacega.... 

Vanna

Evo i mojih iskustava. Ja sam uzela na fizickoj hemiji i radila sam je, brat bratu dve nedelje, ukoricila lepo i treba da diplomiram ove nedelje. Pozelite mi srecu.
E ja sam ovako uradila, nasla sam temu koja mi se svidja kada sam imala 3 ispita do kraja. Predlozila i to je to. Onda oni to provukli kroz vece.
Inace iz iskustava mojih drugarica, moras da budes ili bezobrazan, ili da sam smislis temu. I onda da ih  :Bog
Ali od  a005 nema nista.
Tako. Srecno svima.
KISS!

mmdd

Cao svima!
Prvi put se kacim na forum, pa mi ne zamerite ako nesto izbrljam, ili se ponovim sa nekim pitanjima koja su do sada postavljana jedno sto puta.
Moze li mi neko reci koji su instituti najpovoljniji za rad diplomskog? Uzela bih neku knjisku temu, ne expirementalnu, koju bih mogla brzinski da odradim. Imam jos toxine da dam, a i idem preko leta na razmenu, tako da sam u malom skripcu sa vremenom. Cula sam od mnogih da su dobre na medicinskoj biohemiji, i to profesorke sa klinickog, kao i sa neorganske. Interesuje me kakvi su na kinetici?
Ako neko ima neki predlog u vezi sa insistutom koji je OK, ili koji nikako ne kontaktirati, neka mi javi, bas bi mi znacilo :help:
I jos nesto, ima li nekih nagovestaja kada cu biti naredna sednica?
Unapred HVALA :wave:

Bred

ok, mmdd, dobrodosla.
:cvet
preporucujem ti da procitas celu ovu temu, i tu ces naci mnogo informacija.
:wink:
ja znam da se najbrze diplomski radena neorganskoj i na bromima mislim.
sve zavisi od tebe-da li to hoces da otaljas ili da stvarno odradis kako treba pa valjda u skladu sa tim biras i institut i temu.

mmdd

Evo mene opet :wink:
Bila sam danas na faxu, za temu, i naravno, desilo se ono sto sam i ocekivala. Svracala sam na institute za neorgansku, za biohemiju, mikrobe, kinetiku,...
Gde god da sam otisla svuda bi mi sa vrata rekli da nemaju teme, da imaju vec kandidate, da novih nece biti tamo do juna  :wall:. Ne mogu da verujem!!!!! :nene:
A sto su neljubazni, to je posebna prica! Niko od njih me nije normalno udostojio da mu se obratim, vec me je onako sa nogu isikanirao  :box
Nikoga nije briga da li je nama stvarno hitno, da li imamo neke objektivne razloge zbog kojih bi da sto pre uzmemo temu i pocnemo sa radom!!!
Kakva su uopste nasa prava na ovom faxu????? Gde god mogu, i za sta god im se pruzi prilika, oni nas sputavaju! Nista ne moze da bude normalno i ljudski, uvek su neka natezanja, moljakanja, ulizivanja, i slicno.
Zar nemamo normalno prava da zatrazimo temu, da diplomiramo u roku, ako vec mozemo? Izgleda da kod nas nije nista normalno i jednostavno. Njima je problem da smisle temu, da ti daju literaturu, a sto je to njihova profesorska duznost i obaveza, to nije bitno! Oni su nadradjeni, i moze im se!  :batina
Interesuje me mozemo li se mi, studenti, obratiti prodekanu za nastavu?
Ja da cekam jun da se oni smisle, a onda da odu na odmor i da ih nema celo leto, pa da se vrate u septembru kada ce vec da bude kasno, nema sanse!!!
Odlazim sutra ponovo, pa ako treba i  :F.
Salim se, naravno, ali vise su mi dojadili.

Bred

nista neoubicajeno, mislim da smo u ovoj temi mogli procitati i jos jedno takvo iskustvo.

Adonis_Vernalis

A na farmakognoziju? Ili botaniku?

dancho

A, malo promene stava. Na pr:
Evo ja dosla (dosao), zanima me to i to, smislila sam temu.
HOCU da radim diplomski. Samopouzdanje!
Stav, dobar dan, kuku lele jel imate temu,tesko da ce nekog
bas da motivise da smislja temu.
U biblioteci chuchi par hiljada diplomskih radova pa eto ideja...

blablabla

Mozda je OFF ali ako neko zna kad je sledeca sednica bilo bi lepo da napise da znamo da u'vatimo prof pre nje sa smisljenim temama i osmehom  :lol2:  pa da budu odmah progurane, mislim teme :wink:

Hana

ja sam pocetkom meseca uzela temu na bromima iz treceg pokusaja. takodje sam otisla jos na par instituta ali svi vec imaju kandidate ili nemaju teme i sl. znam da su na gnoziji bile 2 teme. botanika je imala jos kandidata, ali mislim da su oni ok ako ti je ostao samo jedan ispit.

zvezdica

Ja sam radila diplomski kod Branislave Lakusic na botanici i PREZADOVOLJNA sam.
Zaista izuzetna profesorka, koja me nije mnogo gnjavila i davila, vec mi je maksimalno skratila muke. A i datum diplomskog je bio u rekordnom roku. Zaista sve pohvale za taj institut!

kaja

Moja drugarica je takodje na botanici zavrsila posao i bili su vise nego SUPER :pljes:

Sandra

Da li neko zna na kom zavodu daju teme tipa prevoda sa engleskog?

blablabla

Na biohemiji, za ostale nisam cula!

trle

I ja sam cuo da na biohemiji to daju, ali mislim da to nije bas najbolji nacin da se diplomira! Postoje predmeti i teme gde postoji literatura na srpskom, nije je tesko naci i brzo se zavrsi!