Uskladite seksualne apetite

Started by Bred, 11-10-2006, 07:41:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Smrda

ej,bre hulio,jesam li ja to nesto propustila kad ti samo opominjes?!?!?
sta to radis kume?? :K  :wink:
razmislila sam...i dalje ne mislim  da je uvrezeno misljenje da je strast rdjava...opet ponavaljam,ja  odvajam strast i pozudu...po intenzitetu osecaja.... :)

Darker

Ja sam i dalje gladan :K :K :K(poku¹avam da temu vratim sa  :OFF)

vladimir

A zar nismo svi? :wink:
Fora je da sto vise to radis, apetiti su sve veci... :happy:

Smrda

aaaa....ti...apetiti...!!!!! :K :K
salimse....ali fora je zadovoljiti ih...mislim..apetite...stoga,samo rad i trud... :>

hulio_salinas

mozda je pravo resenje (za uskladjivanje sexualnih apetita) proredjivanje sexualnih odnosa... kada se vise zelite, mislim da nema sanse da se ne uskladite...

:>

Maslacak

hahaha...ironije...vidis, to zaista radi, ja i decko dokazujemo :K
Samo je nekad i zaista frustrirajuce...

Smrda

mozda,mnozda...ja ipak mislim da je trening jos jedna opcija... :>
vezbom do savrsenstva!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

stef

 Upravo tako!Napisao sam to nekad davno u nekom postu...Da je to kao voznja kolima...ne sme da ude u rutinu...i treba stalno da se vozi...

chicio

do odredjenih godina, shto vishe uprazhnjavash sex to ti se vishe i j..., a nakon prvih 100 godina, odnos postaje reciprochan. a znate i za misheve koji su bili bigamichni, da su bolje opluzhivali i zhenu pored ljubavnice

Smrda

ja sam procitala da je covek jedan od cetiri nono3ra na ovoj planeti koji je ipak monogaman....i sta sad...po iskustvu...ne bih rekla da je tako....
stef...slazem se sa tobom...ne sme uci u rutinu....

AquArius

Ne zavisi od du¾ine veze

Seksualni nagon kod mu¹karaca ne zavisi od du¾ine veze. U startu su iste i njene i njegove ¾elje.

Seksualni nagon kod ¾ena se smanjuje kada one dospeju u sigurne emocijalne veze, ali mu¹ki polni nagon ostaje isti bez obzira na vreme provedeno u njoj. Istra¾ivaèi su ispitali 530 mu¹karaca i ¾ena. Rezultati su bili vrlo zanimljivi jer je ¹ezdeset procenata tridesetogodi¹njih ¾ena na poèetku veze èesto ¾elelo seks, a kako su godine proticale, taj postotak se smanjivao na pedeset procenata posle èetiri godine provedene u vezi i samo dvadeset procenata posle dvadeset godina.

Nasuprot ¾enama, mu¹karci su u ovom istra¾ivanju izjavljivali u procentu izmeðu ¹ezdeset i osamdeset da ¾ele èeste seksualne odnose bez obzira na broj godina kojima se meri du¾ina njihove veze. ©to se tièe ne¾nosti, studija je otkrila velike razlike. Ne¾nost je ¾enama mnogo va¾nija nego mu¹karcima.

Èak devedeset procenata ispitanih ¾ena ka¾e da ¾eli ne¾nost bez obzira na du¾inu veze, a ne¾nost je znaèajna samo kod dvadeset i pet procenata mu¹karaca èije su veze starije od deset godina. Naravno, brojke nauènici tumaèe na svoj naèin, pa tako otkrivaju da one dokazuju kako ¾ene imaju visok seksualni nagon na poèetku emocijalne veze zbog ostvarivanja èvrstog odnosa sa partnerom.

Kada je ta veza zapeèaæena, ¾enama se smanjuje seksualni apetit. Mu¹karci se opet pona¹aju kao seksualno aktivniji zato ¹to se pla¹e da ih ¾ena ne ostavi zbog nekog seksualno aktivnijeg mu¹karca. I eto razloga za nesporazume i sukobe.

Preuzeto sa: Krstarica (http://www.krstarica.com/lat/magazin/zabava/index.php?clanak=veze14)

cvjetic


Smrda

i ja kazem....
skroz na skroz

Al-Jasmina

Sve je individualno- na srecu po to uskladjivanje :happy:

hulio_salinas

#29
Kad ¾elja izostaje
Izvor: Krstarica



U pojedinim fazama ¾ivota ¾ene normalno je da se njen libido smanji. Problem je u tome ¹to smanjen ¾enin libido, ba¹ kao i smanjen libido kod mu¹karca (¹to se sve èe¹æe de¹ava zbog hroniènog umora), mo¾e da poremeti odnose meðu partnerima.

Koje su to faze kada je normalno da ¾enin libido bude manji? Jedna je nakon poroðaja - iz oèiglednih razloga. Kao prvo, nakon poroðaja bi odnos za ¾enu bio bolan, ¹to svakako neæe podstaæi njenu ¾elju. Kao drugo, zbog konstantne brige oko bebe, ¾ena je iscrpljena i, èak i kad joj se organizam dovoljno oporavi da odnos ne bude bolan, èesto je preumorna da bi ¾elela seks. U takvoj situaciji, delom je potrebno strpljenje partnera (da saèeka da se ¾ena fizièki dovoljno oporavi), delom njegova pomoæ oko deteta, da majka ne bi konstantno bila preumorna, a delom i ¾enino razumevanje za potrebe partnera koji je strpljivo èekao da proðe vreme kada seksa iz zdravstvenih razloga nije smelo da bude.

Ukoliko je ¾ena u depresiji, bilo postporoðajnoj bilo uzrokovanoj neèim drugim (reaktivna depresija, "nasledna" depresija), neæe joj biti do seksa. Kada se o ovakvom problemu radi, neophodna je podr¹ka i pomoæ partnera da bi ¾ena iza¹la iz depresivnog stanja, a tada æe se i njen libido vratiti u normalu.

Libido slabi i u menopauzi. Tada se menja hormonska situacija u organizmu ¾ene, a i smanjuje se ili izostaje vla¾nost vagine, ¹to dovodi do bolnog odnosa. Najèe¹æe, ipak, nije neophodna hormonska terapija da bi ¾ena i dalje ¾elela seks, jer mali broj ¾ena ima ba¹ tolike probleme s nedostatkom estrogena. Ostaje suvoæa kao problem, ali to se mo¾e veoma jednostavno re¹iti upotrebom lubrikanata.

Ako je ¾ena imala neki hirur¹ki zahvat kojim su joj odstranjeni jajnici (ili jedan jajnik), ili je imala rak dojke pa je izvr¹ena mastektomija, oseæaæe se manje ¾enstvenom i manje po¾eljnom, pa æe joj se i libido smanjiti. Tada je najva¾nije vratiti ¾enino samopouzdanje, a osoba koja tu najvi¹e mo¾e da pomogne jeste njen partner, tako ¹to æe joj pokazati da mu je i dalje po¾eljna.

Koji god da je uzrok slabljenja ¾eninog libida, najveæu pomoæ u prevazila¾enju problema mo¾e da joj pru¾i partner. Dakle, draga na¹a gospodo, poka¾ite se!