Spining - smrt za celulit

Started by Bred, 11-10-2006, 08:19:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Smisao treninga je da se ciljanim ve¾bama "pogode" odreðeni mi¹iæi. Obièno se cilja na delove tela s kojima ¾ene imaju najvi¹e problema - gluteusom, unutra¹njim stranama butina, zadnjom lo¾om i donjim stomakom

Ukoliko ¾elite da u¾ivate u vo¾nji biciklom tokom cele godine, spining je prava stvar za vas. To je visoko intenzivna aerobna aktivnost koja se izvodi na spravi - spineru. U toku treninga, prateæi muziku, intenzitet rada se smenjuje i aktiviraju se mi¹iæi celog tela.
- Ovaj vid ve¾banja prevashodno je namenjen donjim ekstremitetima - ka¾e za Glas Predrag Ðorðeviæ, fitnes instruktor za spining u Aerobik klubu "Star".

- Smisao treninga je da se ciljanim ve¾bama "pogode" mi¹iæi celog tela. Obièno se cilja na delove tela sa kojima ¾ene imaju najvi¹e problema - gluteusom, unutra¹njim stranama butina, zadnjom lo¾om i donjim stomakom.

Trening traje pedeset minuta i sastoji se iz èetiri dela.
- Prvo se radi zagrevanje (5 do 10 minuta), gde se spiner vozi u osnovnom sedeæem stavu, èime zagrevamo telo i pripremamo ga za intenzivniji deo. Zatim se radi vork-aut deo, koji se sastoji iz tri razlièita programa: spining bejzik (poèetni, ni¾eg intenziteta, gde se uèi da se vozi spiner i dr¾anje tela), spining vork-aut (pedeset odsto se ve¾ba na spineru, a pedeset van njega i srednjeg je intenziteta) i spining advans (visokog intenziteta, gde se vozi u ritmu do krajnje granice). Posle ovoga radi se opu¹tanje i na kraju istezanje.

Koliko puta nedeljno preporuèujete spining?
- Najva¾nije je da se redovno dolazi na treninge. Minimum je tri puta nedeljno, a mo¾e i svakodnevno. Ve¾bajuæi, ne mo¾ete se povrediti, jer se najvi¹e ¹tite kolena. Ipak, spining je "smrt" za celulit.

©ta je potrebno od sportske opreme za ve¾banje?
- Patike, ali sa malo tvrðim ili debljim ðonom da se pedala ne bi se usecala u srednji deo stopala, zatim rukavice i biciklistièki ¹orts.

Kao i svi programi u fitnes i aerobik klubu "Star", cena ve¾banja za mesec dana je 1.800 dinara.
S. Vukoviæ
Foto: Marko Rupena

<a href="http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/SV06101002.shtml" rel="nofollow">Izvor</a>

Al-Jasmina

Gazda, treba ti da osnujes podforum Zenski kutak...
Osim ako nekim slucajem i neko musko nema celulit...
a ja sam kod gojaznijih i videla!

hulio_salinas

te¹ko je na¹e dame primorati na redovne treninge...

ima onih koji redovno ve¾baju po fitnes klubovima, ali i one s vremena na vreme preskoèe...

mo¾e bilo kakav redovan rad, ne mora samo jedna sprava... mo¾e bilo ¹ta, ali je potrebna volja...

P.S. kako ja nemam celulit??? xexexxeeexeexeexexeeee

Al-Jasmina

hulio_salinas

ma nisam... malo se zezam!!!

pa pogledaj avatar... sve ce ti biti jasno na ovom suvom licu...

xexe

Al-Jasmina

Ja vidim samo moreeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeee e
o cemu smo ono pricali?

ma daj,
sta se zezas kad se i ja onda zezam i tako u krug...

Ne znam ja...smrt za celulit je celishodan pristup ratu protiv doticnog...
I nema stajanja... :)

hulio_salinas

***Jas, ako te zanima: to je Sredozemno... a ja bosim nogama stojim "na" Azurnoj obali u Nici... xexexeee...

nego... smrt za celulit: Zemun-Kumodraz + Kumodraz-Zemun trcecim korakom...

Smrda

ma najbolje i na sve to jos 10 krugova oko faxa...a onda zgibovi u holu?!?!?
dosta vode,nema soli.....i vezbanje....

Al-Jasmina

Hulio..hvala, i ja cu kad tad tamo prstice zamociti :)

Sem toga morska voda je smrt za celulit
ali to dame dobro znadu!