Kolo-ludo luda(iliti novi Van Gogh)

Started by Darker, 02-06-2006, 00:31:48

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zoe

Evo da ne budete sami... Nisam neki strucnjak kao vi, ali bas gotivim VG + Djule je extra frajer! :)

Darker

hvala, avgogh, ali ovako mi je lep¹e :>
Ðule je extra frajer, ali tako mi ide po ganglijama, da je to stra¹no... Znaèi Ðoka david me jedino vi¹e nervira(a ne propu¹tam svirke ni jednog ni drugog :lol:)
QuoteDosta lici na prvi album Van Gogh - 1986 i pomalo na drugi iz 1991 - Svet je moj,
Da, samo ¹to je tamo bilo Milana Mladenoviæa i prateæih vokala, New wave-a, a ovde se fosira neka originalnost, na u¹trb spontanosti... A od novih balada mi se povraæa... veæ sam rekao, da li je moguæe da èovek koji je pisao sreæu i Mamu i Delfin i Polje snova, pi¹e takve bljuzgarije,pa ®eljko Joksimoviæ ima manje glupe pesme...

willie the scot

u kom dzepu ovaj ghad te nocas sakhio...dzule dzogani...on je postao takav nevidjeni dziber...jos je samo bora ispred njega.

Darker

Quoteu kom dzepu ovaj ghad te nocas sakhio
Æuti, to je jo¹ dobar text...
Jel se zna kad æe neki zvanièni koncert u Bg-u... Ili barem, kad æe spot?

avgogh

#19
novi spot? samo sto nije... emisija Kako se radjalo Kolo, trebala je vec biti prikazana, na nekoj od televizija (RTS ili Metropolis, verovatno), i u njoj premijerno pusteni spotovi... ali, kasne kao i obicno... pored spota spisak razloga, videla sam i za pesmu plastelin... nista posebno: oni na nekoj maloj bini, sviraju svoje instrumente, i pevaju...  :roll: a, od emigranta se vec nesto ocekuje (by kusturica)
za koncert, nemaam pojma....  :K


„Spisak razloga“, sa poslednjeg albuma, snimila je jo¹ tri spota, a u jedan od njih prste je ume¹ao reditelj Emir Kusturica, pi¹e "Blic".
Video rad za numeru „Emigrant“ koju mnogi najavljuju kao buduæi veliki hit, snimio je poznati reditelj, a ¹ira publika æe imati priliku da ovo ostvarenje vidi na jesen kada æe poèeti da se emituje na televiziji.
Grupa Van Gogh je do sada imala veoma zapa¾ene spotove koji su pratili numere sa njihovih prethodnih albuma, tako da se oèekuje da æe i ovaj poslednji album "Kolo" u izdanju PGP RTS-a, nastaviti tradiciju.
"Od ove pesme oèekujem mnogo. Ta pesma je napravljena da bi se probili na evropsko tr¾i¹te s obzirom na to da je deo pesme na italijanskom", rekao je nedavno Djule.

powered by MONDO"

Maslacak

#20
Ne ne willie, nije ta prava...

"nisi ti dobra (dobha) kolko los sam ja..."

WTF?? Mislim...ta recenica se toliko kosi sa svim zakonima logike, da nije ni cudo sto im Kusta rezira spotove! :>
Nemam pojma ljudi...Djule me mnogo nervira, skoro pa mi kvari utisak i o onim starim pesmama, DrUnder mi je bio katastrofalan...a sa Kola sam cula eto, reklamu za prvi singl, i prosto nisam znala sta da kazem...
Moze se porediti sa Joksimovicevim: "...ima nesto u tome sto me neces, i u tome sto ja tebe necu" :K :lol:

E sad, ostale pesme nisam cula... Mada, spotovi su obicno dobri.

EDIT: Upravo sam cula Kolo i sokirala sam se nacisto... Prepoznala sam da je Van Gogh jedino po tome sto Djule krrlja ono R :> :> Ne svidja mi se. Eh...sta izadje od onakvog jednog benda....   :(

Darker

Æuti nesreæo, to im je najbolja pesma sa novog :F :F :F
Mnogo bolje od drundera, ali balade su haos... Mo¾da peva sinu pred spavanje, ali sumnjam da to jo¹ ko sem njega mo¾e da slu¹a >:D >:D
Ali, ¹to se mene tièe, sa no comment-om su do¾iveli vrh, dodirnuli zvezde, pa im se osladilo, a izgubilo svaki smisao...
Ne¹to kao Metallica sa Black-om...

Maslacak

#22
Ajme meni...ako je to najbolja... hmm... :> Dobro dobro...mozda i nije bas taaako losa...
Moja mladja sestra je rekla da je pesma "retardirana" :K Ali ona voli i Black Eyed Peas, tako da njene izjave ne uzimam u obzir...samo mi je izraz bio...sladak :happy:

Moram da cujem i tu neku baladu, kakve li su kad ih toliko pljuckas... :>

Svaki bend se razvodni posle vrhunca. Normalno, onda to i ne bi bio vrhunac :> Ne moze inspiracija vecno da traje... Ali najgore (ustvari, iritira) je kad neko ko je deo toga stvaranja, ili sam stvaralac, kao Djule u ovoj prici, nece da shvati da je zaista doslo do pada, vec postaje samo prepotentniji i prepotentniji...i  ubedjen da pravi nesto fenomenalno, a ono baljezgarije... mozda mu je to vid odbrane, ko zna :)
No dobro, daleeeko od toga da su oni najgori nas bend, ili da su pesme bas toliko lose, problem samo nastane kad pocnu da se porede sa nekim starim...

"Osim mene, aha...i milion tona te¹kog sunca, osim tebe i mene...ova zemlja nema nikoga..."

Darker

QuoteOsim mene, aha...i milion tona te¹kog sunca, osim tebe i mene...ova zemlja nema nikoga..
Bilo vala nekad, sad se pripoveda... :'( :'(

avgogh

Izasao je spot za pesmu Emigrant, rezirao ga je Kusturica. Danas ga mozete videti kao hit dana na TV Avala. Drugacije sam zamisljala da ce izgledati, s' obzirom na rezisera, da ce imati neku pricicu, al' nije ni los...

Maslacak

Kad ide taj hit dana...mislim, koliko cesto, u koje vreme?

Darker

Quote from: avgogh on 21-09-2006, 07:59:41
Izasao je spot za pesmu Emigrant, rezirao ga je Kusturica. Danas ga mozete videti kao hit dana na TV Avala. Drugacije sam zamisljala da ce izgledati, s' obzirom na rezisera, da ce imati neku pricicu, al' nije ni los...
A ja hteo da te iznenadim, ¹mrc :'( :'( :'(
Elem, radnja de¹avanja je u Drvengradu na Meæavniku(Kusturièin gradiæ), one skulpture su rad Dragana Joviæeviæa Macole, ja sam se igrao sa njima kad bejah proletos tamo, isto ko Ðule... jedino mi falila ona kretenska kapica, ali to je dobar znak - Ðule se vraæa korenima, negde oko hodi-a nije skidao kapicu sa glave :> :> :>
Nabaciæu slike tih skulptura ovde, ako stignem-ovije dana...

avgogh

#27


Djule se ofarbao u plavo!

"Van Gog" zapoèeo turneju "Kolo" koncertom u Banjoj Luci

Banja Luka: "Van Gog" zapoèeo turneju "Kolo" koncertom u Banjoj Luci
Èlanovi grupe ovaj put nisu iza¹li u bijelim odijelima, ali su se ofarbali u plavo, pojaèali zvuk, uveli notu elektronike i zatresli Trg Krajine. SPEKTAKULARNIM koncertom na banjoluèkom Trgu Krajine u utorak "Van Gog" je zapoèeo turneju "Kolo", kojom proslavlja 20 godina rada.

Pi¹e: M. JOTIÆ, Glas Srpske

Oprema grupe, koja je jednim dijelom zadu¾ena za kvalitetan zvuk benda, stigla je jo¹ u ponedjeljak. "Van Gog" je sa neznatnim zaka¹njenjem, ne¹to poslije 21 èas, iza¹ao pred banjoluèku publiku, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Trg.

Voða grupe Zvonko Ðukiæ Ðule (zvani Goga) i njegova ekipa ovaj put nisu iza¹li u bijelim odijelima, ali su se ofarbali u plavo, pojaèali zvuk, uveli "deblju liniju" elektronike i zatresli Trg Krajine.
Iako je Ðule na poèetku koncerta zagrijao publiku uzviknuv¹i: "Sviraæemo sa vama do zore", nije odr¾ao obeæanje, ali "Van Gog" nije ostavio publiku nezadovoljnom i ponudio joj je oko tri èasa sviranja.

Ovo je bio prvi promotivni koncert za album "Kolo" u Banjoj Luci, ali Ðule nije svirao samo pjesme "DrUndera" i "Kola", veæ je podsjetio publiku na stare pjesme, koje su "Van Gog" napravile jednim od najpoznatijih rok grupa na prostoru biv¹e Jugoslavije.

Publika je najbolje reagovala upravo na te pjesme. Kada god je Ðule pozvao publiku da otpjeva dio teksta neke numere, Trg se orio od udru¾enih glasova rokera, koji uvijek odaju po¹tovanje ovoj grupi okupiv¹i se u velikom broju.
Vriskom, ovacijama i velikim aplauzima i horskim pjevanjem publika se samo uklopila u atmosferu energije, rokenrol snage i tekstova pjesama, koje su urezane duboko u sve one koji su odrastali uz "Van Gog".

"Brod od papira", "Opasan ples", "Neko te ima", "Tanka nit", "Da li zna", "Delfin" dr¾ali su publiku na nogama do poslije ponoæi, kada se bend oprostio.

Veæinu numera "Van Gog" je obradio, "upakovao" na poseban naèin. Uz odlièno ozvuèenje, dodatke elektronike i raspolo¾en bend i publiku koncert je na najbolji naèin otvorio turneju grupe, a Ðule i grupa su svakim svojim pokretom i svakom odsviranom pjesmom vri¹tali: "Iako smo 20 godina sa vama, jo¹ se ne povlaèimo. Samo idemo naprijed".

Ðule je jednom prilikom si¹ao meðu publiku, podijeliv¹i mikrofon sa njima, a svo vrijeme je gestikulirao i pokazao se kao neprikosnoveni vladar bine.

Ðule je zahvalio publici i, na iznenaðenje mnogih, na¹aliv¹i se na svoj raèun, tra¾io od nje da sa njim izgovori slovo "r", koje je njemu slaba taèka jo¹ sa poèetka karijere.

Ovaj dogaðaj je bio najbolji poklon omladini i njime je zatvoren Banjaluèki ljetni festival. On je stavio taèku na ovogodi¹nji program koji obogatio kulturni ¾ivot grada.

Svjetski nivo

- Najvi¹e volim starije pjesme "Van Goga", ali sviða mi se i poneka sa novog albuma. Iako sam bila na velikom broju njihovih koncerata, uvijek me ne¹to vuèe da ih slu¹am ponovo. Ovaj put su me odu¹evili. Napravili su koncert na svjetskom nivou - rekla nam je Ljiljana ©eviæ, koja se to veèe na¹la na Trgu meðu nekoliko hiljada obo¾avalaca "Van Goga".


e, valjda ce biti i neki koncert u beogradu  :wink:

zoe

Joj ljudi... ukljucen TV, ne gledam ga ali cujem ide neka pesmica...glas mi lici na Branka Kockicu, ali malko mi je cudno pa pomislih "a dobro, mora da je resio da uradi nesto za malko stariju decu..." i tako bacih pogled... i imam sta da vidim... Emigrant :shock ....kad se nisam srusila...

Darker

Io sono emigrante!!!! :K :K :K :K
kakv magarac, bo¾e bo¾e... Ali simpa je :wink: :wink:
©to nije pitao Ðoku Davida koju boju da uzme, nije ba¹ potrefio :K :K Jo¹ samo da se obrije ispod mi¹ke i da odsvira Bo¾e Pravde na koncertu i isti su :K :K