Proæi æe i petak 13.

Started by Bred, 13-10-2006, 07:49:51

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bred

Iako ga je ogromna veæina nas bezbroj puta do¾ivela (i pre¾ivela) bez ikakvih posledica, ¹irom sveta se, ¹to u ¹ali ¹to u zbilji, i dalje zazire od ovog „ðavolskog” datuma.

SUJEVERJE - Danas je petak 13. Iako ih je ogromna veæina nas do¾ivela (i pre¾ivela) bez ikakvih posledica, ¹irom sveta se, ¹to u ¹ali ¹to u zbilji, i dalje zazire od ovog „baksuznog" ili „ðavolskog" datuma. U nekim dr¾avama, kao ¹to je Amerika, fobija ide do te mere da se godi¹nje izgubi skoro milijarda dolara zato ¹to na petak 13. odreðeni deo populacije iz straha ne ¾eli da radi ili ide na posao.

Strah od petka 13. se zove „paraskavedekatriafobija" i mo¾e se nazvati podvrstom „triskaidekafobije", straha od broja 13. Simptomi variraju od blage uzbuðenosti do jakih napada panike. Takvi ljudi èak imaju tendenciju da na petak 13. do¾ivljavaju nesreæe zato ¹to se na te dane nalaze u povi¹enom stanju razdra¾enosti. ||||

24sata

Smrda

ja nisam sujeverna....
cak mi taj dan se desi nesto lepo...obicno...valjda ce i danas..

Vampire 666

mislim da se ponavljam ,ali...ljutska glupost je neizmerna...

Coolgemini

Ni ja nimalo nisam sujeveran...na taj dan mi se obicno izdesavaju neke lepe stvari...Bar do sada,a za dalje... :twisted: :twisted:(no idea)...mada ja i dalje mislim da su sve ovo izmisljotine ljudi jer nisu imali pametnija posla..Svi ostali djavolski simboli imaju potpuno drugaciji smisao,pa cak mozda i ovaj dan nema nikakve veze sa djavolom..

salexandar16

Ja upisujem godinu danas... Zar to nije divno?

Alnus Glutinosa

I ja sam htela danas...ali sujeverni ljudi nisu...pa smo to juce obavili!   :roll:

hela

petak 13. je jedan petak u kom se desio pokolj silnih papinih neistomisljenika iliti suparnika (da ne navodim datume, imena i brojke...sigurna sam da neko zna i vise i tacnije te podatke od mene). To je nesrecan dan.Na nacin zbog kog se u danasnja vremena neki dani proglasavaju Danima zalosti.
Kako je to prevedeno u baksuzan dan.......
Sve u svemu, veze sa zdravim razumom nema. Samo sam smatrala da ce sujevernima biti lakse ako znaju da je jedna istorijska strahota izvor ove zloslutnosti, te da bi mogli otkloniti tu iracionalnu tezu ako znaju pravo znacenje petka 13.

avgogh

danas je petak? danas je 13.?  :hm boze...

hulio_salinas

nisam sujeveran... samo jesam kada su u pitanju:
*crne macke
*kose merdevine ili bandera
*lomljenje ogledala
*ustajanje na levu nogu...

ovako nisam...

xexexeexee

salim se... nisam ni malo sujeveran... ali ima dosta ljudi... al ajd sad... svi smo ljudi...

Bred

Quote from: hela on 13-10-2006, 11:23:25
petak 13. je jedan petak u kom se desio pokolj silnih papinih neistomisljenika iliti suparnika (da ne navodim datume, imena i brojke...sigurna sam da neko zna i vise i tacnije te podatke od mene). To je nesrecan dan.Na nacin zbog kog se u danasnja vremena neki dani proglasavaju Danima zalosti.
Kako je to prevedeno u baksuzan dan.......
Sve u svemu, veze sa zdravim razumom nema. Samo sam smatrala da ce sujevernima biti lakse ako znaju da je jedna istorijska strahota izvor ove zloslutnosti, te da bi mogli otkloniti tu iracionalnu tezu ako znaju pravo znacenje petka 13.

true

Coolgemini

Quotenisam sujeveran... samo jesam kada su u pitanju:
*crne macke
*kose merdevine ili bandera
*lomljenje ogledala
*ustajanje na levu nogu..
Ovo je sasvim dovoljno da budesh sujeveran :wink:

hulio_salinas

***kulg, sad si mi otvorio oci...   :shock

xexee    :loptica :loptica :loptica

Smrda

na...ajde sad stvarno...bas niko nije sujeveran?!?!nimalo???

hulio_salinas

ja nimalo... shvatio sam da se u stvari plasim samog sebe, a ne neke "babine i dedine" pojave... kada sam to promenio, prestao sam biti sujeveran... da li su ljudi stvarno nesrecni kada polome ogledalo? koju pertlu prvu vezujete?

Smrda

za ogledalo sam sigurna da nema veze...ja sam ih nebrojeno slomila do sad....
mada mislim da u biti svi mi imamo neke male rituale koje radimo,tipa uvek ides na ispit svezane kose....zar i to nije sujeverje?