Sajt fakulteta

Started by aziraphale, 02-06-2006, 10:36:29

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

aziraphale

ovaj forum je u sustini cool jedna stvar, ali i dalje je to gerila... ono sto nam je neophodno je sajt... oficijalni, onaj pravi, umesto da bude alfa i omega za sve informacije nudi nam detaljan uvid u dekanovu uzbudljivu biografiju, spisak ispitnih rokova (nekada ne i za sve godine) i po koju staru prezentaciju instituta.... ukratko - nista....

pre godinu dana sam cimao oko tog sajta... webmaster se kleo kako ce to "ma samo sto nije, evo za dvaes dana", prodekan za nastavu mi se ko zna kako zahvaljivao za "sugestije koje su na mestu" i jos pride "samo da znate, uveliko se radi na tome"...rezultat svega toga je raspored ispita do oktobra i spisak predavanja koja ne mogu da posecujem, jerbo i nisu predvidjena za studente...iz "pouzdanih izvora" (moj drugar koji je bio nekog studentskog parlamenta, kako se to vec zove) mi je receno da se u kolege-predstavnike i ne uzdam previse....pouzdan znam da se, kao, raspravljalo o tome...rezultat je vidim jaci....

ajd sad... KAKO DO SAJTA?

da cujemo predloge, pa da nadjemo nekog od uticaja da ga udavimo na temu...

Bred

Pa na tom zvanicnomsajtu se dugo radi a iskreno ja nemam neku zelju sad da se angazujem oko toga kad vec postoji ovaj forum i on ce malo po malo preuzimati sve te funkcije ukoliko neko ne uradi nesto ozbiljno po pitanju sajtu. A i forum je mnogo dinamiciniji za razliku od "staticnog" sajta i mnogo brze se mogu dobiti odgovori na neka vazna pitanja

Adonis_Vernalis

Na poslednjoj (vanrednoj, doduse, ali ipak) sednici Nastavno-naucnog veca, dekan je izrekao uzbudljivu vest da se jedno cudo nevidjeno od sajta (rece - dinamicna tehnologija, sta god mu pa to znacilo), nesto najbolje na celom BU a i sire, nalazi u fazi testiranja i da je pitanje dana (sata, sekunda) kada ce biti prikaceno (okaceno, zakaceno... :ohwell:) na net... Ja oglodah nokte do clanaka, a i dalje se vidi samo stari (losi) sajt... Ali, bojim se da ce i pored "dinamicne tehnologije" to i dalje biti samo oglasna tabla, ulickana, ali ipak samo tabla, koja se updatuje s vremena na vreme... E, sad se i ja pravim pametan, a svoj sajtic nisam updatovao od pre Hrista...  :embarrased:

aziraphale

@Bred
prijavljivanje i potvrdjivanje, raznorazni spiskovi i obavestenja, kao i zvanicni rezultati ispita i sl...kontam da su tako neke stvari koje su preko potrebne, ali da bi teze islo preko foruma...bilo bi super, ali.....

"dinamicna tehnologija"
:lol:
sigurno da nije mislio da nove autobuse do kumodraza? :)

Vampire 666

Necu reci nista novo-sajt je bedno jadan, a i ono sto je postavljeno je traljavo.
Za predavanja iz neorganska hemije je potrebno rucno iskucati abdresu, a onda uneti ime i sifru, da bi se skinili???
Ko je ovdwe lud pitam se ja?

Bred

A kakvo to ime i sifru?

Vampire 666

ime:student
shifra:farmacija

Rekli su nam na predavanju to. Zaista ne razumem svrhu tog drkanja....

nasty girl

Quote from: Vampire 666 on 05-06-2006, 10:51:26
ime:student
shifra:farmacija

Rekli su nam na predavanju to. Zaista ne razumem svrhu tog drkanja....

http://www.pharmacy.bg.ac.yu/predmeti/opsta_i_neorganska_hemija/predavanja

i onda se iskoriste sifra i korisnicko ime....

Bred

Koja je svrha "zastite" downloadovanja predavanja ako svi studenti znaju user i pass?!

Darker

eeeeeeeeee, bato, jb¹ ti re¹avanje nekog problema bez birokratije... tako je mnooooooooogo bolje... :angel:

nasty girl

Quote from: Bred on 05-06-2006, 12:02:07
Koja je svrha "zastite" downloadovanja predavanja ako svi studenti znaju user i pass?!

vidis to je dobro pitanje..... :roll: :roll:ali mislim da nikada necemo saznati odgovor... :sealedlips: :sealedlips:

Vampire 666

Neke stvari nikada necemo saznati...Da li postoji bog, ko je ubio Kenedija, sta ce nam sifra za download predavanja...

Masha

Moram priznati da sam se slatko nasmejala kada sam cula ovo za opstu i neorgansku mislim ovo za ime i sifru. Sto se sajta faksa tice blago receno to je katastrofa jedna! Na tom novom sajtu kada se pojavi, ako se pojavi, verovatno ce novine biti kada je i ko odbranio magistarku tezu itd. , a sto se informacija koje nas "obicne smrtnike" zanimaju tu se verovatni nista nece promeniti. A i zasto bi? Autobusi 33 i 39 idu prilicno cesto pa mozemo i da skoknemo do faksa i sve procitamo na oglasnoj tabli :lol: Svaka cast institu za botaniku i gnoziju oni su se potrudili! Mada bi Adonis Vernalis mogao da skloni sa sajta onaj raspored za vezbe koji je vazio za studente koji su 2002/03 slusali gnoziju   :wink:

Natasa

slazem se da je sajt jako jako bezveze u odnosu na ono sto moze i sta bi trebalo...
gledam na jako prakticnom primeru...ja sam webmaster www.napser.org i to radim za dz i stalno....i nije toliko strasno...mogu da zamislim koliko nije strasno za nekog ko je strucan i ko je za to pacen.

inace NAPSer zapravo daje informacije studentima o svemu sto moze da pronadje preko IPSF, EPSA ....bilo bi divno kada bi to bilo institucionalizovano i da se time bave ne samo studenti...tj da mi ne trosimo vreme na te stvari, nego da unapredjujemo...

btw sve kritike za sajt vise nego dobro dosle!

Adonis_Vernalis

Secam se ko juce da je bilo... Cudo zvano Internet se pojavilo na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu... Informaticka revolucija je pocela, a ja sam njen ucesnik... Wow... Kada sam 1994. godine poceo da radim, pokojni deda Avram je jedva uspeo da stabilizuje dinar posle onih milijardi procenata inflacije, a na Institutu za farmakognoziju (koji je uvek pripadao informatickoj avangardi, cak i tada) postojala je jedna 286-ica koja je imala funkciju totema i kolektivnog fetisa, jer niko nije smeo ni da joj pridje... Ali, stari sam ja komodorac... (za upucene, imao sam 1982. godine racunar Commodore 64... imam ga jos uvek, ali ga ne koristim jer su mi kasete sa programima propale... :'()... te je vec 1995. godine dosla neka 386-ica sa crno-belim monitorom... a onda je Faks kupio MODEM... a-ha... US Robotics... malo veci od kutije cigara, te smo se najzad POVEZALI... slede 486-ice, pentijumi i slicno... sad vec nismo losi.

Sajt koji postoji, osmisljen je otprilike u to doba... dakle, u doba 486-ica. Trebalo je da ta adresa bude samo jedan krov, pod kojim ce da se nalaze prezentacije svakog instituta, dakle da budu prilicno nezavisne... ili klimave, kako god hocete. Ideja je bila sledeca: da svako, prema svom znanju i umecu, a u svakom slucaju prema svom ukusu i meri, skroji sebi stranu... U pocetku je to i funkcionisalo, nije bilo ni tako lose, ali se na tome stalo. Koncept je prevazidjen. A zasto? Zato sto je odrzavanje vec stvorenih web-prezentacija postalo nocna mora ljudi kojima je ta "cast" zapala u opis radnog mesta... Informaticko doba je pocelo i u Srbiji... Sve se moze preko Interneta... Informacije prestizu jedna drugu, ali... Ljudi imaju svoja psihofizicka ogranicenja... Narodna mudrost kaze: optereti konja koji radi. Da prevedem: onaj ko ne ume nista da uradi, vecito ce biti miljenik sudbine... za razliku od onog drugog, koji ce jednom pasti zgnjecen bremenom posla koji mora da uradi umesto nekoga... Jer show must go on... nije bitno ko radi, bitno je da posao bude uradjen. Morao sam u jednom trenutku da biram: ili cu biti asistent/docent, ili cu biti webmaster. Nije moglo i jedno i drugo... Ja sam odabrao prvu opciju.

Zbog toga, Masho, Adonis ne samo sto ce da skloni obavestenja za aktuelnu 2002/03, vec ce da skloni i celu prezentaciju... Bolje je da nema nista, nego da bude ovakva kakva jeste... svedok istorije... :) Arheolosko nalaziste...