NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

nasty girl

Promovisan novi sponzor Jadranske lige

Predstavnici regionalne ko¹arka¹ke Jadranske lige i Nove ljubljanske banke (NLB) potpisali su u Bekanima kod Kopra, u Sloveniji, ugovor prema kome æe se to takmièenje sledeæih pet godina zvati NLB liga.
Direktor Jadranske lige Roman Lisac i predstavnik Upravnog odbora NLB Marjan Kramar ocenili su da je to takmièenje dovoljno poraslo i da æe novo ime biti korisno za obe strane, ali i za klubove uèesnike.
Dosada¹nji naslovni sponzor, kompanija Goodyear, ostaæe jedan od finansijera lige.
"Kada sam pre ¹est godina poèinjali sa ovom idejom, niko nije verovao da æemo uspeti. Mi jesmo, bili smo uporni, i evo, imamo takmièenje koje veæ pet godina raste i jaèa", rekao je Lisac novinarima na predstavljanju novog sponzora.
"Na¹ cilj je uvek bio da imamo odliènu ko¹arku i mislim da je ovo korak u dobrom pravcu", dodao je Lisac.
Medijima su predstavljene i nove lopte kojima æe se igrati NLB i ¾enska WNLB liga.
Nove lopte se od dosada¹njih razlikuju po dizajnu, pa æe u mu¹koj konkurenciji, umesto crnih, imati zlatne pruge, a u ¾enskoj ligi ru¾ièaste.

"Veèiti" spremno u novu sezonu

Nova sezona NLB lige poèinje narednog vikenda, a „veèiti rivali“ se nalaze u samoj zavr¹nici priprema.
Ko¹arka¹i Partizana su u Sarajevu, gde se igra „Memorijalni turnir Mirza Deliba¹iæ“. U prva dva dana crno-beli su zabele¾ili dve lake pobede protiv turskog Tofa¹a i Bosne, a danas ih oèekuje utakmica za prvo mesto protiv Ðirone. Tim koji sa klupe predvodi Svetislav Pe¹iæ biæe prava provera za Partizan, jer u svojim redovima ima veliki broj kvalitetnih igraèa poput Marka Marinoviæa, Gregora Fuæke, Arijela MekDonalda, Darijus Salenga, Dalibor Bagariæ i Mark Gasol.
Crvena zvezda je u Milanu, gde nastupa na turniru „Drim tim“ za trofej „Buitoni“. U polufinalu crveno-beli su bili bolji od domaæina Armani D¾insa, pa æe danas u finalu za titulu igrati protiv Virlpul Varezea.
Armani Saleta Ðorðeviæa ove godine ima velike ambicije, ¹to samo uveæava uspeh crveno-belih. Protivnik u finalu je takoðe vrlo kvalitetan tim, koji sa klupe predvodi Ruben Manjano, a nastupaju Alesandro De Pol, Ðakomo Galanda, Delonte Holand, Aleksandar Æapin i Kit Karter.
Nova sezona poèinje narednog vikenda. Partizan u subotu doèekuje Hemofarm, dok Crvena zvezda u nedelju gostuje FMP-u. Oba duela biæete u moguænosti da vidite u direktnom prenosu na televiziji B92.

Vampire 666

#1
28/09/2006 | Izvor: B92
©akota: "Prvo da se uigramo..."
Ko¹arka¹ki klub Crvena zvezda predstavio je danas  tim za sezonu 2006-2007.

Ambicije crveno-belih su ove sezone za nijansu veæe nego pro¹le, kada je ostvaren najveæi uspeh u poslednjih 8 godina – a to su osvojen nacionalni kup i plasmani u èetvrtfinale ULEB kupa i finale poslednjeg prvenstva SCG:

Protekla sezona je bila najuspe¹nija u poslednjih ¹est do sedam godina, a ¾elimo i da ove napravimo korak vi¹e", rekao je prvi èovek crveno-belih Mirko Petroviæ na "Malom Kalemegdanu".

Zvezda je pro¹le sezone osvojila Kup Srbije, a cilj tima, pored rezultata, biæe i finansijska stabilizacija kluba, ¹to prema reèima Petroviæa, neæe biti lak zadatak.

Trener Dragan ©akota imaæe ove godine prema prvim procenama jaèu i iskusniju ekipu nego pro¹le sezone, ali dolazak velikog broja novih igraèa iziskuje vreme za uigravanje:

"Uz FMP smo pretrpeli najveæe promene u timu, po¹to nas je napustilo sedam igraèa. To je veliki problem, ali mislim da smo doveli kvalitetne igraèe, koji æe se dobro uklopiti. Imamo i grupu mladih, koje ¾elimo da afirmi¹emo i koji su veæ sada spremni za takmièenje", dodao je ©akota koji je rekao da je ovo tim sa manjim brojem igraèa, ali sa veæim iskustvom od onog koji je pro¹le sezone igrao èak 62 meèa u èetiri takmièenja.

Prvi trener Crvene zvezde nije ¾eleo da prognozira krajnje domete svog novog tima jer je prema njegovim reèima "neizvesno ¹ta æe se dogoditi sa evroliga¹kim mestom kroz NLB ligu, dok je Superliga jo¹ uvek dalkeo".

I na startu prvog takmièenja crveno-beli imaju problema. Mirko Kovaè je posle artroskopije van tima 3-4 nedelje, dok Nemanja Alaksandorv ne mo¾e da bude licenciran dok se spor sa FMP-om ne zavr¹i.

Crvena zvezda 2006-2007

4. Vrbica Stefanov
5.Igor Milo¹eviæ
6.Marko Popadiæ
7.Steven Markoviæ
9Petar Popoviæ
11.Mirko Kovaè
12. Billz Thomas
13.Nenad Mi¹anoviæ
15.Milan Guroviæ
17.Èedomir Vitkovac
18.Vuk Radivojeviæ
20.Tadija Dragiæeviæ
21.Pero Antiæ
55.Nemanja Aleksandrov

Crvena zvezda novu sezonu poèinje u subotu u 18 sati utakmicom u ®elezniku.
Priredio: IL











30/09/2006 | Izvor: B92, Beta
Vujo¹eviæ: "Zadovoljan sam timom"
Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹an Vujo¹eviæ izjavio je da ima tim u koji veruje i da zato sa optimizmom ulazi u novu sezonu od koje oèekuje da æe biti uspe¹na.

Partizan u subotu od 16.30 (TV B92, direktan prenos) u "Pioniru" igra sa vr¹aèkim Hemofarmom prvu zvaniènu utakmicu u sezoni, u prvom kolu NLB lige.

"Zadovoljan sam timom koji treniram. Imamo ekipu koja mo¾e dostojno da reprezentuje Partizan i srpsku ko¹arku", rekao je Vujo¹eviæ na dana¹njoj konferenciji za novinare.

Trener Partizana dodao je da u ekipi ima dosta mladih igraèa koji imaju iskustvo, ali i naglasio da je zadovoljan ko¹arka¹ima koji su pojaèali tim – Predragom Drobnjakom, Du¹anom Kecmanom i Milenkom Tepiæem.

"Pojaèanja su na pravi naèin nadoknadila odlazak Dejana Milojeviæa. Strahovao sam kako æemo taj gubitak nadomestiti", rekao je Vujo¹eviæ.

Kapiten "crno-belih" Petar Bo¾iæ ocenio je da æe poèetak sezone biti dosta te¾ak.

"Dolazi nam Hemofarm, koji ima kvalitetnu ekipu. Mi se spremamo za taj meè, ali i za nastavak sezone. Znaèi da æemo biti maksimalno spremni za maksimalne rezultate", rekao je Bo¾iæ.

Najmlaðe ovosezonsko pojaèanje Milenko Tepiæ smatra da "crno-beli" imaju te¾ak raspored.

"Oèekivanja su velika. Nadam se dobrom startu i uspe¹nim rezultatima", rekao je Tepiæ.

Trener "crno-belih" istakao je da ukoliko bi Partizan uspeo da se plasira na "fajnal for" Evrolige, da bi "to bio prvi profesionalni uspeh srpske ko¹arke od Svetskog prvenstva u Indijanopolisu 2002. godine".

"Tim koji imamo ove godine mo¾e da napravi i vi¹e od toga ¹to je realno. Treba imati u vidu da æemo se u Evroligi takmièiti sa klubovima koji imaju od pet do 10 puta veæi bud¾et od na¹eg", rekao je Vujo¹eviæ i dodao da bi dobar rezultat Partizana u Evroligi bio vraæanje srpske ko¹arke iz sunovrata.

Ove sezone "crno beli" æe se takmièiti u domaæem ¹ampionatu, NLB ligi, Kupu Radivoja Koraæa i Evroligi.
Priredio: Vladimir Novakoviæ



30/09/2006 | Izvor: B92
Partizan poèistio Hemofarm
Beta
Beta

Ko¹arka¹i Partizana trijumfalno su poèeli novu sezonu u NLB (Jadranskoj) ligi.

Poslednji ¹ampioni Srbije i Crne Gore deklasirali su u prvom meèu novog prvenstva ekipu Hemofarma rezultatom 80:49.

Meè je re¹en u prvoj èetvrtini, kada su "crno-beli" stekli dvocifrenu razliku (18:6), posle èega se Hemofarm nikad nije primakao.

Partizan je sa izmenjenim sastavom demonstrirao totalno drugaèiju igru u odnosu na prethodne sezone – mnogo br¾u i atraktivniju, na koju tim Miroslava Nikoliæa nije imao nikakav odgovor.

Najfikasniji na meèu bio je Kosta Peroviæ sa 17 poena uz 6 skokova. Po 13 poena zabele¾ili su Luka Bogdanoviæ i Uro¹ Tripkoviæ, s tim da je Tripkoviæ (nosi broj 11 ove sezone) nadomestio lo¹ ¹ut za 3 (0/4) sa 4 asistencije i 5 ukradenih lopti.

U vr¹aèkoj ekipi Vladan Vukosavljeviæ dao je 13, a Neboj¹a Joksimoviæ 12 poena.





30/09/2006 | Izvor: B92
Teodosiæ oteo pobedu Guroviæu
Beta
Beta

Ko¹arka¹i FMP-a dobili su u svojoj hali dramatièni srpski derbi sa Crvenom zvezdom rezultatom 95:94 (23:19, 25:17, 15:22, 21:26, 11:10).

Pobedonosnu trojku dao je Milo¹ Teodosiæ dve sekunde pre kraja na minus dva, uzvrativ¹i tako Milanu Guroviæu za trojku dve sekunde pre kraja regularnog toka, kojom je Zvezda izborila produ¾etak.

FMP je poèeo meè mnogo bolje i bio na putu ka lakoj pobedi, totalnom dominacijom u reketu. Od prvih 48 poena domaæina Savanoviæ je dao 18, a Pantiæ 16, dok je Popoviæ za 6 minuta napravio tri liène gre¹ke.

Domaæin je konstantno imao pristojnu prednost, koja je dosegla 53:38 u jednom trenutku. Tada je na scenu stupio sjajni Guroviæ, koji je dao 17 uzastopnih poena i vratio Zvezdu.

U fini¹u on je uspeo da izbori produ¾etak, u kojem je Zvezda imala plus èetiri i posed, ali je neobiènim odlukama sa klupe u fini¹u dozvolila da FMP ¹utira za pobedu. Pogodak mladog reprezentativca Srbije na kraju je presudio.

Du¹ko Savanoviæ je zavr¹io meè sa 26 poena uz 10 skokova, Teodosiæ i Pantiæ dali su po 16, a Ra¹iæ je uz 13 poena imao 6 asistencija.

Guroviæ je imao one-man-show sa 46 poena uz dobar ¹ut (6/11 za 2, 4/6 za 3, 19/23 sa linije penala), uz 7 skokova, 16 iznuðenih faulova i 1 izgubljenu loptu.

Vrbica Stefanov je dao 13 poena, uz 3 asistencije i 3 izgubljene lopte, a Bili Tomas je iz igre ¹utirao 2 od 11 uz 9 skokova i 5 asistencija. Tomas i Guroviæ proveli su na terenu svaki sekund meèa, u ®elezniku samo je Krstoviæ (39 minuta) igrao vi¹e od 30 minuta.
.grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. .grins. :][ :][

nasty girl

NLB: Poraz Partizana, pobeda Zvezde

foto: Beta


Ko¹arka¹i Partizana pora¾eni su u Zagrebu od Cibone sa 64:82 (17:27, 14:21, 18:19, 15:15) u derbiju 2. kola Jadranske NLB lige. Najefikasniji kod Partizana bili su centri Peroviæ sa 15 i Drobnjak sa 14 poena. Oni su ujedno bili i jedini sa dvocifrenim uèinkom. Bo¾iæ je imao 8 poena, a Kecman i Tepiæ po 7. Kod Cibone Kus i Rajt su postigli po 14 poena.

Crno-beli su samo u prvoj èetvrtini dr¾ali rezultatski prikljuèak. Prvo su poveli sa 8:5, ali je u 7. minutu bilo 17:15 za domaæe. Tada poèinje prva serija Cibone, koja èetvrtinu zavr¹ava na +10, 27:17. U drugom periodu prednost domaæih je rasla do maksimalnih 48:25 u prvom poluvremenu. Domaæe je predvodio Kus sa 12 poena, dok se, kod Partizana, samo Peroviæ izdvajao iz sivila sa dvocifrenim uèinkom.

U nastavku meèa nije bilo ni poku¹aja preokreta od strane beogradskog tima, a prednost Cibone u 32. minutu iznosila je +24.

"Èestitam Ciboni na ubedljivoj pobedi, mi smo osim uvoda odigrali lo¹e. Jednim delom tome je doprinela Cibona agresivnom igrom, ali skupilo se dosta lo¹ih stvari kod nas, od lo¹eg dana pojedinih igraèa do Drobnjaka koji se kasno prikljuèio pa ne daje ono ¹to od njega oèekujemo, zaboravlja akcije. Takoðe, ni igraèi sa klupe nisu reagovali kako bi trebalo. Povredio se Tripkoviæ, ali mislim da se ne radi o ozbiljnijoj povredi", rekao je posle meèa trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ.

Sa druge strane, Crvena zvezda je u Pioniru pred oko 2000 navijaèa slavila protiv Zagreba sa 79:74 (16:12, 25:19, 17:17, 21:24). Ponovo najbolji u redovima crveno-belih bio je Milan Guroviæ sa 31 poenom. Posle odlaska Stefanova, ulogu pleja preuzeo je Milo¹eviæ, koji je solidno obavio posao sa 11 poena. Vitkovac je imao 10, a Radivojeviæ 7 ko¹eva.

Crvena zvezda se posle poèetnog poraza od FMP-a, muèila i u drugom kolu, uz dosta gre¹aka. Tek u fini¹u prvog poluvremena, crveno-beli su serijom od 12:2 uspeli rezultatski da se odlepe. Medjutim, u nastavku meèa gosti ponovo unose neizvesnost i u 28. minutu sti¾u na samo 3 poena zaostatka, 50:47. Medjutim, ulaskom Milo¹eviæa, Zvezda ponovo pravi dvocifrenu prednost, a taèku stavlja Guroviæ sa 3 vezane trojke (ukupno 7).

"Posle naporne utakmice u ®elezniku koju smo izgubili u produ¾etku u¹li smo u zgusnut takmièarski ritam. Da smo igrali brilijantno bio bih zabrinut. Neuigranost je oèigledna, mnogo toga treba popraviti. Èaka nas jo¹ dosta dosta posla", rekao je Dragan ©akota, trener Crvene zvezde.

Jedan od najinteresantnijih meèeva odigran je u Ljubljani, gde je podgorièka Buduænost posle produ¾etka izgubila od Olimpije sa 91:85. Podgorièani su propustili priliku da slave veæ u regularnom delu meèa, kada je O¾bolt prvo trojkom, a zatim i preko slobodnih bacanja uspeo da nadoknadi minus Slovenaca, koji su u produ¾etku slavili sa 13:7. Najbolji u podgorièkoj ekipi Buduænosti bio je Mijatoviæ sa 22 poena.

Vampire 666

05/10/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
Guroviæ: Te¹ko je, mo¾emo do titule
Milan Guroviæ, jedan od najboljih ko¹arka¹a Crvene zvezde, izjavio je da æe borba za titulu NLB lige biti uzbudljiva i pohvalio takmièenje u kojem ga je sna¹lo dosta problema.

"Ta liga æe, ako ne ove sezone, onda u buduænosti, omoguæiti prvaku nastup u Evroligi. Takmièenje je te¹ko, suðenje je dobro. Nije lako osvojiti prsten ali se nadam da æemo biti uspe¹ni", ka¾e Guroviæ, "Drobnjak se vratio u Partizan, veoma su dobri pod ko¹evima. FMP je ponovo sastavio dobar tim, ne znam gde nalaze sve te mlade igraèe. Cibona i Olimpija su uèesnici Evrolige, mislim da bi i Hemofarm mogao da se bori za visok plasman. Ne,a lakih protivnika i takmièenbje æe biti vrlo uzbudljivo."

Crena zvezda ima tim koji je sastavljen od iskusnih igraèa.

"Ima dosta promena u odnosu na prethodnu sezonu. Sedam igraèa je oti¹lo, stigli su novi. Rano je za procene ali mislim da smo jaèi. Bili Tomas je odlièan igraè, za razliku od veæine Amerikanaca ne igra samo za statistiku. Petar Popoviæ nam je doneo sigurnost u reketu."

Guroviæ je imao nekoliko ponuda letos, ali je odluèio da ostane u Crvenoj zvezdi.

"Nisam ¾eleo da prihvatim ponudu bilo kog kluba. Osnovni uslov bio je da to bude tim veæeg rejtinga od Zvezde, a takvih je malo. Hteo sam i da budem nosilac igre. Nije mi padalo na pamet da potpi¹em za Olimpijakos i igram pet minuta. Smatram da sam na svojoj poziciji najbolji igraè u Evropi. Nisam pogre¹io ¹to sam ostao u Zvezdi," rekao je Guroviæ.
Priredio: Milo¹ ©aranoviæ

Dread Lord

06/10/2006 | Izvor: B92, www.kk-crvenazvezda.net
Zvezda ubedljivo protiv Slovana

Crvena zvezda je na gostovanju u Ljubljani upisala i drugu pobedu u NLB ligi ove sezone, savladav¹i u 3. kolu regionalnog takmièenja ekipu Slovana sa ubedjivih 84:63 (24:21, 19:15, 23:12, 18:15).

Crveno-beli su dobro poèeli meè u Ljubljani, predvoðeni odliènim Milanom Guroviæem, ¹to im je veæ posle 120 sekundi donelo dvostruku prednost (10:5).

U drugoj èetvrtini razigrao se Vuk Radivojeviæ, koji je veoma dobro odradio ulogu organizatora igre umesto povreðenog Igora Milo¹eviæa i svom timu pomogao da napravi prvu osetniju razliku (37:27), koju je Zvezda uspela da zadr¾i do odlaska na odmor.

Crveno-beli su u nastavku zaigrali agresivnije u odbrani, a dobre ideje u napadu, koje su sa uspehom realizovali Guroviæ i raspolo¾eni Bili Tomas, rezultirale su vodjstvom od 18 ko¹eva na kraju treæeg perioda.

Uprkos visokoj prednosti Zvezdina ma¹ina nije poklekla ni u poslednjem kvartalu, a u ekipi Dragana ©akote istakao se Petar Popoviæ, staviv¹i taèku na ubedljiv trijumf protiv slovenaèke ekipe, koja ove sezone jo¹ uvek nije osetila slast pobede.

"Ostvarili smo zaslu¾enu i va¾nu pobedu. U Ljubljanu smo doputovali sa respektom prema protivniku, buduæi da se na poslednjem gostovanju protiv Slovana nismo dobro proveli. Utakmica je odluèena u treæoj èetvrtini, kada smo odigrali èvrstu odbranu", rekao je ©akota.

SLOVAN: Jevðiæ 7, Preld¾iæ 6, Nikoliæ 8, Mlakar, Klobuèar 4, Novak 4, Kar 17, Latam, Vidmar 3, Èigoja, Begiæ 9, Paravinja 5.

CRVENA ZVEZDA: Krasniæ, Markoviæ 6, Popoviæ 17 (7 sk), Kovaè, Tomas 10 (5 sk), Mi¹anoviæ 2, Guroviæ 13, Vitkovac 11 (5sk, 3 ukr), Radivojeviæ 8 (3 as), Dragiæeviæ 12 (4 sk), Antiæ 5.

Dread Lord

07/10/2006 | Izvor: Blic
NLB liga: Partizan - Union Olimpija

Uoèi subotnje utakmice protiv Union Olimpije, u okviru 3. kola NLB lige, trener Partizana, Du¹ko Vujo¹eviæ, potvrdio je da æe u sastavu njegovog tima ponovo biti plejmejker Vontigo Kamings koji je bez posla u Humskoj bio svega nekoliko sati.

- Najva¾nije je da Kamings shvati da mora da po¹tuje koncepciju u kojoj se zahtevaju red i disciplina, sve ono ¹to prihvataju i ostali igraèi Partizana. Bilo je malih nesporazuma, ali kao i u svakoj velikoj porodici dolazi do povremenih konflikta. Sada je sve u redu i nema mesta spekulacijama da se iza svega krije ne¹to veliko, ne¹to ozbiljno. Svi smo mi ljudi i svi gre¹imo, va¾no je da su problemi prevaziðeni i nadam se da æe Kamings nastaviti s dobrim partijama veæ protiv Ljubljanèana - izjavio je Du¹ko Vujo¹eviæ, trener crno-belih.

O samoj utakmici sa slovenaèkim ¹ampionom, Vujo¹eviæ je rekao:
- Olimpija je dobro startovala u NLB ligi iako je oba meèa pobedila s malom razlikom. Imaju odliènu ekipu, najjaèe oru¾je im je kontranapad, ali smatram da je Partizan u ovom trenutku bolji tim. Moramo koncentrisano da uðemo u utakmicu i da povratimo stanje duha posle poraza u Zagrebu - zakljuèio je Vujo¹eviæ.

Ulaznice za meè u „Pioniru“ mogu se kupiti po ceni od 200 (tribine), 300 (parter) i 400 dinara (VIP lo¾a).

Vampire 666

06/10/2006 | Izvor: B92, www.dnevnik.co.yu
Vitkovac u Vojvodini
Po dolasku maðarskog reprezentativca I¹tvana Nemeta u Vojvodinu Srbijagas, rukovodioci novosadskog ko¹arka¹kog prvoliga¹a nagla¹avali su da su skoro kompletirali tim za novu sezonu. Kroz razgovore s èelnicima crveno-belih moglo je da se nasluti da ¾ele da anga¾uju jo¹ jednog igraèa na poziciji krila i krilnog centra, s tim da su prednost davali nekom od inostranih igraèa. Meðutim, re¹enje je ipak pronaðeno u Srbiji.

Kako novosadski “Dnevnik” saznaje iz odlièno obave¹tenih izvora bliskih klubu, na lekarske preglede u Novi Sad sti¾e igraè Crvene zvezde Èedomir Vitkovac, ko¹arka¹ koji taèno odgovara profilu igraèa kakvog su trener Vojvodine Srbijagas Velimir Ga¹iæ i vodeæi ljudi iz kluba tra¾ili. Dogovor izmeðu vrsnog igraèa, novosadskog tima i Crvene zvezde je postignut i ostaje da Vitkovac proðe lekarske preglede i pridru¾i se novim klupskim drugovima. Obzirom na to da je veæ nastupio u tri prva kola NBL lige, nema sumnje da æe zdravstvene testove ovaj igraè proæi bez problema i postati novi èlan novosadskih crveno-belih.

Èedomir Vitkovac je roðen 28. oktobra 1982. godine, visok je 201 cm i te¾ak 102 kg. Karijeru je zapoèeo u Napretku iz Kru¹evca i bio jedan od najboljih igraèa Prve srpske lige. U Crvenu zvezdu je pre¹ao 2003. godine.

U pro¹loj sezoni je, u okviru Goodyear lige, odigrao 28 utakmica, a na terenu je proseèno provodio 15,30 minuta i za to vreme imao 4,3 poena i 2,2 skoka. U domaæoj Superligi odigrao je 10 meèeva i proseèno je igrao 20,7 minuta i bele¾io 7,2 poena i 2,9 skokova.

Vojvodina Srbijagas i Èedomir Vitkovac potpisaæe ugovor na dve godine.

Vampire 666

    

07/10/2006 | Izvor: B92
Partizan lako pobedio Olimpiju
Ko¹arka¹i Partizana pobedili su ekipu Union Olimpije u treæem kolu NLB lige rezultatom 84:70 (25:12, 21:24, 23:17, 15:17).

"Crno-beli" su dvocifrenu prednost stekli u prvom periodu, posle èega nikakve neizvesnosti nije bilo.

Beogradski tim predvodili su Predrag Drobnjak i Uro¹ Tripkoviæ sa po 19 poena, a pet èlanova domaæe ekipe zavr¹ilo je sa dvocifrenim uèinkom. Drobnjak je imao i 7 skokova i 5 ukradenih lopti.

Meðu neuverljivim gostima iz Ljubljane 15 poena je dao Temu Raniko, ali je devet od njih Finac ubacio sa linije slobodnih bacanja.

Partizan je imao 7 skokova, 6 ukradenih lopti i tri asistencije vi¹e od rivala, znatno je bolje ¹utirao za 2, i jedino je podbacio u trojkama (3/16).

Utakmici je prisustvovalo oko hiljadu gledalaca. Dva kluba sada imaju po dve pobede i jedan poraz, a ove sezone sastaæèe se i u okviru Evrolige.





07/10/2006 | Izvor: B92, zvanicni sajt
NLB: Pobeda Hemofarma u Jazinama
Ko¹arka¹i Hemofarma priredili su najveæe iznenadjenje u 3. kolu jadranske NLB lige, po¹to su u "Jazinama" pobedili domaæi Zadar sa 77:71 (16:19, 23:18, 21:19, 17:15). Vr¹èane je predvodio sjajni Milenko Topiæ sa 19 poena, Vukosavljeviæ je imao 17, ©uput 14, a Rakiæ 9. Sa druge strane, Geèevski je postigao 18 poena.

Domaæa ekipa je bolje poèela meè i vodila tokom prve èetvrtine, ali Vr¹èani nius dozvolili da se hrvatski tim rezultatski odvoji, pa su u 13. minutu i poveli sa 22:21. Usledila je mini-serija Zadra i prednost od 28:22, a zatim jo¹ jedan preokret i novo vodjstvo Vr¹èana 31:28. Na poluvremenu je bilo +2 za Hemofarm. U treæoj èetvrtini srpski tim je imao i +7, ali su u poslednjem periodu mogli da ispuste pobedu, kada nisu imali odgovor na zonsku odbranu Zadra, koji opet vodi, 69:65.  Medjutim, Hemofarm, prvo vezanim poenima Topiæa, zatim trojkom Joksimoviæa i jo¹ jednom Topiæa sti¾e do velike pobede, prve u Zadru, 77:71.

"Oèekivao sam te¹ku utakmicu. Izdr¾ali smo pritisak i na kraju smo prelomili utakmicu sa dve trojke. Da je Zadar pobedio ne bi bilo nezaslu¾eno", rekao je posle meèa trener Hemofarma Miroslav Nikoliæ.

U ostalim meèevima, podgorièka Buduænost je na domaæem terenu pobedila slovenaèki Helios 69:65. Ponovo najbolji kod Buduænosti bio je Mijatoviæ sa 15 poena, Rakoèeviæ je imao 14, Micov 12, a Da¹iæ 10.




07/10/2006 | Izvor: B92
FMP mnogo bolji od Bosne
Ko¹arka¹i FMP-a nastavili su seriju pobeda na startu NLB lige.

U treæem kolu regionalnog takmièenja "Panteri" su ubedljivo pobedili Bosnu BHT rezultatom 87:68.

Poèetak meèa je bio neizvestan,Bosna je umela da posle 2:7 napravi seriju od 8-0, a posle toga i da stigne do 35:36, ali je usledila serija FMP-a od 11-1, posle èega povratka za bosanski tim nije bilo.

Bosna je na sredini poslednje èetvrtine stigla u dva navrata na minus ¹est, ali je fantastièna serija domaæina od 15-2 donela prednost od 83:64, devetnaest poena koliko je ostalo i do kraja.

Zoran Erceg je bio najefikasniji u domaæem timu sa 18 poena. Cvetkoviæ i Krstoviæ dali su po 14, a Savanoviæ dva poena manje.

Sa¹a Vasiljeviæ dao je 14 poena, Æiriæ poen manje, a Garma je ubacio 11 pogodaka.

Bosna je tako do¾ivela drugi poraz u sezoni, a tim iz ®eleznika je na èelu lige sa tri pobede u tri meèa. Isti skor ima i Cibona, koja je u ©irokom slavila 78:63.

Jovana86


salexandar16

Jo¹ jedna pobeda Partizana!!! 83-70 !!!

Vampire 666

jedna od losijih utakmica Crvene Zvezde....

salexandar16

Ni Partizan nije bio sjajan,imao je znatno bolji ¹ut za 3 poena! Mo¾da je to donelo pobedu?!

Vampire 666

#12
nije mozda nego sigurno...Zvezda je imala 2/19 cini mi se...a Partizan je dao preko 10 trojki iz priblizno isto pokusaja kao Zvezda...


Duel Predraga Drobnjaka i Tadije Dragiæeviæa

salexandar16

Jedna ispravka-rezultat je bio 93 - 80!

Phenomenon

zvezda je u kosarci smesna i nije ni priblizna Partizanu, sto se i videlo u subotu. gurovic - bez komentara.
Ono je Partizanova igra sa pola snage.