NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

nasty girl


mikele

Quote from: Roben on 27-03-2007, 21:58:25
:wall: :wall: :wall: ни ову распад Цибону не могу да добију
А што је распад маме ти?Баш ме занима.
Ја мислим да Партизан има мали комплекс од цибоса јер већ годинама убедљиво губе у Загребу(мада то сада није био случај),а код куће добијају на једвите јаде.Надам се да ће ме у наредна два меча демантовати,али...

Roben

па зато што је Партизан јачи бар за 30% мислим по именима
а они се распадају до како су испали из ЕЛ

Roben

Odluka u Zagrebu

"Hoæemo pobedu, pobedu u Zagrebu", uzvikivali su navijaèi ko¹arka¹a Partizana, jasno stavljajuæi do znanja ¹ta ¾ele od svojih ljubimaca koji su u èetvrtak uveèe u Beogradu izjednaèili na 1:1 u polufinalnoj seriji regionalne NLB Lige.

Partizan je pobedio Cibonu 85:76, iako je zagrebaèki tim bolje odigrao prvo poluvreme posle kojeg je imao sedam poena prednosti (47:40).

Sjajnom serijom u treæoj èetvrtini, koju je dobio 25:10, Partizan je uspeo da preokrene rezultat, a junak meèa bio je mladi Novica Velièkoviæ koji je leteo po parketu, poentirao, asistirao i zaslu¾eno dobio ovacije u hali "Pionir".

Velièkoviæ je postigao 14 poena, i to sve u treæoj i èetvrtoj èetvrtini. Predrag Drobnjak je postigao 15 poena.

"Majstorica" se igra u subotu u Zagrebu.

(MONDO)

nasty girl

utakmica je bila onako, ali zato velickovic  :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

Phenomenon

Hoce li Partizan ijednu tekmu krenuti da igra od 1. min a ne od 15. ili 20.
Ako krenemo u Zagrebu da igramo od 1. minuta, cibona je gotova. Nije nam potrebno da jezivo igramo, nego samo da igramo...

mikele

Quote from: Phenomenon on 29-03-2007, 23:52:24
Hoce li Partizan ijednu tekmu krenuti da igra od 1. min a ne od 15. ili 20.
Ako krenemo u Zagrebu da igramo od 1. minuta, cibona je gotova. Nije nam potrebno da jezivo igramo, nego samo da igramo...
Слажем се у потпуности,али видећемо да ли ће им то поћи за руком(или ти за ногом) у мајсторици.
Quote from: nasty girl on 29-03-2007, 21:10:43
utakmica je bila onako, ali zato velickovic  :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog
Шта се десило са овим ликом,у последње време игра као дрогиран.И Задру је забио скоро 30 поена.Када сам чуо нисам могао да верујем.

nasty girl

moje misljenje o velickovicu je da je on dobar igrac....ni na jednoj utakmici on ne ostane dugo na terenu, ali i za to malo vremena on nikada ne us*re stvar, vec uvek dobro odigra....

Roben

FMP prvi finalista

Ko¹arka¹i FMP-a izborili su plasman u veliko finale NLB lige ove sezone, nakon ¹to su u polufinalnom duelu ekspresno odradili posao.

Tim iz ®eleznika je i u drugom meèu nadigrao Hemofarm u Vr¹cu rezultatom 87:83 (21:23, 22:12, 19:27, 25:21) i tako stigao na korak od odbrane titule.

Ekipu Vlade Vukoièiæa predvodili su Milo¹ Teodosiæ sa 21 poenom i Branko Cvetkoviæ, koji je upisao 19. Zoran Erceg uèestvovao je u pobedi sa 14 pogodaka i sedam skokova.

Kod domaæeg tima najefikasniji su bili Predrag ©uput sa 22 i Neboj¹a Joksimoviæ sa 20 poena.
Vr¹èani su odlièno zapoèeli duel i veæ u treæem minutu imali su prednost od 12:4, ali je gostujuæa ekipa, predvodjena Ercegom ubrzo napravila dobru seriju i uspostavila ravnote¾u na terenu.

Tim iz beogradskog predgradja, koji je iznenada ostao bez pomoæi Aleksandra Ra¹iæa, koji je pre¹ao u redove Efes Pilsena, u istom ritmu nastavio je i u drugom kvartalu, Cvetkoviæ je povukao svoj tim i posle ¹est minuta zvanièni ¹ampioni su stigli do preokreta i ubedljivog vodjstva - 36:27.

Izabranici Miroslava Nikoliæa uspeli su u drugom poluvremenu da se vrate u igru - 62:62 (30. minut), ali je u poslednjoj deonici, odnosno fini¹u meèa raspolo¾eni tim FMP-a ponovo ulo¾io maksimum i uspe¹no okonèao polufinalnu seriju.

FMP æe u finalu igrati protiv boljeg iz duela Partizan - Cibona, koji majstoricu igraju u subotu od 20 èasova u Zagrebu.

Finalna serija poèinje 15. aprila i igra se na dve pobede.

(MONDO)

mikele

ФМП према очекивањима је прошао у финале и сада чека свога противника.Ако прође Цибона,ФМП добија,а ако прође Партизан,онда он осваја НЛБ лигу.

Roben

Kosta Peroviæ slomio prst, ne igra u Zagrebu

Startni centar Partizana Kosta Peroviæ propustiæe majstoricu polufinala plej-ofa NLB lige sa Cibonom u subotu zbog preloma prsta leve ¹ake.

Peroviæa je polovinom druge èetvrtine druge utakmice izmedju beogradskog i zagrebaèkog kluba ¾estoko faulirao centar Cibone Luk¹a Andriæ, a naknadni pregledi su pokazali da je reè o prelomu.

Klub iz Humske nije potvrdio koliko æe Peroviæ odsustvovati sa terena.

(MONDO)
он је једина предност Партизана у односу на ФМП
биће густо ако Партизан прође
а ако прође Цибона што је вероватније, ФМП ће их одувати

Roben

Partizan konaèno slavio u Zagrebu

Ko¹arka¹i Partizana plasirali su se u finale plej ofa NLB lige, po¹to su kao gosti u treæoj, odluèujuæoj utakmici savladali Cibonu sa 87:81 (15:19, 26:17, 21:20, 25:25).

Crno-beli, kojima je ovo prva pobeda u Zagrebu nad Cibonom nakon 18 godina, u finalu æe igrati protiv FMP-a, koji je eliminisao Hemofarm.

Izabranici Du¹ka Vujo¹eviæa, koji su u meè u¹li oslabljeni neigranjem povredjenog Koste Peroviæa, hrabro su u¹li u meè i u petom minutu poveli sa 11:8. Usledio je odgovor hrvatskog ¹ampiona, koji je zahvaljujuæi odliènoj igri Martona Badera i Brenta Rajta, preokrenuo rezultat i na prvi odmor oti¹ao sa èetiri poena vi¹ka - 19:15.

Druga deonica u potpunosti je pripala Partizanu, taènije sjajnom centru Nikoli Pekoviæu, koji je u tom periodu postigao èak 15 poena i uhvatio ¹est lopti. Cibona je u uvodnim minutima ovog kvartala uspela da saèuva vodjstvo, ali je Partizan serijom 6:0 stigao do izjednaèenja (29:29 u 25. minutu).

U fini¹u deonice Pekoviæ je nosio igru crno-belih i uz pomoæ Uro¹a Tripkoviæa i Predraga Drobnjaka doneo preokret i pet poena prednosti srpskom ¹ampionu na poluvremenu (41:36).

Crno-beli su odlièno "otvorili" treæu èetvrtinu, a nakon dva minuta igra imali su i vodjstvo od 44:36.

Ipak, u narednih nekoliko minuta Cibona je predvodjena Rajtom i Viznevskim napravila seriju 7-0 i stigla do izjednaèenja - 49:49. U fini¹u deonice, medjutim, "probudio" se Du¹an Kecman i sa dve "trojke" ponovo "odlepio" Partizan, koji je na poslednji odmor oti¹ao sa predno¹æu od 62:56.

Cibona je u 32. minutu pri¹la na 62:58, ali je onda Novica Velièkoviæ pogodio "trojku" vodjstvo Partizana od 65:58. Cibonu je u narednih nekoliko minuta u ¾ivotu odr¾ao Ivan Tomas, koji u nekoliko navrata bio precizan sa linije za penale.

Tri minuta pre kraja, zagrebaèki tim je stigao na samo dva minuta zaostatka (72:70), potom je Drobnjak vezao dve "trojke" za 78:70, ali je usledio brz odgvor Cibone preko Viznevskog, koji je takodje u dva navrata bio precizan iza linije za tri poena (78:76).

Minut pre kraja Tripkoviæ je pogodio oba slobodna bacanja, onda je Kamings realzivao ulaz pod ko¹ i Partizan je poveo sa 82:76. Èinilo se da je sve gotovo, kada je Tomas sa sedam metara pogodio "trojku" i ponovo uneo neizvesnost. Ipak, ko¹arka¹i Partizana su u naredna tri napada pogodili pet od ¹est slobodna bacanja, ¹to je bilo sasvim dovoljno za veliku pobedu.

Najbolji kod Partizana bio je Pekoviæ sa 20 poena i devet skokova, Drobnjak je zabele¾io 19 poena, dok je Kamings ugradio u pobedu ugradio 15 pogodaka.

Na drugoj strani, u redovima Cibone najzapa¾eniji bio je Rajt sa 20 poena, a Viznevski je postigao 17 ko¹eva.

Prva utakmica finalne serije izmedju FMP ®eleznika i Partizana, koja se igra na dve pobede, na programu je 15. aprila.

(MONDO)

чуда се ипак дешавају  :K :K :K

nasty girl

ja i dalje ne mogu da verujem..... :hmm :hmm :hmm

Roben

Quote from: nasty girl on 31-03-2007, 22:14:50
ja i dalje ne mogu da verujem..... :hmm :hmm :hmm
ни ја али је Партизан добро играо вечерас
и показао да може кад хоће

mikele

Мислим шта рећи,осим  :pljes: :pljes: :pljes: :pljes:
Добили су их,малтене,када је било најпотребније