NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

Vampire 666

Gurovic jeste puko. ali za to ima debele razloge...mogu samo reci da su grobari na izvestan nacin bili 6 i 7 igraci Partizana(pri tom ne mislim na fer navijanje, vec na prozivke na racun Gurovica koje su ovaj put stvarno bile preko svake granice)

nasty girl

Quote from: Vampire 666 on 15-10-2006, 21:38:35
Gurovic jeste puko. ali za to ima debele razloge...mogu samo reci da su grobari na izvestan nacin bili 6 i 7 igraci Partizana(pri tom ne mislim na fer navijanje, vec na prozivke na racun Gurovica koje su ovaj put stvarno bile preko svake granice)

ma daj....realno je da je partizan jaci od zvezde.... :Bog :Bog :Bog :Bog :Bog

Coverdale

Mnogo smo dosadni!

Grobari  Vranje


>:D

Dread Lord

Sa¹a Donèiæ: " Tuèa je bila ¾e¹æa"

I pored nekoliko zanimljivih utakmica prethodnig vikenda, najveæu pa¾nju privukao je meè u Dom¾alama izmedju Heliosa i Zadra koji je opsim ko¹arke ponudio i boks,ultimejt-fajt i karate koji odavno nije vidjen na prostorima biv¹e SFRJ.

Jedan od aktera te utakmice bio je i ko¹arka¹ Heliosa Sa¹a Donèiæ koji je u izjavi za dveni sportski list "Sport" do detalja opisao tuèu o kojoj se i dalje prièa ne samo u Sloveniji i Hrvatskoj:

" Pri rezultatu 35:21 za nas, u 15. minutu, centar Zadra Laliæ je iz èista mira udario ¹amar na¹em centru Paviæu. Ovaj se okrenuo i odmah ga udario pesnicom u lice, i onda su poèeli da se guraju i tuku. Taman se smirila situacija, razdvojili smo ih i svakog odveli na svoju klupu, kada je Laliæ ponovo podivljao. Pao mu je mrak na oèi, ustao i ponovo krenuo ka na¹oj klupi na Paviæa. Èetvorica igraèa Zadra su poku¹ali da ga zaustave, èak mu i pocepali dres, ali nisu uspeli"  preprièava incident Donèiæ.

"Laliæ je krenuo da mlatara rukama na sve strane, nisam video da li je nekog potkaèio, niti ko je njega udario, ali je pao na parket, taèno ispred na¹e klupe. E, onda je bilo malo "fudbala" nastavlja Donèiæ.

Posle masovne tuèe iskljèeni su Laliæ i Geèevski iz Zadra, odnosno Paviæ i Zalokar iz Heliosa.

"Tuèa je ba¹ bila ¾e¹æa, èulo se kako odzvanjaju udarci pesnica u kosti, sve je pr¹talo... Ne znam samo za¹to kompletan tim Zadra nije iskljuèen, osim petorke koja je u tom momentu bila na parketu, jer su svi rezervni igraèi i èlanovi struènog ¹taba gostiju do¹li ispred na¹e klupe. Meðutim, nisu mogli da proðu, napravili smo barikadu... Kasnije se situacija smirila, a meni i dalje nije jasno za¹to je uop¹te zapoèela tuèa, za¹to je Laliæ udario ¹amar Paviæu. Oèigledno da su Zadrani mnogo nervozni, jer su u krizi i slabo igraju. Da smo pru¾ili samo malo bolju partiju, dobili bi ih sa 30 poena razlike...  ka¾e Donèiæ.

Prekid je trajao skoro pola sata, a onda su sa razglasa krenuli mnogima, prepoznatljivi tonovi.

"Ako sam dobro èuo, pro je sa razglasa krenulo kolo, i to "Moravac". Posle su pustili jo¹ jednu slovenaèku pesmu "Hej brigade"... Tek kasnije, kada je frka pro¹la, ukapirao sam ¹ta sam èuo... Nije mi jasno odakle im te pesme"  zavr¹ava Sa¹a Donèiæ, Srbin iz Slovenije.

Epilog ove tuèe je jedna operacija i najverovatnije nekoliko suspenzija. Smiljan Paviè je veæ operisao polomljeni palac, dok æe ekipe Zadra biti znaèajno oslabljena u duelu sa Crvenom zvezdom jer æe vi¹e meèeva suspenzije dobiti ponajbolji igraèi hrvatskog kluba Laliæ i Geèevski koji su iskljuèeni u Sloveniji. Ostale kazne biæe naknadno izreèene, a krivce neæe biti te¹ko pronaæi po¹to je slovenaèka TV prenosila ovaj meè.




Zadar bez Laliæa na Zvezdu

Ko¹arka¹i Zadra sledeæe tri utakmice u NLB ligi igraæe bez centra Laliæa, epilog je tuèe na utakmici ¹estog kola Helios - Zadar.

Direktor NLB lige Josip Biliæ masovnu tuèu u 15. minutu 'zakljuèio je' suspenzijama dvojice uèesnika i novèanim kaznama. Mladi reprezentativac Hrvatske Jure laliæ pauziraæe tri meèa, kaznu od dve utakmice dobio je centar Heliosa Smiljan Paviè ali je on u tuèi povredio palac leve ruke pa æe i bez kazne pauzirati.

Novèanu kaznu 'zaradili' su, pored Pavièa i Laliæa, Zadranin Geèevski i ko¹arka¹i Heliosa Miha Zalokar i Robert Troha.

Sledeæu utakmicu Zadra u NLB ligi videæe i geldaoci televizije B92, u 'Jazinama' u subotu od 16.30 gostuju ko¹arka¹i Crvene zvezde.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

hahaha...posle su oni kulturni i fini, a mi stoka...

Dread Lord

NLB: FMP - Partizan, Zadar - Zvezda

Posle ¹est kola NLB lige, na prve èetiri pozicije na tabeli regionalnog takmièenja nalaze se timovi iz Srbije. Ovog vikenda igraju se meèevi sedmog kola, a derbi se igra u ®elezniku, gde FMP ®eleznik doèekuje ekipu Partizana.

I Partizan i FMP ®eleznik imaju po pet pobeda i jedan poraz, a "crno-beli" u meè ulaze tri dana posle prve utakmice u Evroligi sa Lotomatikom. I pored poraza i velikog broja gre¹aka, trener Partizana Vujo¹eviæ ka¾e da postoje segmenti igre kojima je zadovoljan.

"Nema puno stvari kojima sam zadovoljan, borbenost, igra u odbrani," ka¾e Vujo¹eviæ, "Imali smo 47 skokova. Napad je, meðutim, bio bez kvaliteta, hrabrosti i pameti."

Ko¹arka¹i Crvene zvezde u subotu (16.30, TV B92) gostuju u Zadru. Iako u dvorani Jazine nisu pobedili od 1990, u beogradskom klubu veruju da je ovo prilika. Zadar je u krizi rezultata, u ¹est kola ostvario je dve pobede, a igraæe bez suspendovanog centra Laliæa.

I Zvezda æe biti oslabljena, Guroviæ zbog tetova¾e ne putuje u Hrvatsku, a debitovaæe Nikola Vuèuroviæ.

"Mogu samo da obeæam da æu na ovoj i svakoj utakmici u dresu Crvene zvezde dati maksimum," rekao je Vuèuroviæ.

I Zadrani se nadaju da mogu do pobede.

"Dolazi nam jedan od kvalitetnijih timova NLB lige. Olak¹avajuæa okolnost je izostanak Guroviæa, ali i mi smo bez Laliæa, a Beograðani su najjaèi upravo na centarskim pozicijama," ka¾e trener Zadrana Petar Popoviæ. Èetvrti srpski tim u NLB Ligi, Hemofarm, u subotu æe ugostiti slovenaèki Helios, iz Dom¾ala.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

Vampire 666

#21
NLB: Ubedljiva pobeda FMP ®eleznika

Beta


Ko¹arka¹i FMP ®eleznika ostali su na vodeæoj poziciji u NLB ligi i posle sedam kola. Pobeðen je Partizan sa 81:65, a domaæi tim je veliku prednost stekao veæ u ranoj fazi utakmice.

Dobra raspodela poena i èvrsta odbrana domaèih igraèa bili su dovoljni, 'crno-beli' su ¹utirali lo¹e za dva poena (23-11) i oèajno za tri (28-4), a i pod ko¹evima su 'Panteri' bili bolji (30 uhvaæenih lopti za domaæi tim, 23 za goste).

Najefikasniji u ekipi FMP ®eleznika bio je Ra¹iæ sa 16 poena, Krstoviæ je postigao 14, Laboviæ 11, a u ekipi Partizana osim Peroviæa (12 poena), niko nije do¹ao do 'dvocifrenog uèinka'.

Jo¹ jednom je vrlo lo¹e odigrao Uro¹ Tripkoviæ zavr¹iv¹i utakmicu sa èetiri poena uz osam proma¹aja iz igre i indeksom uspe¹nosti -4.

Utakmicu u dvorani u ®elezniku posmatralo je oko 1.500 gledalaca.

Posle sedam kola FMP ®eleznik ima jedan poraz, Partizan i Hemofarm po dva.

B92





Vujo¹eviæ suspendovan na jedan meè
Trener ko¹arka¹a Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ suspendovan je na jednu utakmicu od strane rukovodstva Jadranske NLB lige zbog incidenta iz meèa protiv FMP-a.

Vujo¹eviæ je tom prilikom vreðao sudije, a zatim i iskljuèen u utakmici koju je njegov tim izgubio sa 81:65.

Pored zabrane voðenja tima na sledeæoj utakmici, koju Partizan u subotu igra u gostima protiv Zagreba, trener crno-belih je i novaèno ka¾njen.

Jednom stoka - zauvek stoka...Treba sedeti negde blizu njega na utakmici...Samo onda se moze shvatiti koja je to sirovina od èoveka...







TV B92, 16:30: Cibona - C.zvezda
Pero Antiæ
Pero Antiæ

Ko¹arka¹i Crvene zvezde u subotu od 16.30 (direktan prenos TVB92) igraju derbi meè devetog kola NLB lige protiv Cibone. Crveno-beli æe opet nastupiti sa samo desetoricom igraèa – pored povreðenih Mirka Kovaèa i Bilija Tomasa u «Memorijalnom centru Dra¾en Petroviæ» neæe nastupiti ni Milan Guroviæ, koga u sastavu menja 17-godi¹nji Marko Popadiæ.

Obe ekipe u duel ulaze posle pobeda na meðunarodnoj sceni i to na gotovo identièan naèin – Zvezda u Pioniru protiv Uniksa u ULEB kupu, a Cibona u Zagrebu protiv prvaka ©panije Unikahe u Evrolige. Oba meèa karakterisalo je visoko voðstvo sutra¹njih rivala u treæoj èetvrtini (Zvezde 19, Cibone 20 poena razlike) i neizvesna zavr¹nica iz koje su iza¹li kao pobednici.



NLB: Do sada najkorisniji Guroviæ
Beta
Beta

Posle osam kola NLB lige najkorisniji igraè regionalnog takmièenja je Milan Guroviæ. Krilni igraè Crvene zvezde imao je u proseku 24.14 indeksnih poena, a iza njega na listi najkorisnijih su Sa¹a Vasiljeviæ iz Bosne (22.50), igraè Splita Otis Hil (22.43), Zadranin Todor Geèevski (21.25) i Kosta Peroviæ iz Partizana (21.13).

Guroviæ je postizao najvi¹e poena (23 u proseku) i nad njim je pravljeno najvi¹e prekr¹aja (osam po utakmici), Drugi strelac lige je Otis Hil (18.86), slede Karl Ingli¹ iz Zadra (17.75), Vladan Vukosavljeviæ iz Hemofarma (16.38) i Sa¹a Vasiljeviæ (15.38).

Vasiljeviæ je prvi po procentu ubaèenih slobodnih bacanja (96.15%), broju asistencija (pet po meèu), a u ostalim kategorijama najbolji su Nikola Pekoviæ iz Partizana (75% za dva poena), Milo¹ Paravinja, igraè Slovana (54.55% za tri), Bojan Krstoviæ iz FMP ®eleznika (2,5 'ukradene' lopte po utakmici).

Najbolji skakaè lige je centar Zadra Todor Geèevski (9,25 uhvaæenih lopti po meèu), slede Otis Hil (7,71), Kosta Peroviæ (7.13), a posle Vasiljeviæa najvi¹e asistencija ima Aleksandar Ra¹iæ (FMP ®eleznik, 4,38).

Po broju blokada, kao i ranijih sezone, ubedljivo vodi Slavko Vrane¹ iz Buduænosti sa 2,38 'rampi' po meèu.

Beta
Beta

Najvi¹e poena po meèu posti¾u ko¹arka¹i Crvene zvezde (86.38), slede FMP ®eleznik (82.50) i Zadar (80.25)

Najbolji procenat ¹uta za dva poena imaju igraèi Cibone (58.13), drugi je FMP (57.78), treæa Crvena zvezda (57,00), za tri su najprecizniji ko¹arka¹i Buduænosti (38.65), ispred ©irokog (38.27) i Bosne (36.57), a slobodna bacanja nabolje izvodi tim Cibone (80.19). Druga na listi je Crvena zvezda (78.65), treæi ©iroki (77.85).

Ko¹arka¹i Partizana imaju najvi¹e uhvaæenih lopti po utakmici (32.63), slede Split (30.75) i Slovan (30.25), a prvi po broju asistencija su igraèi Bosne (12.88). U vrhu su Partizan (12.63) i FMP ®eleznik (12.5).

Zahvaljujuæi Vrane¹u najvi¹e blokada naprave igraèi Buduænosti (4.38 po meèu), slede Partizan (3.50) i ©iroki (2.88). Najveæi broj lopti 'kradu' ko¹arka¹i FMP ®eleznika (12.25), Partizana (11.63) i Crvene zvezde (11.00).

Sudije u NLB ligi najvi¹e prekr¹aja sviraju ko¹arka¹ima Heliosa (26.88 po meèu), Slovana (25.75) i Olimpije (25.75), a najèe¹æe su faulirani igraèi FMP ®eleznika (28.00), Crvene zvezde (26.75) i Partizana (26.00).

nasty girl

NLB: Laka pobeda Partizana

Ko¹arka¹i Partizana pobedili su slovenaèki Slovan Geoplin sa 82:55 (13:13, 27:15, 27:11, 15:16) u 9. kolu NLB lige.

Kosta Peroviæ predvodio je crno-bele sa 15 poena, Pekoviæ je imao 14, Bogdanoviæ 13, a Kamings 10.

Slovenci su uspeli da dr¾e prikljuèak do sredine druge èetvrtine, kada Partizan pravi seriju od 14:2 posle koje gosti nisu uspeli da se oporave.

Utakmica je odigrana u hali FMP-a u ®elezniku, pred oko 700 gledalaca.

To je sedma pobeda Partizana, koji je tako zadr¾ao vodeæu poziciju na tabeli NLB lige.

Rezultati i tabela NLB lige

Vampire 666

NLB: Poraz Olimpije
Ko¹arka¹i Heliosa iz Dom¾ala pobedili su ljubljansku Olimpiju sa 73:69 u poslednjoj utakmici 9. kola Jadranske NLB lige.

Olimpija bez povredjenih Sa¹a O¾bolta i Miha Zupana nije bila ravnopravan protivnik izuzetno motivisanoj domaæoj ekipi.

Helios u sledeæem kolu gostuje Bosni u Sarajevu, dok Olimpija gostuje Crvenoj zvezdi.

nasty girl

NLB: Poraz Zvezde u Zagrebu

Ko¹arka¹i Crvene zvezde izgubili su u gostima od Cibone sa 83:70 (26:13, 17:25, 13:12, 27:20) u prvoj utakmici 9. kola Jadranske NLB lige.

Zvezde je nadigrana veè na poèetku meèa, kada je Cibona posle prve èetvrtine povela sa dvocifrenom razlikom, 26:13. Crveno-beli su samo u treæoj èetvrtini ugrozili vodjstvo domaæe ekipe, kada su stigli na -1, 42:43, ali na kraju bez preokreta.

Zvezda se poèetkom posledne èetvrtine muèila u napadu, ali je ipak uspela da stigne na 59:62. Medjutim, Cibona tada trojkama ponovo poveæava prednost. Zagrebaèki tim je poslednji period dobio sa 27:20 i ipak na kraju do¹ao do lake pobede.

Najefikasniji u Zvezdi bio je centar Popoviæ sa 17 poena, Antiæ je postigao 14, Vuèuroviæ 12, a Burks 11. Sa druge strane, Vrbanc je imao 23 poena, a Mekalog 13. Ciboni je pobeda nad Zvezdom sedma ove sezone u Jadranskoj ligi. Crvena zvezda u tom takmièenju ima skor od èetiri pobede i pet poraza.

"Izuzetno sam zadovoljan pobedom, pogotovo pristupom mojih igraèa. Respektovali smo ekipu Crvene zvezde i mog biv¹eg trenera ©akotu. Ovime smo se uèvrstili u vrhu NLB lige. Èestitam svojim igraèima na pobedi," rekao je trener Cibone Dra¾en Anzuloviæ.

Goran Vrbanc, jedan od junaka utakmice: "Sreæan sam zbog dobre igre i zahvaljujem se trenerima Anzuloviæu i Ðerði koji su imali strpljenja sa mnom."

Dragan ©akota, trener Crvene zvezde, nezadovoljan, tiha, gotovo neèujnog glasa, posle utakmic je rekao: "Poèetak utakmice i poslednja èetvrtina nisu bili dobri, tu smo puno propustili. Nismo dobro igrali odbranu i to nam se osvetilo. Èestitam Ciboni na zaslu¾enoj pobedi, ali moram reæi da sam oèekivao vi¹e od svoje ekipe. Postoji i u porazu razlika kako se gubi, morali smo izvuæi poraz s manjom razlikom."

b92

hulio_salinas

#25
izvor: B92.sport (http://www.b92.net/sport/vesti.php?nav_id=220437)

NLB: Zvezda opet preko "stotke"



Ko¹arka¹i Crvene zvezde ostvavrili su jo¹ jednu ubedljivu pobedu u Hali "Pionir", a posle Real Madrida ceh je platila i ljubljanska Olimpija koja je deklasirana rezultom 110:92 (30:18, 25:20, 26:32, 29:22) u prvoj utakmici 10. kola NLB lige.

Najzapa¾eniji igraèi utakmice bili su Milan Guroviæ sa 36 poena (¹ut za dva poena 8/11), Petar Popoviæ sa 21. poenom, 4 skoka i 3 asistencije i Bili Tomas sa 20 ko¹eva i 4 asistencije.

Kod Slovenaca Markoi¹vili je postigao 27 poena, a Marko Miliæ 16 pogodaka. Crvena Zvezda i Olimpija posle 10 kola imaju po pet pobeda i poraza.


================

Poraz Partizana u Podgorici




Ko¹arka¹i Partizana izgubili su u Podgorici od Buduænosti, 73:68 (14:16, 22:14, 20:20, 17:18).

Pred oko 3.500 ljudi u dvorani 'Moraèa' domaæi tim je kljuènu prednost stekao u drugom periodu igre, a veliku razliku odr¾avao je u veæem delu meèa da bi ko¹arka¹i Partizana tek u samom fini¹u uèinili poraz manje ubedljivim.

Jeretin je postigao 19 poena, Micov 10 za domaæi tim, a u ekipi Partizana èak jedanaestorica ko¹arka¹a upisali su se u strelce, najefikasniji Peroviæ sa 11 poena.

"Mislim da je Buduænost postala ozbiljan tim, ova utakmica je za njih bila va¾na. Mi nsimo uspeli da obnovimo energuiju posle utakmice sa Cibonom. Ova razlika na kraju ne pokazuje ¹ta se de¹avalo, razlika u igri bila je na veæem nivou," rekao je posle utakmice trener Partizana Du¹ko Vujo¹eviæ.

Posle deset kola NLB lige Partizan je na deobi treæeg mesta sa ekipom Hemofarma. 'Crno-beli' i Vr¹èani imaju po sedam pobeda, jednu manje od vodeæih ekipa, FMP ®eleznika i Cibone.

Buduænost je sa skorom 6-4 na petom mestu.


================


FMP bolji od Hemofarma




Ko¹arka¹i FMP-a pobedili su u ®elezniku Hemofarm sa 85:80 (29:13, 11:13, 19:26, 26:28) u drugom derbiju 10. kola Jadranske NLB lige.

Branko Cvetkoviæ predvodio je FMP do osme pobede sa 20 poena, Ra¹iæ i Laboviæ imali su po 13, a Popoviæ 10. Sa druge strane, Vukosavljeviæ je postigao 19, a Joksimoviæ i Markoviæ po 15.

Domaæa ekipa je veæ na poèetku napravila solidnu prednost. Na kraju prve èetvrtine bilo je do tada maksimalnih +16, 29:13. Slièno je bilo i u drugom periodu. Laboviæ je u 16. minutu zakucao za vodjstvo FMP-a od 38:17, a serija je produ¾ena do 19. minuta kada su imali 21 poena prednosti.

Medjutim, Vr¹èani su posle pauze zaigrali mnogo bolje, napravili seriju od 17:7 i smanjili na samo èetiri poena zaostatka, 43:47. Prednost FMP-a u narednih 10 minuta kretala se od 5 do 10 poena, ali je u 36. minutu Vukosavljeviæ smanjio na samo pola ko¹a razlike, 67:66.

Kada se èinilo da gosti mogu do potpunog preokreta, Popoviæ i Teodosiæ pogodili su dve vezane trojke, posle kojih Hemofarm nije uspeo ponovo da se vrati u igru. U penal zavr¹nici ko¹arka¹i FMP-a su bili sigurni sa slobodnih bacanja i na kraju zadr¾ali prednost i naneli Hemofarmu treæi poraz ove sezone.

Dread Lord

NLB: Partizan na Bosnu, Zvezda sa Heliosom

Meèevima 11. kola ovog vikenda nastavlja se takmièenje u NLB ligi, a sva èetiri srpska tima nove izazove doèekuju osokoljeni pobedama u evropskim takmièenjima.

Ko¹arka¹i Partizana, koji su u sredu u Ljubljani pobedili Olimpiju i uknji¾ili prvi evroliga¹ki trijumf na strani u poslednje tri godine, u subotu æe u Beogradu ugostiti sarajevsku Bosnu.

Partizan trenutno ima skor od sedam pobeda i tri poraza i uspeh protiv Bosne nameæe se kao imperativ ukoliko crno - beli ¾ele da zadr¾e poziciju u samom vrhu tabele.

Trener aktuelnog ¹ampiona Srbije Du¹ko Vujo¹eviæ bio je zadovoljan ishodom utakmice u Ljubljani, ali je naveo da njegove izabranici u narednim meèevima moraju jo¹ bolje.

"Svaka pobeda u gostima donosi veæu motivisanost i psiholo¹ku stabilnost. Ipak, daleko od toga da posle trijumfa u Ljubljani imamo bilo kakvu sigurnost. Zadovoljni smo, ali igra mo¾e i mora da bude mnogo bolja i na tome æemo raditi u buduænosti", istakao je Vujo¹eviæ.

Aktuelni osvajaè domaæeg kupa Crvena zvezda u subotu æe u Dom¾alama gostovati Heliosu.

Crveno - beli su u utorak u ULEB kupu slavili na gostovanju belgijskom timu Deksija Mons i ostali jedina nepora¾ena ekipa u ovom takmièenju.

Mladi Tadija Dragiæeviæ smatra da je za Zvezdu pobeda u ovom kolu od izuzetnog znaèaja, jer su crveno - beli u regionalnom takmièenju veæ napravili nekoliko kikseva.

"Trijumf je najva¾niji, ba¹ kao i narednom kolu protiv Bosne. Te dve pobede mnogo bi nam znaèile, jer u regionalnom takmièenju nismo dobro startovali. Èetira boda iz naredne dve utakmice znatno bi popravila situaciju i vratila nas u vrh", istakao je Dragiæeviæ.

Zvezda trenutno zauzima sedmo mesto na tabeli sa uèinkom od po pet pobeda i poraza, dok slovenaèka ekipa ima jedan trijumf manje.

Vr¹aèki Hemofarm u ovom kolu, nakon pobede nad nemaèkim Bambergom u ULEB kupu, doèekuje ekipu Zagreba, a ekipi Miroslava Nikoliæa pobeda je neophodna kako bi ostao u vrhu tabele.

Hemofarm u dosada¹njem takmièenju ima uèinak od sedam pobeda i tri poraza, dok je Zagreb zabele¾io èetiri trijumfa i ¹est neuspeha.

Èetvrti srpski predstavnik u NLB ligi, FMP ®eleznik, jedini je koji svoj meè 11. kola igra u nedelju.
"Panteri" su u poslednjem kolu ULEB kupa savladali francuski Strazbur, a u nedelju ih oèekuje Evroliga¹u Ciboni.

Ovo æe biti duel dva vodeæa tima u NLB ligi, a obe ekipe su do sada ostavrile po osam pobeda i dva poraza.

Izvor: MTS-Mondo (http://www.mtsmondo.com)

Vampire 666

Kako je jadna ona Bosna...Drobnjak je brisao parket s njihovim centrima...

Dread Lord

Hemofarm lako sa Zagrebom

Ko¹arka¹i Hemofarma pobedili su kod kuæe Zagreb sa 80:77 (22:19, 23:14, 24:18, 11:26) u 11. kolu NLB lige.

Vr¹èani su vodili tokom celog meèa, ali do kraja poluvremena uglavnom samo minimalnom predno¹æu. Medjutim, krajem druge i poèetkom treæe èetvrtine, Hemofarm je ostvario dvocifrenu prednost do maksimalnih 62:46 u 26. minutu.

U poslednjoj èetvrtini gosti su iskoristili opu¹tanje domaæih igraèa (poslednja èetvrtina 11:26) i uspeli da smanje zaostatak, ali ni u jednom trenutku nisu uspeli da ugroze prednost i na kraju pobedu Hemofarma.

Najefikasniji u vr¹aèkoj ekipi bio je Joksimoviæ sa 24 poena, 5 asistencija i 5 skokova, Topiæ je imao 19 poena, a Vukosavljeviæ 18. Sa druge strane, Tomiæ je postigao 23.

To je osma pobeda Hemofarma u NLB ligi, dok je Zagreb u Vr¹cu zabele¾io sedmi poraz.




Partizan rutinski protiv Bosne

Ko¹arka¹i Partizana pobedili su Bosnu sa 90:85 (26:20, 25:23, 23:23, 16:19) u 11. kolu NLB lige. Do osme pobede u regionalnom takmièenju crno-bele su predvodili centri Kosta Peroviæ i Nikola Pekoviæ sa 16, odnosno 15 poena, Drobnjak je imao 12, Bogdanoviæ 13, a Kecman 10.   

Partizan je vodio od poèetka meèa. Centarski trio Drobnjak, Pekoviæ i Peroviæ lako su postizali poene ispod ko¹a Bosne tokom celog meèa. Sa druge strane, D¾enan Rahimiæ je dr¾ao goste u igri i njegovim poenima Bosna je u 8. minutu izjednaèila na 16:16. Partizan zatim ponovo pravi znaèajniju razliku i sredinom druge èetvrtine bilo je 42:24 za crno-bele.

Usledio je, medjutim, novi pad u igri Partizana i posle nekoliko izgubljenih lopti (ukupno 20), Bosna je ponovo pri¹la na manje od 5 poena.

Krajem treæe i poèetkom poslednje èetvrtine gosti su napravili seriju od 9:0 i pri¹li na samo pola ko¹a razlike, 74:73.Tada je Pekoviæ postigao ko¹ i penal, a Kecman nastavio seriju sa vezih 5 poena posle koje gosti nisu uspeli da se oporave.

Partizan sada ima uèinak od 8-3, dok je Besni ovo sedmi poraz iz jedanaest duela.   

Utakmici u hali Pionir prisustvovalo je oko 1500 gledalaca.




Poraz Zvezde u Dom¾alama

Ko¹arka¹i Crvene zvezde izgubili su na gostovanju od Heliosa posle produ¾etka sa 92:93 (20:22, 19:21, 19:21, 23:17, 12:11) u 11. kolu NLB lige.

U ¹estom porazu Zvezde u tom takmièenju ponovo je najefikasniji bio Milan Guroviæ sa 36 poena, Tomas je imao 18, Burks 16, Antiæ 9, Popoviæ 5, a Radivojeviæ 4. Sa druge strane, Helios je predvodio Troha sa 28 poena.

Zvezda je, predvoðena Guroviæem i Burksom, vodila tokom veæeg dela prve tri èetvrtine. Helios je zatim napravio seriju od 14:4 i sa zaostatka 58:64 do¹ao do prednosti od 72:68. Zvezdu su u igri, meðutim, dr¾ali Guroviæ, Tomas ( po jedna trojka), kao i Burks.

Medjutim, u penal zavr¹nici, novi plejmejker Crvene zvezde propustio je priliku da donese pobedu svom timu, kada je proma¹io drugo slobodno bacanje, u samoj zavr¹nici poslednje èetvrtine. Sa druge strane, njegov prvi pogodak sa penala omoguæio je crveno-belima odlazak u produ¾etke.

U dodatnih pet minuta Zvezda je stvorila poèetnu prednost, ali je Helios trojkama Janze i Trohe preokrenuo i u jo¹ jednoj penal zavr¹nici stigao do pobede.

Zvezda sada ima uèinak od pet pobeda i ¹est poraza.

Izvor: B92-Sport (http://www.b92.net/sport)

nasty girl


Poraz FMP-a u Zagrebu


Ko¹arka¹i FMP-a izgubili su u Zagrebu od Cibone sa 72:82 (20:20, 21:25, 14:21, 17:16) u poslednjem meèu 11. kola jadranske NLB lige.

Najefikasniji u ekipi ®eleznika bio je Krstoviæ sa 12 poena, Ra¹iæ i Erceg postigli su po 11, a Cvetkoviæ 10. Sa druge strane, najbolji je bio Voren sa 18 poena.

FMP je pru¾io jak otpor hrvatskom evroliga¹u. Beogradska ekipa imala je u prvoj èetvrtini minimalno vodjstvo, dok u drugom, u periodu bolje igre domaæih, nije dozvolila Ciboni da stvori veæu prednost.

Poluvreme je zavr¹eno sa predno¹æu domaæina od 45:41. Cibona, medjutim, poèetkom drugog poluvremena pravi seriju od 8:0, posle koje FMP nije uspeo da se oporavi.

Cibona je tom pobedom zadr¾ala vodeæu poziciju u NLB ligi sa 9 pobeda iz 11 meèeva, a slede Partizan, Hemofarm i FMP sa po 8.

b 92