NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

Coverdale

Bosna je jadna pa je Partizan dobio,Dule je stoka pa smo prvaci 5 puta za redom,imamo 3:2 u Evroligi to nas sigurno ukenjalo...
Daj bre Vampire 657 banuj sam sebe,prepristrasan si..
Ili ce Hulio da uradi nesto korisno danas..

hulio_salinas

 :police:

Svako ima pravo
na svoje misljenje
i na iskazivanje
svojih strasti...

Tolerise se sve
sto je u granicama
normale i sto ne
povlaci medjusobnu
mrznju i netrpeljivost


Poznajuci (donekle)
Vampirov duh, mogu
da shvatim njegovu
navijacku strast.

Coverdale, i ti umes
da preostro ocenis nesto
ali takvi smo kakvi smo

Komentarisite i dalje,
ali nemojte se mrzeti
zbog razlicitih navijackih
strasti!!!   8)



hulio_salinas

02/12/2006 | Izvor: B92

Ubedljiv poraz Zvezde u Sarajevu



Ko¹arka¹i Crvene zvezde do¾iveli su jo¹ jedan poraz na gostovanju u NLB ligi. Crveno-beli su u 12. kolu izgubili od Bosne u Sarajevu sa 81:94.

Dragiæeviæ, Tomas i Popoviæ predvodili su Zvezdu sa po 15 poena, Milo¹eviæ je ubacio 12, Antiæ 9, Burks 5, a Radivojeviæ 4. Sa druge strane, u ekipi Bosne, Bavèiæ je ubacio 22, Rahimiæ 20, a Gilbert 16.

Zvezda je samo u prvih 5 minuta uspela da pru¾i jaèi otpor Bosni. Domaæi su, meðutim, do kraja prvog perioda napravili seriju od 11:0, za voðstvo od 20:9, posle èega Zvezda praktièno nije uspela da se oporavi.

Prednost Bosne do kraja prvog poluvremena rasla je iz minuta u minut. Posle prvih 20 minuta bilo je 40:25.

Isti odnos snaga bio je i u drugom poluvremenu. Sredinom treæe èetvrtine Bosna je vodila sa velikih 60:38, da bi do kraja meèa crveno-beli samo smanjili zaostatak na podno¹ljivih -13.

Bosna je bila bolja u svim statistièkim parametrima, ¹ut za dva, Bosna 45% - Zvezda 38, za tri Bosna 53 - Zvezda 30, penali 80 % - 58 %, skokovi 30:22. 

To je èak sedmi poraz Zvezde u NLB ligi, uz samo 5 pobeda, a isti uèinak sada ima i Bosna.

nasty girl



Laka pobeda Partizana u Pioniru

Ko¹arka¹i Partizana pobedili su u Hali Pionir ©iroki sa 86:73 u 12. kolu NLB lige.

Predrag Drobnjak bio je najefikasniji igraè utakmice sa 25 poena, Kecman je ubacio 13, Bogdanoviæ 12, a Peroviæ 11. Sa druge strane, Opaèak je ubacio 21, a Meklintok 20 poena.

Ekipe su bile izjednaèene samo u prvih 15 minuta, (28:24 posle 10, 34:31 posle 15 minuta). Partizan u tom delu igre pravi seriju od 10:2 i dolazi do dvocifrene prednosti, koju su crno-beli bez veæih problema èuvali do kraja meèa.

To je deveta pobeda Partizana u 12 meèeva u NLB ligi, dok ©iroki sada ima 8 poraza.

hulio_salinas

09/12/2006 | Izvor: B92

Partizan ispustio preokret u Zadru



Ko¹arka¹i Zadra pobedili su u derbiju 13. kola NLB lige ekipu Partizana rezultatom 92:86 (30:27, 20:15, 20:23, 22:21).

Jazine su tako ostale neosvojiva tvrðava za srpske klubove, jer su ove sezone tamo veæ pora¾eni Zvezda i FMP.

Zadrani su tokom celog meèa vodili, a kada je sedam minuta pre kraja domaæin imao plus 13, meè je izgledao odluèeno. Meðutim, usledila je serija trojki kojom su Beograðani stigli do izjednaèenja.

Tada je Vujo¹eviæev tim ponovo popustio, a nekoliko vezanih gre¹aka dalo je dalmatinskoj ekipi dovoljnu prednost za novu pobedu.

Posle 13 kola Partizan i Zadar su poravnati sa skorom 9-4.

Najefikasniji u domaæoj ekipi bio je Karl Ingli¹, koji je uz 33 poena zabele¾io 6 skokova. Ingli¹ je imao kljuènu ulogu u fini¹u, kada su njegovi jaki nervi i precizan ¹ut vratili Zadru ispu¹tenu prednost.

U ekipi Partizana po 12 poena dali su Peroviæ (5s), Kamings i Kecman (7s).


==============

16/12/2006 | Izvor: B92

Pobeda Zvezde posle produ¾etka



Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su FMP rezultatom 95:90 u prvom od dva srpska derbija 14. kola NLB lige.

Meè je, kao i prvi duel dve ekipe u sezoni, re¹en posle produ¾etka, a ovog puta Zvezda je imala vi¹e nerava i stigla do sedme pobede u ligi.

"Crveno-beli" su prethodno ispustili ubedljivu prednost (u jednom trenutku 18 poena) i dozvolili FMP-u da izbori neizvesnu zavr¹nicu, u kojoj je Laboviæ pet sekundi pre kraja pogodio za produ¾etak.

U dodatnih pet minuta Zvezda je krenula odlièno i stekla +7 (88:81). FMP je tada napravio mini-seriju i trojkom Teodosiæa stigao do 88:89, ali nije uspeo da izbori novo izjednaèenje.

Najefikasniji na meèu ponovo je bio Milan Guroviæ sa 36 poena, Pero Antiæ je uz 22 poena uhvatio 9 lopti. Za FMP Dragan Laboviæ i Aleksandar Ra¹iæ dali su po 17 poena.

U ledenom Pioniru meè je poèeo voðstvom FMP-a 2:0, posle èega je Zvezda konstantno vodila do tri minuta pred kraj.

U drugoj èetvrtini "crveno-beli" sti¾u do +18 (44:26) serijom 20-5, uprkos lo¹em ¹utu za tri poena. U treæoj èetvrtini FMP smanjuje prednost zahvaljujuæi upravo ¹utu izvan 6,25 (ukupno 12 od 28), a do 62:62 sti¾e na startu poslednjeg perioda.

Poslednjih deset minuta prolazi u izjednaèenoj borbi, a FMP prvi put posle prvog minuta vodi minut i po pre kraja (77:76). Zvezda ponovo stièe prednost, a Guroviæ je na plus 1 imao slobodno bacanja petnaestak sekundi pre kraja, ali je ubacio samo jedno (prvi proma¹aja posle 14 ubaèenih penala). U poslednjem napadu Laboviæ pogaða sa poludistance, a domaæi tim je lo¹e organizovao poslednji napad.

Na startu produ¾etka Zvezda brzo pravi veliku razliku, ali je sa èetiri bacanja uz jednu trojku FMP ponovo uhvatio prikljuèak. Odluèujuæi momenat bio je prodor Burksa za ko¹ i liènu, posle èega je domaæi tim rutinski priveo meè kraju.

FMP je imao veliku prednost u ¹utu za tri (42-20 u procentima), ali su katastrofalno ¹utirali za dva (38 posto naspram Zvezdinih 58). To je, uz sedam izgubljenih lopti vi¹e, stavilo tim iz ®eleznika u lo¹ polo¾aj tokom prvog opoluvremena, posle èega su proveli meè jureæi rezultat.

Zvezda posle prvog kola druge polovine takmièenja ima polovièan uèinak (7-7), FMP ima skor 10-4, pa æe deliti drugo mesto sa pobednikom meèa Hemofarm – Partizan, a verovatno i sa Zadrom.

Wolf


hulio_salinas

16/12/2006 | Izvor: B92

Kamings odveo Partizan do trijumfa



Ko¹arka¹i Partizana pobedili su u Vr¹cu Hemofarm rezultatom 72:70 (16:19, 23:21, 22:15, 11:15), u 14. kolu NLB lige.

Posle neizvesnog prvog poluvremena "crno-beli" su u nastavku brzo stvorili prednost, koju nisu ispustili do samog kraja.

Posle 14 kola Partizan je dostigao FMP sa skorom 10-4, Hemofarm ima 9 pobeda i 5 poraza.

Vontigo Kamings je dao 18, a Kosta Peroviæ 10 poena. U domaæem timu Vladan Vukosavljeviæ dao je 19, a Stefan Markoviæ 14 poena.

U izjednaèenoj statistici dve ekipe izdvaja se Hemofarmov katastrofalni ¹ut za tri poena – 4 od 26.

Partizan je poèeo meè voðstvom 5:1, usledila je serija Hemofarma 9-0, posle koje nijedna ekipa vi¹e od 20 minuta nije imala preko tri poena prednosti. Na poluvremenu je Partizan imao 10 igraèa sa tri do ¹est datih poena.

Partizan se serijom 13-0 na poèetku treæe èetvrtine odvaja na 54:44, uz doprinos Kamingsa i Pekoviæa (11 poena zajedno). Hemofarm prilaz na 53:56, ali "crno-beli" odmah prave 10-2.

Problemi za Hemofarm nastaju u petominutnom periodu u kojem samo ©uput pogaða (7 poena), ali u fini¹u domaæi tim prilazi i ko¹em Markoviæa u poslednjem napadu smanjuje na minus dva.

===========

Tabela



nasty girl

#37
Zvezda bez problema u Trnskom

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su kao gosti ekipu Zagreba rezultatom 97:81 u 15. kolu NLB lige.

Zvezda je do osme pobede u regionalnog takmièenja do¹la bez veæih problema. Do poluvremena oni su stvorili dvocifrenu prednost (52:41) a "Mravi" posle toga nisu ozbiljnije pretili.

Gosti su u Trnskom igrali bez Guroviæa, ¹to su nadoknadili raznovrsnijom igrom, u kojoj su se igraèi smenjivali u ofanzivnoj fazi.

Bili Tomas je dao 23 poena uz 7 skokova (17p, 5s u prvom poluvremenu), a Petar Popoviæ je imao poen manje i skok manje. Njih dvojica su meè zavr¹ila sa 5 ukradenih lopti. Burks je postigao 19, a Mi¹anoviæ 14 poena pored 6 skokova.

U zagrebaèkom timu Josip Sesar dao je 22, a Dvejn Brojls 20 poena.

Zvezda je zadr¾ala sedmo mesto pred All Star utakmicu, a Zagreb ima skor od 5 pobeda i 10 poraza.

Crveno-beli su odlièno poèeli meè prvenstveno zahvaljujuæi odliènoj roli Mi¹anoviæa koji je za samo 6 minuta ubacio 10 poena, a onda je stvari u svoje ruke preuzeo Bili Tomas koji je do poluvremena ubacio veæ 17 poena uz 5 skokova.

U nastavku meèa, Zagreb je preko probuðenog Brojlsa (koga je Tomas u prvom delu odlièno èuvao i zadr¾ao na 3 poena) do¹ao na zaostatak od 7 poena (56:63),ali je onda Tomas ponovo pogodio dve vezane trojke i od tog udarca i rezultatskog deficita domaæi se nisu oporavili do kraja utakmice koja æe ostati upamæena i po trojci Pere Antiæa preko celog terena u poslednjoj sekundi meèa.

Crveno-beli odmah posle meèa u Zagrebu putuju u Banja Luku, gde æe u nedelju odigrati prijateljsku utakmicu sa Igokeom.

NLB: Partizan - Cibona (TV B92 17h)

U poslednjoj utakmici 15. kola NLB lige Partizan, ipak, u Hali Pionir doèekuje zagrebaèku Cibonu.

Oba tima su sredinom nedelje igrala meèeve Evrolige. Partizan je imao ¹ut za pobedu u Tel Avivu, a Cibona je u Zagrebu izgubila od Panatinaikosa sa tri poena razlike.

"Ovakvi porazi su bolni, ali ne smemo da patimo. Bili smo hrabri, nije nas slomila sjajna atmosfera u Tel Avivu, niti smo se upla¹ili jakog protivnika", rekao je Predrag Drobnjak koji je zabele¾io 23 poena, 16 skokova, tri ukradene lopte, a iznudio je i sedam liènih gre¹aka èuvara.

Partizan i Cibona su igrali ove sezone u Beogradu meè Evrolige kada je viðena prava rovovska borba. Partizan je slavio tek posla dva produ¾etka. Zbog Partizanovih problema sa "Pionirom" planirano je da se meè igra u dvorani FMP-a, ali crno-beli re¹ili pote¹koæe tako da æe se derbi 15. kola NLB lige ipak igrati u beogradskom hramu ko¹arke.

"Zagrepèani su jak rival, pokazali su to i protiv Panatinaikosa protiv kojeg su vodili gotovo sve vreme. Poklekli su tek poslednjim minutima. Takoðe, Cibona je lider NLB lige sa samo dva poraza. Oèekuje nas veoma te¾ak meè, doèekujemo ekipu pokrivenu na svim pozicijama", rekao je Drobnak.

Crno-beli æe biti li¹eni pomoæi Kamingsa koji je dobio zeleno svetlo od Vujo¹eviæa da bo¾iæne praznike provede u Americi.

"Mi smo bez Cummingsa, Cibona je jaèa za Vizneskog. Bez obzira ¹to smo oslabljeni na¹ cilj je da nastavimo sa pobedama u regionalnom takmièenju i za korak se pribli¾imo direktnom rivalu za kotu jedan", istakao je trener Partizana Du¹an Vujo¹eviæ.


www.kkpartizan.co.yu


U petak je Cibona proslavila 60 godina postojanja, a utakmica sa Partizanom je prilika da se proslava uvelièa.

"Pripremamo se za njih kao i za svakog drugog suparnika, dobro ih poznajemo i znamo njihovu snagu. To ¹to su tesno izgubili od Makabija samo daje potvrdu mojih reèi. Ne ¾elim da nabrajam njihove dobre igraèe, jer bi onda mogao sve nabrojati. Meni je ionako najva¾nije kako mi izgledamo, kako æemo u delo sprovesti dogovoreno", rekao je trener Cibone Anzuloviæ.

Cibona ima priliènih problema sa povredama.

"Sigurno na put neæe iæi Goran Vrbanc i Vedran Moroviæ, koji su povreðeni, a situacija s povredom skoènog zgloba Bari¹e Krasiæa jo¹ uvek je neizvesna, nije do petka odradio ni jedan trening", dodao je

Za Cibonu je jo¹ jedna ote¾avajuæa okolnost ¹to se utakmica u Beogradu igra na katolièki Badnji dan.

"Na¾alost, tako je ispalo. Odmah posle utakmice kreæemo za Zagreb, gde æemo proslaviti Bo¾iæ", izajvio je Anzuloviæ.

Derbi NLB lige Partizan - Cibona mo¾etze pratiti u direktnom prenosu na TV B92 od 17 èasova.

b92

ja cu ovu utakmicu morati gledati na tv....bas bedak...




Pobeda Partizana u derbiju NLB lige

Ko¹arka¹i Partizana pobedili su u hali Pionir Cibonu sa 82:71 u derbiju 15. kola NLB lige.

Najefikasniji kod Partizana bio je Pekoviæ sa 18 poena, Velièkoviæ je ubacio 15, a Kecman 12. Sa druge strane, Kus je bio jedini sa dvocifrenim uèinkom sa 32 poena.

Trener crno-belih Du¹ko Vujo¹eviæ iskljuèen je sredinom druge èetvrtine zbog verbalnog napada na sudije. Ovo mu je bila 500. utakmica na klupi Partizana.

Partizan se pobedom popeo na drugo mesto na tabeli NLb lige sa uèinkom od 11 pobeda i 4 poraza, dok Cibona ostaje prva sa 12-3

b92

mikele

NLB: Pobeda Zapada na prvom Ol staru

Ol star utakmica NLB lige opravdala je oèekivanja publike u krcatoj ljubljanskoj dvorani Tivoli, a pobedu je odnela ekipa Zapada 134:118 (40:33, 37:29, 30:29, 27:27).
Pre zvaniènog poèetka meèa nastupila je hrvatska pevaèica Severina, ¹to je celom dogadjaju dalo posebnu èar. Spektakl u Tivoliju je imao pravi NBA poèetak, prvo su uga¹ena svetla u hali, a potom su igraèi pojedinaèno predstavljani uz zvuke pesme "Eye of the tiger" iz filma "Roki 3".

Za najkorisnijeg igraèa utakmice progla¹en je Karl Ingli¹, koji je bio najefikasniji na meèu sa 29 poena, Davor Kus i Manuèar Markoi¹vili upisali su po 15 pogodaka.Kod Istoka najbolji je bio Petar Popoviæ sa 17 pogodaka, dva manje postigao je Milan Guroviæ, dok se Neboj¹a Joksimoviæ zaustavio na 13 ko¹eva.

U finalu takmièenja u ¹utiranju "trojki", koje je odr¾ano u poluvremenu, nadmetali su se Temu Raniko iz OIimpije i ko¹arka¹ Cibone Davor Kus. Na zadovoljstvo publike pobedu je odneo Raniko koji je iz 15 poku¹aja pogodio 11 puta, dok je Kus postigao jednu "trojku" manje. Trijumf u takmièenju u zakucavanjima takodje je odneo igraè ljubljanske Olimpije Miha Zupan, koji je u finalu bio bolji od igraèa Splita Damjana Rude¾a.

Za Zapad su igrali:Geèevski,Kus,Tomiæ,Broyles,Paviè,Troha,Warren,Rannikko,Marko¹vili,Miliæ,Paravinja,English.
Za Istok su igrali:Jeretin,Erceg,Bavèiæ,Tepiæ,Opaèek,Joksimoviæ,©uput,Popoviæ,Pekoviæ,Guroviæ,Ra¹iæ,Vasiljeviæ.


hulio_salinas

03/01/2007 | Izvor: B92

NLB: Vujo¹eviæu tri meèa pauze



Èelnici NLB lige kaznili su trenera Partizana Du¹ka Vujo¹eviæa sa tri meèa suspenzije i odredjenom novèanom kaznom, zbogdve  tehnièke gre¹ke i iskljuèenja na utakmici sa Cibonom, potvrdjeno je B92 u kancelariji NLB lige.

Vujo¹eviæ neæe voditi ekipu na dva gostovanja u Sloveniji protiv Olimpije (16.kolo) i Heliosa (17.kolo), kao i u domaæem derbiju protiv FMP-a u "Pioniru" (u tom terminu umesto 18.kola igraæe se 20.kolo).

Vujo¹eviæ je u 16.minutu poslednje utakmice u 2006.godini do¹ao u sukob sa slovenaèkim sudijom Lov¹inom. Posle prve tehnièke, usledio je protest trenera crno-belih koji se preselio i na parket, a u nameri da se razraèuna sa slovenaèkim arbitrom spreèili su ga Dragan Todoriæ i Predrad Daniloviæ.

Trener Partizana na ovu odluku ima pravo ¾albe.

mikele

Zvezda lako pobedila Slovan sa 102-78. U lakoj pobedi nad poslednjeplasiranom ekipom lige, Zvezdu je predvodio Milan Guroviæ sa 19 poena, Antiæ je ubacio 18, Popoviæ 17, Dragiæeviæ 16 a Kovaè 14. Sa druge strane, Vidmar je bio najefikasniji kod Slovana sa 19 poena. U drugoj utakmici FMP je pobedio Bosnu u Sarajevu sa 91-76  :Bog :Bog . U impresivnoj partiji u Sarajevu, FMP je predvodio Aleksandar Ra¹iæ sa 26 poena, Laboviæ je ubacio 21 ko¹ i to bez proma¹aja (8-8 za 1, 5-5 za 2, 1-1 za 3)  :Bog, Erceg je imao 16, Popoviæ 9, a Krstoviæ 6 poena. Sa druge strane, najefikasniji u bosanskoj ekipi bio je Rahimiæ sa 18 poena.


hulio_salinas

Buduænost-Zvezda(TVB92, 16.30)
12/01/2007 | Izvor: B92, zvanicni sajt



Derbi susret 17. kola NLB lige igra se u dvorani Moraèa u Podgorica gde Buduænost doèekuje Crvenu zvezdu, a duel æe direktno prenositi televizija B92 u subotu od 16.30. Meè predstavlja borbu za vrh tabele koji donosi plasman u plej-of, ali i ULEB kup u narednoj sezoni. Buduænost je trenutno ¹esta i ima pobedu vi¹e od sedmoplasirane Zvezde.

U prvom meðusobnom duelu ove sezone crveno-beli su slavili u dvorani "Pionir" sa 95:81, ali mnogo toga se od tada promenilo u Buduænosti. Novi èlan Podgorièana je postao do pro¹le godine kapiten Crvene zvezde Goran Jeretin, koji je preporodio tim.

Oba tima imaju seriju pobeda u regionalnom takmièenju – Buduænost protiv Olimpije i Heliosa, a Zvezda protiv Splita, FMP-a, Zagreba i Slovana.

"Crvena zvezda je favorit, bez obzira ¹to igramo na domaæem terenu. Poku¹aæemo da odigramo ¹to bolje i, ako nam se uka¾e prilika, da pobedimo. Popodnevni termin u kojem æemo igrati nam ne odgovara. Ali, ¹ta je, tu je, prilagodiæemo se", rekao je krilni ko¹arka¹ Buduænosti Vladimir Da¹iæ.

"Za nas sve utakmice do kraja sezone imaju istu te¾inu, svaka je praktièno presudna. Moramo da nauèimo da igramo u takvim okolnostima. Buduænost je veoma talentovan tim sa mladiæima pred kojima je sjajna karijera. Plasmanom u NLB ligu dokazali su da poseduju veliki kvalitet i potencijal. Sada su iskusniji za godinu dana, plus su pojaèani Goranom Jeretinom. Pokriveni su na svim pozicijama", rekao je ¹ef struènog ¹taba Crvene zvezde Dragan ©akota.

Crvena zvezda je u Podgoricu otputovala bez Stivena Markoviæa koji je povredio preponi, dok se jo¹ uvek iz Sjedinjenih Dr¾ava nije vratio Bili Tomas.

Svi meèevi 17. kola NLB igraju se u subotu, a u ostalim duelima sastaju se:

Hemofarm - Bosna (16:30) 

Zagreb – FMP (18.00)

Helios - Partizan  (20:00) 

Zadar - Cibona (20:00) 

©iroki – Olimpija(17.00)

Slovan - Split (19:00)

mikele

Evo svih rezultata 17 kola:
     
Hemofarm - Bosna ASA BHT 103:82 

Zadar - Cibona 76:82

©iroki Prima pivo - Union Olimpija ot 98:97

Helios Dom¾ale - Partizan 79:76

Buduænost - Crvena zvezda 89:88  :'( :'( :'( :'(

Geoplin Slovan - Split CO 80:79

Zagreb - FMP 68:82

   
 

nasty girl

Partizan - FMP (TV B92, 16:30)
Ko¹arka¹i Partizana doèekuju u subotu FMP ®eleznik u derbiju 20. kola NLB lige, uz direktan prenos na TV B92 od 16 èasova i 30 minuta.

Obe ekipe igraju u sjajnoj formi pred derbi meè u Pioniru. FMP je zareðao 3 pobede u tom takmièenju, dok je Partizan, uprkos porazu u pro¹lom kolu od Heliosa, tokom nedelje pru¾io jednu od najboljih partija sezone, u duelu sa Olimpijom u Evroligi.

U prvom meèu ova dva tima, FMP je slavio u ®elezniku sa ubedljivih 81:65. Ekipa iz beogradskog predgraða trenutno zauzima drugu poziciju na tabeli sa uèinkom od 13 pobeda i 4 poraza, dok Partizan ima pobedu manje.

Trener FMP ®eleznika Vlada Vukoièiæ izjavio je za B92 da po¹tuje Partizan, ali da se nada jo¹ jednoj pobedi nad crno-belima:

"To je jedan od derbija ne samo kola nego i lige, jer se sastaju drugoplasirani i treæeplasirani tim i pro¹logodi¹nji uèesnici finala, dakle mnogo razloga da se oèekuje kvalitetna utakmica. Nadamo se pobedi. Znamo da je Partizan veoma kvalitetan. Ove godine igraju odlièno u oba takmièenja, a najbolji dokaz za to je njihova poslednja utakmica u Evroligi, protiv Olimpije. To je ekipa za po¹tovanje, kojoj niko ne sme da preti, naroèito kada se igra u Pioniru. Medjutim, poku¹aæemo da na na¹ prepoznatljivo agresivan naèin igre, kako u odbrani tako i u napadu pariramo Partizanu i nadam se pozitivnom ishodu. Po¹tujemo protivnika, ali smatram da i mi posedujemo kvalitet i da uz dobru igru mo¾emo da se suprostavimo takvom timu", rekao je Vukoièiæ za B92.

Sa druge strane, pomoæni trener Partizana Aleksandar Kesar, koji æe i u subotu zameniti suspendovanog Du¹ka Vujo¹eviæa, ka¾e da, uprkos obavezama u Evroligi, gde jure plasman u sledeæi krug, crno-beli i ovom meèu pristupaju kao da je u pitanju duel najkvalitetnijeg evropskog takmièenja:

"Gradski rival nam dolazi izmeðu dve va¾ne evroliga¹ke utakmice. Svesni smo njihovog kvaliteta, pristup meèu i obavezama biæe nam kao da igramo sa timom iz Eurolige. Uz talenat, najveæi kvalitet FMP-a je borbenost i energija sa kojom igraju. U svakom meèu daju maksimum, zato su na tabeli tu gde jesu. Oni imaju 15 igraèa u rotaciji. Iako su letos ostali bez prve petorke, uskoèili su novi momci. Pro¹le godine su, takoðe, bili u sistemu, tako da im nije bilo potrebno puno vremena za uklapanje", izjavio je Kesar.

mikele

NLB: Partizanu derbi Jadrana
(http://nono9.us)

Ko¹arka¹i Partizana pobedili su kao domaæini ekipu FMP-a sa 100:89 (26:18, 25:25, 27:25, 32:13) u derbi meèu 20. kola NLB lige.

Oba tima sada imaju uèinak od po 13 pobeda i pet poraza.

"Panteri" su od samog poèetka kontrolisali igru, a najvi¹e problema odbrani crno-belih zadavali su Branko Cvetkoviæ i Milo¹ Teodosiæ. Takav nastup izabranika Vlade Vukoièiæa doneo je gostujuæoj ekipi èak 11 pogodaka prednosti (26:15).

Ne¹to boljom igrom u odbrani i preciznijem ¹utu sa distance, Partizan je zahvaljujuæi Milenku Tepiæu i Novici Velièkoviæu, pri¹ao na "minus dva" (34:32).

Gosti su, medjutim, u drugom delu drugog kvartala preko Aleksandra Ra¹iæa vratio ubedljivu prednost i na odmor oti¹ao sa vodjstvom od 51:43.

Poèetkom treæeg perioda, "probudili" su se Kamings i Kecman, tako da su se crno-beli ponovo pribli¾ili na èetiri ko¹a zaostatka (56:52).

Ipak, u nastavku deonice Erceg i Teodosiæ su sa nekoliko "trojki" ponovo podigli svoju ekipu na "pristojnih" osam pogodaka suficita (76:68).

Èeta Du¹ka Vujo¹eviæa do preokreta i trijumfa stigla je u poslednjoj èetvrtini. Sjajnom serijom od 20:6, u kojoj su briljantne role zabele¾ili Luka Bogdanoviæ, Uor¹ Tripkoviæ i Nikola Pekoviæ, ekipa Partizana je u 37. minutu do¹la do vodjstva 87:82.

Pitanje pobednika praktièno je bilo re¹eno minut kasnije, kada je Cvetkoviæ zbog nesportske liène gre¹ke, poklonio crno-belima èetiri penala koja je Bogdanoviæ relizovao, a Partizan poveo sa 94:85.

Domaæin je u fini¹u meèa rutinski saèuvao te¹kom mukom steèeno vodjstvo i stigao do trijumfa kojim se izjednaèio na tabeli sa FMP-om.

Najbolji u taboru Partizana bio je Tepiæ sa 20 poena, èetiri manje uknji¾io je Pekoviæ, dok su
Tripkoviæ i Bogdanoviæ zabele¾ili po 11 pogodaka.

Na drugoj strani, kod FMP-a najistaknutiji bio je Cvetkoviæ sa 17 ko¹eva, jedan manje dao je Erceg, a Ra¹iæ je na to dodao jo¹ 14 poena.

(MONDO, foto: MN Press)