NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

mikele

Quote from: Pedja on 25-02-2007, 18:53:21
Mozda ipak ima nade za nas ili nema...  :hmm
Има наде,само да победимо Олимпију у гостима,што ће бити јако тешко,али вреди покушати.

nasty girl

Partizan na vodeæoj poziciji    
      
Ko¹arka¹i su u 22. kolu NLB lige opravdali ulogu favorita i u Ljubljani savladali ekipu Geoplin Slovana. Sve dileme o pobedniku re¹ene su tokom treæe èetvrtine kada su na¹i ko¹arka¹i prednost podigli na sedamnaest poena. Kretanje rezultata omoguæilo je treneru Vujo¹eviæu da raspodeli minuta¾u i odmori najoptereæenije prvotimce.
Ovom pobedom na¹ klub je do¹ao do deobe prvog mesta na tabeli sa Cibonom i FMP-om.
”Odluèili smo se da zbog lak¹e povrede odmorimo Kamingsa kako ne bismo rizikovali i kako bi posle pauze spremno doèekao meè sa Huventudom. Takoðe, Tripkoviæ je dobio udarac u mi¹iæ, pa je zbog toga bio na parketu samo pet minuta. Partizan je bolji od Slovana i u sluèaju jednake anga¾ovanosti sa protivnikom razlika u kvalitetu pretaèe se u razliku u rezultatu. Iako nemam obièaj da izdvajam pojedince, ¾elim da naglasim da je Bakiæ dobro odigrao, mada ove godine nije imao puno prilike da igra.U prvom poluvremenu arbitar Anzuloviæ je provokativno sudio, donosio tendenciozne odluke i potom lovio reakcije na njih.”, rekao je posle utakmice trener Du¹ko Vujo¹eviæ.

Geoplin Slovan – Partrizan 69:97 (20:21, 17:23, 10:20, 22:33)
GEOPLIN SLOVAN: Preld¾iæ 17, Nikoliæ 9, Mlakar 3, Klobuèar 7, Novak, Marceliæ 14, Mur, Vidmar 13, Cigoja, Begiæ 6, Paravinja.
PARTIZAN: Tepiæ 12, Bogdanoviæ 6, Kecman 4,Bakiæ 17, Borovnjak 4, Tripkoviæ 2, Velièkoviæ 17, Peroviæ 15, Pekoviæ 6, Tapu¹koviæ, Drobnjak 8, Bo¾iæ 6.

http://www.kkpartizan.co.yu/

Roben

NLB: Novi poraz Zvezde, izmièe ULEB kup?
(http://nono9.us)
Ko¹arka¹i Crvene zvezde ozbiljno su doveli u pitanje svoj nastup u ULEB kupu naredne sezone, po¹to su u utakmici 23. kola NLB lige u Ljubljani izgubili od Olimpije rezultatom 88:82 (21:21, 21:15, 15:23, 31:23).

Crveno-beli sada imaju skor 12-11 i da bi u preostala tri kola stigli do mesta koje vodi u Evropu, moraæe da prestignu ekipe Buduænosti (skor 14-9) i Zadra (12-10, u nedelju doèekuje Zagreb).

Olimpija u susretu sa Zvezdom nije imala posebnih takmièarskih motiva, ali je ipak odigrala punom snagom. "Zmajèeki" su zahvaljujuæi dvema serijama od po 9:0 u poslednjoj èetvrtini uspeli da anuliraju deficit od ¹est poena (57:63 u 32. minutu) i èak izbegnu neizvesnu zavr¹nicu.

Beogradjani su na poluvremenu gubili rezultatom 42:36, a sredinom treæe èetvrtine 48:41, da bi ukljuèivanjem u igru Pere Antiæa, uz konstantnog Milana Guroviæa i epizodu Mirka Kovaèa, treæu èetvrtinu priveli kraju sa dva poena prednosti (57:59).

Razliku izmedju dva tima predstavljao je ¹ut za trojku. Olimpija je ubacila 11 od 24 poku¹aja, a Zvezda samo ¹est od 21.

Najefikasniji u taboru Ljubljanèana bili su Finac Temu Raniko sa 27 i Gruzijac Manuèar Markoi¹vili sa 25 poena, dok je Guroviæ bio standardno najbolji kod gostiju sa 28 poena, uz osam skokova i èetiri ukradene lopte. Antiæ je postigao 13, a Kovaè deset ko¹eva.

Da bi zavr¹ila takmièenje ispred direktnih konkurenata, Zvezda æe morati da dobije sve tri utakmice i nada se povoljnim ishodima ostalih meèeva, uz olak¹avajuæu okolnost - ima bolji ko¹-koliènik u medjusobnim okr¹ajima sa Podgorièanima i Zadranima.

Crveno-beli u Pioniru igraju sa Heliosom i Bosnom, a gostuju poslednjeplasiranom Splitu. Zadar i Buduænost medjusobno æe odmeriti snage u 25. kolu. Poslednjeg vikenda imaæe vrlo te¹ke ispite - "djetiæi" æe doèekati Hemofarm, dok æe Zadar u goste Partizanu.

слепци нисам ни очекивао победу :wall: :wall: :wall:

FMP u Vr¹cu bolji od Hemofarma

"Mali" srpski derbi 23. kola regionalnog takmièenja pripao je ko¹arka¹ima FMP ®eleznika, koji su u Vr¹cu posle produ¾etka savladali Hemofarm rezultatom 96:92 (19:23, 22:25, 27:15, 17:22, 11:7).

"Panteri" su glavni deo posla odradili u treæoj deonici, kada su preuzeli inicijativu i vodjstvo, nakon ¹to je Hemofarm konstantno imao pet do deset poena vi¹ka.

U dodatnih pet minuta su izabranici Vlade Vukoièiæa samo rutinski priveli posao kraju, po¹to trener domaæih Miroslav Nikoliæ zbog povrede vi¹e nije mogao da raèuna na Vanju Plisniæa, a zbog pet prekr¹aja na Neboj¹u Joksimoviæa, Predraga ©uputa i Milenka Topiæa. FMP je u samoj zavr¹nici regularnog toka prokockao èetiri poena prednosti.

Oba tima imala su po petoricu pojedinaca sa dvocifrenim uèinkom. Kod pobednika su najvi¹e pru¾ili Dragan Laboviæ (20 poena) i Branko Cvetkoviæ (18), a u vr¹aèkom sastavu Aleksej Ne¹oviæ (22) i Topiæ (20).

FMP veæ u utorak oèekuje revan¹ utakmica èetvrtfinala ULEB kupa protiv Hapoela, u kojoj æe probati da nadoknadi devet poena manjka iz Jerusalima.

"Ova pobeda nam mnogo znaèi, ali nije nam bio potreban produ¾etak i ovoliko pra¾njenje energije pred Hapoel. Medjutim, kada smo osetili da mo¾emo da pobedimo, sportski je bilo da se borimo do kraja. U utakmicu smo u¹li dosta meko i to je Hemofarmu dalo ubedljivu poèetnu prednost. U drugom poluvremenu smo postavili zonsku odbranu i isprovocirali njihov ¹ut spolja, koji ba¹ i nije bio sjajan", rekao je Vukoièiæ na konferenciji za novinare.

Nikoliæ je èestitao gostima na pobedi i po¾eleo im mnogo sreæe u Evropi.

"Te¹ko je voditi ekipu kada vam se igraèi uigravaju posle mesec i po dana odsustva, poput Bakiæa i Joksimoviæa, pa jo¹ naletite na ekipu koja je ekstra uigrana i raspolo¾ena poput FMP-a. Moji igraèi su oèigledno ¾eleli pobedu, ali smo izgubili od raspolo¾enijeg protivnika. Ne mogu biti nezadovoljan i plasman u èetiri ekipe je veliki uspeh".

Partizan, Cibona i FMP (skor 18-5) tri kola pre kraja su sigurni uèesnici polufinala plej-ofa NLB lige, a trenutno èetvrtoplasirani Hemofarm (16-7) do kraja takmièenja bi trebalo da saèuva dve pobede prednosti u odnosu na Buduænost.

(MONDO)


mikele

Ћао Звездо,играћеш следеће сезоне у ФИБА купу  :wall: :wall: :wall:
Једино ако којим случајем не освојиш титулу,што је мало вероватно с`обзиром на игре које пружаш. :wall: :wall: :wall:
Стварно сам се изнервирао.И после сви глупости,укаже им се шанса да дођу до тог 5-ог места и они слепци испусте ту прилику.
И та Олимпија,могла је да нас пусти,њима и онако не треба ништа ова победа :K :K :K

hulio_salinas

Ako, ako! I treba! I treba! Umisljene Zvezdice.

Treba da znaju da je realnost surova, a ne stalno da im neko pravi ustupke.

Je l' se secate pre par godina kad smo ispali iz nase lige? Pa je posle bilo urgiranja, pa je reformisana liga, stvorena "Adriatic" liga itd...

Mnogo puta se bavimo nesportskim stvarima. Iz tog razloga treba dobro da se tresne o pod, pa da se stvari promene. Ovako misle da su potpuno zasticeni!

Pedja

Sto je najgore ovaj tim je najskuplji u istoriji Zvezde  :wall:  a nemaju pojma  :ball2:

nasty girl

Pobeda Partizana posle produ¾etka

Ko¹arka¹i Partizana savladali su posle produ¾etaka Buduænost rezultatom 81:79 u 23. kolu NLB lige i tako znatno pobolj¹ali svoje ¹anse da zauzmu lidersku poziciju pred plej-of. Partizan je trijumfom preuzeo lidersku poziciju sa osamnaest pobeda i pet poraza, dok je Buduænost i dalje peta sa skorom 14-9.

Najbolji kod domaæih bio je Kosta Peroviæ sa 18 poena, 8 skokova i 4 ukradene lopte, Tripkoviæ je ubacio 13 poena, a ne¹to slabiji ¹ut (2-4 za dva, 1-4 za tri) nadomestio je sigurno¹æu sa penala u fini¹u regularnog dela meèa. Predrag Drobnjak je zabele¾io 10 poena, uz katastrofalan procenat ¹uta iz igre (4-15). Plej Vontigo Kamings je postigao 14 poena, ali je imao 4 izgubljene lopte i nijednu asistenciju.

Najefikasniji kod Podgorièana bio je krilni centar ®arko Rakoèeviæ sa 20 poena, a uz to je imao i 7 uhvaæenih lopti. Miljan Pavkoviæ je postigao 19 poena i imao 6 uspe¹nih dodavanja, a Da¹iæ je uknji¾io 13 poena i 7 skokova.

Obe ekipe su nervozno poèele, u igri 'crno-belih' oseæao se umor od meèa sa Huventudom, dok su Podgorièani bili stegnuti zbog va¾nosti utakmice. Igra sa puno gre¹aka rezultirala je sa samo 28 postignutih poena u prvoj deonici i voðstvom domaæih od 16:12, uz 7 poena Milenka Tepiæa.

Buduænost je krajem druge èetvrtine trojkom Pavkoviæa do¹la do tri poena vi¹ka, a na odmor se odlazi sa dva poena prednosti za goste.

Tim Du¹ka Vujo¹eviæa furiozno je zapoèeo drugo poluvreme i serijom 14:0 do¹ao do 46:34, a najzaslu¾niji za to bili su Drobnjak i Kamings. Buduænost ¹est minuta nije postigla ko¹ iz igre, ali Pavkoviæ sa ¹est uzastopnih poena vraæa goste u igru pred poèetak poslednje èetvrtine – 54:49 za 'crno-bele'.

'Ðetiæi' su se preko Rakoèeviæa pribli¾ili na -1, a trojkom Da¹iæa na ne¹to vi¹e od minut do kraja do¹li do prednosti od 67:63. Kamings odmah vraæa trojku, a Tripkoviæ i Mijatoviæ naizmenièno ¹utiraju penale i ulazi se u egal zavr¹nicu. Partizan je u poslednjem napadu imao priliku da trijumfuje, ali Peroviæ nije uspeo da uhvati loptu posle pasa Kamingsa.

Ekipa Dejana Radonjiæa poenima Rakoèeviæa dolazi do +3 u produ¾etku, ali Peroviæ ponovo dovodi Partizan na korak od trijumfa – 80:78. Pavkoviæ je zatim bio polovièno precizan sa linije slobodnih bacanja, kao i Tepiæ. Omaleni Pavkoviæ ne uspeva dobro da organizuje poslednji napad, pa je Da¹iæ, uz zvuk sirene, bio neprecizan iz vrlo te¹ke pozicije.

Trener Du¹ko Vujo¹eviæ je istakao umor svojih igraèa i rekao da Partizan nije odigrao kalkulantski.

"Video se umor mojih igraèa na terenu, ali i motiv protivnika. Buduænost je imala mnogo motiva, jer joj je Jadranska liga jedini izlaz u ULEB Kup. Ne znam ko je pametan mogao da posumnja da æe Partizan odigrati neèasno. Znamo odakle dolaze te glasine i to nas ne dotièe nimalo. Ako su tako hteli da nas motivi¹u, bolje je da motivi¹u sebe", rekao je Vujo¹eviæ.

Trener Buduænosti Dejan Radonjiæ èestitao je svojim ko¹arka¹ima na dobroj igri i ocenio je da je njegov tim bio blizu senzacije.

"Do¹li smo sa ¾eljom da napravimo veliko iznenadjenje jer smo znali da æe Partizan biti umoran posle utakmice sa Huventudom. Imali smo penal za prvorazrednu senzaciju, a i posle smo bili nadomak uspeha. Èestitam igraèima na dobroj igri, a Partizanu ¾elim da nastavi sa dobrim igrama u Evroligi", rekao je Radonjiæ.

jbt...jedva pobedi Partizan.... :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Roben

што је најгоре Олимпија играла са 7 играча
а Звезда примила 31 поен у последњој четвртини  :wall: :wall: :wall:
и то је тек одраз стања у Звезди

Roben

Makedonci ulaze u NLB ligu?

Skopski Rabotnièki od sledeæe sezone najverovatnije æe se takmièiti u regionalnoj ko¹arka¹koj NLB ligi.

Delegacija regionalnog takmièenja koju su predvodili generalni direktor Roman Lisac, direktor Josip Biliæ i predsednik ABA Radovan Lorbek, posetila je Skoplje kako bi sastavila izve¹taj o uslovima koje Rabotnièki mora da ispuni da bi mogao da udje u NLB ligu.

Èelnici regionalnog takmièenja nakon posete i sastanka sa funkcionerima Rabotnièkog saop¹tili su da su zadovoljni onim ¹to su videli i da æe najkasnije za deset dana skopski klub dobiti vajld kard.

(MONDO)

Phenomenon

Quote from: Pedja on 04-03-2007, 11:18:43
Sto je najgore ovaj tim je najskuplji u istoriji Zvezde  :wall:  a nemaju pojma  :ball2:

Nesto kao Nju Jork svojevremeno u NBA. Napumpali igracima ugvore, a od rezultata nista, pa cak i u najavi. Problem: Uzasna selekcija igraca

mikele

Quote from: Phenomenon on 09-03-2007, 18:59:28
Nesto kao Nju Jork svojevremeno u NBA. Napumpali igracima ugvore, a od rezultata nista, pa cak i u najavi. Problem: Uzasna selekcija igraca
Није својевремено,већ је и сада тако.И даље су убедљиво најскупља екипа,али резултата нигде.
Али ипак,немој да ми дираш Knicks-e :batina :batina :batina

mikele

NLB: "Panteri" pojeli i Cibonu
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4954155)

Meè izmedju ekipe FMP i Cibone u poptusnosti je opravdao epitet derbija 24. kola NLB lige, buduæi da je pobednik re¹en u poslednjim sekundama meèa u neizvesnoj penal zavr¹nici.

Pobedu je odneo tim iz beogradskog predgradja rezultatom 81:74 (23:23, 23:17, 11:18, 24:16) i tako ostao u trci za prvu poziciju na tabeli, dva kola pre zavr¹etka regularnog dela takmièenja.

Najbolji u redovima FMP-a bili su Zoran Erceg sa 18 poena, Branko Cvetkoviæ upisao je 16, a Predrag Samard¾iski 10 pogodaka uz sedam skokova za 19. trijumf ekipe Vlade Vukoièiæa ove sezone u NLB ligi.

Kod Cibone, koja je ¹estim porazom praktièno izgubila trku za lidersko mesto, istakli su se Endrju Vizneski sa 19, odnosno Bari¹a Krasiæ i Brent Rajt sa po 13 pogodaka.

FMP je predvodjen Ercegom prvu osetniju prednost uspeo da napravi u fini¹u prvog poluvremena - 46:40.

Ipak, gosti iz Zagreba su posle dolaska sa velikog odmora krenuli mnogo odluènije i serijom 6:0 anulirali "minus". Veæ tada postalo je jasno da æe pobednika odluèiti nijanse, odnosno veæa koncentracija i "mirnija" ruka.

Smenjivanje u vodjstvu, koje je najèe¹æe iznosilo pola ko¹a, potrajalo je sve do 30 sekundi pre kraja meèa.

Aleksandar Ra¹iæ je bio precizan dva puta sa linije slobodna bacanja, Krasiæ je proma¹io za tri poena, a Samard¾iski teatralnim zakucavanjem obezbedio tri poena vi¹ka na kontru svoje ekipe - 75:72.

U penal zavr¹nici, u kojoj su odluèivali jaèi nervi, trenutak odluke je pao na Milo¹a Teodosiæa, koji nije podlegao pritisku sa linije slobodnih bacanja uprkos provokacijama kristofera Vorena, za razliku od Vizneskog koji je samo nekoliko trenutaka kasnije bio neprecizan sa istog odstojanja – 77:74.

Nakon toga Cvetkoviæ je zapeèatio trijumf posle faula Ivana Tomasa, uz poèasni ko¹ uz zvuk sirene.

"Utakmica je bila jako zanimljiva za gledanje, iako je bilo mnogo gre¹aka. Cibona je uvek opasan rival i nije ga lako pobediti, bez obzira na probleme koje je imala i ja im èestitam na dobroj, mu¹koj igri. Pla¹io sam se da æe igraèi biti odsutni, da æe vi¹e misliti na utakmicu polufinala ULEB Kupa u utorak sa Lijetuvos Ritasom, a to se i desilo i to u mnogo veæoj meri nego ¹to sam oèekivao ", rekao je trener FMP-a Vlada Vukoièiæ posle meèa.

Trener Cibone Dra¾en Anzuloviæ nije bio nezadovoljan porazom, kada se uzmu u obzir okolnosti koje su pratile njegov tim.

"Nama su do utakmice trenirala samo sedmorica igraèa, a neki od njih su u¹li u utakmicu bez treninga u poslednjih nekoliko dana. Ne mogu da budem nezadovoljan igrom u pojedinim momentima, ali ako ¾elite da dobijete FMP kod kuæe, ne smete sebi da dozvolite oscilacije", rekao je Anzuloviæ.
===================================================================================================
NLB: Zvezda i dalje u igri za ULEB kup
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4954156)

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su u Beogradu slovenaèki Helios 96:90 (29:24, 24:25, 22:23, 21:16) u 24. kolu NLB lige i zadr¾ali minimalne ¹anse za plasman u ULEB kup naredne sezone.

Beogradskom timu na ruku je i¹ao i rezultat iz Maribora, gde je ekipa Slovana savladala Zadar sa 91:86.

Crveno-beli sada imaju skor od 13 pobeda i 11 poraza, koliko ima i Zadar, dok podgorièka Buduænost u nedelju doèekuje ©iroki.

Zvezda je veoma te¹ko stigla do pobede protiv slovenaèkog tima, a ovo je ujedno bio lep debi novog trenera Stevana Karad¾iæa u hali Pionir.

Utakmici je prisustovalo oko 1.500 navijaèa, a relativno dosadnu utakmicu zanimljivom je uèinala grupa od oko 60 navijaèa gostijuæeg tima, mahom penzionera.

Centralna figura meèa bio je Pero Antiæa, koji je zabele¾io uèinak od 26 poena i sedam skokova i na taj naèin najboplje odgovorio svima koji su ga u proteklih nekoliko dana po ¹tampi "selili" iz Zvezde.

Standardno dobru partiju pru¾io je Milan Guroviæ sa 33 poena, dok je Antonio Burks upisao 13 ko¹eva i pet asistencija i ukradenih lopti.

Upravo je pomenuti crveno-beli trio najzaslu¾niji ¹to je Zvezda u prvoj èetvrtini stekla pet poena vi¹ka, ali su gosti sredinom drugog kvartala uspeli da se vrate u igru.

U fini¹u deonice crveno-beli su ipak vratili klatno na svoju stranu i na polureme oti¹li sa vodjstvom od 53:49.

Zvezda je u treæoj èetvrtini konstantno imala prednost, ali nije uspela da se odlepi na vi¹e od sedam poena vi¹ka - 67:60 (27. minut).

Sve ¹to su ko¹arka¹i Heliosa uspeli da urade do kraja utakmice bilo je smanjenje deficita na tri ko¹a (81:78 u 36. minutu), ali su crveno-beli rutinski priveli duel kraju i uknji¾ili novi trijumf.
===================================================================================================
NLB: Partizan protutnjao kroz Sarajevo
(http://www.putfile.com/pic.php?img=4954157)

Ko¹arka¹i Partizana bes zbog poraza od Olimpijakosa u Evroligi iskalili su na ekipi Bosne, koju su u Sarajevu deklasirali sa 97:76 (26:17, 29:22, 22:21, 20:16) u utakmici 24. kola NLB lige.

Trijumfom nad Bosnom crno-beli su ostali na deobi prvog mesta na tabeli sa FMP ®eleznikom, a obe ekipe imaju skor od 18 pobeda i pet poraza.

Domaæi ko¹arka¹i samo su u nekolioko uvodnih minuta utakmice uspeli da pariraju Partizanu, pre nego ¹to su Kosta Peroviæ i Luka Bogdanoviæ doneli srpskom ¹ampionu devet poena vi¹ka na kraju prve èetvrtine (26:17).

Uspeli su ko¹arka¹i Bosne sredinom drugog kvartala da pridju na "minus èetiri" (32:28), ali je u fini¹u ovog perioda Partizan ponovo dodao gas i odlepio se na 55:39.

Razliku u kvalitetu izabranici Du¹ka Vujo¹eviæa potvrdili su i u treæoj deonici, kada se razigrao i Predrag Drobnjak, pa je u 30. minutu na semaforu stajalo 77:60.

U poslednjoj èetvrtini razigrao se i Nikola Pekoviæ, a Partizan je na momente i egzibicionom igrom stigao do ubedljive pobede.

U taboru beogradskog tima istakla su se èetvorica igraèa - Drobnjak sa 18 poena, dva manje upisao je Bogdanoviæ, Peroviæ je na to dodao jo¹ 14 ko¹eva, dok je Pekoviæ u pobedu ugradio deset pogodaka.

Jedina svetla taèka u ekipi Bosne bio je D¾enan Rahimiæ sa 17 poena.

Rezultati 24. kola:

FMP ®eleznik - Cibona 81:74
Slovan - Zadar 91:86
Zagreb - Hemofarm 72:91
Crvena zvezda - Helios 96:91
Split - Olimpija 67:91
Bosna - Partizan 76:97

Nedelja, 11. mart
Buduænost - ©iroki

(MONDO)

Pedja

Ajde bre kakav Uleb ni za II ligu niste!

Roben

Pobeda FMP-a u Ljubljani
Ko¹arka¹i FMP-a zabele¾ili su trijumf u prvoj utakmici pretposlednjeg kola NLB lige. Oni su slavili u ljubljanskoj dvorani Tivoli protiv domaæe Olimpije sa 77:59 (16:19, 24:14, 13:16, 24:10).

Ovom pobeda tim iz ®eleznika se uèvrstio na èelu NLB lige.

Ekipa koja æe narednog utorka igrati revan¹ meè polufinala ULEB kupa protiv Lijetuvosa u ®elezniku, ovoga puta odigrala je vrlo kvalitetno u drugoj i èetvrtoj èetvrtini i gotovo sa pola gasa stigla do pobede.

Najefikasniji u pobednièkom timu bili su Miæiæ sa 14 i ®igeranoviæ sa 10 poena. Erceg je uz osam ko¹eva imao i 7 skokova. U ekipi Olimpije Du¹èak je ubacio 14, a Markoi¹vili 12 poena.

U ostalim meèevima 25. kola NLB lige koji se igraju u subotu sastaju se: Crvena zvezda – Bosna, ©iroki – Partizan, Hemofarm – Slovan, Zadar – Buduænost, Helios – Split i Cibona – Zagreb.


Roben

NLB: Aleksandrov zabavljao Delije

Ko¹arka¹i Crvene zvezde zadr¾ali su minimalne ¹anse za plasman u ULEB kup naredne sezone, po¹to su u Beogradu savladali Bosnu sa 93:84 (29:25, 23:28, 23:15, 18:16) u meèu pretposlednjeg, 25. kola NLB lige.

Zvezda sada ima uèinak od 14 pobeda i 11 poraza, ali sudbina beogradskog tima zavisi i od duela Buduænosti i Zadra, koji se igra u subotu uveèe u Podgorici.

Dobro su crveno-beli poèeli utakmicu, koju je posmatralo 1.500 gledalaca, i predvodjeni raspolo¾enim Antoniom Burksom nakon uvodnih pet minuta stigli do prednosti od osam poena (13:5). U drugom delu uvodnog kvartala, medjutim, gostujuæi ko¹arka¹i su se "probudili" i zahvaljujuæi Klarensu Gilbertu na prvi odmor oti¹li sa èetiri pogotka zaostatka (29:25).

Zaigrala je Bosna u drugom periodu jo¹ agresivnije, tako da je sarajevska ekipa u 15. minutu uspeli da se pribli¾i na 43:42. Do kraja ovog perioda meèa igralo se "ko¹ za ko¹", a zahvaljujuæi "trojci" Gilberta, Bosna je na poluvremenu vodila sa 53:52.

Beogradski tim se u treæem kvartalu uozbiljio i zaigrao ne¹to kvalitetnije, a takav pristup utakmici doneo je crveno-belima vodjstvo od 75:68. Najzaslu¾niji za to ¹to se srpski tim "odlepio" bio je Milan Guroviæ, koji je postigao 17 od ukupno 23 poena, koliko je Zvezda ubacila u treæem periodu.

Zvezda se u prvih nekoliko minuta poslednje deonice ponovo opustila, ¹to je Bosna znalaèki iskoristila i zahvaljujuæi Nihadu Djedoviæu pri¹la opet na samo dva poena zaostatka (80:78 u 36. minutu).

Fini¹ utakmice protekao je u znaku Nemanje Aleksandrova, koji je pogadjao iz svih pozicija, delio "banane" i na kraju atraktivnim potezima podigao na noge publiku u Pioniru, nagovestiv¹i jo¹ jednom veliki potencijal.

Najefikasniji u Zvezdinom timu bio je Guroviæ sa 37 poena, Stiven Markoviæ dodao je na to jo¹ 11 pogodaka, dok je Aleksandrov okonèao meè sa uèinkom od 11 poena, deset skokova, tri asistencije i blokade za 27 minuta provedenih na parketu.

Kod gostiju najistaknutiji bio je Gilbert sa 28 poena, dok je Rahimiæ upisao 22 ko¹a.

(MONDO, foto: MN Press)