NLB Liga (ex-Jadranska)

Started by nasty girl, 18-09-2006, 12:33:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Ko Ce Biti Sampion NLB Lige

Crvena Zvezda
Partizan
FMP
Hemofarm
Cibona
Union Olimpija
Neko Sedmi...

nasty girl

Poraz Partizana u ©irokom

Ko¹arka¹i Partizana pora¾eni su u ©irokom Brijegu 89:85 (26:24, 21:25, 27:22, 15:14), u pretposlednjem 25. kolu NLB lige. Partizan je tim porazom pao na treæe mesto u ligi, iza FMP-a i Cibone, koja je pobedila Zagreb 92:87 u gradskom derbiju.

Najbolji u beogradskoj ekipi bili su Vontigo Kamings sa 22 i Nikola Pekoviæ sa 14 poena. Drobnjak i Tripkoviæ postigli su po 9 poena, s tim ¹to je Drobnjak odigrao 30, a Tripkoviæ samo 14 minuta.

U hercegovaèkoj ekipi istakao se Ivan Opaèak sa 27 poena, a Sini¹a Ptemberger ubacio je 17 pogodaka.

U poslednjem kolu Partizan igra sa ekipom Zadra. "Crno-beli" nemaju vi¹e izglede da se probiju na prvu poziciju, a drugi æe biti jedino u sluèaju da Cibona izgubi od Slovana.

b92

mikele

Значи и 1/2 финалу Цибона-Партизан и ФМП-Хемофарм. :hmm
Цибона и ФМП ће имати предност домаћег терена у евентуалним мајсторицама.
Није лоше,није лоше

biwi

Znaci FMP sampion i NLB lige, znaci posle kupa koraca i NLB lige, a vrlo je blizu i osvajanju ULEB kupa, a ni SUPER liga mu nije daleko, to ispadne sve 4 titule koji neki nas klub moze da osvoji, nije lose.... pa tako se radi ulazes u mlade i sve ti se vrati, jel vi znate da je najplaceniji igrac u FMP jeftiniji nego najneplaceniji u hemofarmu????!!!!!!! a to govori da covic i kompanija i pametno ulazu novac a sve im se vraca...... Znaci bice lepo gledati FMP i Zvezdu dogodine u EUROLEAGUE...

Phenomenon

Ja isto mislim da ce FMP uzeti NLB ligu. Voleo bih da uzmu i ULEB Cup, ali to je vrlo tesko. A sto se tice Superlige, ako se Partizan i FMP sretnu u finalu ili pre, FMP ce maximalno imati jednu dobijenu utakmicu, i to samo ako uspeju da iznenade.

Roben

Quote from: Phenomenon on 18-03-2007, 16:11:01
A sto se tice Superlige, ako se Partizan i FMP sretnu u finalu ili pre, FMP ce maximalno imati jednu dobijenu utakmicu, i to samo ako uspeju da iznenade.
ма Партизан је убица  :siza: :siza: :siza:
посебно у Широком јуче

nasty girl

Quote from: biwi on 18-03-2007, 11:57:49
Znaci bice lepo gledati FMP i Zvezdu dogodine u EUROLEAGUE...

ajde i fmp da prodje, nego za zvezdu, nesto mi ti mnogo mastas.... :plez

mikele

Ееееее баш је добро што се ове године завршница НЛБ лиге игра по плеј-оф систему,тј на два добијена меча.Ово до сада је било скроз безвезе.И увек је домаћин имао предност,зато су увек и бирали неке слабије екипе као домаћине.
Овако је најправедније. :pljes: :pljes: :pljes:

Phenomenon

Quote from: Roben on 18-03-2007, 16:28:05
Quote from: Phenomenon on 18-03-2007, 16:11:01
A sto se tice Superlige, ako se Partizan i FMP sretnu u finalu ili pre, FMP ce maximalno imati jednu dobijenu utakmicu, i to samo ako uspeju da iznenade.
ма Партизан је убица  :siza: :siza: :siza:
посебно у Широком јуче

E sto mi se svidja ovo, docekaju jedva jedan poraz Partizana pa odmah prozivke.
Aplauz! :Bog

mikele

NLB: Ko æe u ULEB kup?
(http://nono9.us)

Poslednje, 26. kolo NLB lige daæe odgovor na pitanje ko æe osvojiti peto mesto i plasirati se u ULEB kup naredne sezone. Bitku za evro vizu biju Buduænost, koja ima skor 15-10 i doèekuje Hemofarm i Crvena zvezda, koja ima uèinak 14-11 i gostovaæe ekipi Splita.

Beogradskom timu, pored pobede na Gripama, potreban je i poraz Buduænosti kako bi stigao do ULEB kupa i barem delimièno izvadio fleke za lo¹e partije u regionalnom takmièenju.

Ekipa Stevana Karad¾iæa, pored utakmice u Crnoj Gori, povremeno æe oslu¹kivati i ¹ta se dogadja u Pinoru, gde se u subotu sastaju Partizan i Zadar, a hrvatski tim ima ¹ansu za ULEB kup ukoliko i Buduænost i Zvezda izgube.

"Split je talentovana i mlada ekipa, koja u svojim redovima ima i iskusnog i veoma kvalitetnog Portorikanca Lerija Ajusa. Ove sezone u regionalnom takmièenju nisu imali previ¹e uspeha, jer su zabele¾ili samo dve pobede i imaju niz od èak 21 poraza, ali se trenutno nalaze u usponu forme, zbog starta hrvatskog ¹ampionata. Mi smo u Split doputovali dan ranije, kako bi pokazali ozbiljnost i kako bi se ¹to bolje spremili za ovaj duel. Igraæemo sa mnogo koncentracije, jer ¾elimo da pobedom zavr¹imo sezonu u NLB ligi. I dalje imamo ¹ansu za plasman u Evropu, u sluèaju povoljnih rezultata u Podgorici i Beogradu", rekao je trener Crvene zvezde Stevan Karad¾iæ.

On je na put u Split poveo 11 igraèa, a dobra vest za Zvezdu je da je Tadija Dragiæeviæ u èetvrtak poèeo da trenira i ukoliko bude potrebe, biæe na raspolaganju struènom ¹tabu.

Istovremeno, svoju potragu za prolazom u Evropu nastaviæe i Buduænost, koja bi osvajanjem petog mesta krunisala sezonu iznenadjujuæe dobrih rezultata.

Ekipa Dejana Radonjiæa sudbinu dr¾i u svojim rukama, a za uspeh im je potrebno da ponove rezultat iz prvog dela NLB lige, kada je Buduænost slavila u Vr¹cu.

"Tada smo se vratili posle minusa od 18 poena i dobili ih, ali sada æe utakmica biti sasvim drugaèija. Hemofarm se pojaèao Plisniæem, Ne¹oviæem i Simonoviæem, a oporavili su se Bakiæ i Joksimoviæ. Na drugoj strani, nama nedostaje Jeretin. Uz to, Hemofarm je izuzetno kvalitetan tim, kadar da osvoji NLB ligu, pa nema sumnje da nas oèekuje izuzetno te¾ak zadatak. Ukoliko uspemo da se plasiramo u ULEB kup, bio bi to zaista veliki uspeh", rekao je kapiten Buduænosti Ivan Mara¹.

Podgorièani godinama ne le¾e ekipi Hemofarma, ¹to se videlo i u prvom delu sezone. Na klupi Hemofarma sedi nekada¹nji trener Buduænosti Miroslav Nikoliæ, ali u taboru Podgorièana veruju da znaju naèin kako da opet nadmudre svog nekada¹njeg uèitelja i njegove pulene.

"Treba da odvojimo spoljnu od centarske linije i da im svedemo ¹ut na ¹to manji procenat. To nam otvara put ka pobedi. Nama se sezona svela na jednu utakmicu, lièno to volim, jer se u ovakvim duelima postaje igraè. Ne mogu da obeæam pobedu, ali ono ¹to mogu da ka¾em je da æemo dati sve od sebe", istakao je mladi Nenad Mijatoviæ.

(MONDO, foto: MN Press)

biwi

Ljudi NLB uzima FMP i to bez pogovora, koliko je partizan jak videli smo sinoc, gde ih je masinerija pregazila... a o superligi imam isto misljenje

Roben

Rabotnièki definitivno u NLB ligi

Skup¹tina preduzeæa Sidro koje je osnivaè i vlasnik NLB lige donela je odluku da od naredne sezone u regionalnom takmièenju uèestvuje i skopski Rabotnièki.

"Odluka je doneta na osnovu ranijeg dogovora o pro¹irenju lige, a Rabotnièki je ispunio sve uslove koje je NLB postavio pred taj klub", rekao je generalni direktor takmièenja Roman Lisac.

Jedan od uslova koji je postvaljen pred skopski klub bila je i izgradnja nove hale, koja æe biti zavr¹ena na proleæe sledeæe godine i imaæe kapacitet od 8.000 mesta.

Rabotnièki je takodje morao da se obave¾e NLB ligi da æe za sledeæu sezonu oformiti ekipu koja æe biti dovoljno kvalitetna da parira ostalim timovima iz biv¹e SFRJ.

(MONDO)

nasty girl

evo vratih se s utalmice....

partizan pobedio zadar 90 - 71.....

Roben

Zvezda bolja od Splita, pogled ka Podgorici

Ko¹arka¹i Crvene zvezde pobedili su kao gosti ekipu Splita sa 88:84 (23:20, 17:16, 20:23, 28:25) u poslednjem , 26. kolu NLB lige i tako ostali u trci za osvajanje peto mesta koje vodi u ULEB kup.

Da li æe Zvezda, koja sada ima skor 15-11, obezbediti evro vizu sada zavisi od ishoda meèa u Podgorici, gde je crveno-belima potrebna pobeda Hemofarma.

Domaæa ekipa, koja zauzima pretposlednje mesto na tabeli, dobro se dr¾ala u uvodnim minutima meèa, iako je u duel u¹la kao potpuni autsajder.

Predvodjeni Mateom Ked¾om domaæi ko¹arka¹i su parirali Zvezdi do sedmog minuta, a onda su u fini¹u deonice Antonio Burks i Mirko Kovaè "odlepili" crveno-bele na "plus ¹est" (23:17).

U drugom periodu izabranici Stevana Karad¾iæa uglavnom su uspevali da odr¾i pet do ¹est poena vi¹ka, ali je u 18. minutu ekipa Splita uspela da stigne do izjednaèenja - 34:34. Kao i u prvom kvartalu, beogradski tim je i u zavr¹nici druge èetvrtine ponovo napravio razliku, pa je Zvezda na odmor oti¹la sa
suficitom od èetiri ko¹a (40:36).

Ko¹araka¹i Zvezde u treæem periodu uglavnom su uspevali da zadr¾e vodjstvo, ali se kod domaæeg tima razigrao Marko Car, a "trojkom" Ked¾a u 30. minutu Spliæani su poveli sa 59:58.

Radost domaæeg tima, medjutim, trajalo je kratko, taènije tri minuta. Toliko je bilo potrebno Peri Antiæu da na poèetku poslednjeg kvartala "ve¾e" èak 11 poena i donese svom timu vodjstvo od 71:61 u 34. minutu.

Ekipa Splita ipak se nije predavala i do kraja utakmice pru¾ila je ¾ilav otpor srpskom timu. Ked¾o i Car su u 40. minutu sa nekoliko vezanih pogodaka pribli¾ili svoj tim na minus èetiri (84:80), ali je to, kako se na kraju ispostavilo, bio poslednji "trzaj" domaæina.

Kod Zvezde najzapa¾eniji bio je Antiæ sa 29 poena i 14 skokova, a odlièan je bio i Mirko Kovaè sa 21 pogotkom, dok je kod Splita nejafikasniji bio Mateo Ked¾o sa 33 ko¹a.

(MONDO)

mikele

Звезда као и увек,само чека да неко други одради посао уместо ње. :namcor
Е овога пута то неће моћи.Господо,изволте сада,ако хоћете да играте европске купове,сами то заслужите(читај:освојите титулу).
А ако вам то не успе,следеће сезоне ћете играти са Румунима и Кипранима у ФИБА купу :wall: :wall: :wall:

Roben

Partizan od bede do sjaja i nazad

Dom Dra¾ena Petroviæa ostao je neosvojiva tvrdjava za ko¹arka¹e Partizana i posle prve utakmice polufinala plej-ofa NLB lige!

Cibona je pobedom od 76:69 (29:15, 14:17, 14:23, 19:14) povela sa 1:0 i prvu priliku da "overi" plasman u finale imaæe u èetvrtak, kada se u hali Pionir sa poèetkom od 20 èasova igra revan¹ utakmica.

Sve poene za Zagrepèane postigla su ¹estorica igraèa. Dvocifren uèinak imali su Brent Rajt i Bari¹a Krasiæ sa po 18, Davor Kus sa 14, odnosno Endrju Viznevski i Kris Voren, koji su ubacili po 11 poena. U strelce se upisao samo jo¹ Ivan Tomas (4p).

Najbolji pojedinac u pora¾enom sastavu bio je Predrag Drobnjak sa 19 poena i ¹est skokova. Nikola Pekoviæ je za samo 19 minuta u igri nanizao 16 poena, ali je u fini¹u proma¹io dva veoma va¾na slobodna bacanja.

Du¹an Kecman i Kosta Peroviæ postigli su po deset poena i na tome se zavr¹ava spisak igraèa Partizana sa ne¹to konkretnijim uèinkom. Naroèito je podbacio Uro¹ Tripkoviæ, jer je za 16 minuta ¹utnuo samo tri puta, sve proma¹io i uz to zaradio pet prekr¹aja.

Po ugledu na veæinu prethodnih duela ova dva tima u Zagrebu, Cibona se kombinacijom èvrste odbrane, brzih kontranapada i preciznih ¹uteva iza linije od 6,25 metara poigravala sa prvakom Srbije.

Veæ u prvoj èetvrtini puleni Dra¾ena Anzuloviæa imali su 14 poena vi¹ka i tu prednost odr¾avali su do 25. minuta, kada je Rajt ko¹em uz slobodno bacanje poveæao na 55:40.

Kada je to malo ko oèekivao, crno-beli su do¾iveli potpuni preobra¾aj, slièno nedavnom gostovanju Huventudu, u okviru Evrolige. Impuls je dao Drobnjak, pripomogao mu je Pekoviæ i Partizan je serijom od 15:2 do isteka treæe deonice pri¹ao na svega 57:55.

Beogradjani su nastavili u istom ritmu i u poslednjoj èetvrtini. Kecman, Pekoviæ i Peroviæ su sa jo¹ sedam vezanih poena kompletirali seriju od èak 22:2 i doneli Partizanu maksimalnih 57:62.

Vontigo Kamings je u 34. minutu iz kontre poentirao za 59:64, a onda Bari¹a Krasiæ dao trojku za 62:64 i to su bili prvi Cibonini poeni iz igre posle punih deset minuta. Na¾alost crno-belih, domaæin je time otvorio svoju seriju od 13:2, dok se Partizan vratio zbunjenoj igri iz prvog poluvremena.

Kecman je minut i po pre kraja smanjio na 72:68 i dao traèak nade. Rajt je na drugoj strani potro¹io pune 24 sekunde, ali je Kamings u odsudnom napadu, 45 sekundi pre kraja, naèinio faul i Cibona je u penal-zavr¹nici rutinski osigurala trijumf.

Du¹ko Vujo¹eviæ na konferenciji za medije je upoznao i hrvatske novinare sa svojim vidjenjem situacije, koje je nekoliko dana ranije predoèio beogradskoj "sedmoj sili" - da Cibona u ovom polufinalu ima prednost domaæeg terena samo zato ¹to je Partizan u pretposlednjem kolu liga¹kog dela pokraden u ©irokom od strane sudija.

©to se tièe samog duela sa Zagrepèanima, trener crno-belih obeæao je da æe se sa svojim igraèima u subotu vratiti na "majstoricu".

"Odigrali smo jako lo¹e prvo poluvreme, u drugom smo se spustili u stav i konaèno poèeli da igramo. Ali, kada smo oti¹li na 'plus pet' i kada nam je bila potrebna maksimalno pametna selekcija ¹uta, nismo reagovali kako treba. Ovo je plej-of, siguran sam da æemo se jo¹ videti u subotu. Moja prièa o sudijama nije imala za cilj da umanji pobedu Cibone. Neæu da krivim ni igraèe, jer kada ekipa izgubi, krivica je na treneru", rekao je Vujo¹eviæ.

Njegov kolega Dra¾en Anzuloviæ proslavio je i treæu pobedu nad Partizanom ove sezone, i ovog puta na domaæem parketu.

"Od 25. minuta prestali smo da trèimo i radimo, oslonili smo se samo na ¹ut. Ipak, u zavr¹nici smo se sredili i zaslu¾eno pobedili. Nadam se da æemo i u èetvrtak u Beogradu odr¾ati ovaj ritam. Krasiæ je svoju minuta¾u iskoristio odlièno, inaèe nisam imao neke posebne taktièke namere s njim".

Prvi meè drugog polufinala, u kojem se sastaju FMP ®eleznik i Hemofarm, na rasporedu je u sredu od 18 èasova.

(MONDO)
:wall: :wall: :wall: ни ову распад Цибону не могу да добију