Bez nastavka pregovora sa EU!

Started by Bred, 17-10-2006, 09:14:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Bred

Oli Ren: Bez pregovora

Uslov - Posle sastanka evropske trojke s premijerom Vojislavom Ko¹tunicom u Luksemburgu, Evropski komesar za pro¹irenje Oli Ren rekao je da je ‘’razoèaran ¹to nema udarne vesti i ¹to pregovori sa Srbijom danas neæe biti nastavljeni jer je izostao napredak u saradnji s Tribunalom u Hagu". On je ponovio da to ostaje uslov za nastavak pregovora Srbije sa EU.

Premijer Vojislav Ko¹tunica izjavio je da postoji sigurna politièka volja za dostizanje pune saradnje s Ha¹kim sudom i da su odreðeni rezultati postignuti, iako „akcioni plan" srpske Vlade nije sproveden u potpunosti.

Glavna tu¾iteljka Ha¹kog tribunala Karla del Ponte je prethodno izjavila da vlasti u Beogradu ni¹ta konkretno ne èine da bi uhapsile Ratka Mladiæa, veæ da nastoje da se on preda. ||||

24sata

hulio_salinas

toliko o tome... ucenjuju nas kao decu!!! sta sad: Ratko Mladic nam je ulazna karta za EU???

to nema veze sa vezom!!!

ko koga tu zaje**ava!!!

Vampire 666

naravno da je ulaznica...to pokazuje ozbiljnost jedne zemlje i stepen odgovornosti politickog aparata i samog naroda te zemlje u krajnjoj liniji...

hulio_salinas

ali radi je o JEDNOM COVEKU

JEDNOM JEDINOM COVEKU

Vampire 666

jedan ili deset nije bitan broj, vec princip...

lijepa bosanka

Hulio...slazem se s tobom....ako se preda Mladic...izmislice oni jos nesto....
mislim da se iza svega krije nesto drugo....

Vampire 666

respect za vas stav, ali samo nemojte opet da nacinjete teorije zavere i ovde...MRZIM paranoike koji neargumentovano sire paniku!

lijepa bosanka

????
Paranoici koji neargumentovno sire paniku???? hahaha
Koji si ti lik...
P.S.Mrzis??? Vamp to je teska rijec!!!!

Vampire 666

imao bih i teze, ali postujem pravilnik foruma...

Nego...Ovi iz gej 17+ nesto vise ne pricaju o onim ostavkama...mila im je vlast...

Darker

Naravno da nije samo jedan èovek, nego najva¾niji i naravno da ih ima jo¹ (Karad¾iæ?), tako da je nepromi¹ljeno reæi da nas ucenjuju zbog jednog èoveka... A G17 je samo karikatura odnosa ove dr¾ave rpema obeæanjima, ¹to se direktno vezuje za sr¾ ove teme... Mada, iskreno, uop¹te i nisam oèekivao da daju ostavke, nije prva politièka la¾, samo ne znam ko im je verovao, zaista...

Vampire 666

Ja sam se nadao da imaju nesto medju nogama, ali su ipak ispali popisulje...

Darker

To je vrlo naivan stav, uop¹te se ne radi o hrabrosti i kurèevitosti, ¹to bi rekao oanj debeli sa RTS-a... Jednostavan politièki proraèun i èista la¾, koju ni jednog trenutka u sluèaju referenduma nisu imali na umu da ispune... Za¹to bi napu¹tali vladu 15 dana pre njenog zavr¹etka rada? Druga stvar je ¹to to ne ka¾u otvoreno...

Bred

Zasto je EU pristala na izradu i sprovodjenje Akcionog plana ako se tad znalo da Mladic NECE biti uhapsen vec je trebalo da se vidi da Vlada sve cini da on bude uhapsen? Zasto je Hrvatska dobila nastavak pregovora bez izrucenja Gotovine? Dvojni standardni su i dalje na snazi. Samo vas dvojica, vamp i D, nemojte da mi pricate kako je Evropa dobra a mi losi.

KaBoom

Pa Gotovina je uhap¹en, negde u ©paniji, ako se ne varam... A opet u Hrvatskoj sprovedene ankete pokazuju da veæina graðana ne ¾ele da uðu u EU.

Ma ovi na¹i politièari me razoèaravaju iz dana u dan. G17+ veæ reèeno, DSS na èelu sa Ko¹tunicom - la¾u za medalju, radikali opet po ko zna koji put u istoriji menjaju svoje mi¹ljenje i govore kako im odgovara u tom trenutku (prvo su nesvrstani bili majmuni, sada su super, jo¹ malo pa slavimo dan mladosti...), Tadiæ pristao na ovakav referendum... (¹to je i jedini razlog za¹to sam pomislio da li mo¾da da glasam)

Evropa je jasno i glasno rekla da bez pune saradnje nema pregovora. Ako su oni procenili da nema pune saradnje, onda nema ni pregovora. A ko su Karla Del Ponte i Oli Ren da sude o na¹im izvanrednim naporima da saraðujemo? Pa predstavnici zadu¾eni za to... Zato, ako se u¹lihtamo ovima, kao neke druge zemlje - mo¾da bude pregovora. Ali Srbija se saginjati neæe, pa æe i Crna Gora (ekolo¹ka dr¾ava) pre u EU od nas. A mi æemo i dalje govoriti, nek se otcepe, neka idu, pomreæe od gladi bez nas, bez Srbije, propa¹æe totalno, jo¹ æe nas oni moliti za hranu... Da, tako se nekad govorilo i za Sloveniju. A ¹to mi je najtu¾nije u celoj prièi da i siroma¹niji bugari i Rumuni idu u EU, sa ni¾im standardom od na¹eg.

Mada, vi¹e se ne tangiram na sve moguæe pretnje, sve apele, pregovore, ovo - ono... Ima toliko lepih stvari u ¾ivotu (ljubav, dru¾enje, sport...) da mi je vi¹e svejedno da li æemo i kad æemo u EU. Ako ne uðemo - bar æemo peæi rakiju, klati svinje u dvori¹tu i sl. i neæe nam to braniti zakoni Evrope. :)

stef

Ma nama znaci samo da budemo na beloj listi.Puca mi glava za E.U.Kad tad ce biti bolje ovde, a onda ce oni traziti da udemo. >:D. Jbo Del Ponteovu, smucilo mi se da nas stalno pljuju.A sto se tice danasnjih politicara, sve bi ih na vesala.Nije moguce da Srbija ne moze da se stabilizuje bez ulazka u E.U.