Divljanje fa¹ista u Èaèku

Started by Darker, 17-10-2006, 19:55:38

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Darker

Шумадијски ККК

Да није жалосно било би смешно: Кју клукс клан међ Србима. И то шумадијска верзија. Чачанска, да будемо прецизнији. Запатило у суботу тридесетак празноглаваца, навијача чачанског Борца да испрепадају, ни мање ни више, него свог играча. Тамнопутог Мајка Тамвањеру. Првотимца. Родом из Зимбабвеа. Човека који је у име љубави према Србији сину дао име Никола.
Елем, затурили поменути празноглавци негде успут шајкаче, а нешто се баш наоблачило над Чачком, па куд ће, шта ће, повади дечурлија кабанице, које су им се игром случаја нашле у торбицама. Шиљате, беле, са све прорезима за очи. Баш згодне за кишу. Расистички модни крик познатији као – кукуљица. Крикнуо је чак и сироти Тамвањера када их је угледао... Нашла се ту и по која застава америчког југа из оних „славних” робовласничких дана. Они писменији међу њима су чак срочили и транспарент: Одлази одавде, овде те нико не воли. Својски су се потрудили да створе пријатну атмосферу линча, али авај... Судија је прекинуо меч, а полиција њихов мали аријевски перформанс. Слово закона вели да је најстроже забрањено подизање руке у нацистички поздрав, све и да су само проверавали да ли пада киша...

Шалу на страну, далеко је нажалост све ово од шале. Што армија паметних уради то шачица будала уруши. Мало ли је анатема над нама? Мало ли је муке, због предрасуда, овај народ истрпео, па нам само још ово треба да додатно окрилати зле језике? Како сад реплицирати душебрижницима који стрпљиво вребају сваку нашу грешку. Више је погледа упрто у нас, него ли у загонетну васиону.

Чиме оправдати све ово? Младошћу не може, а глупошћу не сме. Нити је то учинила незрела млађарија, нити је глупост привилегија која се сме злоупотребљавати.

Јавност је чини се положила испит. Нема тог здраворазумног човека који није осудио ову беспамет, али се на томе не сме стати. Јесу, што се оно каже, мајка природа и отац карикатуриста довољно казнили ове малоумнике, али ни закон не треба да их штеди. Ако нешто у овој балканској питомини није успевало, то је засигурно то клето семе расизма и шовинизма. Колико нам год спочитавали, заиста није. Конзервативизам, да. Чак и примитивизам, донекле. Али ништа даље, ништа малигније од тога. Тако мора и да остане. То нам је највећи, можда и једини легат за будућност. За те боје, боје коже, Србија је вазда била далтониста. Немојмо јој сада налазити „лека”.

Михаило Меденица
[објављено: 17.10.2006.] Politika

Vampire 666

...nije da ja sad podrzavam KKK, ali ovo je "politicki najkorektniji" tekst koji sam procitao...ovaj novinar ko da zivi u utopijskom staklenom zvonu...pretera ga brate...

Darker

Namerno sam stavio ovaj text, novinar inaèe pi¹e vrlo zanimljive tekstove... Nije poku¹avao da bude korektan, nego je stvarno izrazio stav koji i ja imam: maloumni debili. Namerno je malo iskarikirao... To nije fa¹izam, to je debilizam...
Bilo je skinsa i biæe ih, ali do sad smo se dièili akko su Hrvati fa¹isti, a mi fini i dobri, barem ¹to se fa¹izma na utakmicama tièe... A fakat je da za 76 godina nije zabele¾en NI JEDAN takav sluèaj!!!

Bred

lijepa bosanka

Hrvatski(ustaski) fasizam je toliko iznad svega.....da nemam rijeci....nema poredjenja.....svako pojavljivanje slova U(zna se na sta mislim!!! da se ne shvati bukvalno!!) je fasizam....pod tim znakom je ubijeno vise od milion Srba!!!!!!

Sto se tice dogadjaja u Cacku....nema opravdanja....nije trebalo tako nesto da se dogodi!!!! Svi koji su organizovali to treba da odgovaraju...

vladimir

Quote from: lijepa bosanka on 18-10-2006, 09:16:30
Hrvatski(ustaski) fasizam je toliko iznad svega.....da nemam rijeci....nema poredjenja.....svako pojavljivanje slova U(zna se na sta mislim!!! da se ne shvati bukvalno!!) je fasizam....pod tim znakom je ubijeno vise od milion Srba!!!!!!

Sto se tice dogadjaja u Cacku....nema opravdanja....nije trebalo tako nesto da se dogodi!!!! Svi koji su organizovali to treba da odgovaraju...

U potpunosti se sla¾em sa LB!

Vampire 666

neka mi neko objasni argumentovano vezu izmedju KKK i Fasizma...koliko ja znam jedina zajednicka tacka im je mrznja prema crncima....

Smrda

meni ta mrznja nije jasna....
to sto se deslo je....
osta bez komentara!

Darker

Quote from: Vampire 666 on 18-10-2006, 12:31:24
neka mi neko objasni argumentovano vezu izmedju KKK i Fasizma...koliko ja znam jedina zajednicka tacka im je mrznja prema crncima....
Evo mogu Èete da ti objasne: kapuljaèe sa ju¾njaèkim obele¾jima i povici Zig Hajl uz karakteristièno dizanje ruke...
Fa¹isti, idite odavde, ovde vas niko ne voli...

Korisnicko Ime

Inace,
danas uhapseno, cini mi se, 150 navijaca Rada zbog izazivanja nacionalne mrznje.

Smrda

dyki

ma sve je to glupo, al' naj gluplje mi je to sto likovi satro mrze crnce!?  aj' da mrze neke kojih ima gomila (kinezi na nbg-u pa im mozda smrde, sta ga znam :) ) nego mi to ovako deluje k'o gomila napaljenih klinaca! sta, mrze svih 10ak crnaca kojih ima kod nas? cista glupost i izgleda potreba da se politicki angazuju, pa makar i u zatvoru lokalnog sela :)

Bred