Usvajanje dece kao stvar imid¾a

Started by Bred, 19-10-2006, 07:14:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Bred

Spisak slavnih liènosti koje su usvojile dete iz zemalja Treæeg sveta je zaista dugaèak. Za¹to odlaze tako daleko kada u njihovim zemljama hiljade mali¹ana bez roditelja vape za ljubavlju?

SIROÈAD - Svi svetski mediji su preneli vest da je Madona zvanièno postala majka jednogodi¹njeg deèaka iz Afrike. Kraljica popa je za brata ¹estogodi¹njem Roku i devetogodi¹njoj Lurd od dvanaest „kandidata" izabrala malog Dejvida. Zemlje u razvoju oèigledno treba da se priviknu na bogate zvezde koje æe decu birati po principu „koji slatki¹ mi se najvi¹e sviða i koji mi se najbolje uklapa u porodicu". Tako je i Anðelina D¾oli u Kambod¾i usvojila èetvorogodi¹njeg Medoksa, a iz Etiopije osamnaestomeseènu Zaharu. Filmska lepotica navodno planira jo¹ nove, usvojene dece.

- Jo¹ uvek ne znamo iz koje æe biti zemlje, ali trenutno razmatramo mnoge. Va¾no nam je da to dobro izbalansiramo s Medom i Zaharom. Razmisliæemo dobro o polu, rasi i nacionalnosti koja bi njima najvi¹e odgovarala- rekla je za CNN.

Zvezde koje usvajaju decu nisu nova prièa. D¾oan Kraford je podigla èetvoro usvojenih klinaca, ali je njen odnos s njima bio toliko lo¹ da je dvoje li¹ila nasledstva, a preostalo dvoje je nekako izlazilo na kraj s mrvicama njenog bogatstva. Mia Farou je s tim zapoèela jo¹ davne 1970. godine. Od èetrnaestero, koliko ih ima, èak deset ih je usvojeno, veæinom iz siroma¹nih zemalja kao ¹to su Koreja i Vijetnam. O svojoj usvojenoj æerki, supruzi Vudija Alena, rekla je:

- ®ivela je na korejskoj ulici kad je naðena i sme¹tena u dr¾avno siroti¹te. Na neki naèin mogu da vidim iz njene, vrlo ogranièene perspektive, da je u mnogo boljoj situaciji. Dobila je „penthouse" i sve ¹to ide uz to – sve ¹to je bilo moje sad je njeno. Za jedno siroèe iz Koreje, nije lo¹e. ||||

24sata

Darker

Nemam ama ba¹ ni¹ta protiv toga, samo nek pièe tu modu ¹to vi¹e... :Bog

hulio_salinas

ni ja nemam nista protiv...

u stvari IMAM!!!

Michael Jackson
....

.grins. .grins. .grins.

Darker

Koji problem ima¹ sa njim? On je veæe dete od sve dece koju bi eventualno usvojio...

hulio_salinas

ma nemam ja problem sa njim...

imam protiv njega... i njegovog protivprirodnog bluda...

znas o cemu pricam???

Darker

Elem, nemam pojma. Ubeðen sam da on nije imao veze sa tim, nego je samo mentalno retardiran i na nivou osmogodi¹njeg deteta... No to je  :OFF, dosta sa tim...

Blesava*


Ma da,sad su oni prave bogate dobrice ... :]

Al-Jasmina

Ja sam vec dala komentar na ovu temu....
i ponovicu samo ovo:
"..Jos samo da i Paris HIlton usvoji beneton bebe,
(jednu crnu, jednu belu, jednu azijsku, indijanche....)
pa da ih izvodi medju paparace u zavisnosti koje joj se taj dan slaze uz cipele i tasnice.."

Smrda

a zar nije  madonna usvojila celo selo??
ne znam da li su im razlozi ispravni ili ne,ali...u svakom slucaju ta deca imaju bolje mogucnosti u zivotu....

nasty girl

ja mislim da je ok sto su ih usvojila, jer jedino toj usvojenoj deci moze biti bolje.... :hm

Blesava*

Quote from: smrda on 19-10-2006, 22:38:23
a zar nije madonna usvojila celo selo??

Nije,ali ce finansirati izgradnju skola,bolnica i ostalih ustanova u jednom selu...

hulio_salinas

nemam nista protiv usvajanja dece od strane bogatih...

oni ne mogu da zamene majku i oca (u vidu emocija) zbog svoje slave i dirigentske palice danasnjice, ali mozda mogu da ispunjavaju detetu one "decje zelje"...

Bred


Madona: Spasili smo ¾ivot malom Dejvidu


Upoznajte Madoninu porodicu
Pop ikona Madona je u televizijskoj emsiji Opre Vinfri obelodanila istinu o usvajanju malog Dejvida Bande. Kada ga je prvi put videla u siroti¹tu u Malaviju deèak je bio u oèajnom stanju.

ISTINA - Dejvidov ¾ivot je visio o koncu zbog upale pluæa, a pre¾iveo je malariju i tuberkulozu. Otac Johane Banda ga je smestio u siroti¹te kada je imao samo dve nedelje, a majka mu je umrla od side.

- Kada sam ga upoznala bio je veoma bolestan. Imao je ozbiljnu upalu pluæa i te¹ko je disao. Uspanièila sam se, nisam htela da ga ostavim u siroti¹tu jer sam znala da nemaju lekove kojima bi ga izleèili. Dobili smo dozvolu da ga odvedemo na kliniku. Tamo je dobio injekcije antibiotika. Jo¹ je malo bolestan, upala mu nije potpuno pro¹la, ali je mnogo bolje nego kada smo ga na¹li - rekla je poznata pevaèica. Dejvida je prvi put primetila kada je gledala film o deci siroèiæima iz Malavija, koji je snimila osmogodi¹nja devojèica koja boluje od side.

- Nisam znala da li je Dejvid Hiv pozitivan sve dok nisam stigla u Malavi, gde su ga testirali - dodala e. Dejvida u siroti¹tu niko od rodbine nije nikada posetio, tako da je Madona s pravom pomislila da nikome nije ni stalo do njega. Suprug Gaj Rièi i deca Lurd i Roko nisu komentarisali boju ko¾e malog Dejvida od kada je poèeo da ¾ivi u njihovom londonskom domu.

- To je neverovatna lekcija kojoj nas deca uèe - prokomentarisala je Madona svoj novi porodièni status.

Riki Martin: Njeno srce je veliko
HUMANOST Riki Martin je stao na Madoninu stranu i brani njenu odluku da usvoji malog Dejvida iz Afrike. „Znam kakva je majka i zaista je dobar primer. Ljubav koju pru¾a svojoj deci je san i siguran sam da joj je srce dovoljno veliko da usvoji jo¹ dvadesetoro mali¹ana", rekao je Riki. Latino pevaè je ambasador UNICEF-a, a trenutno se novèano stara o troje indijske dece, tj. sponzori¹e njihovo detinjstvo.

Bred

Anðelina podr¾ava Madonu
Anðelina D¾oli je u¾asnuta napadima kojima je Madona izlo¾ena

USVAJANJE - Uprkos komentarima koje je dala o Madoninom usvajanju malog Afrikanca Dejvida Bande, Anðelina D¾oli nije htela da kritikuje èuvenu pop zvezdu.

- U èlanku koji je objavljen u francuskom magazinu su iza¹le neistinite stvari. Dala sam mnogo pozitivnih komentara o Madoninom usvajanju. Trebalo bi da ohrabrujemo svakoga ko ¾eli nekom detetu da obezbedi dom - rekla je ovih dana Anðelina. Jedina opaska koja je mogla da bude protumaèena dvosmisleno je da ona lièno nikada ne bi usvojila dete iz dr¾ave u kojoj nema adekvatnih zakona.

- U¾asnuta sam napadima kojima je Madona izlo¾ena. Sve ¹to treba da se raèuna je sreæa malog Dejvida - zakljuèila je nevenèana supruga Breda Pita.

U meðuvremenu iz Malavija sti¾u dobre vesti. Zvaniènici te dr¾ave su objavili da su zadovoljni time kako se Madona brine o Dejvidu i okaraktersali su je kao ne¾nu majku punu ljubavi.
||||

24sata

lycos

sto bix ja voleo da sam angelinino dete