Organizacija farmaceutske delatnosti

Started by CicaBg, 16-05-2006, 10:55:26

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

mali

Hvala Bred na trilionitom odgovoru! :wink:

bla,bla,bla

To ¹to se profesorka dere je sasvim (ne)normalno,imao sam tu priliku da iskusim na svojoj ko¾i,jer mi je<bo¾e saèuvaj>palo na pamet da je pitam ne¹to ¹to mi nije bilo jasno u vezi sa taènim odgovorima na testu,pa otiðoh kod nje u kancelariju...(ali na jedno uðe,a na drugo izaðe)
©to se tièe materijala za uèenje,ja sam uèio iz knjige-bold i italik slova i naravno sve podele,trebalo mi je oko mesec dana,ali sam polo¾io pre par rokova,a ne verujem da se ne¹to u meðuvremenu izmenilo.

malena

Organizacija farmaceutske delatnosti (96ORZD)

Va¾no obave¹tenje o upisu ocena!!!
Objavljeno 23.11.2009. u 10:36 (Ivana Tadiæ) Izmenjeno 23.11.2009. u 10:37 (Ivana Tadiæ)
Po¹tovani studenti,

Upis ocena ispita iz predmeta Organizacija farmaceutske delatnosti (odr¾anog 17.11.2009) æe se obaviti sutra (24.11.2009) u 12h u kancelariji prof. dr Ljiljane Tasiæ!!!

Rezultati æe biti ogla¹eni na internetu danas do 14h.

Radove mo¾ete pogledati sutra (24.11.2009) u 12h u kancelariji profesorke Tasiæ.

Studenti koji budu pozvani na dopunski ispit (biæe naznaèeni na spisku ocena) se pozivaju da doðu u 10h u prostoriji asistenata (preko puta skriptarnice).

Institut za socijalnu farmaciju i
farmaceutsko zakonodavtsvo

nadica

Zar ne moze ispit da se odrzi barem do dva popodne?Stvarno je tesko skoncentrisati se u 18 i 15,treba napisati definicije i kilometarske podele...a ocigledno trazi od reci do reci,sta bi rekli ostali prof?Mogli bi da izlozimo prolaznost isl.na sledecoj sednici?Ipak je to OFD?

malena

Moze da se pokusa al od toga ti nemam nista realno... Ispiti su popodne jer su to aspolventski rokovi i u neko normalnije vreme amfiteatri su puni... Tako ce ti biti sa bilo kojim ispitom koji je pismeno... A sto se tice male prolaznosti profesorka je izjavila da je ona vise nego zadovoljna kad polozi 30ak ljudi....  :roll: :roll:

blabla

Mislim da bi mogla za pocetak da pocne da dolazi na ispite na vreme i da rezultate okaci pre nego sto prodje datum za prijavu ispita za naredni rok, obzirom na to da predaje ORGANIZACIJU

Bred

:funny:

Januarski ispitni rok (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,204.msg237728.html#msg237728)

:news:

Organizacija farmaceutske delatnosti

Na ispit je neophodno doneti ispitnu prijavu!.

Martovski ispitni rok

Termin ispita: 19.03.2010. (petak), 17.15 h, amfiteatar A2
Potvrda ispita: 18.03.2010. (èetvrtak), 10.00-12.00 h, simulirajuæa apoteka

Aprilski ispitni rok

Termin ispita: 13.04.2010. (utorak), 08.00 h, amfiteatar A2
Potvrda ispita: 12.04.2010. (ponedeljak), 10.00-12.00 h, simulirajuæa apoteka

Majski ispitni rok

Termin ispita: 17.05.2010. (ponedeljak), 08.00 h, amfiteatar A1
Potvrda ispita: 14.05.2010. (petak), 10.00-12.00 h, simulirajuæa apoteka

http://supa.pharmacy.bg.ac.rs/courses/69/posts/2392

Jelena M.

imam jedno pitanje...da li se ona pitanja iz skripte ( otprilike 77 za prvi deo, 160 za drugi i oko 58 za treci) uglavnom vrte ili ima tu i jos par drugih stvari na koje treba obratiti paznju....  :>:
procentualno...na testu od 25 ili koliko vec pitanja, koliko dolazi iz one skriptice....hvala unapred ...  :love:

vesnaz

Da li neko moze da mi objasni kako da znam kom delu PDCA ciklusa pripada npr.karantinsko skladistenje?hvala

micka

koja su pitanja bila na poslednjem testu???

Shix

ispit mart 2010.

I deo

1. Nabrojati tipove rukovodjenja
2. Karakteristike efektivnog tima (na zaokruzivanje)
3. Procenti znanja generalnog direktora (na zaokruzivanje)
4. Projektni model - objasniti
5. Data definicija vizije,pa da li tacno ili netacno
6. Def. sistemskog pristupa menadzmentu (na dopunjavanje)
7. isto neka def na dopunjavanje ali ne mogu da se setim koja

II deo
1. Sta odredjuje koji ce lek biti na ELL? (zaokruzivanje)
2. DDD/1000stanovnika/dan je 136,01, a DDD datog leka je 0.15 na dan. ponudjeni odgovori,pa zaokruziti(prosvrljajte po temi)
3. Spisak najvaznijih grupa lekova u Srbiji (date 4,da se dopisu jos dve)
4. Kod terapije neke bolesti je propisan neki lek,pa je kao dopuna terapiji propisan drugi lek. Koji je to trosak?
5. Koji organ unutar zdravsvene ustanove vrsi specifikaciju lekova i med. sredstava?
6. Povezati:   dobra zdravstvena zastita
                pravicnost
                pruzanje usluge                   1. ciljevi zdravstvenog sistema
                funkcija finansiranja
                koriscenje resursa                2. funkcije z.s.
                stabilnost 

7.ne mogu se setim mislim da je bila isto neka definicija

III deo

1. Napisati definiciju za maximalan nivo rezidua
2. Elementi DDP i zaokruziti kom ciklusu PDCA pripada povracanje (ups,pardon - povracaj) :K2:
3. Definisati povracaj u DDP u kontekstu "falsifikovanog leka"
4. Principi Kotlerovog prosvecenog marketinga (nabrojati) 5 poena
5. Dato nekoliko(6) VEOMA SLICNIH definicija za Obezbedjenje kontrole kvaliteta. Zaokruziti tacnu.
6. Nabrojati 3C u marketing mixu
7. Klasifikacija med sredstava prema stepenu rizika (nabrojati)
8. Kojoj liniji kontakta u apoteci pripada nabavljanje lekova?( linija interakcije,linija vidljivosti ili linija unutrasnje interakcije)
9. Navesti primer neke specificne politike u Srbiji. (nije ovako glasilo pitanje,ali slicno...tipa neke akcije ministarstva zdravlja u ocuvanju     zdravlja kod zena i slicno - makar mislim da je tako)
10. Komunikacija : dato nekoliko odgovora pa treba 10% verbalna komunikacija,40% neverbalna,50% govor tela 
11. 12. i 13. ne se secam!

zadatak: Hirurgiji u petak isporuceno 5 kutija humanog albumina(temp.cuvanja 2-8*). U ponedeljak otkazane operacije i glavna sestra Hirurgije hoce da vrati 1 kutiju leka.       

Bred

U junskom ispitnom roku imate moguænost izlaska na jedan od dva ponuðena termina:
1. 07.jun, od 12.15h, amfiteatri: A1 i A2
2. 25.jun, od 9h, amfiteatri A1, A2, A3 i A4

POTVRDA ISPITA:
Potvrda ispita kao i izbor termina je zakazan za petak 04. jun (kod tehnièara u simulirajuæoj apoteci (izmeðu amfitetra A2 i A4) u periodu 10.00 – 12.00h)

Smatra se da je student odustao od polaganja ukoliko nije potvrdio izlazak na ispit!

IZLAZAK NA ISPIT:
NA ISPIT JE POTREBNO PONETI INDEKS, POPUNJENU PRIJAVU I HEMIJSKU OLOVKU.

OBJAVLJIVANJE REZULTATA ISPITA I UPIS OCENA:
Obave¹tenje o rezultatu polaganja ispita, taèan datum gledanja radova i upisa ocena biæe ogla¹eni na sajtu fakulteta i na oglasnoj tabli.

Nakon zavr¹enog ispita PREDAJA INDEKSA I UPIS OCENA OBAVLJAÆE SE U SIMULIRAJUÆOJ APOTECI.

http://supa.pharmacy.bg.ac.rs/courses/69/posts/3140

sokobiv

Da li je dovoljno uciti sa slajdova?

jaca

Drugari da li moze neko ko je izlazio na org. u aprilu ili maju da napise neka pitanja.  :lol:Hvala unapred!

nikol

Da li ima nekih obavestenja o ispitu u septembru?